Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar bir sorum olacak biz engellilere tayin hakkı vermlerinde ki amaç ne oluyor?
Kurumumda tayin dönemimi beklemeden tayin istemek mi ?
Yukarıda sormuştum öncelik vermez diye cevap aldım o zaman bize bu hakkı hangi amaçla verdiler?
Yanlış anlamayın üstatlar serzeniş falan değil sadece haklarımı öğrenmek istiyorum tayin anlamında mesela kurumun tayin yönergesinde şöyle bir ifade okudum %40 oranına iş gücü kaybı olanlarda hizmet yıllı doldurma şartı aranmaz bunu okuyucunca aklıma şu çağrışım etti o zaman hizmet puanı gibi durumlarda da bizler kolaylık sağlanabilir.
Merabalar. Bana yardımcı olursanız sevinirim admin.
Benim babam böbrek yetmezliğinden diyalize giriyor (böbrekler çalışmıyor). 60 yaşında hala memur olarak çalışıyor seneye emekli olacak inş. Ben de p.m. şarktayım bu yaz dönecem batıya. Babam beni yanında olmamı cok istiyor,uzakta olmama çok üzülüyor.
Memleket malesef gidemiyorum büyükşehir değil.. Babama doktorları % 92 özürlü raporu veririm diyor. Ancak kurul ağır özürlü (Bakıma muhtaç) ifadesini rapora yazmayabilir demiş.
Annem bakıyor babama.babamın konuşmadığı diğer kardeşim var aynı ilde.. Benim bu durum da olan veya tayin olan örnekler mevcut mu...
Benim durumda olan bir arkadaş babası diyaliz hastasına ağırlı özürlü ifadesini yazdırmış..bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim..
aynı kurum,farklı ilde,aynı ünvana,boşalmış bir kadroya özür durumundan tayin yapılmaması,özrü olmayn biriniin tayin yapılması halinde nasıl bir yol izlemek lazm?Mahkemeye dava açmk dışında.Mahkeme işleri hem karışık,en az da 2 yılsürüyormuş.
Bu konuda Devlet personel başkanlığının görüşü ne .tayin yapılmaması konusunda.
Merhaba arkadaşlar bu forumda yeniyim. ben diyanete memur olarak normal atandım. daha sonra %40 engelli raporu aldım ve bunu kuruma bildirmedim. daha sonra kurumlararası yeniden atamayla 15.09.2015 tarihinde öğretmenliğe geçtim. bu raporumu da henüz meb e bildirmedim. benim raporum süreli ve süresi 4 ocak 2017 de bitiyor. bu raporumla bu ağustos özür grubundan tayin isteyebilir miyim. tayin istemeden önce bu raporumu meb e bildirip mebbise işletmem gerekiyor mu? yada tayin zamanı raporumu sunmam yeterli olur mu? Teşekkür ederim...
toprak1453
bu kanun meb in aday memurlar tayin isteyemez şartınıda yok sayar diyebilirmiyiz o zaman ? yani işe yeni başlamış bir meb hizmetli memuru isek 1 defalık hakkımızı kullanabilirmiyiz ?
nurayyy
ne zaman başlayıp kaç ay sonra tayin istediniz ? meb de aday yhs iken mi tayin oldunuz acaba ?
Kalender ŞAH siz ne dersiniz ? 3 sene önceki bu konuya baktım bilgili birisine benziyorsunuz. meb de henüz yeni başlamış aday hizmetli memur olan biri 1 defaya mahsus tayin hakkını belirterek tayin olabilir mi ?
mebe atandıktan sonra isterseniz atandığınız yere hiç başlamadan istediğiniz ile 1 defaya mahsus tayin olabilirsiniz. @[FONT=sans-serif]James Eastwood [/FONT]
nurayyy siz farklı yapmışsınız onu sordum aslında yani siz kaç ay çalıştıktan sonra tayin istediniz ve oldu ? dediğinizi biliyorum ama o dönemi kaçırdım ben o yüzden sordum
evet; mebde bu konu ile yönetmelik çok açık; çoğu kişi hiç atandığı yerde görev almadan kendi şehrinde başlama imkanı bile kazandı... ancak yönetmelik ve genelgenin son hali hakkında bilgim yok
merhabalar. çocuğumun %40 engelli raporu var ben denizli de öğretmenim eşim antalyada hemşire.eş durumuyla eşimin yanına gidemedim ama bu aldığımız raporla tayin istemem mümkün mü? okuduğuma göre isteyebiliyorum fakat dilekçe mi yazacagım yoksa tayin dönemi falan mı oluyor?
Arkadaşlar ben %42 raporla engelli kadrosunda memurum karayolarnda.ben bölge mudurlugnde çalısıyorm.aynı ilin içinde başka bir kuruma geçebilirmym bu haktan faydalanarak.
S.a 1655 DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK'in 11.maddesinin ek madde 3 de ;İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile
ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan
kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları
ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır. sormak istediğim *kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak* burada belirtilen şu anda çalışılan bulunduğumuz kurum işletme müdürlük mü yoksa gitmek istediğimiz işletme müdürlüğün kadro imkanı mı ? yani kısacası personel eksikliğimiz var deyip red edebilirler mi ? kafam karışık maddede kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın yazıyor ama bir yandan da kurumların kadro teşkilat yapısı dikkate alınarak diyor kesin emin olanlardan cevap bekliyorum teşekkür ederim.
Hayır öyle değil, şöyle; mesela sen çalıştığın kurumun B şubesine gitmek istiyorsun. Kadro olarak mühendissin diyelim. Gitmek istediğin yerde en fazla 3 mühendis kadrosu bulunabilir. Ancak orada boş yer yok. 3 kadro tahsis edilen yerde 4 mühendis nasıl olabilecek? Elbette torpille