Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ve Engelli Yakını Olana Tayin Müjdesi!

Son durum ile ilgili bilgi sahibi olan var mıdır?

hemen çıksın arkadaş yaa, artık dayanma gücüm kalmadı ,ailem yada bi yakınım olmadan tek başıma yapamıyorum artık ya.

Arkadaşlar 3 ekim dünya Engelliler gününe bu yasayı kavuşturalım ve baskı yapalım

Yar gelecek yar gelecek bekleki bahar gelecek!!!

Mayıs 2013 de engellilere tayin de öncelik hakkı yasalaştı mı?

Mayıs 2013 de gündeme gelen Tayinlerde engelli memura öncelik verilmesiyle ilgili yasa yürürlüğe girdimi?
cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekürler...

henüz girmedi ama sırada bekletiliyor bakalım inşallah kısa sürede gündeme gelir tekrardanda biran önce atamalar başlar .tıpkı askerliğin kısaltılmasında olduğu gibi !

Tamam 3 aralık olmasın siz belirleyin ama mümkünse 3 aralıktan sonrada olmasın:)

bu yasa cıkmaz ama kendilerine geldimi hemen jet hızıyla çıkarırlar

belki faydası olabilir . 1993 yılında kendi rahatsızlıgım (Behcet hst + uveit) nedeniyle mazeret ataması yaptırdım. Daha sonra otistik cocugumun saglık raporu ile 2000 yılı içinde 2 kere (Ankara ve İzmir'e), 2002 yılında 1 kere (Çanakkale) tayin yaptırdım. Yani çok uzun yıllardır kendiniz ya da bakmakla yükümlülüğü oldugunuz kişilerin saglık kurulu raporunu kullanarak tayin yaptırma hakkınız var. Yine yakın cevremden pek cok meslektasımın yukardaki sartlarla tayin hatta mecburi hizmet sırasında bile tayin yaptırdığını biliyorum. Bu arada kurumum saglık bakanlığı ama özlük hakları acısından bakanlıklar arasında fark olmaması gerekir.

Arkadaşlar

MEB yeni bir yönetmelik yayınladı ve il dışı tayinler için süreyi 5 yıl olarak belirledi. Ben hizmetli kadrosundayım bu benim gibi arkadaşları etkiliyor mu? Daha önce engellilere sorun çıkartmıyorlarmış. Ama 5 yıl durumu bizim içinde geçerliyse bu yasadan başka çare kalmıyor. Adaylığın kalkmasına 5,5 ay kalmışken hiç iyi olmaz.

allah yardımcınız olsun ben cok şükür tayin işimi yonetmeli k cıkmadan tmmladım. bu yonetmelik biraz sıkıntı yapar gibi duruyor .

Ne yazık ki 2. atamayla yerleştik ve en yakınımız görev yaptığımız şehire 8 saatlik mesafeden geldi. 8-12-16-22 saat şeklinde gidiyor. En yakın havalimanına ulaşmam için 2 saat yol gitmem gerekiyor. Umarım şu bir kereye mahsus hakkı verirler ve herkes memleketine yerleşir. Bu şekilde hepimiz için büyük zorluk olacak.

bizim yasa yalan oldu. 2014 teki sinava girip tekrar yerleşmeyi bekliycez mecburen...

Arkadaşlar .. Engellilerin Görevde yükselmesi ila ilgili başlık açtım lütfen ilgilenip yorumlarımızla destek verelim

Torba yasa meclis tatile girmeden görüşülmeye başlanmıştı ve bu çıkacak yasa torba yasa içerisinde vardı son durumu sürekli takip etmeme karşın herhangi bir değişiklik yok :( Umarım yıl sonuna kadar sonuçlanır...

Umarım kısa sürede çıkar ve planlarımızı buna göre yaparız.

güzel bir çalışma ama unutulanlar var kamuda engelli kadrosunda çalışan işciler var kidlerdede var işie engeli olarak alınıyoruz sonradan sahipsiz kalıyoruz özelleştirme kapsamında olan kurumlardaki arkadaşlarımızda mağdur. ? ayrımcılık mı var neden bu ve benziri çalışmalar eksik yapılıyo Devletin özelleştirme kapsamına aldığı kurumlarda engelli ve mağdur insanların özelleştirmeden önce işlerine son verilmesi gerekiyor ki alan kişi engelli ve mağdur çalışanı devralmasın. Bu gerçekle ülkemizde engellilerin istihdamı için köklü politika ve yaptırımların getirilmesi için çalışmalar yapılırken en büyük yanlışın özelleştirme kapsamında yapılması tepkileri arttırdı.

Başbakan Erdoğan, "Teyidini aldım"
Başbakan Erdoğan, özelleştirmeyle ilgili özürlülerin karşı karşıya kaldığı işsizlik için maalesef bir yanlışlık yapıldı. Bunu maliye bakanımıza duyurdum, ve bu problem giderildi. Teyidini aldım." Dedi
Bu açıklamalardan sonra özelleştirme kapsamında hiçbir engelli ve mağdur işsiz kalmayacak her türlü hakları korunacaktır.İNŞALLAH Saygılarımla .

erolgol;

Kardeş bunun bizim tayin olayıyla ne ilgisi var? Sen tamamen farklı bir konudan bahsediyorsun.

Yasa tasarısı 04/12/2013 tarihinde komisyonda görüşülüp meclise gönderilecek.

usta.fth;

İnşeALLAH(CC)...
Yalnız %40 ile işe alınmış ise bir engelli,bu orandan başlanmalı bence ki "DOĞRUSU" da odur.Yâni alt sınır ne ise;"HANGİ ENGEL YÜZDESİ İLE ALIM YAPILIYOR,HANGİ YÜZDELİ ENGELLİ HAK SAHİBİ İSE KAMUDA GÖREV YAPMAYA" o kişilere "HAK DOĞMALI"...
İnanıyorum ki "KENDİSİYLE ÇELİŞİK BİR KANUN KARARI ÇIKMAZ"...

Anlaşılan sulanacak bu konu yine...Umut ALLAH(CC)'dan ama örneği mevcut...

Üst Alt