Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler araç alımında artık KDV de ödemeyecek: Adana Bölge İdare Mahkemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Alınan karar çok güzel olmuş bende arabamı değiştirmeyi düşünüyordum.Çok güzel oldu bu durum.:cool:

Hah! Tamam. Bi sen eksiktin Musa :) Tam kafamız yerine oturdu derken, gene bulandırdın... :)

Başka avukatlara da sorup son kararı vermek lazım sanırım :) Ya da, 2005 sonrasında araç alan arkadaşlar davayı açacak, biz de olabiliyor mu, öğreneceğiz...

Valla Bülent Abi,benim de kafam çorbaya döndü :)

Başka Avukatlarında fikrini almak güzel olur,en güzeli de sanırım dava açıp boyumuzu sınamak :)

engelliler!! haklarını arıyor,buluyor,alıyor..:)sanırım yavaş yavaş kendıımizi buluyoruz mücadele güzeldir!

durmak yok! yola devam..

bu arada arkadaşlar benim 2006 yılı şubat ayında ötv indirimli 15650 tl ye aldığım aracın faturası kdv dahil 13800 kesilmiş.
bayiye sordum neden bu kadar düşük diye nakliyesi plakası trafik sigortası falan bişiyler zırvaladı tamam ben anladım ne demek istediğinizi dedim adamlar göz göre göre vergi kaçırıyorlar.

Arkadaşlar emsal kararı ben bulduktan sonra şirket avukatımıza sordum nasıl bir yol izleriz diye sen kdv yi öder vergi dairesinde dilekçe ile talep edersin ve ret cevabını aldıktan sonra vergi mahkemesine bile gerek duymadan direk üst mahkeme olan bölge idare mahkemesine bile müracaat edebileceğimizi söyledi karar üst mahkemeden çıkmış dedi ben problem teşkil etmezmi diye sordum yok etmez emsal karar üst mahkemeden çıkmış dedi uzayan süreci hızlandırmış oluruz dedi üst mahkemelerde duruşma olmadığını karşılıklı belgeleri sundukdan sonra karar verildiğini sürecin bu şekilde tamamlandığını anlattı emsal karar olunca sürenin uzamayacağını gerekli evraklar ve duruma sahip olduğun için kısa sürede dava sonuçlanır dedi umarım yardımcı olabilmişimdir kafanıza takılıyorsa bir avukata sorduğunuzda bi kaç avukata sorun bence....

vergi mahkemesine gitmeden bölge idare mahkemesine gidilmez , avukat yanlış bilgi vermiş sana, bu dava sadece dava açanı bağlar yani genellenemez ve aynı prosedüre tabidir herkes

Abiler.. arkadaşlar. bu konuya son noktayı koyacak kimse yokmu :( herkes birşeyler söylüyor neyin ne olacağını artık kestiremiyorum. benim gibi düşünen bir çok kişi vardır eminim.
Bu iş şu şekilde yapılır diyecek ve son düzenlemeyide yapacak birine ihtiyacımız var.. lütfen bu konuda emin olmayan tahminler yürüten arkadaşlar yorum yapmasın. lütfenn...

İlk mesajda zaten yeterli bilgi var burda da ilerlemeleri aktarıyoruz.Bende bugün avukatla görüştüm biz bakmıyoruz öyle işlere dedi vergi dairesine gidin onlar sizi yönlendirir dedi.Yarın gidicem bakalım kardeşim %90 üzeri engelli onun adına alıcağımız arabadan kdv düşücekmi bakalım.

Evet, burada sorulacak soru yok aslında. Bildiklerimizi paylaştık. Bundan sonra sizler başvuru yapıp, gelişmeleri bizlerle paylaşacaksınız, hepimiz bilgileneceğiz. :)

2005 te aldığı aracın kdv si için dava açan var mı? yeni bir araba aldım başvuracağım.yenisi için mi önce başvursam ikisi için mi?
f

Araç alımı

Yanlızca %90 ve üzeri raporlu olanlarmı bu imkanlardan ÖTV ve KDV'den indirimlerden yararlanabilirler??

ne alaka sadece %90 raporu olanlarmı ötv siz araç alıyorlar

kdv yi geri alabalilen kim var başka

hasan tahsin bey dışında mahkemeye başvurupta kdv tutarını geri alabilen arkadaşımız var mı?

Selam dostlar uzun bir aradan sonra tekrar bu sağlıklı ve gerçekci bir ortamda olmak çok güzel direk lafı uzatmadan konuya giriyorum araç alacam bende ama nasıl bir yol izliyeceğimi bilmiyorum bana yardımcı olacak arkadaşlar yada abilerim aplalarım varsa bana yardımcı olurtlarsa sevinirim tşk.. ederim şimdiden..

seyithan bu konun başlığına bakarsan gerekli açıklama mevcut kardeşim....

arkadaşlar dava açıp tekrar geri arkadaşlar varsa bence onlar durumu ve süreci yazsın diğer tüm ayrıntılar konu başlığının devamında mevcut diğer arkadaşlar orayı incelesin

esra baltacı;

esra hnm. kesinleştiğini nerden duydunuz ? burayada yazarsanız seviniriz.

700-800 mü ya şanstan o davayıda kaybederız .yanımza zarar kalır bu olay.bı arkdasım dün bu olayın kesınlestıgını sölemıstı ama bı kesınlık yoksnırım okudugu metın adanada kazanılan davanın karar metnıymıs

Bende gittim bugün bağlı olduğum vergi dairesine ama hiçbir memurun bu işten haberi yok.Mutlaka giderken ilk sayfadaki belgelerin çıktısını alın onları gösterdim anladılar ama İzmir için Konaktaki vergi dairesine gitmek gerekiyormuş.Bugün yetişemem diye gitmedim yarın sabahtan gidicem.Ama zor bir süreç olucak gibi görünüyor hiçbir memurun kdv iadesiyle ilgili bilgisi yok

araç ne aldın onunda bilgisini paylaşabilirmisin arkadaşlar mahkeme kararnamesini iyi okuyun ordaki maddede muhtemelen otomatik araç uygunluk raporu olduğu zaman kdv geri ödemeyebilir çünkü şunu orda iyi okuyun araca gaz tertibatı yaptırılmış

sanıyorum bu kesinleştı kdw ödememe
bunu nereden duydunuz bir belge haber dayanak varsa açıklayın bu şekilde açıklamasız bilgiler , bilgi kirliliğe sebep oluyor ve bütün arkadaşların aklında soru işareti kalıyor. Ben üzerime düşeni yaptığımı sanıyorum mahkeme kararın buldum konu başlığından çıktısını alabilirsiniz ondan sonraki kdv alım sürecini bülent abi mahkeme kararının altına yazdı okuyup ona göre hareket edin başvuran arkadaşlarda eminim kısa zamanda sonuçlanan kararları mutlaka paylaşacaktır kulakdan dolma haberlerle lütfen konu hakkında yorum yapmasın kimse rica ediyorum ....

maliyeden dilekçemin cevabını bekliyorum olmazsa AİHM e kadar yolu var ya kazanacağız ya kazanacağız evet sloganımız bu olsun. :))

Mahkemeye başvurup, sonuç alan arkadaşları beklemekte başka çaremiz yok. Sonuç alan arkadaşların mesajını dört gözle bekliyoruz. Haydi hayırlısı..

Slogan güzel gerçekten ancak Türkiyemizin şartlarını düşününce moralim bozuluyor..

İstanbulda ikamet edip bu işlemlere başlayan arkadaşlardan sırasıyla vergi dairesi , vergi mahkemesi ve bölge idare mahkemesinin hangi semtte oldukları bilgisini rica ediyorum. Bende en yakın zamanda el atıyorum bu işe hayırlısı artık..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt