Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar "engelli bireyler hakkında kanun tasarısı" meclis tatile girmeden önce (01.temmuz 2013) %99.99 yasalaşır. Yalnız şart olarak asgari %50 engelli ve sürekli ibaresi şartı konulmuş. 1 DEFAYA MAHSUS TAYİN HAKKI GETİRİLDİ.
Benin yorumum bu yasa sadece kadrolu çalışan engelli memurları kapsıyor. Aday memurun durumunu bilmiyorum.
KURUM DEĞİŞTİRMEK İSTEYEN ENGELLİ MEMURLAR İÇİN BÜYÜK MÜJDE..!
BEN DE BU YASAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM. ENGEL ORANIM %60 . İŞYERİM ÇOK UZAK.(GÜNLÜK 3 SAATİM YOLDA GEÇİYOR.) EVİME YAKIN BİR KURUM SEÇERİM HERHALDE...
Son durum halen başbakanlıkta oradan komisyona gelecek orada tartışılacak ilaveler olabilir . kolay bir süreç değil.
bende istanbul da kamuda çalışıyorum. ` engelliyim. işyerim avrupa yakasında hergün 3 saatim yolda geçiyor. anadolu yakasında oturuyorum. engelli hizm. genel müd. bilgi istedim. bana çalışmaların devam ettiğini söyledi. tabi son zamanlardaki olaylar bazı şeyleri ciddi etkiliyor. yasal çalışmaları yavaşlatıyor.
Bence tayin derken ucu açık. ikamet ettiğim evime yakın başka bir kuruma (kurum değişikliği) gönderirse bu yasa iyi olur. sadece iller arası olmaması gerekir. bununla ilgili ilgili bakanlığa talebimi ve isteğimi yazılı olarak ilettim.
Eğer ki sadece kurum içi tayin olarak çıkacaksa bu yine çoğumuzu mağdur edecek ve sadece belli sayıda engelli bu haktan yararlanacak. özellilke P ve üstü....
bence çıkacak olan yasa da mutlaka "kamuda çalışan engelli memura bir defaya mahsus olmak üzere istediği yere tayin ve kurum değiştirme hakkı verilmiştir." maddesi yazılması gerekir.
ilgili bakanlığa mutlaka talebinizi ve görüşünüzü yazın. "söz uçar,yazı kalır."
Baraj ne amaçla konulmuş anlamadım memur olmak için zaten şart uygulanıyor. Engelli memur olma şartı ne ise engelli memurların tayin hakkı da o oranlara göre olmalı! %49 engelli birey ile %50 engelli birey birbirinden çok uzak değiller. Ayrıca kendisi %49 engelli olan arkadaşımız bu yasadan yararlanamazken %50 orana sahip engelli kardeşi olan engeli olmayan sağlıklı memur bu yasadan faydalanacak. %40 ve üstü engelli memurların tamamı adına yasa çıkartmak lazım bence! İlla ki oran olarak değerlendireceksek oranı ve engel durumuna göre değerelendirme yapıp tayin isteğini ona göre değerlendirmek ve ailesinde de engelli kişiler olan memurlara da bu duruma göre değerlendirme yapmak daha sağlıklı olur düşüncesindeyim.
İnşalah oran kalkar oran konması çok saçma çünkü %40 engelli olan ve kamuda çalışan bir çok insan var Özürlü kadrosunda onlarıda kapsayacak bir şey olması lazım yoksa Bölge idare mahkemelerine çok işler düşer
ÖTV siz araç alımında yapılacak motor hacmi sınırlaması komik olmuş şu an piyasada 1.9 dizel sıfır dizel araç yokki ya 1.6 yada 2.0 zaten 1.6 dizelden yararlanılıyor 1.9 dizel sıfır araç olmadığına göre anlamsız olmuş yani dalga geçer gibi olmuş dizel araç sınırı 2.0 olmalı
Dikkat önemli : Engel oranı%40 ve %49 aralığında olan arkadaşlar
Sevgili arkadaşlar yakın zamanlarda medyadan takip ettiğimiz gibi kamuda engelli kadrosunda çalışan engelliler için bir yasa taslağından haberdarsınızdır mutlaka. taslak % 50 ve üzeri engeli olan kamu çalışanının bir defaya mahsus olmak üzere istedikleri ile tayin edilebileceğiyle ilgili.ciddi anlamda konuyu takip ediyorum izliyor gerekli yerler ile görüşmekteyim.
evet tasarı şu anda tbmm de görüşülmek üzere bekliyor.lakin degerli arkadaslar söyle bir durum var engelliler kanunu %40 ve üzeri olarak tanımlama getirmiş olup % 40 ve üzeri saglık kurulu raporları olan engellileri ömss sınavıyla kamuya atamıştır.eminimki bir çogumuzun özür raporu % 40-50 aralığında olup bu yasa bu haliyle yasalasırsa bu aralıktakilerin bundan yararlanamıyacagı hususudur ki anayasayada kazanılmış haklar mad ve engelli tanımı ve engelli kanununa aykırıdır.böylelikle idari mahkemeleri kapılarında elimizde dilekçe ile dolasacagımız.
cogumuz tek basımıza atandığımız illerde bir cok yasamsal hareket zorlugu cekmekteyiz keza ben ortopedik özürlüyüm calıstıgım ilin cografi yapısı ve iklim dokusu( uzun süren kar yağışı) bir cok sıkıntıları meydana getirmektedir.bu durumda olan yüzlerce arkadasımızın oldugunu blmekteyim.bakın arkadaslar böyle bir yasa bir daha cıkmaz sadece bu aralıktaki arkadaslar degil tüm özürlü arkadaslar birlik olup bu kanunun % 40 ve üzeri şeklinde yasalasması için sesimizi duyurmamız gerekiyor.
bu konuda allah defalaca kendinden razı olsun bakan sayın fatma şahin çok duyarlı ve öz verili hakikaten.şimdi size vereceğim faks numarasına hepimizin durumumuzu anlatan bir dilekçemizi fakslamamız.
bunu sayın bakanın sekreterinden aldık lütfen ciddiye alıp duyarlı olup her kes bu konuyu yazsın.isteyen olursa benimle de iletişim kurabilir.
aile bakanlığı
engelli ve yaşlın hizmetler genel müd:
fax: 0 312 705 70 50
tşk ederim lütfen arkadaşlar sadece uzaktan bekleyen olmayalım yazdığım fax numarasına bu kanunun özür oranı %40 ve %50 arası olanlarıda kapsaması hususunda dilekçelerimizi yazıp fakslıyalım aile bakanlığı engelli ve yaşlın hizmetler genel müd: fax: 0 312 705 70 50
tşk ederim.arkadaşlardan özverili ve duyarlı olmalarını rica ediyorum.bu bizim anayasal hakkımız zaten.yani yasa çıkmadan sesimizi duyurmalıyız.hepinizden çok rica ediyorum hepimiz için ne kadar çok verdiğim fax numarasına fax cekip bu kanunun %40 itibariyle cıkması hususunda yüklenirsek emin olun ciddiye alınacaktır.ve verdiğim fax bakan sayın fatma şahin e ulaşacak fax numarasıdır.bunu bir zat görüştüm.bunu yaparsanız muhakkak dikkate alınacaktır dediler.böyle bir fırsat biz engelliler için de inanın bulunmaz nimettir.şimdiden duyarlı tüm arkadaşlara tşk ederim...lütfen bu durumdaki tüm arkadaslarımıza da duyuralım lütfen.
Dogrusu ben pek ümitli değilim en azından meclis tatile girene kadar çıkmayacakmış gibi görünüyor. Belki Ekimden sonra meclis tekrar açılınca gündeme alınır. İnşallah yanılıyorumdur...
sedat bey bir şey sormak istiyorum . bende sizin gibi yasayı dört gözle bekliyorum. ilgili yerlere defalarca eposta, faks ve telefon kanalıyla talebimi ilettim.
yalnız "tasarı şu anda tbmm de görüşülmek üzere bekliyor." demişsiniz bu bilgiyi nereden aldınız banada teyit edermisiniz.
benim araştırmalarımda tasarı halen meclise gelmemiş, çünkü tbmm.gov.tr Ana sayfasında [FONT=Arial]24. Dönem 3. Yasama Yılı Son 10 Günlük Tasarı ve Teklifler [/FONT]bölümünde bizim yasa tasarısını göremedim.
hocam gündem degişti bu sıralar malumunuz bu bilgiyi adıyaman millet vekili abimizden edindik.ayrıca yaşlılar ve engelliler dairesi genel müd. aile bakanlığından.yani burada günlerdir neden ter döküyorum amanda aman ha diye...
komisyon üyesiyle görüşülmüş bu ay içerisinde görüşülecekti işte gündem değişince malum askıya alındı.sonucta böyle bir yasa taslagı var ve mecliste görüşülmek üzere sırası bekleniyor.bize düşen verdiğim faks numarasına sıkıntılarımızı anlatan bir dilekçe göndermek sevgili arkadaslar bu da o kadar zor olmasa gerek diye düşünüyorum.lütfen duymayan arkadaslarada duyurup sesimizi duyuralım ki özür oranı %40-50 arası olan kardeşlerimiz magdur olmasın bu kanundan faydalansın.
arkadaşlar biz başbaknlıkla görüştük.raporun %40 olmasının yeterli olduğunu ve asaletin tasdik olmasına gerek olmadığını söylediler.yani 1 yılı doldurmaya gerek yokmuş.torba yasayla birlikte yasalaşacakmış.