Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler araç alımında artık KDV de ödemeyecek: Adana Bölge İdare Mahkemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hadi arkadaşlar, dava açanlar gelişmeleri bizlerle paylaşsın lütfen.

Adana'dan KDV'sini alanlar dışında başka ilden hiç alan var mı? Başka yerlerede baktım sordum soruşturdum o iki kişi dışında alan duymadım. Mahkeme süreci niye bu kadar uzun sürüyor?

16.04.2010 tarihinde özel tertibatlı araba aldım dava açarak kdv faydalanabilirmiyim

Merhabalar,

30 gün iş günümüdür. 27 Temmuzda aracı aldım. Dava açabilir miyim.

16.04.2010 tarihinde özel tertibatlı araba aldım dava açarak kdv faydalanabilirmiyim

Merhabalar,

30 gün iş günümüdür. 27 Temmuzda aracı aldım. Dava açabilir miyim.

Bu tür sorular çok fantastik olmaya başladı yafff :D Mahkeme davası sanki burada işlem görüyormuş gibi sorular yöneltiliyor :)

Arkadaşlar geçmiş yorumlara göz atmadınız sanırım...

Ben 13/05/2011 tarihinde araba aldım ve 27/05/2011 tarihinde ise Vergi Mahkemesine dava açtığım halde "Dava süreci geçirilmiş olup" şeklinde sonuç geldi. Eeee buna ne diyelim şimdi :(

Benim düşüncem "Maddi manevi imkanı olan herkesin dava açması" en makbul olanıdır...

18,05,2010 almış olduğum araç içinde müracatta bulunabileckmiyim acaba bilen varmı

bülent abi neden 1 ay süresi var acaba anlamadım

Arkadaşlar 5-6 ay sonra araba almayı düşünüyorum şimdiden vaziyeti anlamak için hesap yapmaya çalışıyorum. aracın satış fiyatı 40000
ötv siz 29000 civarı,. tabi kdv muafiyeti kesin değil gibi ama onuda düşünce 25000 yapıyor.. sizce bu hesap doğrumudur? ayrıca %92 iç hastalıklarına bağlı raporum var h sınıfı ehliyet veya ortopedik özürlülük şartı aranmıyor sanırım.. indirimlerden faydalanmak için..?

Ben de başvurmuştum.Mahkeme sonucumu bekliyorum.Haber alır almaz sizleri bilgilendireceğim.

haydi kdv savaşçıları haydiiii!

millet son gelişmeler nelerdir? dava açanların sesi soloğu kesildi gibi....,

Görme engelli

Merhaba arkadaşlar engelliler adına sevindirici haberler,benim bir bilenden ricam olacak %90 ve üzeri görme engelli olan yani arcını bu sebepten aile fertleri kullanan görme engellilerde dava acabilirmi,TEŞEKKÜRLER.

bu kdv süreci daha yeni mahkeme toplamda 3-4 ay sürüyor yani bu konuda paylasılan bilgilere göre yorum yapılabiliyor.çogu arkadaşın mahkemesi devam ediyor % 90 veya tertibatlı bence herkez dava acmalı..zaten adanada davayı kazanan arkadsın birtanesi görme engelliymiş görme engellilere H ehliyeti vermiyorlar bildiğim kadarıyla yani muhakkak % 90 ve üstü raporu vardır yani tertibatsız arabası var mahkemeye vermiş ve mahkeme kdv iadesi gönünda karar vermiş.bu da benim raporum % 90 ve tertibatsız bende mahkemeye verip kdv mi geri alabilirmiyim diye soranlara bir cevap niteliğinde.

Engellilere 2 yeni Müjde!!!:plakadaki engelli amblemi ve KDV kalktı.

arkadaşlar 5 dk.önce samanyolu haber bu haberi verdi.şok oldum.plaka hususunu zaten biliyoruzda KDV ninde kalktığını söyledi.acaba doğrumudur.şoktayım

Resmi gazetede yayınlanması lazım doğru olması için bi kontrol edelim resmi gazeteyi?

samanyolu haberde engellilerin ötv nin yanında artık kdv dende muaf olduğunu söyledi.hatta sokak ropörtajıda verdi.herkes çok iyi olmuş falan diyordu.özida.gov.tr ye baktım bir açıklama göremedim.:confused: inş.doğrudur bu haber.çok heyecanlandım.haberi izleyeli 20dk oluyo.

Haber basına da yansıdığına göre bu iş ya kesin olur ya da kesin iptal olur, arası yok.

engelli araçlarında kdv ve plaka

son öğrendiğime göre engelli aracı alırken artık kdv ödenmeyecek ve plaka da bulunan tekerlekli sandalye işareti kalktı ve bu 2 konu yasallaştı diye duydum bu konuda kesin bir bilgisi olan var mı

samanyolu tv ise inanasım geliyor :) eger dogru ise yavaş yavaş söleyin kalpden gitmeyelim :)

Samanyolu veyahutta star tv ne farkeder.. Hepsi haberinin ve cebinin peşinde.. Asıl takip edilmesi gereken yer RESMİ GAZETE...

herkes biliyor RESMİ gazeteyi. asıl olan iyi veya kötü herhangi bir tv kanalında bu haberin yayınlanması :)

herkes duydum diyo. doğrusunu bilen yok mu ? samanyolu tv neye dayanarak bunu söylüyo acaba...

samanyolu haberde kdv kaldırılması hakkında

evet arkadaşlar samanyolu tv de 02:45 de engelli plaka müjdesini ve kdv muhafiyeti açıkladı hepimize hayırlı olsun

Resmi Gazete de KDV ile ilgili bir yönetmelik çıkmadıkça herkes havasını alır. Benim adliyede bekleyen dosyam var kardeşim. Madem KDV muafiyeti getirilmiş, Bakanlık imzası taşıyan bir yazı paylaşında görelim. 3-5 kez haberlerde çıktı diye bu haber doğruluk niteliği taşıyacak değil. Biz burada kimseye resmi gazeyi bilmiyorsunuz demedik. Siz nasıl KDV ödemeyerek cebinizin peşindeyseniz haberi yapanlarda yayınlayanlarda cebinin peşinde. Böyle bir durum söz konusu madem o zaman biz niye KDV miz için adliye köşelerinde mücadele veriyoruz. Hadi diyelim benim dediğim durum söz konusu. Sizde niye 3-5 tv kanalının sözüyle kendinizi avutuyorsunuz anlamış değilim...

KDV yasasını kullanarak hangi özürlü-engelli arkadaşım bir ihtiyacını giderdi?

:mad:
Arkadaşlar herkese merhaba biliyomusunuz bilmiyorum ama aşşagıdaki bu kanunu kullanarak kdv ödemeden aldığınış bir ürün cihay v.s re varmı varsa kdv ödemememek için ne tür belgeleri nereye verdiniz?

eğer bu kanundan haberiniz yok ise lütfen bu hakkınızı arayınız yoksa bu hakkımız elimizden gider..!!

4. ÖZÜRLÜLERİN KULLANIMINA MAHSUS ARAÇ VE GEREÇLERİN TESLİMİNDE İSTİSNA UYGULAMASI4.1. 5378 sayılı Kanunun 32 nci maddesi ile KDV Kanununun 17 nci maddesinin (4) numaralı fıkrasına, 7/7/2005 tarihinden geçerli olmak üzere eklenen (s) bendi uyarınca, özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve bilgisayar programlarının teslimi KDV’den müstesnadır.
Buna göre, münhasıran özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamlarında kullanmaları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç (örneğin görme özürlülerin kullandıkları baston, yazı makinesi, kabartma klavye; ortopedik özürlülerin kullandıkları tekerlekli sandalye, ortez-protez gibi cihaz ve araçlar) ile özel bilgisayar programları istisna kapsamında kabul edilecektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt