bende size iş başı yaptığım 7 temmuzdan beri yaşadıklarımın özetini geçeyim; belki bi yardımcısı olur
okula daha girmeden ilçeden şube müdürüyle konuştum 15 dakıkalık konuşmada kendisine '' eğer ben burda memur görevlendirmesi olarak verilen işleri beceremez ve işinize yaramaz isem beni atandığım o okula geri gönderirsiniz, yeterki o şansı bana verin '' dedim
müdürde bana söylediklerimden sonra aklımdasın tamam, bakarız diye geçiştirdi,
bi umut şansımı deneyim dedim oda böle patladı içimde , dedim murat sen git abicim okuluna
neyse okula girdim bismillah, bi etrafı kolaçan ettim, tanıdım, tanıştım, müdür tebliğ etti yapılacak işler, olması gerekenler, beklentiler konuşuldu, bu işleri verdiğinde ben hiçbirisine yapamam demedim, sözlü olarak sadece yapabildiklerimi sağlığım el verdikçe yaparım dedim, çok iyi bilgisayar kullandığımıda gösterdim, bi şekilde bu yeteneğimden haberdar ettim kendilerini, ancak tabi masabaşı vermeyeceklerini biliyodum durum ve ortam müsait değildi zaten bu arada raporumda da ''ağır ve efor gerektiren işlerde çalışamaz yazıyor'' neyse;
okulda;
2 tane memur biri engelli
1 cocuk esirgemeden kadrolu hizmetli
1 tane hizmet alımı
1 tane işkurdan
birde ben toplamda 5 kişiyiz,
okuıl baya büyük 23 sınıf + etüt odaları + kütüphane+ 12 tanede WC war, ama hepsi kullanımda değil açmıyolarmış ama en az 7-8 tanesi kullanılıyor,
neyse ben görevime başladım hizmet alımı 5 senesini okula vermiş bi abimizin arkasından paso koşturuyom, yok badana dediler yaptım, sıralar zımpara dediler yapmaya çalıştım, zemin kattan 4. kata 15-30 tane sırayı tek başıma taşıdım, diğer bayan hizmetliler sadece temizlik işlerine bakıyolardı, ben hiç temizlik yapmadım, diğer ağır olan işleri elimden geldiğince yaptım, kasmadım kendimi ama yavaş yavaş, kimseyle ne inatlaştım, nede ben bu işi yapamam dedim, çünkü okullar kapalı , süre , zaman cok güne yayarak ve yatarak elimden geldiğince yapmaya çalıştım, hayatımda badana yapmayan ben BOYA bile yaptım..
kafamda tabi hep soru işaretleri var ne yapabilirim de kendimi bir şekilde kurtarırım ın cevabını arıyorum sürekli , direk ellerine dilekçe vermekte istemedim , işi diyalogla ve kendimi göstererek yapmaya çalıştım, baktım olcak gibi değil, farkettim ki işi yaptıkça daha çok iş delege etmeye başladılar, bi baktım KAYITA verdiler, evrak işlerinide yapmaya başladım, ama ne yalan söyleyim hiç temizlik yapmadım,
aradan biraz zaman geçince, ilçe milli eğitimden telefonla demişler orda görevli murat bi ilçe milli eğitime gelsin.
o anda dedim aha işte oldu , bi umut ben gittim hemen, bana ne bildiğimi ne yapabileceğimi falan sordu şube müdürü , ben yine orda anlattım yapabileceklerimi, bana dedi sana verdiğimiz işin dışına çıkmayacaksın , bende ilk dediğim şeyi ''bana o şansı verin, eger becermezsem beni geri gönderirsiniz'' dedim.. telefonumu ismimi soy ismimi aldı sana haber vercem dedi, beni yolladı yine geri,
böyle deyince ben yine bi hayal kırıklığı tabi, dedim bu iş olmaz yine, döndüm okula
okul müdürü bu sefer beni ve diğer hizmet alımındaki personeli odasına çağırdı, dedi okulun dış giriş kısmıda boyancak, tamam dedik çıktık dışarı,
sonra aldım elime bi a4 beyaz kağıt;
2004/7754 sayılı bakanlar kurulu kararı ile kararlaştırılan yönetmelikten bi girdim, yeni bir görevlendirilme talebinden çıktım, verdim ellerine kağıdı,
sonuç;
okullar açılınca kulubede oturucam sadece, değil temizlik, hiç bir ağır iş yapmayacağım, giren cıkandan kimlik kaydı, gelen ziyaretçileri yönlendirme, öğrenciler kaçmasın, ıvır zıvır, zaten okul lise, dahada bişey yapmam,
bu arada şube müdürü olurda bir gün yine arar çağrırsa, işim olmaz artık