Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler araç alımında artık KDV de ödemeyecek: Adana Bölge İdare Mahkemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eger arac tadilat gecırmediyse kişi kendisideğil yakını kullandığı için yinede itiraz edebilir mi

hafta sonu aracımı almaya gidicektim :) işlemleri durdurdum...güzel bir haber bu... :) bu konu hakkında yardımda bulunan uğraşan arkadaşımızı tebrik etmek ve teşekkür etmek istiyorum.

önce KDV almazlar sonra ÖTV almazlar en sonunda'da sen zenginlemişin diye biz engellilerin 3 ayda bir aldığı maaşı keserler ve yeşil kartı iptal ederler ee burası türkiye garipler ülkesi işgüzar memurlarla işimiz çok zor bizim..

fevzieryilmaz;

Rica ederim sizinde faydalanabileceğiniz haberi güzel durdurmaya gerek yok siz devam edin bence en kısa zamanda alın arabanızı kdv olayında biliyosunuz ki ödeyip sonra vergi dairesinden talep ediceksiniz ve size ret cevabı verecekler daha sonra maraton başlıyor :D hayırlısı olur inşallah .....

O zaman bizin kdv gitti.Aracı hem 7 nisanda aldım hem de tertibatsız.:mad:

Hayırlı ve uğurlu olsun inşallah
bende %98 oran ile almıştım aracı
sanırım ilk aşamade bu beni kapsamıyor ama bende hakkımı zorlayacağım hadi hayırlısı bakalım.

fullmoongokturk araca 900 tl verip özel tertibat yaptırdım demişsin. arabanın nesini değiştirdin ki sadece 900 tlye tertibatlı yaptırdın. anlamadığım tarafı buydu. beni bilgilendirir misin lütfen! çünkü kdv indiriminden yararlanmak için araç özel tertibatlı olmak zorundaymış

Her ne kadar dava "özel donanımlı araç" için açılmışsa da, kararda atıf yapılan KDV kanun maddesi %90 ve üzeri raporla alınan donanımsız araçları da, sol alt ekstremite nedeniyle otomatik vitesli olarak alınan araçları da kapsayacaktır...

Bu konuda bir sorun yaşanacğaını sanmıyorum. Lütfen bu iki halde olup dava açan arkadaşlarımız da olası gelişmeleri bizlerle paylaşsın...

paylaşım ve bilgilendirme için gerçekten çok teşekkürler.ALLAH razıolsun

Cümlemizden razı olsun sitenin amacı doğrultusunda hareket ettik sadece olması gereken buydu. İşimiz düştüğünde girmemek siteye her daim günlük 5 dakikada olsa girip birilerine bildiğimiz konularda cevap versek yeterli Bir kez Allah razı olsun denmesi yetipde artıyor bile şükür olsun.......

ben sol alt extreminden rahatsızlığımdan dolayı 15 nisan 2010 tarihinde özel donanımlı araç aldım sanırım bir gün farkla bu fırsatı yakalamış buunuyorum aracımı trabzondan aldım gümüşhane plakalı şimdi hangi vergi dairesine müracat etmem gerekiyo

Satın aldığın bayi senden aldığı araca ait vergiyi hangi vergi dairesine yatırdıysa ona müracaat etmelisiniz.

Arkadaşlar böyle uluorta her yerde konuşmayın ha, şimdi bu kdv açığını(!!!) büyüklerimiz bir duyarsa hemen gerekeni yapıp önlem alırlar.

evet tam bende ona değinecektım şimdi bu bir boşlukmudur yani hemen müdahale edip bunu ortadan kaldırabilirlermi.yani bende araç alma aşamasındayım ama beklıyordum bisuredır.şimdi acelemi etmek gerekir sizce??

evet yasa boşluğu. aman mehmet şimşek duymasın.......

Bu haber bana çok fantastik geldi başıma gelmeden inanamıcam sanırım. :) Otomobil almaya karar vermiştim haftasonu raporumu acentaya faksladım maliyeden haber bekliyorum. KDV için de gerekli girişimde bulunacağım...

Arkadaşlar lütfen gelişmeleri burada paylaşın ki hepimizin bilgisi olsun. Teşekkürler.

Peki arkadaşlar bu karar özel donanımlı araçlar için bizler sol ayak özürlüleri otomatik vitesli araç alacak olanlar özel donanım olmadığı için kdv yi geri alamayacak mı?

Arkdaşlar ben 16 haziranda 18 yaşınnda olacagım aracı üzerimemi almalıyım araba almayı düşünüyoruz bizde.tekerlekli sandelye ve akülü araba kullandıgım için ona göre donanımlı araç alacagım bu arçlarda geçerlimi ne kadar bir indirim oluyor bilgi verirseniz sevinirim.

doğan74 o zman 18 i doldurmayımı beklemeliyim.Birde %90 rapor alırsak motor silindirinde bir fark oluyormu mesela.transporter,caddy,peugeot gibi araçlarda geçerli oluyormu

transporter caddy pegeut patner cornnet doblu ticariye girdiği için allamasın

değerli arkadaşlarım bu konuda bilgim olmadığı için soruyorum lütfen kusura bakmayın.
örneğin kdv nin iadesi için dilekçe yazdık ve red cevabı geldi bizde mahkemeye emsal kararla dava açtık kazandık ve kdv yi geri aldık fakat maliyede baktı olmuyo bir üst mahkemeye kararı temyiz edip ödediği parayı geriye dönük faiziyle alabilirmi?

arkadaşlar ben okudum pek olumlu bişey görmedim beni aydınlatırsanız sevinirim çünkü araç almayı düşünüyom

BUgune kaadar aldığım en güzel haber bu ama ben geçenlerde sormuştum bi araç bayine ötvnin düştüğünü söyledi kdv nin düştüğğünden bi haber ..

Bu gerçekten güzel bi haber :) ... Bende araba almayı düşünüyodum .. sizce hemen gidip bu açıktan faydalanıp araba mı almalı yoksa biraz daha beklemeliyimiz .. :confused:
ottobock arkadaşımız dediği gibi maliye bi süre sonra bu parayı faiziyl talep edibilir mi ? acaba araba alırken ötv ödemediğimiz gibi kdv ödememe gibi bir kanun çıkmaz mı ? bu mahkeme kararında sonra ...
bu arada mahkeme kararını araştırıp bulduğun için tşkler bio (İbrahim)

2007 aldığım aracın kdv sini geri almak için maliyeye dilekçede başvuru yaptım bile.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt