Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler emlak vergisinden nasıl muaf olurlar?

@abdullah27

Elinizde satış vaadi sözleşmesi vardır ve TOKİ'den alınan gayri menkullerde tüm işlemler bu evraka göre yapılıyor. Evet, başvurunuz kabul edilecektir. Dikkat ediniz: Sadece adınıza kayıtlı bir gayri menkul olmalı

Arkadaşlar Merhaba arsa vergisinde de var mı böyle bir muafiyet ?

Malesef... Sadece tek evin varsa ve içinde ikamet ediyorsanız emlak vergisinden muaf oluyorsunuz..
celebikizi

Emlak vergisi muafiyetinde engelliler için duruyor ... 200 metrekareye kadar. Bir ev demek istediğinizde, yaşam alanını mı yoksa bahçeli bir alanı mı kastediyoruz? Ya tekerlekli sandalye ile sadece birinci katı kullanabiliyorsanız? Artık 2. katı kullanmıyor musunuz?

Üzerime 1 Adet 200 m2 yi Geçmeyen Evim var Birde Köyde Müşterek Ev tapusu Var Bu Şartlarda muafiyet Alabiirmiyim.. Cevaplarsanız Sevinirim.

Merhabalar,

%50 ortaklıkla bir ev satın aldım başka da bir evim yok emlak vergisinden muaf olabilir miyim emlak beyanında nasıl bir yol izlemeliyim?

Merhaba halil385

sağlık raporu ve evin tapusu ile birlikte evin bulunduğu yerin Belediyesine gidin, orada Emlak vergisi bölümüne gidin, oradaki kişiler genelde konuya hakimler, elinizdeki belgelere göre karar veriyorlar, bu konuda yetkili Belediyedir

Emlak vergisi yılbaşında taahhuk ettirildiği için, bu seneki 5. ve 11. aylarda ödenmesi gereken emlak vergisi için bişey yapamayacaklarını, ödemem gerektiğini söyledi Belediye çalışanı.
Prosedür böylemi işliyor?

Aldığım ev yazlık olarak geçtiğinden muafiyetten faydalanamadım. İllaki ikametgahı taşımam gerekiyormuş doğru mu?

evet doğru yaşam alanınız olmalı 2 yıl önce bana bunu özellikle sormuşlardı

Merhaba,
Konuyla ilgili 3 sorum olacak. Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

1. Eşin üzerinde bir ev varken, engelli kişinin kendi üzerindeki ev için muafiyet oluyor mu?
2. Engelli kişinin üzerinde 1 ev var ve kirada ise bu ev için muafiyet oluyor mu?
3. Engelli kişinin üzerinde ev dışında bir arsa varsa ev için muafiyet oluyor mu?

Merhaba,

konuyu hortlatmak gibi olacak özür dilerim.

Benim 200 metrekareyi geçmeyen evim var. Fakat ben bu evde oturmuyor başka bir şehirde kirada oturuyorum.

Belediye emlak servisi "sahibi olduğunuz evde oturmuyorsanız emlak vergisinden muaf olamazsınız "dedi. Bu doğru mudur?

Teşekkür ederim.

Ergin
Evet bende aynı şekilde oturmuyorum belediye kabuletmedi,oturma zorunluluğu var yada oturduğunuz yerden kira verdiğine dair kira
sözleşmesi isteniyor

Ozcan6600

Dairede kiracım var. Kiracımın sözleşmesi mi, benim sözleşmem mi isteniyor anlamadım

Merhaba, %42 sürekli engelli raporum var. Kiracıyım. Hiçbir malvarlığım yok. Evinde oturduğum kişi kira sözleşmesine emlak vergisini de benim ödeyeceğim şeklinde ibare ekledi. Kira sözleşmesini 5 yıllık yaptık. 5 yıl boyunca emlak vergisini ben ödeyeceğim. Şimdi bu ev benim değil. Bu durumda emlak vergisinden 5 yıl boyunca muaf olabilir miyim?

Ergin Sizin belge göstermeniz gerekiyor ama yine bağlı bulunduğunuz belediye ile bi görüşün
esmeradamm
Bildiğim kadarıyla tapusu üzerinize olması gerekiyor

ENGELLİ RAPORU %58 VE EV 230 METREKARE Emlak vergisi nasıl olur?
MTV den muafiyet olur mu?

Mahmut imam
1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'nun 8. maddesinde 200 metrekare sınırı olduğu için maalesef muafiyetten yararlanamazsınız

Emlak vergisi

Merhaba ev eşimin adına ama ben engelliyim emlak vergisinden muaf olurmuyuz yine başka evimiz yok

Otosan41

Kendi adınıza değilse muafiyet almanız mümkün değil maalesef.

bi yakınım var ev hanımları yararlanabiliyormu bu vergiden

bir adet sehirde evim var.Sehirdeki evimde oturuyorum.Bir adette koy evinin 1/4 hissesi var.Koy evinin oldugu yeri mahalle statusune gecirmisler.Sehirdeki evimin emlak vergisinden muaf olabilirmiyim

Üst Alt