Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ve Engelli Yakını Olana Tayin Müjdesi!

aslında ben engelli yakınlarına bu kadar hakka sahip olmalarına karşıyım. çünkü engeli olupda çocuğunun üzerinden yada kardeşinin üzerinden bir dünya devleti masrafa sürükleyenler var. bence gereksiz. örneğin annesi engelli yada babası engelli yada oğlu yada kızı engelli diye ev araba vs bir çok şeyler alıyorlar vergiden kaçıyorlar oysaki durumları iyi olupda devletin 2 krş na tamah edenler bile var. bana sorarsanız gereksiz. kimisi desen çocuğu umrunda bile değil ama devletten para almak için her yolu yapıyorlar böyleleride var yani

hocam sizinkiside laf mı varsın engellilere bir imtiyazı olsun bu kadarcıkta.devleti yiyen siyasetciler iş adamlarının yanında bu tayin hakkını bir kıyaslayın lütfen...neden söz ediyorsunuz sayın hocam.lütfen yani...

ya bu tayin müjdesi saçma adam ömssde atanıyo vana ama istanbulda ailesi yakına varda bu tayin engelliye n,iye yok

Arkadaşlar Hizmetlilerim , Bir defaya mahsus sınavsız memur olması şu an torba yasada yok .

Fakat Engellilere bir defaya mahsus tayin hakı verilecekmi yada o damı torba yasaya girmedi ortda kesin değil net bir bilgi yok ...Bazen arkadaşlara bilgi kirliliği olmasın diye kızıyoruz ama gelinen durumu anlamak zor tayin var mı yok mu ... Hepimizin kafası karıştı .
Kanun İçeriğin de MADDE 10- DA 72. Maddeye Eklenen Bir Fıkra var . Ama bu Eklenen fıkra üzerinden yorum yapmak zor ....

MADDE 10- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72 nci maddesine beşinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“İlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için özellikli ve ayrık düzenlemeler yapılır.”

ayrık düzenlemeler yapılır.” Cümlesine bakıldığın da bir düzenleme yada bu konuda Yenilik geleceği kesin ... Bekliyip uygulamayı görelim hayırlı olur inşallah .. Hiç bir engelli arkadaşımız mağdur edilmeden tayin hakkı alır umudumuz bu...

Bu tayin yasasından ses seda yok

bu konu ile ilgili olarak personel şubesini aradım ama bu kanunun çıkmadığını ama torba yasasının içinde olduğunu söylediler torba yasasının içine baktım ama bununla ilgili bişey göremedim eğer bilgi alırsanız bu konuyla lütfen paylaşırmısınız!!!!

ayrıca 1900 cc araçlar için vergi dairesinde engelliler için araç alımı işlerine bakan bölümle görüştüğümdede ticari araçlar için uygun olduğunu söylediler belkide bu torba yasasının içinde değişiklik yapmışlardır eğer bilgi alırsanız lütfen paylaşalım!!!!!!

TBMM 9.tem.13 de tatile giriyor. süre uzatılmazsa yetişmeyecek.

Arkadaşlar bende sizin gibi yasayı takip ediyorum. doğru şu anda bir gelişme yok ancak torba yasanın içinde çok madde olduğundan bizim torba yasa görüşmelerine daha gelinmedi. biraz önce plan ve bütçe komisyonundan bir arkadaşla görüştüm sıraya girdiğini söyledi. yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi. meclis bu hafta sonuna kadar çalışacakmış. başbakan meclis tatile girmeden bekleyen yasaların geçmesi için talimat vermiş.

"SABIR ACI MEYVESİ TATLIDIR."

Arkadaşlar Bu konuda bilgi kirliği de çok ... Aday memurların durumu , yüzde 50 yüzde 40 sorunu ... Atama neye göre yapılacak , atama yapılan kadrolar çakılı kadromu olacak yada yine istenirse normal tayin sistemi ilerleyecek mi oda ayrı bir muamma ...

gidengelmez;

bu hafta sonu derken yani ayın 15. temmuza kadar mı linki gönderebilirmisiniz.

İnşallah hepiniz hakkınız da hayırlısı olur . Çok zor bir durum ... Ben Çalıştığım ortam ve kurumdan çok memnunum. İş arkadaşlarım ve özellikle ilçe kurum yöneticilerin den de çok memnunum ... Ama Bunun dışındaki tüm etkenler hastalığımın ilerlemesine ve özür oranımın yükselmesine sebep oldu.... Bu durumu mümkün olduğu kadar işime , iş yerime yansıtmıyorum... ..Ama nereye kadar .. Fakat kendime ait özel ve genel hayatı telafisi olmayacak şekilde mahvediyorum ...

inşallah bu kanun tez zamanda yasalaşır...yoksa hepimizin işi zor

anayasa 10.m.gereği bu düzenleme yapılıyor BM Engelli hakları sözleşmesi kriterleri

nedim bey bu hafta sonuna kadar. yani pazara kadar meclis çalışacakmış; bana öyle söylediler... bende kamuda engelli kadrosunda çalışan MEMURUM. bende sizin gibi yasayı takip ediyorum.

ARKADAŞLAR AYRICA İNTERNET ÜZERİNDEN www.tbmmtv.gov.tr ÜZERİNDEN MECLİS YAYINI CANLI OLARAK SAAT 14:00 İTİBARİYLE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

yasa çıkacak sıkıntı yok, gelecek döneme bırakmazlar..... nisan ayından beri konuşulan bir konu ve tasarı başbakanlıktan çıkmış ciddi hazırlık yapılmış. komisyonda son aşamada meclise sevkedilmiş. çocuk oyuncağı değil bu "kanun." kıldan ince kılıçtan keskin.... insanların umutlarıyla oynamamak gerekir değil mi.?

"ümit en büyük kötülüktür, çünkü işkenceyi uzatır."

Arkadaşlar cünleten hayırlı ramazanlar : Ben biraz rahatsızım bu konuyla fazla ilgilenemedim ...Aday memurların durumu , yüzde 50 yüzde 40 sorunu ... Atama neye göre yapılacak sağlam bilgisi olan varmı..

Inallah

resmi gazete de aile ve sosyal politikalar bakanlanlığı ile ilgili yönetmelik yayınlandı ...Bizim kanun içindemi bilmiyorum
9 Temmuz 2013 SALI
Resmî Gazete
Sayı : 28702
YÖNETMELİK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından:
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ATAMA VE YER
DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 17/5/2013 tarihli ve 28650 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 2 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(2) Yardımcı hizmetler sınıfı personel, bu Yönetmelikte bölgeler için belirlenen zorunlu çalışma sürelerine tabi değildir. Ancak diğer hususlarda bu Yönetmelikte yer alan kurallara tabidir.”
MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin;
a) Üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmış,
b) Dördüncü fıkrasının başına “Personelin tüm bölgelerde görev yapması esastır.” cümlesi ile üçüncü cümlesine“talepleri halinde” ibaresinden sonra gelmek üzere “genel atama döneminde” ibaresi eklenmiş, ikinci cümlesinde yer alan“doğrudan bir üst hizmet bölgesine” ibaresi “diğer hizmet bölgelerine” olarak değiştirilmiş,
c) Beşinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “bir üst hizmet bölgesinde” ibaresi “üst hizmet bölgelerinde”şeklinde değiştirilmiş,
ç) Beşinci ve altıncı fıkralarda yer alan “birinci bölgedeki zorunlu çalışma süresini dolduran ve dördüncü bölge hizmetini henüz yapmamış olanlar hariç” ibaresi yürürlükten kaldırılmış,
d) Yedinci ve sekizinci fıkralar yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 3 Aynı Yönetmeliğin 8 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “veya azami” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 4 Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.
“d) Taşradan Bakanlık merkez teşkilatına, Bakanlık merkez teşkilatından taşra teşkilatına yapılacak atamalar.”
MADDE 5 Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin ikinci ve dördüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmişve beşinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
“(2) Zorunlu çalışma süresini doldurarak kendi talebi üzerine atanmış olanlar, en az iki yıl fiilen çalışmadan 13, 14 ve 15 inci maddelerde yer alan sağlık, eş ve öğrenim mazeretleri hariç başka bir yere atanma talebinde bulunamazlar.”
“(4) Bakanlık kadrolarına istifa/müstafi sonrası yeniden atananlar ya da başka kurum veya kuruluşlardan naklen ataması yapılanlar, en az iki yıl fiilen çalışmadan 13, 14 ve 15 inci maddelerde yer alan sağlık, eş ve öğrenim mazeretleri hariç yer değiştirme talebinde bulunamazlar.”
MADDE 6 Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi “Bu şekilde atama talebinde bulunanların sağlık raporuna uygun tedavilerini yaptırabilecekleri bir il’e atamaları yapılabilir.” olarak, ikinci fıkrasında yer alan “özür” ve “özürlü” ibareleri “engel” ve “engelli” olarak değiştirilmiştir.
MADDE 7 Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin yedinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 8 Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(1) Haklarında yapılan adli veya idari soruşturma neticesinde görev yaptığı yerde/birimde kalmalarında sakınca görülen personelin görev yerinin değiştirilmesi, gerekçeleri ile birlikte illerde valiler, merkez teşkilatında birim amirleri tarafından Bakanlığa teklif edilebilir.”
MADDE 9 Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrasının “a” bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“a) Hizmetlerin geçici olarak yürütülmesi amacıyla bir takvim yılı içerisinde 2 aya kadar geçici görevlendirme yapılabilir. Bu süre personelin kendi isteğinin bulunması şartıyla 6 aya kadar uzatılabilir.”
MADDE 10 Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “yer değişikliğine tabi olacak personel ile bulunduğu yerde on yılını dolduran” ibaresi, “yer değişikliği talebinde bulunacak”şeklinde değiştirilmiş, ikinci cümlesinde yer alan “ile doğrudan Bakanlığa yapılan müracaatlar” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 11 Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “on” ibaresi “otuz” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 12 Aynı Yönetmeliğin geçici 2 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 13 Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 14 Bu Yönetmelik hükümlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı yürütür.

şimdi bizim beklentilerimiz boşa mı çıktı :(

bu yönetmeliğe göre öyle, başka bakanlıkların yönetmeliklerininde buna benzer çıkacağını düşünüyorum.

Ben sadece aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile ilgili resmi gazetede yayınlanmış bir yönetmeli var dedim ...

Arkadaşlar Resmi gazetede yayınlanan ne? AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ATAMA VE YER
DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK. Yani Bu bakanlıkda çalışma şartlarını belirleyen bir yönetmelik. Bu Bakanlıkda çalışıp zorunlu yer değiştirmeye tabi müdür, uzman vs gibi unvanları ilgilendiren bir yönetmelik. Bizim beklediğimiz ve meclise sevk edilen yasa tasarımız değil yani. Endişe etmeyin. Bu döneme yetişmese bile Meclis açıldığında erinde geçinde çıkacaktır. Önümüz seçim. Bakın adamlar 100 bin kişiye kadro verdi. Bu kadro verilme meselesi çıktığında belediye ve diğer kuurmlarda çalışan sözleşmeli personel sayısı 20 bin di bir dedikodusu olayı 100 bine çıkardı. Her kurum nasılsa kadro verilecek diye sözleşmeli personel aldıkça aldı. Siz müsterih olun çıkacak, mesele sadece ne kadar süreceği. Başbakan imzasıyla meclise sevk edilen bir yasa tasarısının çıkmama ihtimila sizce nedir? % SIFIRRRRRRR.

yasa çıksa ne olurki, engelli atamasında idareye taktir hakkı veriyor.

galipcanohde;

Şayet bu yasa sonunda 1 defaya mahsus olmak üzere engelliye hak tanınacak ise idareye takdir etmek değil hayırlı yolculuklar demek düşer şahsi fikrimce.. Ancak şunu kabul ederim gitmeyi düşündüğünüz yer ve açık kadro durumu uygun değilse atama kısa süreliğine ertelenir bunlar takdir hakkıyla alakalı değildir. Bence bu hak bize tanınmayacaksa bu yasanın çıkmasının ne anlamı var ki?? Aynı düşüncede olmadığımı söylemek istiyorum :(

ne kadar zamandır yasa çıkıcak dediler şu yapılana bakarmısınız ? insanların umutlarıyla oynamak bu kadar kolay olmamalı.

İnternet te de bilgi kirliği var .. Kimi İnternet siteleri siyasi amaçlarla da bunu yapıyor .. Mesa la 100 40 ila yüzde 50 tartışması da bunlardan biri . engelli atamasında idareye taktir hakkı veriyor. da bunlardan biri...

Fakat bir yetkilinin de net bir bilgi açıklaması-da kötü... Arkadaş ben kendi şahsıma istediğim yere tayin hakkımı istemiyorum ben sivasa atandım merkezde ikamet ediyorum .. Atandığım il merkezine tayinimi istiyorum

engelliye tayin müjdesi...müjdeden daha çok sıkıntı oldu bu belirsizlik hepimizi mahvetti...

Ama Yinede SABIR, SABIR, SABIR , Başka yolu yok ...ALLAH cc
Bismillahirrahmanirrahim

Vel asr İnnel insâne lefî husr İllellezîne âmenû Veamilus sâlihâti Vetevâ sav bilhakkı vetevâ sav bissabr.([FONT=verdana]Asra yemin ederimki insan gerçekten ziyan içindedir.Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler,birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır)[/FONT]

bu kanun çıksada uygulamada pek birşey değişeceğini zannetmiyorum.

Üst Alt