Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL
Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)ndan:
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL
TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR
TEBLİĞ (SERİ NO: 8)
MADDE 1 18/4/2015 tarihli ve 29330 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin;
a) (II/C/1.2.1) ve (II/C/1.3) bölümlerinin birinci paragraflarında yer alan 303.200 TLnin ibareleri 330.800 TLnin şeklinde,
b) (II/C/5.1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan 303.200 TLyi ibaresi 330.800 TLyi şeklinde,
değiştirilmiştir.
MADDE 2 Bu Tebliğ 1/1/2021 tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.
Özgür&özgür
Bu rakamla fiat egea alınır ancak seat vw skoda opel bu markaların C segment hiç bir modelini alamazsınız BMW MERCEDES zaten hayal. Bende opel astra var bu limitle onun sıfırını bile alınmıyor. Yılda 3 4 kez zam yapıyor bayiler kapatın mevzuyu boşuna yazıp yormayın kendinizi.
Geçmiş olsun bu limitle araç almak artık hayal oldu. Su dönemde cari acık kapatmak adına yapılan ötv artışları düşünüldüğünde benim adıma süpriz olmadı. Haklarımızı birer birer kaybediyoruz..
arkadaşlar henüz netleşen birşey yok. cumhurbaşkanı kararı sonradan da yayınlanabilir. aile bakanı ile 2 gün önce konuşan bir milletvekilimizin bana ilettiği aynen şu: aile bakanı asgari ücret gündemi dolayısı ile yoğun olduğundan dolayı konuyu cb ye iletememiş. ocak ayı içerisinde konuyu ileteceğini söylemiş. zaten cumhurbaşkanı bu arttırma yetkisini yıl içerisinde istediği zamanda kullanabilir. illa ki 1 ocak 2021 de kullanacak diye bir kaide yok. çıkan tebliğ her yıl standart çıkması gereken bir tebliğ. henüz biten birşey yok.
Diger konu anlamsız biçimde kapatılmış yorumlarımız da silinmiş tekrar buraya yazayım o zaman. Geçmiş olsun hepimize bu limitle araç almak hayal oldu. Cari açık kapatmak adına otv oranlarınım yükseltilmesi sebebiyle benim pek umudum yoktu açıkcası. Haklarımızı birer birer kaybediyoruz, üzücü
Taner Bey sizce Yükselirmi Yada Bekleyelimmi Çalişma Varmı 330 cok düşük Cünkü 303 gibi hiç bi anlamı yok şuan ocak ayında inşallah düzenleme Gelir yoksa Anlamsız Bir 330 oldu günümüz araç piyasasında
Yakından Takip edilen Konu Bu şekilde resmi gazete de onaylandıysa
Burası Türkiye Bidaha Onla Uğraşmazlar 2022 kadar limit o Şekilde Kalır. İnşallah Kalmaz ama %99 değişmez Artık Bundan Sonra
Düzenleme yapılacak Olsa Okadar insan cimer Vs Yazıldı ama Boş Cevap dahi yok Bunu Birkez daha görmüş Olduk. Hayırlısı olsun
Yine de Emeği geçen elinden geldiği Kadarıyla yardımcı olmaya Çalişan arkadaşlara teşekkürler
Bu saatten sonra Hiç birşey yapılmaz 2022 Limit artişına Kadar
Geçtimiz 6 aydır yükselen piyasada Yapmadılarsa
Şimdi Yeni karar da sonramı Yapacaklar Sanmıyorum 2022 kadar kapandı bu Konu görünen O
Hayırlısı olsun herkes için
Arkadaşlar henüz geç değil herkes CİMERE Yazsın, cumhurbaşkanının %50 ye kadar arttırma yetkisi var yüklenin yazın maliye bakanlığı açıkladı diye öyle kalacak diye birşey yok
2008'de engelli oldum. 2010'da Peugeot 207 SW'nu indirimli aldık daha sonra 2015'te Peugeot 5008'e geçtik. Tabii o zaman 1.600cc sınırı vardı. 2020 başında araç araştırmaya başladım yeni kanuna göre Citroen C5 Aircross alabiliyordum ama 5 yıllık süre Mayıs'ta dolduğunda aracın fiyatı euro kuru yüzünden sınırı aştı o yetmezmiş gibi bir de ötvyi arttırdılar. Neyse 15 gün önce 5008i sattık babama dedim sınırın artmasını bekleyelim mi ? En azından C5 alırız. Yok dedi artmaz o kadar gittik Peugeot Rifter aldık ötv indirimli kaliteyi düşürdük ama yapacak bir şey yok. Benim gibi alabilenler bagaj hacmi istiyorsa mecbur ticari araçlara yönelecek ya da daha küçük suvlar var 2008, C3 vb. gibi full paket olmasa da alınabiliyor ancak ufak bizim için ha tek iyi tarafı var aracı satarken kazançlı olursun.
Bu konuya gelene kadar pek çok meselede devlet, alacaklarından feragat etmeyeceğini gösterdi. (Bkz. EYT kiler, KYK borçları, asgari ücretin vergiden muaf olması, stopajlar vs) ÖTV siz araç araç alma limitinin bu şekilde kalma ihtimali değişme ihtimalinden daha yüksek. Şahsi kanaatim.
Olacağı buydu zaten ne bekleniyordu. Şaşırmadım aksi çıksa şaşardım. A dan Z ye vergiler artarken taksitler düşürülüp kredi vadeleri aşağı çekilirken kimse italatı arttıracak bu adımı atmazdı. Sonumuz hayrolsun c segmenti giriş paketlere binmeye devam