Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler artık hizmetli kadrosundan atanmasın!

selam herkese mesajları okuyorumda güleyimmi ağlayayım mı şu halimize özel sektörde hizmetli olarak okulda çalışıyorum emekliliğim doldu bir ara gidip müracat edeceğim işe gelince ilk girişde bana agır iş yapmayacağımı söylediler hafif işlerde çalışacaktım ama söylenen le yapılan tam tersi affedersiniz eşşek gibi çalıştırıyorlar heleki engelliyi dahada çok çalıştırıyorlar çalıştığım özel bir eğitim kurumu 5 kat üste 4 kat yer altında toplamda 9 kat oluyor aksama kadar in çık in çık merdivenlerde yuvarlanıp gitcem birgün ama nezaman sağlam olanlar eskileri 5 sınıf olan bölümlerde ben engelliyim bana 2 kat verdiler 12 sınıf var bunlar yetmezmıs gibi birde iyi temizlik yapıldımı yapılmadımı diye kontorol etmeyide bana kitlediler buda yetmedi fotokobi bölümü var birde orda hergün 2 saat eğitim alıyorum foto kobi ceken oranın eski elamanı o gelmeyince hasta olunca tatile gidince ben onun yerine bakacakmışım bunlarda yetmiyor birsey taşınacağı zaman bazen sınıfların içi değişiyor dolap masa sıralar ne ararsanız var tasıma işinede herzaman gidiyorum engellisin sen diyen yok mudurler bırakmıyor mecbur yapıyoruz siz siz olun eğitim kurumunda çalışmayın öğretmenlerin odalarını herseylerini temizlediğimiz yetmiyor hergün bardaklarını yıkıyoruz her sabahda çaylarını demliyoruz hepsinin odasında özel çay yapmak için makınaları var içip içip bırakıyorlar akşamları bulaşıklarını yıka sabahları onlar gelmeden çaylarını yap anlayacağınız bitmiyor birtürlü eğitim kurumunun işleri istifamı verdim kabul etmediler Allahtan emekliliğim dolduda bırakacam eğitim kurumunda çalışmayı askeri ücrete 8 saat çalışılıyor heryerde bizdede sabah 7 iç bası aksam 6 paydos 11 saat dediğim gibi siz siz olun egitim kurumunda çalışmayın benim engelim ortopedik %45 .. allah hepimize yardım etsin nefes alıyorsak yasıyoruz yasıyorsak allah biryerden bizim rıskımızı mutlaka verir bizler boşuna gelmedik dünyaya bizlernasıl imtihandaysak bizleri çalıştıran işyerlerininde imtihanı bizleriz bizlere nasıl davranırlarsa karşılığını allah onlara mutlaka veriri bizler elimizden gelenin en güzelini yapalım gerisini allaha bırakalım kimsenin hakkı kimsede kalmaz ölüm var

normal bir vatandaşlık diyorsun?? engelliler içinde binlerce üniversite bitirmiş memur adayı var. sizin derdiniz hem okumayalım hemde masabaşında bilgisayar başında iş bulalım. okuyanlara haksızlık degılmı 2 veya 4 sene bilek cürütüyorlar boşuna.. neyse cahile ne kadar laf anlatsan boş. oyüzden ne yazsam boş size...

ben hem üniversite okuyorum hemde masa başı iş istiyorum bunu isterken sizemi soracağım? esas cahil sizsiniz milleti burda yargılayacağınıza kendi işinize bakın insanların ne istediği sizi ilgilendirmez millete cahil deyip hakarette etmeyin kimse ne isteyeceğini size soracak değil istekleri yüzünden kimseye hakaret edemezsiniz ve ben bunu Üniversite öğrencisi olarak söylüyorum

bi kızı 40 kişi ister 1 kişi alır. demekki sartlara müsait degiliz ki masabaşı iş yok size. ayrıca lise kadrolarında da memur kadroları var. aa tabi siz düşük puanla memur olmak istemiştiniz dmi. cok beklersiniz ;) neyse muhatap olmucam senle ne yazarsan yaz

elsina.92

neyse saçmalamaya başlamışsınız bir kızı 40 kişi ister 1 kişi alır bu nasıl bir açıklamadır ne alaka hay Allah'ım ya millet 90 puanla hizmetli olarak atandı ben 86 puanla memur olarak atanamadım çok düşük puan almışım gerçekten. Neyse bence de daha fazla muhattap olmayalım milleti yargılamak kimsenin haddi değildir o kadar

Hizmetli Kadrosundaki Lise Mezunu ...Engelliler ‘HAK’ Arıyor..

Bilindiği üzere kamu personeli istihdamında devlet, özel alım usulü ile devlet memurluğu kadrolarına atamalar yapmaktadır. Terör mağduru şehit ve gazi yakınlarının alımı , sosyal hizmetler çocuk Esirgeme Kurumu çıkışlilarin alımı ve engelli alımları da yapılan alımlar içerisindedir. Ancak bu üç alımlardaki öğrenim durumlarına göre verilen unvanlardaki farklılıklar ise bazı sorunlara neden olmaktadır. İşte yaşanılan sorunlar.

MEZUNİYETE GÖRE UNVAN KARGAŞASI
Devlet Personel Başkanlığının resmi sitesinde de görüldüğü üzere kamu kurum veya kuruluşlarına devlet memur istihdamında bir takım usul ve esaslar yer almaktadır. Özel alım usulü ile alımlar ise bu esaslar arasında kendine yer bulmaktadır. Bu kategori arasında terör mağduru şehit ve gazi yakınlarının alımı, engelli alımları, korunmaya muhtaç çocuk alımları ve istisnai alımlar bilinen alım türleridir.

Terör mağduru şehit ve gazi yakınlarının alımı , Sosyal Hizmetler çocuk Esirgeme Kurumu çıkışlilar in ve engelli vatandaşların alımlarında kişilere verilecek unvan ise mezuniyet durumlarına göre farklılık göstermektedir. Terör mağduru şehit ve gazi yakını olan ve korunmaya muhtaç sosyal hizmetler çocuk Esirgeme Kurumu çıkışlilar ilköğretim, ortaokul, ilkokul mezunu olanlar hizmetli unvanlı kadrolara; orta öğretim (lise) ve yüksek öğretim mezunu olanlar ise memur unvanlı kadrolara atama teklifleri Devlet Personel Başkanlığınca yapılırken bu konu engelliler de farklılıklar göstermekte, lise mezunu olan engellilerin hem hizmetli unvanlarına hem de memur unvanlarına yerleşmelerine olanak sağlanmaktadır. Hal böyle olunca da engellilere tanınması gerekilen pozitif ayrımcılıkta bir takım aksamalar meydana gelmektedir.

GELEN ŞİKAYETLER; “ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK YOK”
Konu hakkında grubumuza ise bir çok şikayetler gelmekte ve engellilere tanınması gereken pozitif ayrımcılığın hiçe sayıldığı ve uygulanmadığı belirtilmektedir. Terör mağduru şehit ve gazi yakınları ile sosyal hizmetler çocuk Esirgeme Kurumu çıkışlilar in alımlarında kişilerin öğrenim durumlarına göre verilen unvanlardaki hassasiyetin aynı şekilde engelli alımlarında da uygulanmasını isteyen engelliler bu ayrımcılığın son bulması için ilgililerin gerekli çalışmaların yapmalarını talep etmektedirler.

Kaynak: EngelliHaberleri.Net | Engelli Haberleri Platformu
Volkan AKÇAALAN'ada desteklerinden dolayı Teşekürlerimizi sunarım.

Peki hizmetli engelliler ne istiyor :
Diğer memur alımların da ortaöğretim (lise) ve yüksekokul mezunları memur (GİH, VHKİ) kadrolarına yerleşir cümlesindeki kanuni hakkını talep etmektedir. Ayrımcılık değil pozitifayrımcılık beklemektedir.

3 Aralık dünya engelliler gününe 12.337 lise ve üstü okul mezunu engelli hizmetlilere hükümetimiz tarafından bu müjdenin duyurulmasını istiyoruz. Ünvan değişikliğinin sağlanmasını. Lise mezunu yardımcı hizmetler sınıfındaki (yhs) engelli hizmetlilerin uzun zamandır merkezi sınav sistemi ile kazandıkları hakları olan gih ünvanlarının verilmesini bekliyoruz. Biliyoruz ki; taşeron işci kardeşlerimize memur kadrosu verilirken, devletimiz zaten memur olan ama ünvanı yhs gözüken biz engelli hizmetlilerine gih ünvanını verebilir şimdiden teşekkürler saygilarimla.

Lise Mezunu Engelli Hizmetliler Grubu

Bilgi için iletişim :
Facebook: engellihizmetliler
Twitter : engellihizmetliler
Whatsapp :#lisemezunengellihizmetli
Instagram : engellihizmetliler

Insallah kardesim heryerde sesimizi duyurmaya calisiyoruz sesimize ses katmak isteyen tum arkadaslari destege bekliyoruz

elsina.92

Burda herkes cahil senmi akillisin..senin tüzün kuru galiba.hiç bir engelli yi a acimiyorsun.ne zorluklarla çalışıyorlar haberin.yok sen bak işini akilli

Bizleri cahillikle suclayan ey sen birsuru atanamamis uni mezunu var diyorsun uni puanlari65kadr dustu eger o puanida alamiyorsa hic o uniyi okumasaymis.ne kadar on yargili bakiyorsunuz olaya.biraz empati kurmaya calisin.sartlar olusmamis ve okuyamamis olabilirdiniz.ayrica bizler liseye kadar okuduk ilkokul mezunuda olabilirdik bu bize cahil diye hitab etme hakkini size vermez.en buyuk cahillik nedir biliyormusun arkadasim vicdaninin sesini duyamamak.

Engelinin dusmani yine engelli kanun diyor ki şehit gazi yakini yurt çocuğu ve engelliler lise ve üstü kadrolara gih olarak atanır diyor ama engelliler hariç diğerleri hepsi lise olarak hizmetli kadrosu yok ama engellilere var bu ayrımcılığa karşı olmakayipmi bunu bedavadan masa basi diyen engelliler terbiyesizdir hatta daha otesidir.

İnsan ne yaparsa kendine yapar 1999 dan önce 2 yıllık okul bitirip memur değil şu anda daire başkanlığı yapanlar bile var bence pek ala engellilerden de doğru dürüst kadrolara alım olmalı öyle insanlar var ki olmadık olmadık kadrolara gelen aklınız hayaliniz durur. Allah hak edeni hak ettiği yere koysun inşallah başka birşey diyemiycem. Hak etmeyen hak etmediği yere gelmemeli malesef Türkiye de çok fazla hak etmediği yere gelmiş insanlar var Allah yardımcımız olsun.

Engelsizbiz

çok doğru Allah herkesin Kalbinin temizliğine göre iyi niyetine ve bencillik seviyesine göre mutluluk verir İnşallah

Sanırım iyi bir avukatla eğer kanunda varsa o madde bu is çözülür.bu engelli dernekleri ne is yapar...

Hiç bi hal ta yaramaz o dernekler sendikalar
Vs

Ayrica o dangalak kisi liseliler memur olsun diyoruz 2 veya daha ustu yil uuni okuyanlar amele olsun demiyoruz. Yurt bebeleri lise mezunuysa asla hizmetli atanmiuor. Sehit gazi yakinlarida oyle pozitif ayrimcilik geregi. Engelli liseli dogru hizmetli temizlige nerde burda bize pozitif ayrimcilik kendi yazdiklarini uygulasinlar biz baska ekstra bisey istemiyoruz. Ayrica onlisansim lisans okuyorum lise mezunu olarak atanmistim. Lisans bitincede devam edicem. Soylesin biri bana nasil yukselicez biz. Allah hepinize iyi noktalara gelmeyi nasip etsin. Su dengesiz gibilerinde allah bildigi gibi yapsin.

Bu konu da sizlere hak veriyorum. Sonuna kadar haklısınız. Bu davaya şu konunun da eklenmesini istiyorum. Üniversite mezunu engelli adaylarda nitelikli kadrolara atansın. Nerede angarya iş yapacak memur varsa üniversite mezunu engelli personelden atanmış. Nitelikli kadro çok kısıtlı. Örneğin EKPSS sınavında branşımda birinci olduğum halde branşımda Mühendislik kadrosu yoktu. Lisans mezunu memur olarak Vergi Dairesine atandım ve angarya işleri hep bana yığıyorlar.

Simdi siz muhendislik kadrosuna gecmek icin yillar harcayacaksiniz. Nitelikli kadro sart engellilerin onune birincisi engelliler engel ikincisi bu programa uymayan dpb

Aynen erdal akbayin dediği gibi yurt çocukları vs.lise mezunuysa direk memur atanıyor.bizlere neden ayrımcılık olsun.madem bizide memur yapsınlar.adalet varsA bu olmalı...

Hakkınızı aramanız çok iyi birşey tabiki buna karşı konuşanlar bencildir.Ama hakkınızı ararken elimizdekilerden olmamız da hiç iyi olmaz.Ben üniversite mezunuyum daha önce normal kpssye girdim (lise düzeyi) 80 küsür yaptım ve tercih bile yapmadım.Yine normal kpssye girdim(lisans düzeyi) 70 küsür yaptım ve yine tercih yapmadım.Tercihte bulunmama sebebim en düşük 90 ile atamaların gerçekleşmiş olmasıydı.Normal kpssde şartlar bu kadar zorken ekpssde imkanlar fazlayken bunları beğenmeme lüksüm yok.Sizin beğenmediğiniz hizmetli kadrosunu ben seve seve kabul ederim 90 puan yapsam bile 2 üniversite bitirsem bile.Neden çünkü hayat şartları çok zor.Asgari ücretle çalışan binlerce kasiyer aslında mühendis,öğretmen...Bu insanlara sorsanız sizin kazandığınız paraya tuvaleti bile temizler.Sözün özü eğer imkanlarımız,şansımız artacaksa gittiğiniz yol hayırlı.Yok eğer geri teper hizmetli kadroları iptal olursa çok kişinin ahını alırsınız.

@pasini ;

Adalet yok sorunda orda zaten; Yada daha doğrusu parası, gücü, mevkisi olana adalet var, yaşam var. Diğerleri yaşayan ölü ayaklı zombi...

Kardesim bir fazlasını istemek hakkımız.sizin korkunuz olmasın engelli kadrosu falan iptal olamaz.devletimiz özel firmalara yüzde 3 engelli calistiirma zorunluluğu koyarken kendide engelli almak zorunda.sadece tek sorun iki yıllık bir okul bitirip kicini sandalyeye dayamış diğer engellilerin hamal gibi çalışmasından ezilmesinden memnun olacak karaktersizler.....

Kurum içerisinde YHS den Teknisyenliğe yükselmiş bir engelli olarak 6 yıl boyunca neler yaşadım bir ben birde Allah bilir Burada yazdıklarımı okuyanlarda olmuştur.Yanımda Lisans bitiren yüksek lisans yapan engelli/ sağlam arkadaşlarım oldu yhs de ama kurum içerisinde yükselme sadece GYS ve ÜNVAN sınavı ile..
2010 yılından beri uğraşıyorum 1 arpa boyu kadar ilerleme olmadı bence olmayacakta kurum içerisin de çalışan arkadaşlara diyorum ki!
1-EKPSS iyi hazırlanın
2-Kurum içerisindeki GYS sınavlarına iyi çalışın (düzenli olarak 2 yıl aralıklar ile açılacakmış)
3-ŞArtlarınız el veriyor ise (lise mezunu olsanız bile) dışardan AML (Açık Meslek Lisesi) okuyun meslek lisesi diploması alın güzel bölümler var şuan buradan bakabilirsiniz http://maol.meb.gov.tr/ ve Unvan sınavına girin Teknisyen olun. Şuan yanımda çalışan arkadaşım zamanın da AML bitirerek teknisyen oldu.Teknisyen maaşı da mebde güzeldir.

Her zaman destek veriyorum engelli personel YHS olarak alınmasın.

Düz lise mezunuyum meslek üzerine ne okuyabiliriz mebde hizmetlitüm...

pasini.
2 yıl fark vererek meslek lisesi mezunu olur. Bulunduğunuz ilin meslek liseleri ile irtibata geçin.
ı)Teknisyen kadrosu için; Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarının ; Bilişim teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojisi, inşaat teknolojisi, metal teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı, motorlu araçlar teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanlarından mezun olanların,
Bu bölümlere yoğunluk verin son teknisyen alımı (unvan sınavı ile..)

Yani unuversite deyil yeniden lisemi okuyayım iki unuversite bitiren biliyorum ama iki lise ilk kez duydum bunun bana yararı olurmu gerçekten.

Birde mebde çalışıyorum.iki yıllık meslek lisesi eklesem hizmetlilikten kurtulurmuyum....

pasini,
AML okursan hem GYS ye hem de ÜNVAN sınavına da girebilirsin.
Ama düz lise mezunu olursan sadece Unvan sınavına girebilirsin.
Bu arada iki yıllık meslek lisesi değil iki yıl fark vererek meslek lisesi mezunu olacaksın. Hem Düz lise hem de meslek lisesi mezunu olmayacaksın.

Peki kardeşim son bir soru iki yıllık unuversite icinmi uğraşmak doğru benim için yoksa meslek lisesi icinmi uğraşmak doğru sizce.ayrıca bilgilerin için teşekkürler...

merhaba kader arkadaslarim bende ilkogretim liseyi disardan bitirdim onumuzdeki yilda ekpss sinavina girecem insalah iyi bir puan alip atanirim

Üst Alt