Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ve Engelli Yakını Olana Tayin Müjdesi!

fatih530

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
1
10 Temmuz 2014 Güncel:

Tüm Meb personelinin ve tercihlerinde Meb'i yazmayı düşünenlerin gözü aydın olsun.

Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki hizmet sınıflarında istihdam edilen engelli personelin yer değiştirmelerine ilişkin yazı yayımlandı.Söz konusu yazıya göre, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki hizmet sınıflarında istihdam edilen engelli personelden bir defaya mahsus olmak üzere;

1- Adaylığı kaldırılmış olanlar hizmet süresi şartı aranmaksızın özürlü sağlık kurulu raporu ile birlikte, tek il/ilçe tercihinde bulunacaklardır.

2- Halen aday konumunda olanların, adaylıklarının kaldırılmasına müteakip hizmet süresi şartı özürlü sağlık kurulu raporu ile birlikte, tek il/ilçe tercihinde bulunacaklardır.

http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_07/10062947_engelli_yer_deg_2014.pdf

Engelli yakını olan memurlar dikkat! Kurumlar arasında farklılık gösteren tayin düzenlemelerine standart geliyor. Asgari yüzde 50 engelli eşi, çocuğu, annesi, babası veya kardeşi olanlar tayin hakkına kavuşuyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, önemli bir yasa taslağı hazırladı. Diğer bakanlıkların görüşüne sunulan taslak, engellilere yönelik pek çok düzenleme içeriyor. 'Özürlüler Yasası'nın ismini 'Engelliler Yasası' olarak değiştiren taslak, engelli yakını olan memurların tayin konusunu düzenliyor. Her kurumun kendi içinde farklılık gösteren tayin düzenlemelerine standart getiriliyor.

BİR DEFAYA MAHSUS:
Asgari yüzde 50 engele sahip olanlar ile yüzde 50 engelin yanı sıra bakıma muhtaç eşi, çocuğu, annesi, babası veya kardeşi bulunan memurlar da tayin hakkına sahip olacak. Bu durumda olan memurlar, bir defaya mahsus olmak üzere talepte bulunduğu yere atanabilecek. Taslakla, bugüne kadar 1600 cc motor hacmine sahip araçları Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeden edinebilen engellilerin alabileceği araçlarda 'dizel motor' seçeneği de getiriliyor. Buna göre engelliler, 1900 cc motor hacmine sahip dizel araçları da ÖTV ödemeden alabilecek.

EZİYET EDENE KAPATMA:
Taslağa göre; yaşlılara eziyet eden huzurevlerine kilit vurulacak. Özel huzurevleri ya da bakımevlerinde kalanlara tehdit, baskı, fiziksel, cinsel, tıbbi, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar verecek her türlü tutum ve davranış rapor edilecek. Bu şekilde eziyet ettiği tespit edilen kurumlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından anında kapatılacak.

Alıntı: Engelli yakn olana tayin müjdesi - Takvim - 15 Nisan 2013

Bu haberden ne gelişme var arkadaşlar?

asaletı atanmamış memurlar bu tayın hakkına sahipmi

İnşallah yasa taslağı onaylanır ve taslakta aday memur gibi ibarelerde olmaz.

engelli memur olan arkadaş varmı bır kaç bişe sormak istıyorum

arkadaşlar ben %40 özürlüyüm ve Kamudan 657 olarak çalıyorum engelli kadro kontenjanında ama özür oranım % 50 ne olacak Tayin istiyemizmiyim acaba ????

Kanun tasarısı % 50 şartını getirmiş hal böyle iken bu oran altı olanların bundan yararlanma şansı malesef olmaz, diğer hususda 1900 cc meselesi bu sınırda 2000 cc motor olmalı zira 1900 cc ile 2000 cc motor aynı oran vergiye tabiler. burada vergi yönünden devletin herhangi bir kaybı yok.

aday memurda bulunduğu yerdeki amiriyle iyi geçinir ve orada yaşayamayacağı engelini begelerse istenirse kurum değiştirmeden mesela ankara mebtesiniz diyelim izmir mebe tayin alabiliyorsunuz ha kolaymıdır bence hayır yoksa kanunda var bende bunu araştırıyorum bunu bulabildim...

Maliye Bakanlığında çalışanlar için bu genelge tayin konusunda bağlayıcıdır. Durumu uyan arkadaşların bu genelgeyi ilgi tutarak naklen atanma talebinde bulunmaları yararlarına olacaktır.
close.png

T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü​

Sayı : B.07.0.PER.26/402-2-2/
Konu : Özürlü Personel

GENELGE
(2009/2)​

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesinde; özürlülerin Devlet memurluğuna alınma şartları ile hangi işlerde çalıştırılacakları, mesleklerini icra ve infazda hangi yardımcı araç ve gereçlerin kurumlarınca temin edileceği ve zihinsel özürlülerin hangi görevlere atanmasında asgari eğitim şartından istisna edileceği hususlarının, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca müştereken hazırlanacak yönetmelikle düzenleneceği belirtilmiş olup, “Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik” 16/09/2004 tarihli ve 25585 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Söz konusu Yönetmeliğin “Özürlülerin çalıştırılacakları işler”başlıklı 25 inci maddesinde; “Belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır. Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Özürlüler, özürlülüklerini artırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamazlar.” hükmüne yer verilmiştir.
Diğer taraftan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik hükümleri doğrultusunda hazırlanan Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Unvan Değişikliği ve Atama Yönetmeliğinin “Özürlülerin eğitim ve sınavı” başlıklı 43 üncü maddesi; “Bu Yönetmelikte sayılan unvanlara ilişkin şartları taşıyan ve atanılacak görevi yapabilecek durumda bulunan özürlülerin eğitimleri ve sınavları esnasında gerekli tedbirler alınır veya alınması sağlanır.” hükmündedir.
Ayrıca, Başbakanlığın 03/12/2004 tarihli ve 25659 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 30/11/2004 tarihli ve 2004/28 No’lu Genelgesinde; özürlü personel çalıştırmak zorunda olan kamu kurum ve kuruluşlarının, çalışma yerlerini özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak şekilde düzenlemeleri ve gerekli tedbirleri almaları, belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleriyle ilgili işlerde çalıştırılmalarının sağlanması gerektiği, özürlülüklerini artırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılmayacakları ve sağlıkları için gerekli tedbirlerin alınmasının gerektiği belirtilmiş, 03/07/2009 tarihli ve 27277 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 02/07/2009 tarihli ve 2009/12 No’lu Genelgesinde de engelli kamu çalışanlarına yönelik olarak bir kısım hususlara yer verilmiştir.
Yukarıda yer verilen mevzuat hükümleri çerçevesinde Bakanlığımızda çalışan özürlü personelin;
a) Sağlık raporlarında belirtilen özür durumları dikkate alınarak istihdam edildikleri hizmet sınıflarının gerekleri doğrultusunda çalıştırılmaları ve özürlülüklerini artırıcı veya ek özür getirecek şekilde görevlendirilmemeleri,
b) Çalışma yaşamında karşılaştıkları güçlüklerin ortadan kaldırılması için gerekli tedbirlerin alınması,
c) Hizmet binalarının engellilerin çalışma şartlarını kolaylaştıracak şekilde düzenlenmesi,
d) Atama ve yer değiştirmelerinde engelleri açısından sıkıntı oluşturmayacak hizmet alanlarında ve birimlerinde görev yapmalarını sağlayacak tedbirlerin alınması,
e) Mesleki eğitimlerine önem verilerek görevde yükselmelerinin teşvik edilmesi ile katılacakları eğitim ve sınavlarda özür durumlarına göre gerekli tedbirlerin alınması,
f) Mahalli idareler ve ilgili kurumlarla koordinasyon temin edilmek suretiyle kamuya ait servis araçlarından yararlandırılması,
hususlarında gereğini ve ilgili mevzuatta yer alan düzenlemelere titizlikle uyulmasını önemle rica ederim.
Naci AĞBAL
Müsteşar​

ben emnıyet mensubu olarak gorev yapıyorum annemın %90 raporu var bu duzenlemeden bende yararlanabılırmıyımmmm.

Engellilere Bir defa ya mahsus tayin hakkı

Engellilerin ve engelli çocuğu olan ailelerin hayatını kolaylaştıracak, daha iyi hizmet almalarını sağlayacak yeni düzenlemeler geliyor. Başbakanlık'a gönderilen ve Haziran ayı içerisinde yasalaşması hedeflenen yeni düzenleme, engelliliğin tanımından başlayarak bir dizi değişiklik içeriyor

Evet haber aynen yukarıdaki gibi arkadaşlar umarım doğru bi haberdir
Konu hakkında bilgisi olan varmı

benim babam 63 yaşında eğitimci. benim engelimden ötürü (%70) istediğimiz yere tayin isteyebilir mi yani?

(not: geçen sene zorunlu tayini çıkmıştı.)

Yüzde 50 Engelli ve yakını olan memura tayin hakkı geliyor ya yüzde 40

[FONT=sans-serif]Memurlar netteki açıklamada [/FONT][FONT=sans-serif]'Özürlüler Yasası'nın ismini'Engelliler Yasası' olarak değiştiren taslak, engelli yakını olan memurların tayin konusunu düzenliyor. Her kurumun kendi içinde farklılık gösteren tayin düzenlemelerine standart getiriliyor.[/FONT][FONT=sans-serif]BİR DEFAYA MAHSUS[/FONT][FONT=sans-serif][/FONT][FONT=sans-serif]Asgari yüzde 50 engele sahip olanlar[/FONT][FONT=sans-serif] ile yüzde 50 engelin yanı sıra bakıma muhtaç eşi, çocuğu, annesi, babası veya kardeşi bulunan memurlar da tayin hakkına sahip olacak. Bu durumda olan memurlar, bir defaya mahsus olmak üzere talepte bulunduğu yere atanabilecek.[/FONT][FONT=sans-serif]....
Yüzde 40 lar yok sayılıp yüzde 50 Gibi Bir ayrımcılık yapılmamalı

Zaten de Başbakanımızın ve Bakanlarımızın Engelliler için de böyle bir ayrım yapacağını veyada yapılmasına izin vereceğini hİÇ sanmıyorum..Haber kaynaklarının çoğun da zaten yüzde 50 ibaresi yok ..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
,
önemli biryasa taslağı hazırladı. Diğer bakanlıkların görüşüne sunulan taslak, engellilere yönelik pek çok düzenleme içeriyor. 'Özürlüler Yasası'nın ismini'Engelliler Yasası' olarak değiştiren taslak, engelli yakını olan memurların tayin konusunu düzenliyor. Her kurumun kendi içinde farklılık gösteren tayin düzenlemelerine standart getiriliyor.[/FONT]
[FONT=sans-serif]BİR DEFAYA MAHSUS[/FONT][FONT=sans-serif]Asgari yüzde 50 engele sahip olanlar ile yüzde 50 engelin yanı sıra bakıma muhtaç eşi, çocuğu, annesi, babası veya kardeşi bulunan memurlar da tayin hakkına sahip olacak. Bu durumda olan memurlar, bir defaya mahsus olmak üzere talepte bulunduğu yere atanabilecek. Taslakla, bugüne kadar 1600 cc motor hacmine sahip araçları Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeden edinebilen engellilerin alabileceği araçlarda 'dizel motor' seçeneği de getiriliyor. Buna göre engelliler, 1900 cc motor hacmine sahip dizel araçları da ÖTV ödemeden alabilecek.[/FONT][FONT=sans-serif]EZİYET EDENE KAPATMA
Taslağa göre; yaşlılara eziyet eden huzurevlerine kilit vurulacak. Özel huzurevleri ya da bakımevlerinde kalanlara tehdit, baskı, fiziksel, cinsel, tıbbi, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar verecek her türlü tutum ve davranış rapor edilecek. Bu şekilde eziyet ettiği tespit edilen kurumlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından anında kapatılacak.[/FONT]

O kadar çok yasa taslağı var ki çoğu taslak olmaktan öteye geçemiyor. Bizleri bunlarla oyalıyorlar.

Bu kanun taslağı Büyük ihtimalde yasalaşır , Bu kanun taslağının Yasalaşması halinde de farazi konuşuyorum eşitsizlik olacağından 100 de 40/50 ayrımı yapılmaz . 100 de 40 lara ek bir şartoda düşük bir ihtiamal olmaz üzere gelebilir ...Nasıl ki vergi indirim vb durumlarda ayrı olmuyor sadece ek şartlarla ,vergi indirim oranları ve emeklilik süreleri değişiyor,bunda da böyle bir ayrıma gidile bilir . Fakat o bile adaletsiz olacağı için bu kanun tüm engellileri kapsayacak şekilde çıkar ... yüzde kırklar merakta kalmasın ...

Bu Yasa tahmini olarak ne zaman çıkar bilgisi olan varmı acaba ?

göstermelik değilde işe yarar bir kanun olur inşaallah

Ne kadar saçma ya bence diyelim adam özürlü kontenjanından işe girdi zaten özürlü olduğu için işe girdi çalışıyor.

>> ama özürlüler için Kanun çıkıyor ama Faydalanamıyor Umarım ;

En az %40 özür oranı
Personelin İsteğine göre ayarlarlar
ve İlerde bu yasalaşır gibi geliyor yani 1 defaya mahsus olmaz

Arkadaşlar Bu konu İL SAYFADA SABİT TUTMAMIZ VE YORUMLARIMIZI HİÇ EKSİK ETMEMİZ GEREKEN BİR KONU....ömss de atanan yada atanacak olan hepimiz için hayati önem taşıyan bir konu ....

Acaba istediği yere tayin olma hakkı kurumlar arası tayin şeklinde de olabilecek mi?

böyle olursa ilerde memur olursak işimize yarar tabi seçim yaklaştı bunlar bence oy toplamak için gibime geliyor

arkadaşlar birlik olmamız lazım bende aday memurum bu yasanın aday memurlarıda kapsaması lazım oyüzden yasayla ilgilenen milletvekiline yazalım Adıyaman milletvekili Murtaza Yetiş mail adresine mesaj atalım Murtazayetis@tbmm.gov.tr lütfen herkes mesaj atsın

Taslak çıkmadan önce vermişdim dilekçemi.ömss den atandım.memlekette ablamda var engelli.raporları dilekçe ekınde sundum.ve emınım gıdecem memlekete.aydın gibi bi yer ama normal ınsan bile yaşayamıo burda

Ya arkadaşlar hepinize iyi günler
Herkes memur galiba ya engelli kamu işçilerinin durumu ne olacak lütfen du durumda olan arkadaşlar BİMER, Cumhurbaşkanına e-mail atsınlar işçilerde faydalansın

Bence bu yasa onaylanırsa bir memura memuriyeti boyunca 1 yada bilemedin en fazla 2 defa hak tanınmalı yoksa iş düzenide bozulur engelli bireyin çalıştığı ortamlarda.

engelli öğretmenler de yararlanabilecektir heralde değil mi bu tayin hakkından?

Üst Alt