Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler.biz meslek kartelası..?

Suret

Aktif Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Herkese merhaba,

Burada hepimiz bir yandan rapor almak için, bir yandan çalışmak icin, gunceli takip etmek için bulunuyoruz. Ama bu sitede sayfalar dolusu bilgi okumama ragmen, engelliler ne iş yapar, hangi görevlerde bulunabilir ya da ne gibi görevlerde bulunmuştur bilmiyorum. Çoğumuzun da ben gibi bilmediğini düşünüyorum. Ayrıca burada beklediği cevaplar gelirse birçok kişinin motivasyon güven konusunda yol katedecegini düşünüyorum.

Engelliler.biz sitesinin üyeleri ne iş yapar, maaş alsın almasın ne görevleri vardır? Sağduyulu arkadaşlarım ne meslekleri olduğunu, nasıl bu mesleği kazandıklarını bu başlık altında paylaşabilir mi?

Herkese saygılarımla, kolaylıklar dilerim.

Bilgisayar programcısıyım. Elektrik Elektronik Müh. Okuyorum. Muhasebecilik yapıyorum %60 ortopedik engelliyim.

Kamuda bilgi işlem yöneticisiyim, %60 ortopedik engelliyim

Kurumsal bir firmada İnsan kaynakları uzmanı olarak çalışmaktayım % 70 engelliyim

Halk sağlığı kurumunda memurum, işitme engelliyim hayat gayet güzel gidiyor ilk başlarda çekiniyordum ama şimdi işimi iyi yapıyorum, Halk Sağlığı Laboratuvarında LBYS ve EBYS arşiv evrak personel işlerinden sorumluyum, işitme gerektirmeyen iş sayılır evrağı önüme koyar giderler bende tüm işlemlerini yaparım biz işitme engellilerin kulakları gözleridir izleyerek çabuk öğreniriz sanırım ondan memur olarak atandığımda 2-3 ay için tüm işleri öğrenmiştim :)

Tüm engelli kardeşlerimin atanıp memur olmasını ve rahat bir yaşam sürmesini isterim, engeliniz sıkıntı değil yeter ki karakterli insan olabilelim.. :)

Konuyu açan arkadaş ne iş yaptığını yazmayı unutmuş sanırım

3 Boyutlu yazıcılar ile üretim yapan Dijital bir fabrikada Proje Danışmanı olarak görev yapıyorum.%83 engelliyim.Tansiyon,şeker ve Böbrek nakilliyim.

nuri3558

bende türk kızılayında çalışmaktayım. işitme gerektiren iş ama 90 DB li biri olarak insanlarla çok iyi iletişim kurabiliyoruz. toplantıda konferansda herşey dahil.. işyerin telefonundan iletişimde o kadar çok zorlanıyorumki anlatamam. ekpss konusuna gelince memurun maaşı çok düşük diye ankara dışı hiç bir yeri yazmak istemiyorm. tutarsa tutar tutmazsa umrumda değil. çalıştığım kurumdan acayip memnunum..
EBYS işlerinden nefret ederim. hiç sevmiyorum o işi..

bypeace

Benimde sol 50 db sağ 55 db iletişimde sıkıntı yokta hani işitme gerektirmeyen işler sayılır bizim iş, telefonla konuşmak sıkıntı olduğu için beni aramazlar evrakları getirir giderler :)
Ebys severim ben uğraşması farklı bir sistem ciddi bir sistem hoşuma gider ilk başlarda nasıl öğrenicem diyordum şimdi çok kolay geliyor :)
Memurun maaşına gelince iyi bir maaş var özel sektöre göre gayet iyi memurun haklarını ise söylemeye gerek var mı Türkiyenin her yerine memur olarak gidebilirsin, Ankara da kademe farkı elbet vardır maaşa her yerde etki eder o yüzden memur olun neresi olucağı önemli değil..

nuri3558

memurun maaşı 2400 TL
ama ben bundan 800 TL fazla alıyorum. vede memur değilim teknikerim..

bypeace

Ünvan farkı var tabi, kimyager, biyolog vs gibi bizim laboratuvarda çalışanlarda iyi maaş alır..

Bende özel sektörde çalıştım senelerce isterlerse 5 bin versinler memurluğa değişmem..

nuri3558

Aynen katılıyorum, (bende sağlık müd.de memurum buarada) memuriyetin çalışma koşulları parayla satın alınamaz bence.. özel sektörüde gördük sonuçta :))

nuri3558

bana 5 bin versede istediğimi alsam :=)) konut & taşıt kredisi bitmesine 1 yıl kaldı. ayda 2200 TL krediye gidiyor. gerisi yiyecek içecek eşya vs. vs..
şu EKPSS de yazılım veya tekniker ünvanını tuttursam. çok çok çok sevineceğim. olmazsa ne yapalım .çalıştığım kurumdan çalışmaya devam edeceğim. işitme engelliyim vede ekpss de iyi puan alamıyorum.. bütün derslerim berbat.. :)

%45 ayrışmamış şizofren / Türkçe öğretmenliği mezunu / Açık öğretimde memur.

nuri3558 sen varsa öyle sektör bana söyle memur olana kadar ben çalışayım bari :) 5 bin az para mi :) :D issiziz malum :) özel sektör nerde verecek o kadar parayi onlar daha senden kısma derdinde parayi adamlar tazminat alamasın dye bi yil dolmasna 20 gün kala adam cikaryolardi işten düşün yani .. memurluga gecebildyse bi insan ondan sanslisi yok bu devrde :)

%60 Ortopedik ve Fenilketonüri 2.5 yıldan biraz fazladır. Bankada çalışıyorum. Gerek bilgisayar başında gerek evrklarla ve bankanın dışarıdaki işleri ilgili (tapu,noter vs...) çalışyıorum. Asgari ücretşn biraz üzeri maaşım var. Yeterli mi bekar insana yeter artıyor bile. :) Aynı zamanda boş zamanlarda gönüllü olarak fotoğrafçılık yapıyorum.

acı gerçek

Zaten o kadar para vermezler özel sektörde verseler bile gitmem yani :)
Memur olmadan önce asgari ücretle çalışıyordum 2006 da 400-500 TL falandı asgari ücret arttıkça maaşımız arttı ama giderimiz gelirimizi geçiyordu şuan ki halime öyle şükrediyorum ki Rabbim iş arayanlara yardımcı olsun inşAllah..

Sen gitme bana söyle ben gideyjm dyom işte :) şaka bi yana Rabbim hayırlı helal kazançlar nasip etsin kazandığın az olur cok mutlu hayatin olur kazandgin cok olur dağılmış bir aile olur filmler deki gbi Rabbim az verip aratmasin cok verip simartmasin inşallah :) Allah razi olsun inşallah is bulana kadar memur olrz b :)

Konuyu açan arkadaş ne iş yaptığını yazmayı unutmuş sanırım

😂😂😂 Bilgi güvenliği uzmaniyim ama şu anda issizim :(

@bypeace
Kizilayda memurlara göre daha yüksek mı oluyor maaşlar? Engelli statüsünde olsak da dil puanimiz sertifikalarimiz dikkat çeker mi, yani bazıları engelli statü deyip orda dur hiç yukselme diye baskı yapıyor da ondan sordum? Kızılay'a personel alımı ya da başvuruları nasıl oluyor?

%45 ayrışmamış şizofren / Türkçe öğretmenliği mezunu / Açık öğretimde memur.

Ekpss ile mı atandiniz ?

%42 ortopedik engelliyim memur

Göreviniz nedir yani hangi kuruluşta ne memuru olarak görev yapıyorsunuz? Türkiye'nin en güzel ili neresi :):)

Alman
Fotoğrafçılığı ücretli mi yapıyorsunuz yani özel gün fotoğrafçısı gibi???

Yapabilecek iş arıyor olabilir (işsiz)

Yooo forumda bu şekilde bi başlık yok, cevremi engelliler konusunda farkındalık sahibi olsunlar diye uyandırmak için bu başlığı açtım:) issizim ama maas konusunda issizim yoksa boş adam değilim, saygılar :)

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğünde sağlık teknikeri olarak çalışıyorum geçen sene Ekim ayında atandım. Çoçuk Ergen Kadın Üreme Sağlığı Biriminde çalışıyorum.

İşsiz de olsak meslegimiz varsa belirtelim diye de dikkat çekmişti konuyu açan arkadaş.yoksa benim de aklima gelir insanlarin işsiz olması
Ben öğretmenim

Suret Fotoğrafçılığı ücretli yapmıyorum. Gönüllü demek para almamak demek her şey para değil :) Daha önce çalıştı fotoğrafçılıktan soğuyordum Onun için en iyisi hobi ve gönüllü olarak kalması daha iyi bana göre. TahaAY Aldığın makina idare eder lensler nedir ?

% de 40 ortopedik engelim öğrenci idim mezun oldum lojistik bölümünü bitirdim ve bi mağazada kasiyerdim şuan bişi yapmıyorum engelli kpss ye hazırlanıyorum inşallah kazanır atanırım.

Üst Alt