Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler artık hizmetli kadrosundan atanmasın!

81 ile gönderiliyor bakanlıktan ama bir il dışında kimse takmıyor bu yazıyı ilginç .bunun için ne yapilmali acaba...

Bilmiyorum ki bende anlam veremedim dogrusu

Merhaba bana bu konuda birisi yardimci olabilir mi askeriyenin yetkili buyuk hastanesi olan GATA dan istedigim halde askere elverisli degildir ile askerlikden muaf edildim ben bir engelliyim .elimde o yazi ile gecen yil devlet hastanesine gittigimde 1 hafta icinde bakmadan etmeden yuzde 35 verdiler sadece bana sorduklari sorular ile oysa gatada bircok teste bircok tahlile tabi tutularak cikarildi sinava basvuru zaman yetismedigi icin tip fakultesine basvuramadim orada uzun suruyormus bu raporu vermek peki bu bir buyuk tip fakultesi olan GATA nin verdigi rapor neden gecerli olmuyor.

Bizim konumuz ne bu arkadaş ne yazmış.biz diyoz lise mezunu hizmetli ler genel hizmetlere geçsin ....

Bizim konumuz ne bu arkadaş ne yazmış.biz diyoz lise mezunu hizmetli ler genel hizmetlere geçsin ....

ne kadar imza attırırsanız o kadar iyi ben 10 tane imza attırabildim çevreme ya da engellileri yine hizmetli kadrosuna atarlarsa engelli arkadaşlarıma haklarını anlatalım bir engelliye kimsenin hiç bir amirin ağır iş vermeye hakkının yetkisinin olmadığını anlatalım

Arkadaşlar ümitsizlik aşılamak istemem ama kolay görünmüyor

erdalakbay
Dediğin yazıyı mersinde bir türlü bulamadım. Niğde deki arkadaşlar sana bir suret gönderse de biz de okusak..

öyle bişey istiyorsan ya önlisans bitircen yada lisans. lise okuyupta bir zaahmet masabaşı iş beklemeyın.

Elsina 92 bir lisans bitirip masaya oturdun sen sanirim hava atar gibi bu zahmet beklemeyin yazmissin.burda mesele tahsil yükseltmek deyil .normal olsa vatandaş tabiki unuversite bitirsin.ama engelli bu bir nevi çalışma özürlü.size üniversitede oyretmedilermi....

elsina.92

Ne biliyorsun okul okumadigimi benim yaşım genç hem üniversite okuyorum ogrenciyim hemde atanip masa başı is istiyorum sanami soracağım var mi itirazin

Bu sayı yüksekse belki cozum olur ama bu sayı binleri geçmeli....

elimizden geleni yapalım arkadaşlar imza sayısını yukseltelım dost akraba kim varsa imzalatalım bu bizim hakkımız.cunku bızlerın dıger pozitif ayrımcılıkla atanan şehit gazi aıleler ve cocuk esırgeme kurumundan atananlardan farkımız nedir soyleyın bana.onlar sınava bıle tabi tutulmadan direk memur kadrolarına alındılar bizler ise hem sınava alındık hemde hademe kadrolarına layık gorulduk bu yanlışa dur diyorsan sende bir imza at.

Cok tesekkur ederim

Yaklasik 50kisilik ekiple vatsap gurubumuz var cesitli platformlarda mucadeleye devam ediyoruz katilmak isteyen arkadaslar ozelden tel atabilirler

Facebook : engellihizmetliler
Instagram : engellihizmetliler
Twitter : engellihizmetliler
Whatsapp : lisemezunengellihizmetli

yurume engelli bir arkadaşa çay taşıttırmak gorme engelli bir arkadaşa bahce temizletmek ne kadar dogru soylermisin bağzı şeyleri yaşamadan ahkam kesmesi kolay.bizler hakkımız olanı ıstıyoruz engelliler gazi şehit aıleleri ve cocuk esırgeme kurumundakıler gıbı pozıtıf ayrımcılıga tabı tutularak atandı .ama engellıler dısında dıger guruplar sınava gırmedı ve bızler gıbı hızmetlı kadrosuna atanmadılar.bız neden hakkımız olanı ıstemeyelım bızemı layık goruldu hademelık makamı.

Ayrica ben gece gunduz ders calistim 87puan aldim memur kadrosu 100kisi acildi90 puanli arkadaslar bile hizmetli oldu.baska tercih yapma sansimiz yoktu.ben devletimizin engelliler icin yaptiklarinin bilincideyim.bizim cabamiz bu yapilan haksizligin duzeltilmesi yonunde destek olmuyorsaniz kostek olmayin

Arkadasim yurume engelliye cay tasittirilmiycak diyorsun yapiliyor bunun gibi cesitli sorunlar yasiyoruz mudurlerin insiyatifine birakilmak istemiyoruz sen 83puanla atandiysan meslek lisesi faln mezunusundur.duz lise mezunlarinin boyle bir sansi yoktu.ben bircok engellinin durumlarinin gormezden gelindigini dusunuyorum.sen boyle dusunmuyor olabilirsin oda senin dusuncen

Hizmetli Kadrosundaki Lise Mezunu ...Engelliler ‘HAK’ Arıyor..

Bilindiği üzere kamu personeli istihdamında devlet, özel alım usulü ile devlet memurluğu kadrolarına atamalar yapmaktadır. Terör mağduru şehit ve gazi yakınlarının alımı , sosyal hizmetler çocuk Esirgeme Kurumu çıkışlilarin alımı ve engelli alımları da yapılan alımlar içerisindedir. Ancak bu üç alımlardaki öğrenim durumlarına göre verilen unvanlardaki farklılıklar ise bazı sorunlara neden olmaktadır. İşte yaşanılan sorunlar.

MEZUNİYETE GÖRE UNVAN KARGAŞASI
Devlet Personel Başkanlığının resmi sitesinde de görüldüğü üzere kamu kurum veya kuruluşlarına devlet memur istihdamında bir takım usul ve esaslar yer almaktadır. Özel alım usulü ile alımlar ise bu esaslar arasında kendine yer bulmaktadır. Bu kategori arasında terör mağduru şehit ve gazi yakınlarının alımı, engelli alımları, korunmaya muhtaç çocuk alımları ve istisnai alımlar bilinen alım türleridir.

Terör mağduru şehit ve gazi yakınlarının alımı , Sosyal Hizmetler çocuk Esirgeme Kurumu çıkışlilar in ve engelli vatandaşların alımlarında kişilere verilecek unvan ise mezuniyet durumlarına göre farklılık göstermektedir. Terör mağduru şehit ve gazi yakını olan ve korunmaya muhtaç sosyal hizmetler çocuk Esirgeme Kurumu çıkışlilar ilköğretim, ortaokul, ilkokul mezunu olanlar hizmetli unvanlı kadrolara; orta öğretim (lise) ve yüksek öğretim mezunu olanlar ise memur unvanlı kadrolara atama teklifleri Devlet Personel Başkanlığınca yapılırken bu konu engelliler de farklılıklar göstermekte, lise mezunu olan engellilerin hem hizmetli unvanlarına hem de memur unvanlarına yerleşmelerine olanak sağlanmaktadır. Hal böyle olunca da engellilere tanınması gerekilen pozitif ayrımcılıkta bir takım aksamalar meydana gelmektedir.

GELEN ŞİKAYETLER; “ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK YOK”
Konu hakkında grubumuza ise bir çok şikayetler gelmekte ve engellilere tanınması gereken pozitif ayrımcılığın hiçe sayıldığı ve uygulanmadığı belirtilmektedir. Terör mağduru şehit ve gazi yakınları ile sosyal hizmetler çocuk Esirgeme Kurumu çıkışlilar in alımlarında kişilerin öğrenim durumlarına göre verilen unvanlardaki hassasiyetin aynı şekilde engelli alımlarında da uygulanmasını isteyen engelliler bu ayrımcılığın son bulması için ilgililerin gerekli çalışmaların yapmalarını talep etmektedirler.

Kaynak: EngelliHaberleri.Net | Engelli Haberleri Platformu
Volkan AKÇAALAN'ada desteklerinden dolayı Teşekürlerimizi sunarım.

Peki hizmetli engelliler ne istiyor :
Diğer memur alımların da ortaöğretim (lise) ve yüksekokul mezunları memur (GİH, VHKİ) kadrolarına yerleşir cümlesindeki kanuni hakkını talep etmektedir. Ayrımcılık değil pozitifayrımcılık beklemektedir.

3 Aralık dünya engelliler gününe 12.337 lise ve üstü okul mezunu engelli hizmetlilere hükümetimiz tarafından bu müjdenin duyurulmasını istiyoruz. Ünvan değişikliğinin sağlanmasını. Lise mezunu yardımcı hizmetler sınıfındaki (yhs) engelli hizmetlilerin uzun zamandır merkezi sınav sistemi ile kazandıkları hakları olan gih ünvanlarının verilmesini bekliyoruz. Biliyoruz ki; taşeron işci kardeşlerimize memur kadrosu verilirken, devletimiz zaten memur olan ama ünvanı yhs gözüken biz engelli hizmetlilerine gih ünvanını verebilir şimdiden teşekkürler saygilarimla.

Lise Mezunu Engelli Hizmetliler Grubu

Bilgi için iletişim :
Facebook: engellihizmetliler
Twitter : engellihizmetliler
Whatsapp :#lisemezunengellihizmetli
Instagram : engellihizmetliler

işte böyle saçma sapan imza kampanyaları yüzünden kurumlar alacağı engelliyide almaz oluyor açığını bildirmiyor okadar boş kadro varki hizmetli olsun memur olsun engelliler sürekli sorun çıkarıyor diyorlar almıyorlar, bence sizin yaptığınız çok mantıksız,hizmetli kadrosu ayrı ,memur kadrosu ayrı siz veya diğer engelli arkadaşlarım hizmetli kadrosunda çalışamıyorsanız tercih yapmayın arkadaşım...

sonbahar.44

Bu nasıl bir bencilliktir arkadaş Anayasada şehit gazi yakınlarına çocuk esirgeme kurumda yetişenlere ve engellilere pozitif ayrımcılık vardır diye bir madde var 1 önceki atamada şehit ve gazi yakınları ve çocuk esirgemede yetişenler sınavsız memur olarak atandı biz engelliler hizmetli olarak atandı hani nerede engellilere olan pozitif ayrımcılık? ben bütün yıl çalıştım 86 puan aldım hizmetli olmak içinmi? millet 90 puanla hizmetli oldu onlar hizmetli olmak içinmi aldı o puanı? Sen yok ben memurluk yapamam sadece hizmetli memurluk yaparım diyorsan o zaman sende memurluk kadrosunu seçme? Biz engelliler hakkımız olan pozitif ayrımcılığı almak için çalışacağız elimizden ne gelirse yapacağız bunun adı sorun çıkarmada olsa hak aramada olsa yapacağız elimizden ne gelirse daha fazlasını yapacağız bizde sana diyoruz o zaman memurluk kadrosunu yapamıyorsan sadece hizmetli kadrosunda çalışabiliyorsan sende memurluk kadrosunu tercih etme bu kadar basit

Yok arkadaş anayasada engellilere pozitif ayrımcılık vardır maddesine dayanarak engelliler hakkını arıyor insanlar 90 puan hizmetli olmak için almıyor emek vermiyor Anayasada ki madde ne diyorsa engelliler onu istiyor fazla konuşmayalım artık hakkını arayanada sorun çıkartıyor gibi bakmayın ya da bakın bizim umurumuzda değil haklarını arayan engelliler olarak

Arslan Türk

EĞER GERÇEKTEN KAMUDA OLSAYDIN HERKESİN GÖREV TANIMINA GÖRE YAZILI ÇALIŞMA TALİMATI OLDUĞUNU BİLMEM GEREKİR, KURUM AMİRİN SENDEN BUNU YAPAMAYACAK DAHİ OLSAN İSTER BÖYLE KEYFİ DURUMLAR KURUMLARDA YAŞANIYOR VE YAŞANACAKTA YİNE TEKRARLIYORUM ALIM SAYISI DÜŞMEZ MERAK ETMEYİN AMA TEKRAR EDİYORUM DESTEK OLMAYA BİLİRSİN AMA YIPRATICI YORUMLAR DA YAPMAYIN
katkınız olmayacaksa köstek olmayın dostum, bu gönül işi lütfen konumu başka olanlar yorum yapmasın komik duruma düşüyorsunuz

Vallahi ya engelliler hem engeliyle uğraşacak hem çalışıp 85-90 puan alacak hemde hizmetliye razı olacak yok öyle 3 kurusa 5 köfte işine gelmeyen cekilsin kalabalık yapmasın aktif olarak çalışıp çabalıyoruz biz engelliler hizmetli olmasın diye yardım edecek herkese yanımızda yer var yok köstek olacaklar da az ötede konuşsunlar kendi kendilerine

Mesele hizmetlinin ne is yaptığı değil mesele engelli bireylere Anayasada pozitif ayrımcılık oldugu maddesidir ayni madde sehit gazi yakınlarına ve çocuk esirgemedekilerede var ve geçen atamada lise mezunu bu kişileri hep memur olarak aldılar biz engelilerinde böyle bir hakkı var bizede verilmesi lazım çabamız hakkımızı almaktan yana sadece hakkımızı istiyoruz o kadar

Çabamız almak için zaten ama bizim bu cabamizi engellemek isteyen durdurmak isteyen engelliler var

Arslantürk rumuzlu arkadaşımız bazı doğru sözler etsenizde(ki haklılık payınız net olarak var) sonuçta siyasi destek için bu yorumları uzun uzun yazdığınızı düşünüyorum.Son kertedede; başlangıç noktanızdada,son noktanızda siyasidır.Sırf bu sebebten haksızsınız.Lütfen siyasi fanatikliği başka platformlara saklayın.çünkü fanatizmin gözü körcül değil midir?

Üst Alt