Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler.biz meslek kartelası..?

İnşaat sektöründe idari işlerde çalışıyorum. Yüzde 50 işitme engelliyim.

Herhangi bir sanayi ticaret odasında engelli statüde çalışan var mı?

Elektrik Öğretmeni "Engelli adayı" rapor almadım almıcamda ! :D nasıl bu hale geldik valla üniversite bitti girdik işte bipolar diyorlar... bana

onon kanka biz ameleyiz dimi :D hahaha

masör/işçi4857

Ozel bir firmada yazılım uzmanı olarak calisiyorum. Gelecek sene 20. yılım dolacak. Bende memur olmaya hic ozenmedim. Hic bir kpss, ekpss girmedim. %43 Ortopedik engelliyim.

Devlet Memuruyum Adalet Bakanlığında İdari İşler Müdürlüğünde Çalışıyorum %70 raporum var böbrek nakli oldum

Adalet Bakanlığı'nda Memur Görünümlü AMELE!

_MUSTAFA

Adalet Bakanlığı Zor Bir Kurumdur ancak Devlete hizmet ediyoruz sonuçta Şükür edelim çok zorluk çeken insan var

Milli Eğitim Memur Okulda ne iş olursa yapıyoruz yeri geliyor ayak işleri yeri geliyor memur ama Allah'a şükür devlet'e sırtımızı dayadık 2500 lira maaş var kafamız rahat

Ali_Gs

Çookk Şükür ELHAMDÜLİLLAH (ALLAH'a Şükür Hamd Konusunda Sıkıntım Yok)
Ben Sadece Kurum Olarak Çok Zor ve İşlerin Fazlalığı İçin Dedim..

_MUSTAFA

Haklısınız bende Adalet Bakanlığında Memurum hemde İdari İşler Müdürlüğündeyim işimiz sıkıntılı sorumluluk isteyen bir iş ve zor ama Allaha Şükür hem Devletimize Hizmet ediyoruz hemde işimiz gücümüz var

Halk eğitim merkezi / Açık öğretim lisesi

ALAYLI olarak 1996 yılından bu yana ELEKTRONİK MEKATRONİK mesleği ile uğraşıyorum ..

Herkese merhaba, başlığı guncel tutmak için bu yorumu ekliyorum. Belki görüp de yazmaya devam edenler olabilir. Herkese kolaylıklar.

1980 li yıllarda Türkiye'de bilgisayar sektörü daha emekleme devrindeyken lise çağıdandaydım. İstanbul Bakırköy'deki özel bir muhasebe-bilgisayar kursuna başladım ve bilgisayar programlamaya merak saldım. Askerden sonra ise psikolojik rahatsızlığımdan dolayı engelli birey oldum, bilgisayar konusu ise rafa kalktı benim için.. özel şartlarımdan dolayı senelerce yalnız yaşadım, hayatımı kazanmak için su servis elemanlığı bile yaptım zor bir süreçti benim için.

Ama 17 yaşında başladığım bilgisayar aşkım beni yarı yolda bırakmadı gittim Microsoft yetkili sertifikası veren bir kursa yazıldım, biraz bütçeme göre tuzlu bir para verdim ama sonunda Bilgisayar Sitem Mühendisi sertifikasını aldım.

2000 yılından sonra kolayca büyük bir şirkette üniversite mezunu olmadığım halde elimdeki sertifikanın referansı ile işe başladım.

Şu an bu sektör almış başını gidiyor bildiğiniz üzere. Demem o ki engelli olun olmayın sevdiğiniz bir alandaki merak ve aşkınızın peşine düşün. Başarılı olduğunuzu hayata bağlandığınızı , sosyal ve ekonomik alanda yeterli konuma geldiğinizi göreceksiniz çünkü siz bu işi severek yaptınız başarılı oldunuz..

Radyoloji teknikeriyim, iktisatçıyım, insan kaynakları uzmanıyım. Eğitimimi tamamladıktan sonra iş bulamadım mecburi olarak 1500 liraya eczanede ilkel koşullarda çalıştım. Sanırım 7 mayıs gibi özel bir tıp merkezinde radyoloji teknikeri olarak mesleklerimden birini icra etme şansına ulaşmış olacağım. İlk raporum %42 göz hastalıkları. Son aldığım ve ikinci raporum %72 kalp,akciğer ve göz hastalıklarını kapsıyor.

Birçok açıdan yararlı bir forum. Güncel tutulması gerekir.

Yıllarca idari işler sorumlusu olarak çalıştım.Şu an satın alma elemanı olarak çalışıyorum.

bende elektrik-elektronik teknisyeniyim yüzde 44 engelliyim..

İngilizce ve satranç öğretmeniyim. Ama şu an bir gıda firmasında ihracat bölümünde çalışıyorum.

çok teşekür ederim cevaplarınız için, burda bizler yaptığımız işleri paylaştıkça, tecrübesi olmayan kendini eve kapatan engelli arkadaşlar da daha çok cesaret alacak, engellilerin de hayatın bir çok alanına girebildiğini görecekler. Herkese saygılar.

İnşaat mühendisi. Engel oranı %41 kronik. T12-L2 laminoplasti-total tümör çıkarılması sonucu sol bacak ve ayak güç ve his kaybı + nörojenik mesane. Malesef mesleğim ağır işler kategorisinde. Elimizden geldiği kadar ağır iş demeden çalışıyoruz:) Tabliye üzerinde donatı kontrolü yaparken, özellikle de radye temelde donatı üzerinde yürümek çok zorluyor. Sol ayak bilekten bükülüveriyor ve 2 adımda bir düşüyorum:) Adımız sakara çıktı, ama kimse bilemez değil mi herkesin bir yara izi vardır, insanlardan gizlemeye çalıştığı, saklamak için çok uğraştığı bir yara izi...

Olabilir mi, bence olamaz. Allah'tan gelen yara değil yar olabilir, onu saklamak değil gururla tasirim...hele de sizin gibi öyle güzel meslekler icra ediyorsam... Saygılar.

Üst Alt