Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli vergi indirimi başvurusu ve sonrasında emeklilik çabam

erkan medeni

Sağol.O kadar uğraştık ama bitti gibi.Okudunuz işte:) 03.03.16-24.11.16 zamana bak :)
Süreç vergi indirim başvurumdan ilk maaşı alacağım güne kadar 8,5 aydan fazla sürmüş oluyor.
tarboy

e-devlette o bilgilerin çıkması aynen güzel bir işaret.SGK takibe birşeyler yansımasa bile demek ki başka türlü bir yoldan işlem devam ediyor. Bir de vergi dairesinin Eviss'e bak.Oraya da birşeyler gelmiş olabilir.Sanıyorum vergi dairesine sorgulama yapıldı ve oradan da olumlu yanıt geldi.

Bende e-devlette bu bilgiler ay içinde değişmemiş ve yazdığım gibi bir sonraki ayın başlarında bir hafta içinde kademe kademe tüm bilgiler güncellenerek işlem biranda bitme aşamasına gelmişti.Sanıyorum sende son aydasın.Aralık başında ilk günlerde maaş hesapları yapılıp güncellendikçe e-devletten işlemleri göreceksin.

ya ben gittim bana vergi indirim minin bir örnegi olması lazım dediler hukuk bölümündekiler

Herkese selamlar

Bugün postadan SGK ist.sosyal güvenlik il müdürlüğünden Sosyal güvenlik kurumu Aylık/Gelir bağlama kararı dökümanlarım geldi.
Postaya 08.11.2016'da verilmişler ve elime bugün yani 12.11.2016'da ulaştılar.

Geniş printer çıktıları olarak 3 sayfa olarak gelen dökümanların fotolarını aşağıda link olarak paylaşıyorum.

Burada dikkatimi çeken şey 1.sayfada sigorta müdürlüğünün yetkililerinin imzalarının üstündeki tarih 05/10/2016.Bu da emeklilikle ilgili ilk defa e-devlete bilgilerin düştüğü tarih.Yani benim 24.11.2016'da ne alacağım vs tüm bilgiler esasında 5 ekim tarihinde netleşmiş.Sadece bunların e-devlette netleşmesi, SGK takibe bazı ek bilgilerin düşmesi falan daha sonra olduğundan bunu o anda anlayamıyoruz tabii.

Bu yazdığımı maalesef 1.sayfanın fotosunu alırken imzalar ve tarih aşağıda kaldığından tam göstermemişim.Ama durum böyleydi.

Screenshot by Lightshot 1.sayfa
Screenshot by Lightshot 2.sayfa
Screenshot by Lightshot 3.sayfa

Arkadaşlar benim rapor dün geldi öğleden sonra sgk ya gittim dilekçenin verdim Allah herkese nasip eder iş Allah

Birde belirtmek isterim benim rapor 9cu ayın 13 vergi indirim Ankara onay bana 11 11 de geldi ben dün cimis yapıldı maaş alırken nekadar vergi indirim maassa yansı bu iş de 4,5 aydır çalışıyorum maaş 2250 tl bilgisi olan varmi

Sukru12345

Mesajınızı tam anlayamadım.Benim anladığım SGK'ya emeklilik dilekçesi verecek aşamaya gelmişsiniz.Öyleyse hayırlı olsun.Bir de vergi indirimi ile ilgili ayrıldığınız işyeri ile hesabınız kesiliyor ve bu vergi indiriminin ne kadarlık bir tutar olarak maaşınıza yansıyacağını soruyorsunuz? Bu soruyu bu sitedeki vergi indirimi ana başlıklı konular içinde sorsaydınız daha net yanıt alabilirdiniz.

Aşağıda Oturanboğanın 2016 oranlara göre vergi indirim matrahları ile ilgili yazısından ilgili bölümün kopyası ve 2.derece vergi indirimi maaşıma nasıl etki eder? başlıklı bir konu var.Oradan maaş nasıl yansıyacağı ile ilgili bir fikir edinebilirsiniz.
2016 Yılı Sakatlık İndirimi tutarları

Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde yer alan sakatlık indirimi tutarları, 2016 takvim yılında uygulanmak üzere;

Birinci Derece Sakatlıklar İçin: 900,00 TL
İkinci Derece Sakatlıklar İçin: 460,00 TL
Üçüncü Derece Sakatlıklar İçin: 210,00 TL

olarak tespit edilmiştir. Yani bu miktarlardan gelir vergisi kesilmeyecek.

Çalışma gücünün %80'inden fazlasını (% 80 dahil) kaybeden birinci derece sakat,
Çalışma gücünün %60'ından fazlasını (% 60 dahil) kaybeden ikinci derece sakat,
Çalışma gücünün %40'ından fazlasını (% 40 dahil) kaybeden üçüncü derece sakat sayılır.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...ergi-indirimi-maasima-ne-kadar-etki-eder.html

masterzek
tekrar hayırlı olsun.Allah güle güle yemeyi nasip etsin.Rapor alma sürecinden emeklilik işlemlerine kadar her ayrıntıyı en ince detayına kadar belgeleri ile birllikte bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.ornek bir davranış sağolun

Bişey sorucam arkadaşlar vergi indirimiyle malülen emeklilik arasında ne fark var acaba

tarboy

Çok teşekkürler.İnşallah önümüzdeki ayda senin süreç sonuçlanırda 2017'ye kalmadan emeklilik olayın bitmiş olur.

Kutlay30

Öncelikle vergi indirimi %40'tan başlayan oranlarla alınıyor.Çalışırken engellilik derecenize göre girdiğiniz 1.2.3.kategorilere göre maaşınızdan kesilen gelir vergisi rakamında azalma, dolayısıyla elinize geçen maaşta azda olsa artış sağlayan bir uygulama.Vergi indirimi ve buna bağlı emeklilik sonrasında eğer uygun iş bulursanız emekli olarak çalışmaya devam edebiliyorsunuz.Vergi indirimi ile emeklilikte alt sınır 15 yıl ve 3600 gündür.

Malulen emeklilik işe girdikten sonra iş kazası, ciddi hastalıklar meslek hastalıkları vs sebeplerle çalışma gücünüzün %60'ını kaybetmeniz halinde ya da bakıma muhtaç hale gelmişseniz yararlanabileceğiniz bir hak.Ancak bu oran tek bir hastalıktan sakatlıktan meydana gelmişse yararlanabiliyorsunuz.Yani ortopedi %40, iç hastalıkları %40 olsun toplamı %80 bile olsa malulen emekli olamıyorsunuz.Uzun bir prosedürü varmış ve defalarca kontrolden geçerek durumunuzu kanıtlamanızı bekleniyor, ankara kontrol kurulu çok şüphe ile yaklaşıyor diyorlar.Malulen emeklilikte 10 yıl çalışma ve 1800 gün alt sınırı var.Ciddi bir kaza, hastalık vs ile sürekli bakıma muhtaç hale gelinmişse 10 yıl dikkate alınmayabiliyor sanıyorum ama 1800 gün prim şartmış.Malülen emekli olanların emekli maaşları kesilmeden başka bir işte çalışmaları mümkün değil.

telefondan tam yazamadım sanırsam ben 22 avustosta idraz rapor sonucunu vergi dairesine verdim 13 09 da ankara onaylamış bana 11 11de iş yerime geldi bende sgk ya gidip emekli dilekçemi verdim 6 dı aydır bu iş yerinde çalışıyorum ben çıkışımı yapın dedim yaptılar ben şimdi tazminat ala bilirmiyi artı 10 ve11 ci alıkların vergi indiriminide alabilrmiyim diye sormak istemiştim

Evet arkadaşlar

Bugün yani 24.11.2016'da Denizbanktan birikmişlerle birlikte emekli maaşımı alarak süreci sonuçlandırmış oldum :)

Gerek bu konuda gerekse diğer benzer konularda yazdıklarımı okuyanlar biliyordur ancak ilk defa okuyanlar için emekli maaşım aylık 2.710 tl olarak netleşti.

Vergi indirim başvurusundan emekli maaşımın elime geçmesine kadar 03.03.2016-24.11.2016 arası toplam 8 ay 21 günlük bir süre geçti.

Vergi indirimine başvurum ve ardından bugünlere kadar yaşadıklarımı bu konuyu açarak mümkün olduğunca detaylı ve elimden geldiğince evraklar hakkında da bilgi vererek anlatmaya çalıştım.

Umarım okuyanlara faydam olmuştur.

Emeklilik sürecinde olan tüm arkadaşlar inşallah çabalarının karşılığını biran önce alarak maaşlarına kavuşurlar.

Sürecin başından itibaren aşamaları gösteren özet tarihçeyi bir kez daha ve güncel son haliyle buraya ekleyeyim:

VERGİ İNDİRİMİ BAŞVURUM VE ARDINDAN SSK EMEKLİLİK BAŞVURUMLA İLGİLİ TARİHLİ GİDİŞAT

03.03.2016 istanbul vergi dairesi başkanlığına vergi indirimi başvurum.Sağlık kurul raporu eski tarihli olduğundan hastane seçip rapor almak için sevkedildim.
07.04.2016 hastanenin verdiği randevu günü ve heyete giriş için start verdim.Doktorlar arası koşuşturma başladı.
19.04.2016 hastane sürecinin sona ermesi ve raporun ankaraya gönderilip vergi indiriminin sonucunu beklemeye başlamam
02.08.2016 eviss sistemine vergi indirimi işleminin sonuçlandığı ve işyerime gönderildiği bilgisinin düşmesi.
18.08.2016 eski işyerime ulaşan rapor ve vergi indirim yazısının kopyasını alarak işyerimin bağlı olduğu Esenler SGK'ya emeklilik başvurusunda bulunmam.
19.08.2016 SGK takibe 1.varide no eklenmesi ve altında devam eden işlemler
23.09.2016 SGK takibe 2.varide no eklenmesi ve altında devam eden işlemler
26.09.2016 SGK takibe 3.varide no eklenmesi ve altında devam eden işlemler
05.10.2016 e-devlette 4a emeklilik kısmında ilk bilgilerin görünmesi.Maaş ek ödeme rakamları yok
21.10.2016 Eviss vergi dairesi takipte SGK'dan gelen vergi indirim sorgusuna olumlu yanıt verildiğinin bilgisi
31.10.2016 SGK takibe 4.varide no eklenmesi ve altında devam eden işlemler
01.11.2016 e-devlette 4a emeklilik kısmında ilk defa bir ek ödeme rakamının eklenmesi
02.11.2016 e-devlette 4a emeklilik kısmında çıkan rakamın birikmiş bütün emekli maaşıyla ilgili toplam ek ödeme rakamı olarak revize edilmesi
02.11.2016 SGK takip 1.varide altına ŞAHIS ibareli ilk satırın gelmesi
03.11.2016 SGK takip 1.varide altına ŞAHIS ibareli diğer satırların gelmesi ve taahhütsüz posta ile ilgili ibare görünmesi
08.11.2016 e-devlet 4a emeklilik ile ilgili ekranlarda maaş, birikmiş maaş vs.ilgili rakamların görünmesi
12.11.2016 SGK'dan maaş bağlama ile ilgili posta ve 3 sayfa dökümanın gelmesi.( Döküman fotolarını yukarıdaki mesajlarda paylaşmıştım )
24.11.2016 Denizbank hesabıma yatan birikmişler dahil maaşlarımı alarak emeklilik sürecinin sonuçlanması

arkadaşlar bana posta 14 11 de geldi birikmiş 970 tl e devlettede banka deniz bank şubede belli yarın 25 şı bana para yatmışmıdır bilgisi olan varsa veyada nasıl öğrene bilirim

Sukru12345

Bu konuya yazdığınız mesajlara bakarak SGK emeklilik başvurunuzu 11.11.2016'da yapmış olduğunuzu anlıyoruz.Buna göre bu ay emekli maaşı almanızın sözkonusu olmaması lazım.

Eve zarfın gelmesi vs aşamalar işlemlerin çok hızlı ilerlediğini gösteriyor.Ancak yine de ayın ortasına doğru start verilen bir işlemle o ay içinde maaş bağlanması diye birşey olmamalı.Çünkü ödenecek maaşlar tahakkuk ettirilip yani muhasebede karşılığı oluşturulup devletçe ilgili banka şubesine para ve liste gönderiliyor.Ödemeler bu aşamadan sonra yapılıyor.

Eve posta geldiyse dökümanlarda bankadan maaşı alacağınız tarih yazıyordur zaten? Bana 12.11.2016'da gelen dökümanlarda ödemeyi alacağım tarih görünüyordu.

Bu sayfadaki 12.11.2016 tarihinde gönderdiğim mesajda SGK'dan gelen postadaki evrakların fotolarını koymuştum.
Screenshot by Lightshot 1.sayfa şeklinde görünüyor.O mesajdaki linki bulup tıklayın.Ekrana gelecek sayfa fotosunda sayfanın en sağına ortalara bakarsanız orada 24/11/2016 tarihini göreceksiniz.

Aynı yerde sizde ne yazıyorsa o tarihte maaş alacaksınız demektir.O tarih netleşirse o taktirde o zaman adresinize en yakın denizbank şubesine nüfus cüzdanınızla gidip maaşı almanız mümkün.

hayirli olsun darisi bizum basimiza inşallah. benimde vergi indirimine gecen ay28 de basvurdum sonucu bekliyorum umsrim sizinkusi gibi uzun sürmez.beklemek cok sıkıci

Herkese selamlar

Şubat 16 da vergi indirimi alabilmek amacıyla bir işyerine girişimle başlayan emeklilik maceram 24 kasımda birikmişlerle birlikte ilk emekli maaşımı almamla aslında sonuçlanmıştı.

E-devlette bu seferde aylık olarak aralık/16 ödeme bilgilerinin 13 aralıkta belirmesi ve ardından bugün Aralık/16 dönemi maaşımın denizbank hesabıma yatması ile bu serüven tamamen sonuçlanmış oldu.

Aralık dönemi e-devlet bilgilerim 13 aralıkta aşağıdaki gibi göründü:

xxxxxx244 Tahsis No için 4A Emekli Aylık Bilgileriniz :
Ad ZEKAİ
Soyad
Doğum Tarihi 05.10.1971
Sicil No
Aylık Başlangıç Tarihi 01.09.2016
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 51.60
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 1156
2000 – 2008/10 arası Gün 2707
2008/10 sonrası Gün 774
Toplam Gün 4637
Göstergesi 14375
Hisse Oranı 1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Özel
Aylık Tutarı 2,606.56
Birikmiş Aylık Tutarı 0
Ek Ödeme Tutarı 104.26
Kesinti Tutarı 0.00
Banka DENIZBANK
Banka Şube BEYLİKDÜZÜ

xxxxxxx44 Tahsis Numaralı 12 / 2016 için 4A emekli ödeme bilgileriniz.
Ad ZEKAİ
Soyad
Sicil No
Ödeme Dönemi 201611
Ödeme Günü 24
Net Aylık Tutarı 2710.82 TL
Aylık Tutarı 2606.56 TL
Ek Ödeme Tutarı 104.26 TL
Sosyal Yardım Zammı 0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı 0.0 TL
Kesinti Tutarı0.0 TL

Umarım konumu okuyan arkadaşlara bir nebze de olsa yardımcı olabilmişimdir.Yanlış yönlendirdiğim kişiler varsa kusuruma bakmasınlar.

Ben vaktim oldukça sitede olacağım ve özellikle emeklilik konusunda cevaplayabileceğimi düşündüğüm sorular görürsem bende mesajla konulara dahil olacağım.

Tebrik ettikleri halde zamanında dönüp teşekkür etmeyi atladığım arkadaşlar kusuruma bakmasınlar.

Umarım emekli olmaya çalışan tüm arkadaşlar devlet bürokrasisinden minimum zarar görerek, vakit kaybetmeksizin tez vakitte emekli olmayı başarırlar.

Son düzenleme:
masterzek ALLAH agız tadıyla yemeyi nasip etsin umarım hayırlı olur her şey için emekli maaşını almadan önce internetde hesapladığın gibimi aldın arada fark var mı? seyyanen zam eklenmiş mi? bilgi verirsen sevinirim bende önümüzdeki hafta başvuruda bulunacağım rabbim herkesin gönlüne göre versin (AMİN)

YASİN41

Teşekkürler.

Benim maaş ek ödeme dahil 2.710,82 tl olarak netleşti.emekli-maaşı.com 2800 tl bulmuştu yani 90 tl fazla hesaplamıştı. Ancak aşağıdaki linkteki excel programı 2.710,74 olarak 8 kuruş farkla maaşı doğru bilmişti.

?SGK Emekli Maaş Hesaplaması - Ana Sayfa

Seyyanen zam olayı karışık.
Excelde dataları girdikten sonra hesaplatma anında zamlar ve seyyanen zam falanda görünmekte.Dolayısıyla programa bakarsak içinde diyebilirim.Ancak devlette hiçbir yerde ( ne e-devlet ne de eve gelen maaş bağlatma evraklarında ) seyyanen zamdan hiç bahsedilmediği için ben bu sitelere hiç bakmasam, bu konuları hiç okumasam maaşa seyyanen 100 tl zam yapılmış mı yapılmamış mı bunu görebileceğim anlayabileceğim yer yok :)

YASİN41

Aslında olay basit.e-devletten sgk kısmından prim rakam ve gün bilgilerini elde etmek ve excel tablosundaki hücrelere girmek bir de engelli emekliliği ve rapor oranı gibi istenen bazı bilgileri girmek yeterli oluyor.Ancak tabii birçok data manual girildiğinden bir seferlikte olsa biraz vakit alan bir işlem.Ama sonucu çok gerçekçi olduğundan çabalara değmekte.

Aşağıdaki linkte 39.sayfada 585 no'lu mesajıma bakarsanız orada konuyla ilgili soru soran bir üyeye ekran resimlerinden yararlanarak açıklama yapmaya çalışmıştım.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...li-maas-miktarimi-nasil-ogrenebilirim-39.html

Ben baktım ama 3600 gün olması gerekiyor diyor hesaplamıyor hesaplama yapabilmek için 3600prim günü istiyor

Bide geriye dönük vergi indirimine başvurduğunuz tarih i baz alınıyor yani nasıl oluyor

Birikmiş hesaplaması vergi indirimine başvurduğunuz tarihmi baz alınıyor acaba

Şimdi şöyle söylim ben bu yılın mayıs ayında vergi indirimine başvurdum ve kabul edildi ama günüm eksik oldugu için beklice 3018 eylül ayında inş emekli olucam asıl soru şu geriye dönük vergi indirimi başvuru tarihine kadar hesaplanıyor acaba toplu par a olarak

Son düzenleme:
Kutlay30

Sanıyorum excel tablosundan sizde emekli maaşınızı hesaplamayı denediniz.Eğer öyleyse tabii 3600 gün engelli emekliliği için minimum şarttır.Engellilik oranı, yıl ve prim günlerine göre de kademe kademe artar.
Programa gelirsek, 3600 prim gününüz yoksa programa göre hesaplayacak bir data yok demektir.
İstisnası malulen emekli olacaklar yaşlılık yerine malulen emekliliği şeçerlerse program bu durumda da 1800 prim gününü arayarak ona göre işlem yapar.

Emeklilik hesabında vergi indirimine başvuru tarihinin esas alınması gibi birşey sözkonusu değil.Excel tablosundan bahsediyorsanız orada da gerçekteki hesaplamada olduğu gibi SGK'ya başvuru yapılan tarih olan tahsis talep tarihi önemlidir.

Birikmiş hesaplaması SGK'ya başvurulan tarihten yani tahsis talep tarihinden sonraki ayın 1.günü itibarı ile başlar.

Sizin durumda 2018 eylül ayı içinde emeklilik başvurusu yapabilecek duruma geldiğinize göre hemen başvuru yaptığınızı varsayarsak emekli maaşınız 01.10.2018 itibarı ile birikmeye başlayacaktır.

Numaramı versem beni arayıp bilgi verirmisiniz sormam gerekenler olacakta rica etsem istediğiniz saatte araya bilirsiniz 05417846478

Kutlay30

Soracaklarınız ve verilecek cevaplar sonuç olarak bu sitedeki tüm engellileri ilgilendiren şeyler olabileceğinden, telefonla ayrıca soru sorulmasındansa buradan yazılı sorulmasını tercih etmemiz gerekiyor.Sonuçta bu benim konuyu da açma sebebim yaşadıklarımı okuyacak kişilere yardımcı olabilme, başıma gelenleri okuyarak atacakları adımlarda ona göre belki yapılabilecek başka şeyler varsa görmelerini sağlamaktı.

Sorulacak sorudaki durum başka arkadaşlarında yaşadığı, yaşamakta olduğu, yaşayacağı şeyler olma ihtimali olduğundan, soru ve yanıtlar açısından daha fazla kişiye faydalı olmamızın yolu bu.

Özel iletişimdense bu yöntemi tercih ediyorum.Birde telefonla sorulacak soruya saniyesinde cevap verecek bir uzmanlığımın olduğunu da pek düşünmüyorum.Dolayısıyla eğer buradan yazılmasında sakınca gördüğünüz birşey soracaksanız özel mesaj da atabilirsiniz.

Peki sigorta piriminiz yüksekdenmi yattı acaba ve kaç günden emekli oldunuz

Masterzek e sordum

Sigorta piriminiz yüksektenmi yattı acaba ve kaç günden emekli oldunuz

@Kutlay30

Benim sigorta primlerim özellikle 2003-2004 sonrası yüksekten hatta tavandan yatmaya başlamıştı.4637 gün ile emekli oldum.Bu konuda zaten tüm bilgiler bu konu altında detaylı bir şekilde var.

Emeklilik neredeyse kişiye özel rakamların sözkonusu olduğu bir süreç olduğundan bu gibi bilgiler sadece bir yere kadar yararlı olabilir.Sonuçta SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı gibi sitelere datanızı girip durumu net görmedikçe bana sorduğunuz sorulardan elde ettiğiniz bilgilerin çokta faydası olmayacaktır sanıyorum.

Bu sitede emekli olanların ne kadar günle ne kadar prim ödeyerek emekli olduklarını paylaştıkları bir konu var.Onlarca kişi paylaşım yapmış.Oradaki örneklere de bakabilirsiniz.Linkini aşağıda veriyorum.Ama dediğim gibi kişiye özel sayılan bir süreci kendi durumunuza uyarlamanız zor olur.x bunu almışsa bende bunu alırım demek zor.Ama hiç yoktan bir fikrim olsun diye bakılabilir.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

hayırlı olsun Zekai Bey emekliliğiniz ve verdiğiniz bilgiler içinde ayrıca teşekkürler

yssmn

Teşekkür ederim.İnşallah emeklilik zamanı gelen her vatandaş problemsiz en hızlı şekilde emekli olabilir.

Vergi indirim ve emeklilik süreçleri ile ilgili olarak, fiiliyatta başa gelenleri aşama aşama anlatan konu sayısında eksiklik gördüğümden, başımdan geçenleri burada anlatıp, konuyu okuyan vergi indirim yada emeklilik aşamasındaki üyelere bir faydam olsun istedim.

Örneğin şu emekli olunduğunda eve gelen SGK maaş bağlama evrakları.Belki bir konu altında birileri paylaşmıştır ama ben eve kağıtlar gelip elime alana kadar nasıl birşey olduğunu maalesef görememiştim.O sebepten o sayfaların fotoğraflarını da diğer çeşitli bilgiler gibi bu konu altında paylaşarak merak edip hiçbir yerde bunu görememişlerin meraklarını gidermiş olmayı amaçladım.

Üst Alt