Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ve Engelli Yakını Olana Tayin Müjdesi!

arkadaşlar 2014 ekim ayında göreve başladım bursa halk sağlığı müdürlüğünde memleketime geçmem için illa asaleti beklemem mi gerekir engel oranım %59 adaylığım tastiklenmedi engel durumundan kesin vermek zorundalar mı yoksa ginede şube müdürlerinin insyatifinde mi tayin işlemi

@muratulas

MEB'in yönetmeliğinde zaten tayin hakkınız olduğu yazılı. MEB bu tayin işini güncelledi biliyorsunuz ve Bütün kamu kurumlarına ait olan ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME kanun maddelerine atıfta bulunarak değişikliğe gitti. En az %40 oranında raporunuz varsa evet tayin isteyebilirsiniz.

MUHAMMED YAKIN

Asaletin tasdik olmasını beklemenize gerek olmadan tayin isteyebilirsiniz. Bunun örnekleri çok. Ancak bazı kurumlar buna farklı yorumlar getirerek kabul etmeyebiliyor. Bu kanuni bir hak, deneyin bakalım.

meister78

Yapacak çok fazla bir şey yok, gitmek istediğiniz yer için dilekçe vereceksiniz. Raporunuzun fotokopisini dilekçe ekine ekleyin yeterli.

İyi günler ben bir kit kurumunda çalışıyorum ve kurumum sadece tek bir ilde var anneminde %95raporu var onun yanına gelmem için başka bir kite tayin isteyebilir miyim lütfen cevaplarınızı bekliyorum

Sude58 siz kit kurumunda çalışıyorsanız dediğinize göre zaten o ildesiniz başka ilde yok demişsiniz ya...
kit in uzatılmış hali ne ki ne?

Sude58

Yapamazsınız. Ayrıca o tayin olmaz atama olur. Naklen de değil açıktan atama. Yani siz başka bir KİT kurumuna gitmek için mevcut çalıştığınız yerden istifa edip öyle geçiyorsunuz. Geçtiğiniz kuruma da yeniden ilk atama gibi atanıyorsunuz. 657'ler gibi değil. Onlar naklen atanıyor. Tayin çalıştığın kurum içinde olan yer değişikliğidir. Kanuni olarak böyle bir mazeretten atama yaptıramazsın ancak KİT'ten KİT'e atama oluyor. Yukarıda dayın varsa annenin hasta olmasına da gerek yok, herhangi bir sebebe de gerek yok, geçersin. Burada anlatmak istediğim şu; senin bahsettiğin şeyden dolayı kanuni veya yönetmelik olarak atama için hak talep edemezsin.

Arkadaşlar mrb ben bu yıl duğuya atanan öğretmenim benim kardeşim zihinsel engelli vasisi annem ayrıca ablam sinir hastası 2 sorum olacak 1.si kardeşimin vasiliğini alsam yer değiştirme hemen olur mu 2.si askerliğimi kardeşimin olduğu bi yerde yapma hakkım var mıdır bu sorularımın yanıtın bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Sevgili arkadaşlar merhaba ben geçen sene atanan bir öğretmenim adaylığım bu sene kalktı 24 yaşında %70 oranında zihinsel engelli kız kardeşim var kardeşimin vasisi annem, Annem raporlu tansiyon hastası Babam raporlu diyabet hastası kardeşimin engelinden dolayı ailemin bulunduğu ile tayin isteme hakkım varmıdır ? kardeşim uzun zamandır özel bir özel eğitim okulunda eğitim almakta.

Anne ve babanız varken size bundan dolayı tayin hakkı verilmez. Ancak, ebeveynlerinizin raporlu olduklarını söylüyorsunuz. Eğer ki ebeveynleriniz de (raporda bu belirtilir) kız kardeşiniz gibi bakıma muhtaç durumda iseler, o halde üçünün de raporlarının fotokopilerini çekip dilekçenize eklerseniz tayin yapabilirler. Aksi halde işinizin olması imkansıza yakın. Ama siz yinede deneyin, bir ihtimal, belki.

ben bu yıl ilk atama ile öğretmen oldu %50 raporlu oğlum var. Acaba zorunlu görevden muaf olurmuyum.

ramazanguney

Zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacaklar

MADDE 44 – (1) Zorunlu çalışma yükümlülüğünden;

a) 6/5/2010 tarihinden önce Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak göreve başlayanlar,veya çalışamayacak derecede malul olan ya da malul olup da çalışabilir durumda olan kamu görevlileri ile er ve erbaşların, öğretmen olan eş ve çocukları ile anne, baba ve kardeşleri
b) Terör eylemleri etkisi ve sebebiyle şehit olan ,

c) En az % 40 oranında çalışma gücünden yoksun olduğunu belgelendiren öğretmenler,

muaf tutulur.

(2) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görevli iken çeşitli nedenlerle 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarına atananlardan zorunlu çalışma yükümlülükleri altı aydan daha az kalanlar, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış sayılır. Altı aylık sürenin belirlenmesinde en son görev yapılan zorunlu hizmet alanı dikkate alınır.

Yönetmelik burada. Buna göre nasıl bir hüküm çıkarılabilir bilemiyorum. Bence olmaz gibi duruyor.

Arkadaşlar merhabalar

Bir kamu kurumunda 2009 yılından beri sözleşmeli uzman olarak çalışmaktayım.Kasım ayında daha önce elimde olan engelli raporumu yenilettim ve %43 oranında engelli raporu aldım maliyeye gönderdim dün bulunduğum il teşkilatına 3. dereceden engelli indiriminden faydalanması gerekmektedir diye cevap geldi.

Benim birkaç sorum var bu gelen evrağı kurumumuzun merkezine de ki insan kaynaklarına gönderip bilgi geçmem ne kadar doğru olur veya oraya da gitmiş midir ?

kurumda normal kadroda çalışmaktayım beni engelli kadrosuna geçirmeleri için ne yapmalıyım ?

Engellilere tanınan haklardan yararlanabilirimiyim ?(mesela tayin hakkı geçici görevlendirmelerden muaf olma vs)

Engelli kadrosuna geçmenize gerek yok. Tayin hakkından faydalanırsınız. Geçici göreve gitmeyebilirsiniz.

toprak1453

ben engellilere tanınan haklara sahip oluyor muyum 3. dereceden vergi indirimi hakkı kazandığım için kurumum insan kaynaklarına bu konularda pek bilgileri yok ne gibi belgelere gidi engeli kadrosuna geçiş yapabilirim

sver89

sızın atama doenmınde basvurmanız gerekır ancak bu hemen onumuzdekı yarı yıl ozur gurubuna yetısemezsenız kı vasılık ıcın mahkeme surecı bır ıkı ay suruyor agustos ozur gurubuna kadar yıne sız dılekce ve ekli evrakları bakanlıga yollayın bır kac tane bırınıkınce atama donemını beklemeden yapıyoruz dedıler sağlık ozurlerı ıcın bakanlıktan aramıstım daha once ben

Arkadaşlar prosedür nedir bende SGK da memurum 2017 yılı içerisinde inşallah memleketime tayin isteyeceğim .

HCZCI

dilekçe yazacaksınız. burada sonradan engelli olup, dilekçeyle engelli kadrosuna geçiş yapan bir arkadaşımız var. ancak dilekçeniz basit olmamalı. Biraz izahat isteyen bir konu.

engelli ogretmen yer degisikligi yapanlar

Arkadaşlar hepinize selamlar araniza yeni katildim.Allah hepimizin yardimcisi olsun 've bizleri vicdansiz insanlarin insafina birakmasin insallah. Sizlerin yardimina çok ihtiyacim var.Ben bir okulda engelli ogretmenim .yasadigim yer kar buz 've çok soguk hastaligim miyotoni okula gitmekte zorlaniyorum defalarca dustum.Aranizda engelli ogretmen olup ozur grubundan tayin isteyip yer degistirebilen var mı.Ben %52 Engel 've 100 hizmet puanina sahibim.Sizce bu ozur grubundan tayin istesem sicak bir Ile gitme olasiligim nedir .bu sekilde yer degistiren varsa lutfen bana yardimci olsun hepinize Sevgi 've selamlar

miyotoni

İstediğiniz yere tayin isteme hakkına sahipsiniz. İstediğiniz ili dilekçenizde belirtip, dilekçenizin arkasına da raporunuzu ekleyin ve tayininiz olsun. Şimdiden hayırlı olsun.

Merhaba. Arkadaşlar ben işçi kadrosundayım, %50 vergi indirimi ile İbb'de çalışıyorum. Bize de tayin hakkı varmı?

Merhaba. Arkadaşlar ben işçi kadrosundayım, %50 vergi indirimi ile İbb'de çalışıyorum. Bize de tayin hakkı varmı?

Bildiğim kadarıyla sizde tayin hakkı yok. Çünkü belediyeler farklı kurumlar olarak kabul ediliyor. Yani mesela Tarım Bakanlığından, Sağlık Bakanlığına geçmek gibi. Bu da kurumlar arası geçiş statüsünde değerlendiriliyor. Bu konu burada önceden de ele alındı ve sizin gibi belediyelerde çalışan arkadaşlar tayin isteyemediklerinden şikayet etmişlerdi. Benim bildiğim bu.

Bildiğim kadarıyla sizde tayin hakkı yok. Çünkü belediyeler farklı kurumlar olarak kabul ediliyor. Yani mesela Tarım Bakanlığından, Sağlık Bakanlığına geçmek gibi. Bu da kurumlar arası geçiş statüsünde değerlendiriliyor. Bu konu burada önceden de ele alındı ve sizin gibi belediyelerde çalışan arkadaşlar tayin isteyemediklerinden şikayet etmişlerdi. Benim bildiğim bu.
Keşke olsaydı. Teşekkür ederim arkadaşım.

Teşekkürler cevap için Ben ikgm yi aradim 've bana tayin konusunda hizmet puani esasina gore islem yapildigini soyledi.puanim yetmezse tayin olamiyorum yani.'ve sadece ozur grubundan tayin isteyebilirsiniz dedi.bransim tarih 've fazla ihtiyac yok bu branjtan

Acaba platformda engelli ogretmen olup da yer degisikligi tayini yapan arkadaşlar var mı bana bu konuda yol gosterecek.Kafam çok karisik

Keşke olsaydı. Teşekkür ederim arkadaşım.

Ancak şunu da belirteyim.
Belediyeler bildiğim kadarıyla geçişlerde çok sorun çıkarmıyorlar. Bağlık bulundukları üst bir kurum olmadığı için onaya gerek yok. Başkan kabul ederse işiniz olur. Yani başkanlara ulaşmak zor değil. Araya adam falan koyup raporunuzu bahane ederseniz kanaatimce olabilir. Ben deneyin derim.

torba yasa ne getirdi?

Arkadaşlar , engelli birey tayin istediği bir yere bir kereliğine kolayca nakil oluyor diye biliyorum.geçen yıl torba yasadan böyle bişey çıktı sanırım..bunun için nasıl bir dilekçe yazacagız.Yada engelli raporu bu iş için yeterlimi..bilen varmı. Şubatta engelli tayini oluyor bizim kurumda sömerstir de müracaat etmem gerekiyor.

miyotoni

merhaba bende myotoni hastasıyım. sağlık durumu mazereti daha zor cunku bulundugu yerde tedavınızın olmaması yada saglıgınızı tehlıkeye dusurmesı gerekıyor ama bu hastalık ıcın vermezler o sekılde bır rapor o ıs zor yanı . ama engellılık durumuna baglı yer degıstırebılırsınız ;
ENGELLİLİK DURUMUNA BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELER
Öğretmenlerden;
a) Kendisinin en az yüzde kırk oranında engelli olduğunu,
ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporuyla belgelendirenler, bu kapsamda yer değiştirme
başvurusunda bulunabilecektir.

her durumda da zaten hızmet puanı esasına gore atamalar yapılıyor. ama magdur etmezler dıye dusunuyorum atamanız olmazsa eger atama donemınden sonra memurlar gıbı dırek dılekceye ekleyıp raporunuzu devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atanmasına ilişkin yönetmeliğin ek 3. ncü maddesine istinaden tayin isteyin.

bende defterdarlıkta 7 aydır memurum Ankara maliye bakanlığına dilekçe yazdım Aydın'a tayin olabilmek için 1 ay sonra olumlu cevap geldi tayin olabilir diye atama için Aydın'a dilekçe verdik bekliyoruz acaba kaç ayda olur kadro boş olursa 3 günde bile tayin olan varmış sıkıntıdan patlıyacağım...

Arkadaşlar %40 üstü raporumuz olduktan sonra mazeret bildirmeksizin raporumuzu ve kanuni kısmı de dilekçemize ekleyip tayin isteyebilir miyiz.
Engelli biri tayin istediği il için hizmet puanı olan normal kadrodan biride istediğinde nasıl bir yol izler kurumlar? Kanuna göre engelli raporlu olana mı öncelik tanırlar ?

Engelliye tayinde öncelik tanınacak diye bir yönetmelik yok. Tayin istediğiniz yerde kadronuza uygun bir yer olursa tayininiz yapılır. Engelli olduğunuz için tayinde öncelik yapılmaz. Raporunuz %40 ve üzeriyse tayin isteyebilirsiniz. Olur mu derseniz, normalde olması lazım. Bazı kamu kurumları yönetmeliği farklı yorumlayıp tayin yapmayabiliyor.

Bazıları sorduğu soruda istediği cevabı bekliyor. Verince de sonuç öyle olmayınca, buraya gelip, bilmiyorsan ne konuşuyorsun diye tatava yapıyor:)

Üst Alt