Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ve Engelli Yakını Olana Tayin Müjdesi!

Merhabalar,

Yüzde 90 üzeri sürekli ağır engelli raporu olan kardeşim var, baba vasisi durumunda, anne vefat etti, başka kardeş yok, baba da yaşlılık ve hastalıklarından ötürü bakmakta zorlanıyor, doktor olduğum için sağlık bakanlığının engelli durumuna bağlı yer değiştirme yönetmeliğini okudum, "anne, baba,eş, çocuk, kardeşlerinden birinin ağır engelli olduğunu belgelendirmesi halinde bir defaya mahsus ataması yapılır" denmekte. Sağlık mazeretinde vasi tayini şartı var ancak engelli mazeretindeki cümle aynen yazdığım şekilde. Ben de sağlık mazereti değil engelli durumuna bağlı yer değişikliği talep etmeyi planlıyorum. Yönetmelikte yazan Engelli durumu maddesine istinaden dilekçe yazarsam olumsuz sonuçlanır mı?

drestrella

"Ek Madde 3 - (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.)
İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile
ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan
kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz. (2)

Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun
tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra
kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır."

Şimdi bu yönetmeliğe bağlı hükme göre siz herhangi bir kısıtlamaya takılmadan tayin isteyebilirsiniz. Ancak burada kurumların yapısı da dikkate alınacaktır ibaresi mevcuttur. Mesela tayin istediğin yerde kadro sınırı 2 kişilik. Şimdi buraya senin için kadro açıp 3 kişilik yapmazlar ve dilekçen olumsuz sonuçlanır. Bundan başka, kardeşinin sadece engelli olması tayin istemen için yeterli olmayacağına göre, sana ihtiyacı olduğunu da ispatlaman gerekecektir. Bunları dikkate alarak tayin istersen olumsuz sonuçlanamaz, sonuçlanmaz. Eğer ki tayin istediğin yerde teşkilat yapısı müsait ise kardeşinin engelli ve sana ihtiyacı olduğunu dair dilekçeni şu yukarıda verdiğim yönetmelik hükmünü de belirterek yazmalısın ve elbette engelli raporunu da dilekçe ekinde vereceksin. Kolay gelsin.

Bu konu başlığı çok faydalı olmuş,teşekkürler düşünen cevaplayan kişilere...

Bir soru da ben soracağım;Sağlık bakanlığı uzman yada pratisyen hekim devlet hizmet yükümlülüğü atamasında,sağlık mazeretinde "kendine ait %40 ve üzeri engelli raporu ile başvurup isteği yere" atanan bir doktor arkadaş var mı aramızda?Yada ataması olmuş bildiğiniz birisi var mı?

Arkadaşlar ben diyanet personeli yım imam hatip olarak görev yapıyorum ilçe merkezinde benim de %98 ağır engelli raporu bulunan babama bakıyorum 2.5 yıldır.ve 15gun önce vasi olarak atandım mahkeme tarafından..

Bu haktan nasıl yararlanabilirim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim....

Kendi kurumunuzun atama ve nakil yönetmeliğini okuyun, engelli ve engelli yakını için yer değişikliği hakkında madde varsa, o maddeye istinaden dilekçe yazın, ağır engelli raporu ve engelliye ait nüfus kayıt örneğini ekte gönderin, engelli durumuna bağlı madde yoksa devlet memurları kanununun engelli mazereti için olan maddelerine istinaden dilekçe yazıp gönderin

Arkadaşlar %50 engelli raporum Var. 3 yıldan fazla bir süredir üniversitede memur olarak görev yapıyordum. Ekpss 2017 atamaları ile Van İl Sağlık Müdürlüğüne atandım. Naklen tayinim gerçekleşti. Yarın göreve başlayacağım. Ailemin yanına tayin isteyebilir miyim? En yakın sağlık kurumuna mı verilirim? Ayrıca bir süre beklemem gerekir mi?

muammerhalil
Evet ailenin yanına tayin isteyebilirsin. Nereyi istersen orayı dilekçende belirtirsin. Ancak orada seni çalıştırabilecekleri kadronun müsait olması gerekir. Yoksa tayinin olmaz. Belirli bir süre beklemen gerekmez. Çünkü engelli tayinleri kısıtlayıcı hükümlere tabi değildir.

MUZAFFER DAYI
Belki biraz geç olacak ama, sonradan gelenler için belki faydalı olur diye cevap vermeliyim...
Babanızın raporunu dilekçe ekine ekleyerek istediğiniz yere tayin isteyebilirsiniz. Kanunen bir zorluk çıkarmamaları gerekir. Ancak tayin istediğiniz yerde kadronuzun boş olması gerekir. Babanızdan dolayı kadro değişikliğiyle beraber tayin talebinde kanunen bulunamazsınız. Ancak kurumunuzun kendi inisiyatifiyle bu mümkündür. Ayrıca sırf babanız ağır engelli olduğu için de tayin isteyemezsiniz "engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir." burayı dikkatle okursanız iyi olur.

Arkadaşlar herkes unutuyor veya üstünü kapatıp unutturmaya çalışıyor ama engelli memurların 1 kereye yönelik istedikleri yere tayin isteyebilmeleri mevzuatındaki "1 kere" ibaresi Danıştay tarafından iptal edildi. Yani artık tayin istemede sayı sınırı yok.

Engelli memurların 1 defaya mahsus olmak uzre ıstediği bır kuruma tayın hakkı varmmı

Engelli memurların 1 defaya mahsus olmak uzre ıstediği bır kuruma tayın hakkı var mı ?

Var. Bakanlıklarda çalışıyorsan kolay olur diğerler kurumlara göre.

vega1616

Sakıncalıysan yok. Müminsen var.

Yönetmeliğe koydukları "kadro imkanları ve teşkilat yapısı" şerhi yandaş olup olmadığına göre işliyor.. Bilginiz olsun..

Arkadaslar benim annem kas hastası %98 agır engellı , rapor 2014 de alındı ve sürekli gecerli.Doguda uzman hekimim.Annemin uzerınden ankaraya tayin ısterken bi sıkıntı yasar mıyım? Benden baska 2 abim de ankarada ama evliler ayrı yasıyolar ve memur değiller.

UZAKLAR

Buna rağmen müdürün elemana ihtiyaç var gerekçesi ile çıkan tayin onayımı reddede bilir mi? Böyle bir yetkisi var mı?

Arkadaşlar ÖĞRETMEN olupta engel durumundan tayin olan var mı?
Hatta asıl sorum bu haktan iki kere yararlanan oldu mu? :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocalarim merhabalar. Ögretmenin yer değişikliği hakkinda bilgi sahibi olan, daha önce yer degişikligi yapan birileri var mi? Danişmak ostediģim bir kaç bir sey var

Ekpss ataması bekliyorum, Meb'e atansam istediğim şehire hemen tayin isteyebilir miyim? Bunun için şart var mı, mesela ikametgahımın olmadığı şehire de atanabilir miyim? 1 yıl çalışmam şart mı yoksa direkt tayin olabilir miyim

Annemin hastaligiyla ilgili tayin

İyi aksamlar herkese
Benim esim ogretmen olarak gorev yapiyor ve ben demans hastasi anneme baktigim icin memlekete geldim esimde yanima tayin isteyebilirmi ben anneme bakmakla yukumlu oldugum icin tayin yapmak istiyoruz ocakta.birde sartlari nelerdir?

Son düzenleme:
"Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği

Ek Madde 3 -İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir. Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz. (Danıştay Onaltıncı Dairesinin 2/7/2015 tarihli ve Esas No: 2015/10808 sayılı Kararı ile bu maddede yer alan "bir defadan fazla" ibaresinin yürürlüğü durdurulmuştur. Buna göre dava sonuçlanıncaya kadar "bir defadan fazla" ibaresi yok hükmündedir ve uygulanmayacaktır)"
Yönetmelik bu olmakla birlikte, kurumlar yönetmelikte geçen "kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır" ibaresine binaen bu talepleri reddedebiliyorlar. Bu ret kararlarına karşı İdari Yargıya gitmek mümkünse de, mahkeme süreçlerinin uzun sürme ihtimali nedeniyle engelli çalışana bu yönetmelikle verilen hakkın alınması ya zorlaşmış ya da önemini yitirmiş oluyor...

Bu yönetmeliğe binaen sorunsuz tayini çıkan birileri varsa da ben bilmiyorum...

hazansairi
yani anlamadim benim annem
esimin kayinvalidesi bu durumda tayin hakki olmazmi ben
Bakmakla yukumluyum raporumuz var zaten sikinti onun kayinvalidesi bu sikinti olurmu?bu arada bn ozel sektorde calısıuordum annem hastalanınca bırakmak zorunda kaldım su an calısmıyorum snneme bakıyorum

Şimdi arkadaşlar aynı kanun işçi içinde çıktı ve c.baskani onayladı diye yazılar internette dolaşıyor yani engelli memura tanınan hak işçiye de tanınmış oluyor.. ama bu haktan pekde faydalanan yok sanırım illaki engellinin önüne engel çıkartıyorlar ben MEB e ise başladım şube müdürlüğü. İle görüşmede bu hak tan yararlanıp ailemin yanına nakil istiyorum dediğimde işkur üzerinden alınan işçilerin 5 yıl nakil hakkı olmadığından dolayı red talebi veririz diye söylendi şimdi c.baskanligi kanunu çıkarmis resmi gazete yayınlanmış sen işkur yada MEB kim oluyorsun da kanun üzerinde kanun koyup red verebilirsiniz .. başına gelen nakil olan yada olamayan varsa yardımcı olsun iyi günler

Üst Alt