Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler artık hizmetli kadrosundan atanmasın!

pasini,
Sana kalmış bir şey ben ne desem boş ama sana şöyle anlatayım..
AML bitirip meslek lisesi diploması alıp kurum içerisinde unvan sınavı ile (kazanıp) teknisyen hakkı alırsın. Daha sonra MYO okuyup (Uzaktan eğitim, AÖF, Örgün eğitim senin için hangisi uygun ise) bitirirsen direk teknisyen kadrosunda tekniker haklarından faydalanırsın.
Örnek verecek olur ise
teknisyen maaşı :2600
teknisyen ama teknikerlik haklarından faydalanan 3000

ben lise mezunuyum meslek lisesimi okuyalim olurmuki mezun olmusum

Olmaya olurda mantiksiz iki yili ona verecegine 2 yili uniye ver onlisans ol daha mantikli degilmi

Şöyle bir durum var dışardan üniversite bitirmek daha mantıklı.Çoğu bölümde ha dışardan bitirmişsin ha 4 yıllık okumuşsun aynı.Hem işinize gidersiniz hem dışardan kitapları alıp sınavlara girerek mezun olup kurum içinde sınavlarla yükselebilirsiniz.Tanıdığım memurlar genelde böyle yükseliyor.

Ben oyle yaptim onlisans oldum lisans tamamliyorum lise mezunu olup meslek lisesine ugrasmak mantiksiz 3 yilda lisans biter calisilirsa

Aynen öyle unuversite okumak daha mantıklı teşekkür ederim hepinize..

Arkadaşlar sadece bir öneri isteyen istediği yerde okuyabilir. Ön lisans / Lisans okurken AML okuyabilirsiniz. Ben sadece görevde yükselme bakımından söylemiştim.
Düz lise mezunu sadece GYS ye girebilir. meslek lisesi mezunu hem GYS hem de Unvan sınavına girebilir..

Şuan örnek ben aöm lisesine kayıt oldum kendi adıma konuşuyorum gerçekten zor liseyi bitirip nie geldin diyen hocamı dersin Ogrencilermi dersin hepside cahil Civelek hocalar seni küçük öğrenci gibi görüyor yaz yaz soru sor ikide bir tekrar ilkokul günleri gibi oldu kendimi çocuk gibi gördüm hocalar zit gidiyor zamanında gel zamanında git ben çalışan birisiyim dedim doğrulukla söyledim hatta saat oglen 12 olmuş çıkabilirmiyiz Hayır neden dedim ders var otur yaz bunu diyen senmisin tartistik hocayla çıktım sınıftan,bir dieri hocanin traş olun yoksa şu şekilde kesilecek ooo baktim olmuyor bıraktım 1 aydır gitmiyorum nolcak bilmiyorum hem iş hem okul yürümüyor çok zor anlayış göstermiyorlar neymiş dier Ogrencilere kötü ornekmisiz erken çık geç gel biktirdilar en mantıklısı önlisans 2 yıllık

(E)ngelliyi (K)amu (P)latformunda (S)indirme (S)eansı
Sanılıyor ki biz engelliler: şükretmeyen ,hep daha fazlasını isteyen huysuz, geçimsiz, nankör bir toplumuz ...Oysa bizi yüksek makamlarda dayı, amca aramaksızın sınavda alınan puana göre kamuda iş güç sahibi olmamıza emeği geçenlere müteşekkiriz ...Amacım:bir sonraki sınav ve atama döneminde daha iyi hizmet verilmesi ;hakkaniyetli davranilması babında yaşadığımız zorlukları ve gördüğümüz eksiklikleri dile getirmektir. .Bir EKPSS ile iki yıl zarfında üç yada dört atama dönemine bölünerek?? , ihtiyaca göre kontenjan açılmakta ...Sorun:ilk atamada 85/95 araliginda puan alanlar ancak hizmetli sınıfında işe yerleştirilirken sonra ki atamalarda 75/85 aralığında puan alanlar memur olabilmekte...Yüksek puan alıp hizmetli sınıfında işe yerleştirilen kişinin memurluğa terfi edebilmesi için 3 yıl hizmetli olarak çalışma sonrasinda görevde yükselme sınavına girip başari şarti aranması abesle iştigal ..(Şimdi birileri, hemde bizden birileri çıkacak "eee kardeşim sende ilk atamayı es geç(sanki diğer atamaların olacağının garantisi varda !) sonrakiler için tercih yap " diyecektir. .öyle bir dünyada yaşıyoruz ki gündem değişmesi an meselesi. .1 dakka sonrasını öngörmek mümkün değil ..Hem kişi açken" Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" istemez...ikinci hususta :Sınavda yüksek performans gösteripte kamu yararı için kullanabilecebilecegi en verimli organı beyni iken ,şartlar gereği YHS 'na atandı diye , olmayan kol-bacaktan,görmeyen gözden , duymayan kulaktan medet uman ;bir şekilde amir ,şef ,müdür vs olmuş lakin idarecilik vasfı taşımayan zat-ı muhteremler.. Fiziki kapasiteyle orantısız ,sorumluluk yuklemesinin ve iş vermesinin sebebi: engelli bireyin tanımını ,tarifini ,yapayabileceklerini bilmediklerinden mi; yoksa engelliyi topluma kazandırma fikriyatindan mütevellid sağlıklı kişiden farkı olmadığını hissettirme çabalarının abartısından mıdır, yoksa ...
*Atamalar dönemlere ayrilarak değilde gerekirse ikinci yılın sonuna doğru ,tek seferde yapılıp makul seviyede belirlenen barajı aşan tüm engelliler memur olarak istihdam edilmeli..Hem böylece "atama dönemi şansı veya şansızligi "ortadan kalkar...(mesela Doğu bölgelerindeki boş kontenjanlara [%80]bir yilliginada olsa bizim dönemdekiler istihdam edildi)
*Engelli birey:her kurum veya iş için ayrı ayrı rapor alma eziyeti çekmemeli...Tek ve kapsamlı Raporda yapabileceği işler, kazandığı haklar,kullanabileceği ehliyet vs madde madde yazılmali...YHS olarak atanmış engelliye görev verilirken amirin insiyatifi ,insaniyeti değil bu rapor baz alınmalı ...
*Engelliler Derneği Başkanlığını siyasi ranta çevrilmemeli,reklam kokmamali ve mevki makama uzanan basamak olarak görülmemeli...Bu makama vekillik eden engellinin psikolojisini iyi bilmeli (bunda tüm suç verdiği oyun takibini yapmayan engelli kardeslerim de )..
*Engelliler hakkında yasa, yönetmelik kararname çıkartan bürokratlar:kalemi elinize almadan karşınıza iki engelli bireyi alıp danışmanızda arada kobay olarak kullandıklarınız mağdur olmasa...
Her sağlam vatandaş bir engelli adaydır ..Rabbim sizleri bir ömür aday kalanlardan eylesin...
Mehmet Ermiş

hizmetli kadrosu kaldrılması

böyle bir çalışma vardı ne oldu sonuççç

Burda imza kampanyası toplayanlar kesin hizmetliyide yazar

Görevde yükselme sınavlarına girebilirsiniz.ben memur olarak girdim.vhki,şef,son 12 gündürde ilçe müdürlüğü yapıyorum.memurluğa kurumdışı engelli personel alım sınavı ile,vhki kadrosuna atamayla,şef ve ilçe müdürlüğüne görevde yükselme ile.

2016 da gene görevde yükselme sınavı planlıyor bizim bakanlık.

beyler ekpss ne oluyor? ben de %68 engelliyim. hizmetli olmak istiyoruuuuuuum. kura çekimi filan oluyomş nasıl oluyor onlar bilen varmı, nisan da

engelliler artık hizmetli atanmasın

hizmetli olarak çare bulmayıp başvuruyoruz ve atanıyoruz...lakın çalıştıgımız yerlerde sorunlarımız bitmıyor .temızlık çay kahve vs gıbı işlerle hem sınırlerımızı hem bedenımızı ıyıce bozuyorlar birileri bu konuya el atmalı.....

son tercihlerde MEB engelli hizmetli kadrosu vermedi sanırım birşeyler olacak

Eğer MEB tercihlerde hizmetli kadrosu açmadıysa, Hizmetli olarak atananlarıda memur kadrosuna alacak diye düşünebilir miyiz ?

umudumuz o yönde ben şahsen bir son dakika golü bekliyorum bu sene içinde

ayakta iş yapamam diyen siz arkadaşlar, siz hiç özel sektörde çalıştınız mı ?
özel sektörde adamı amuda kaldırıp, ağzıyla kuşu yakalatıp, elleriyle bilgisayar kullanmasını, makina taşımasını beklerler memur olmadan önce özel sektörde biraz staj yapın derim sahip olacak olduğunuz işin kıymetini anlamak için .

Son düzenleme:
Normal KPSS ile atandım . MEB'e bağlı bir kurumda masa başı memurum. İyi ki böyle yapmışım Darısı başınıza...

8 yıl özel sektörde akülü sandalye ile makinada çalışmış biri olarak kesinlikle sana katılıyorum.
tosunümit

slm arkadaşlar bizim kurumda halk eğitim bu arada iki tane çocuk yuvasından gelen lise mezunu hizmetli var bu dediğiniz yurttan gelenlerin memur olarak atanması yenimidir..

askibeka yeni değil 20-25 yıldır yapılıyor.. Bizim okulda 21 yıllık hizmetli çalışan var.. Oda yetiştirme yurdunda büyümüş ve memur olmuş sınava falan girmeden.. Kendisi ilkokul mezunu..

Insallah engellileri gihe alirlarda engelli memurlar rahatlar

Memur-Sen Engelliler Komisyonu’ndan Engelleri Kaldıran Teklifler

4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarının hayatını kolaylaştırmak ve verimini arttırmak için sunulan teklifler arasında engelli kamu çalışanlarına yönelik teklifler de dikkat çekiyor.

1 Ağustos itibariyle başlayan 4. Dönem Toplu Sözleşme ‘de kamu işveren heyetine sunulan teklifler görüşülmeye devam ediliyor. Bu tekliflerin arasında kamuda çalışanların özlük ve sosyal haklarına yönelik dikkat çekici maddeler de var. Kamuda çalışan engelliler de bu toplu sözleşme de unutulmadı. Memur-Sen Engelliler Komisyonu’nun hazırladığı teklifler engelli kamu çalışanlarının hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Uğurlu: Kamu Çalışanlarının Engelleri Kaldırılsın
Engelleri kaldırmayı amaçlayan bu tekliflerin engellilerin hayatını bir nebze olsun kolaylaştıracağını ifade eden Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Elvan Uğurlu, “Bu teklifler kamuda çalışan engellilerin daha rahat ve daha verimli bir şekilde çalışmalarını sağlayacak ve hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştıracak. Gündelik hayatta da engelleri kaldırmaktan söz ediyorsak kamuda iş yükünü çeken engelli çalışanlarımıza da aynı şekilde kolaylık sağlamak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kamuda çalışan engelliler için önerilen tekliflerin sahada yapılan çalışmalar sonucunda belirlendiğini ifade eden Uğurlu, “Kamuda çalışan engellilere yönelik tekliflerimiz sadece bunları kapsamıyor. Diğer genel tekliflerimiz de engelli çalışanlar için geçerli. Engelli kamu çalışanları için ayrıca oluşturulan tekliflerimiz var. Bu teklifler engellilerin beklentilerini yansıtıyor. Bu teklifler hayata geçirildiğinde kamuda çalışan engellilerin daha verimli çalışacakları kanaatindeyiz. Kamuda engeller kaldırılmalı ve engelliler için yaşam standardı yükseltilmelidir” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Engelliler Komisyonu’nun engelli kamu çalışanlarına yönelik teklifleri ise şu maddelerden oluşuyor:
1.Engelli kamu görevlilerinin derece artışı 2 yılda bir gerçekleştirilir. Buna ilave olarak her 5 yılda bir ilave derece verilir.
2.Engeli nedeniyle malulen emeklilik hakkından yararlanan kamu görevlilerine bağlanacak emekli aylığı tutarı ile emekli ikramiyesi, 25 yıl esas alınarak hesaplanır ve ödenir. 25 yıldan daha fazla hizmeti olanlar için fiilen çalıştıkları süre dikkate alınır. Engelli kamu görevlilerine bağlanacak emekli aylığı, en son almakta olduğu maaşın %85’inden az olamaz.
3.Engelli kamu görevlileri, emekliliklerinde derece ve kademelerine bakılmaksızın yeşil pasaport hakkından yararlandırılır.
4.Engelli kamu görevlilerinin atanmasına ve değiştirmesine ilişkin iş ve işlemler ile mevzuat düzenlemeleri için oluşturulan kurul ve komisyonlarda, bu toplu sözleşmenin tarafı olan Konfederasyon tarafından bildirilecek engelli kamu görevlileri temsilcisi ye yer alır.
5.Engelli kamu görevlilerine, ulaşımlarını sağladıkları motorlu taşıt alınmaları KDV’den muaf tutulur.
6.Engellilerin bir kereye mahsus olmak üzere istekte bulundukları yere yer değiştirme suretiyle atanmalarında herhangi bir kayıt ve sınır uygulanmaz.
7.Engelli kamu görevlisinin çalıştığı kurumun iş dışında yapacağı eğitim, seminer vb. faaliyetlerde refakatçi götürmesine imkân verilerek masrafları kurumca karşılanır.
8.Engelli kamu görevlilerine, Diyanet İşleri Başkanlığınca koordine edilenler kapsamında Hac farizası ve Umre için %3 kontenjan uygulanır. Engelliler ve refakatçileri hac ve umre ziyaretlerinden %50 indirimli yararlanır.
[SIZE=3][FONT=Arial Black]9.Ortaöğretim ve yükseköğretim mezunu olup hizmetli kadrosunda bulunan engelli kamu görevlileri, görevde yükselme sınavından muaf tutularak istekleri halinde VHKİ veya memur kadrolarına atanır.[/FONT][/SIZE]
10. Parasız yatılı bursluluk kontenjan engelli kamu görevlisi çocuklarına da uygulanır.

maddelerin hepsi çok önemli ama 9. madde en can alıcısı.. inşeallah hepsini kabul ettirirler..

Üst Alt