Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler emlak vergisinden nasıl muaf olurlar?

orhanakaldan

Birden fazla mülkiyetiniz olması sebebiyle emlak vergisi muafiyetinden yararlanamazsınız.

orhanakaldan
Hayır, Emlak Vergisi Kanunu'nun 8. maddesi çok açık. Bu konuda bir muafiyet söz konusu değildir.

hozgul

şimdi belediyeye gittim haklısın dediğin gibiymiş.Bir diğer durum çalışmıyor olmak gerekiyormuş.Oturduğum şehirdeki evin metre karesi ortak alanlar dahil 230 metreymiş.Bahsettikleri 200 metre ortak alanlar dahil brütmüş.Yani evim 150 metre bana olur demeyin ortak alanlar dahil metre karesini öğrenin.

valla üzerinize iki ev varsa hiç birşey vermiyor bu kadar saçma birşey olamaz bari birini muaf tutmalılar ama nerde

hozgul

Peki bina ortak alanlar dahil 230 metre olan evim için söylediği doğru mu ?

Normal 3+1 site evi 150 metre kare

ortak alanları dahil edip 200 metreyi geçtiği için olmaz diyor

Toki ve emlak vergisi.

Değerli arkadaşlar;
ben 12 yıldır engelli kontenjanından çekilen kura sanucu tokide oturuyorum.
12 yıldır emlak vergisi ödüyorum. Defalarca emlak vergisinin benden neden alındığına dair (emlak vergisini otomatik olarak hesabımdan banka alıyor) tokiye başvuru yaptım. Lakin bir sonuç elde edemedim.
Bu konuda bir çözüm öneriniz yada fikriniz var mı?

ALİ YILDIRIM
Emlak vergisi belediyeye ödeniyor. Belediyeye bir dilekçe ile müracaat edip muafiyet kapsamına aldırabilirsiniz.

Mrb iyi günler benim babam vefat etti 2 parsel var her iki parseldede payım var ama tek parselde oturuyorum mesken var o tek mesken emlak vergisi odermiyim
SADECE elimde veraset ilamı ve babama ait eski tapu var

kosovali
Emlak Vergisi Kanunu'nda sadece bir meskenin adınıza kayıtlı olması durumunda muafiyet verileceği bildirildiğinden size olumlu yanıt vermeyeceklerdir...

Benim başımı sokacak evim yok. Millette birden fazla ev var. Emlak vergisi ödüyorum diye ağlıyor. Şaka gibi...

Babadan kalan oturduğum 90m2 ev ve 15m2 dukkan var. Her ikisindeki hissem 3/8, %52 süresiz engelli raporum var. Ev için Başvursam emlak vergisi muafiyeti alir miyim?

%40 Engelliyim (Sol Hemiparezi) Bursa İli Orhangazi İlçesi 3.Etap TOKİ Konutlarında 2009 yılından beri oturuyorum (Kurada Engelli Kontenjanından daire çıktı). Defalarca kez CİMER BİMER başvurdum. yok yok yok 2009 yılından bu yana Emlak Vergisini çatır çatır ödüyorum. CİMER bu durumla ilgili yasa düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. Bu kadar

Merhaba ben evimi ilk aldığımda vergi indirimi başvurusu yapmıştım fakat ödemelerim bu şekilde ben ekran görüntüsü olarak paylaşacağım...

Bu konuda yanlış bir işlem mi yapılıyor da ben bu vergiyi ödemek durumunda kalıyorum.

https://www.kisa.link/Qri6

Son düzenleme:
bunu kim için yazdınız. belirtmemişsiniz. ayrıca uslubunuz hoş olmamış. benim daha üstüme kayıtlı bir evim bile yok tokideyim ödersem taksitlerini 20 yıl sonra (6 yıl kaldı) ev benim.

Üst Alt