Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tanerbudak hocamın dediklerine katılıyorum, bence az biraz daha bekleyin.
Bence olması gereken resmi prosedürü yayınladılar.
Bu kadar çaba boşa gitmez umarım.
Çünkü bu aklı selim insanların vereceği bi karar değil.

inşallah öyle olur ama hiç de sanmıyorum bu şekilde kalır

Yeni ötv düzenlemesi hakkında bilgisi olan var mı? 31349 sayılı (mükerrer) resmi gazetede 330.800TL yazıyor sanırım bu kadar komik bir artırım olmaz heralde!! asıl rakam ne zaman belli olacak. Bu karar mükerrer (eskimiş) diyo ama... Bu konuyu gündemde tutmak lazım, ciddi bir artışa ihtiyacımız var 1.6 motora kadar vergi olmasın... Buna ihtiyacımız var. E serisi mercedes 5 serisi Audi, 5 serisi bmw alınabilirken şimdi fiat serisi suv bile alınamıyor haklarımızı dile getirmek gerek arkadaşlar...

330bine hangi arabayı alacağız? focus alacaktım 344 bin lira ve alamıyorum. lanet olsun böyle düzene be.

tanerbudak
[SIZE=3]aynı fikirdeyim ama bu açıklamalara güvenmiyorum artık neden mi?
Çünkü reis istese bu yıl herhangi bir gün de de 303 bini % 50 arttırabilirdi. Aile bakanı istese asgari ücret görüşmeleri öncesinde de iletebilirdi CB'ye. Şimdi ocak ortasına kadar hiç mi müsait değilmiş? Artık güvenim kalmadı. Gerçekleşse dahi saygım kalmadı, çünkü biliyorsunuz ki bir çok insan aylardır bu derdmizi her mecrada duyurmaya çalışıyor ve bugün açıklanacak yeni düzenlemede müjdeyi bekliyordu. :(([/SIZE]

suskun57
Kesinlikle dediklerinize Katılıyorum

Limit %50 artırım kullansa gazete cıkmadan da yükselirdi. Araç fiyatlar uçmasında bile 6 aydır göz göre göreee yükselmemiş bundan sonrada Artık Beklemek yükselmesini Anlamsız

mayıs ayında 1 skoda kadiaq 2 wokswagen tuguen 3 honda crv düşünüyordum raporum ve ehliyetimi eylül ayına yetiştirebildim hadi yeni limiti bekliyeyim belki biri olur dedim....
şimdi alt segmentleri bile olmuyor.....
1 skoda karog 2 wokswagen trock 3 honda hrv bu kadar fiyat değişkenliği ve vergi artışı olan başka bi ülke yoktur heralde bu saatten sonra yükseleceğine de inanmıyorum....
cimere de yazdım % 50 arttırma yetkisi cumhurbaşkanımızda dediler
1.6 motora kadar olanların limitini kaldırma yetkisi de meclisde oylanması lazım diye cevap geldi.
resmi gazete :
b) (II/C/5.1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan “303.200 TL’yi” ibaresi “330.800 TL’yi” şeklinde,
değiştirilmiştir.

Master
Focus'a alternatif Corolla olabilir. Sedanı 323bin en pahalısı ama opsiyonları bilmiyorum.

Corollanın da Hybrid olmayan sedan modeli siteden kalkmış. O da enteresan.

araç almak isteyen arkadaşlar dacia duster var hem yüksek hemde bagaj hacmi iyidir.benim fikrim budur.ama ötv limiti artsaydı iyiydi.ayrıca tucson alınabiliryor.benzinli boş paket 330.000 tl piyasada varmi bilmiyorum.araştırmak lazım.

Corolla 1.6 lar kalkıyor yeni yılda 1.5 motor benzinli gelicek o yuzden kaldırmışlardır. Almak istiyordanız geçen gün bayiideysim tek tük ellerinde 1.6lar var.

Çok haklısınız ÖTV düzenlemesi 1 Eylülde geldi. Birçok engelli yakını ve engelli arkadaşımız siparişini verdiği kaparosunu verdiği aracı 1 Eylülden sonra alamadı. Bu sebeple Cumhurbaşkanımız yetkisini 3 aydır kullanabilirdi, 1 Ocaktan sonra da kullanabilir, önümüzdeki yıl ya da 5 yıl sonra kullanabilir. BUGÜN İÇİN BİR GERÇEK VAR KULLANMADI ve limit maalesef 330.800-TL olarak açıklandı.

Ssang Yong Korando benzinli 325.000 TL üzerinde güvenlik pakedi standart, Hiçbir C Suv da standart olmayan içindeki ve dışarıdaki canlıları korumaya yönelik olan bu paket fiyata dahil aracın standart donanımına var.
Bence düşünülebilir.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ı tanıyan biri var mı. telefon numarasını bile var ise bugün 17:30 da cumhurbaşkanı ile görüşecekmiş. ararsak faydası olacaktır.

bfb_91

Merhaba. Bu bilgi kesin mi? Birde sizce artıs olacak mı araçlarda. Çünkü Toyota alma planım var. her ne olursa olsun mecbur alınabilecek bu paraya alınabilecek en iyisini almanın peşine düştüm.
Limit oldukça az zaten :(

Bu saatten sonra beklemeli miyiz arkadaşlar, genelde açıklanan rakamlar bizim ülkede değişmez ama şimdi araba alırsak kısa bir süre içinde de değişirse elimizden değiştirmek gelmeyecek. Değişir diye beklersek de boşuna beklemiş olacağız. :eek:)) Hayırlısı diyelim ne diyeyim...

Araç fiyatları %100 artsın
Engelli içn artış %9 engelli her yerde 3.sınıf insan.bu rakamın elle tutulur hiç bir yanı yok kabul edilebilir gibi değil bari laf olsun diye göstermelik 370 yapsalardı resmen dalga geçiyorlar bizimle

Yıllara göre engellilerin haklarında giderek bir daralma söz konusu❗sayın vekilim lütfen bu konuda düzeltme için birşeyler yapın...
2018 yılında üst limit 195 bin TL den %27 artışla
2019 yılında üst limit 247 bin TL ye %21 artışla
2020 yılında üst limit 303 bin TL ye %10 artışla
2021 yılında üst limit 330.800* TL ye çıktı ki artan ötv oranları ile
maalesef* ihtiyaç sahibi engelliler geniş bagajlı bir araç alamayacak.
Meclisteki engelli vekillerimize konuyu iletelim arkadaşlar

Piyasa koşullarında sadece geçen yıla bakılarak bir değerlendirme yapılsa idi bile rakam 450 bin olmalı idi... mart ayında a serisi mercedes 289 bin tl iken şuan araç 500 bin tl buradan pay biçsinler 2017 yılında E serisi Mercedes 5 serisi Audi ve Bmw alına biliyorken şimdi hiç birşey alma şansımız yok sadece C segmenti otomobil alınıyor ki o da ihtiyacımıza ne kadar cevap verir siz pay biçin.

Haklisiniz ama bizde gündemde tutmak zorundayız sadece ötv zammı %20 oldu onunla beraber yansitilsa 400 bin üzeri olmali

Husret Dinç
Serkan Bayram
Hacı Ahmet Özdemir
Musa Piroğlu
Turan Hançerli
Arkadaşlar vekillerimize ulaşın mesaj twitt atın yoksa haklarımız azalıyor...

Evet bilgim bu şekilde. İsterseniz herhangi bir bayii arayıp sorabilirsiniz. Şuan ki görüş 1.6 karın lpg uyumlu olması sebebiyle 1.5ler için biraz önyargı var, gruplarda böyle konuşuluyor. Ben hybrid 1.8 corolla kullanıyorum 2 yıldır oldukca memnumum eger imkanınız varsa öneririm.ozellikle hybrid Araçlar oldukca donanımlı ve Mtv ödemedigimiz için oldukca avantajlı. tercih edilmemesinin temel sebebi yüksek ötv

Telegram grubunda şov yapan egoist hiç bilmeyen yönetici arkadaşlara sesleniyorum.sizin olduğunuz hiçbir yerde engelli arkadaşlar bir yere gelemez. Hiçbir bilginiz yok Twitter etkileşimleri ile ilgili. Yazıklar olsun sizin gibi cahil bencil insanlara .. ben yine de elimden geleni yapacağım sizin gibi kötü niyetli insanlara rağmen.. Size bizim etkinliklerde kullandığımız arkadaşın numarasını veriyorum WhatsApp'tan ulaşın. Diğer engelli arkadaşlara yardımcı olmuşsunuz lütfen bize de aynı fiyattan gündemde tutun diye ısrar edin. 225 liraya 1 saat gündemde tutma garantisi veriyor. 0850 304 98 09. Bu numaradan WhatsApp'tan yazın gerekirse pazarlık yapın mağduruz engelliyiz bir kolaylık tanıyın deyin bize yardımcı oldular size de yardımcı olurlar.. ve size tavsiyem bu egoistleri başınızda tutmayın.. işi kim biliyor kim risk alıyor kim sorumluluk alıyor, art niyet gözetmeden kim sizi bir arada tutmaya çalışıyor onu başınızda tutun geleni gideni gruptan atan ya da mesajları silen insanları değil

Arladaşlar twit mail cimer yağmuruna tutmalıyız
Bunu nasıl kabul edelim seneye hiç bir aracı alamaz hale gelecek engelli

Bu kadar girisimler boşuna gitti yine bildiğini okudular 330 tl olarak resmi gazetede yayınlandı dahada değişik lik yapmazlar bizler araba alamayacağız

gercekten 330 bin tl cok komik bir fiyat.

ensesinde ağaç dikebileceğiniz kalınlık bulunan adamlar s650'lere bedelsiz binip devasa motorlarda devasa yakıtlar harcayıp faturayı millete ödetir iş engellinin bir arabasına gelince insanlıktan çıkarlar.
zaten engeli var veya yakının engeli var hayatı acılaşmış bu insana bir teselliyi çok gördüler.
senelik zamlara bakıyorum bu gidişle b sınıfı giriş seviyesi ancak alınacak hale gelir. utanmasalar ötv muafiyetini de kaldırırlar .
yazıklar olsun .

Arkadaşlar bakın bu artık kabulü edilebilir değildir
Bakanlık Türkiye sakatlar konfederasyonu ile toplantı yapıyor ötv muafiyet sınırı hakkında sonra raporu GİB e gönderiliyor
Bunun sonucunda mı%9 luk bir artış oldu yoksa her yıl Aralık ayının sonunda ydo oranına göre rutin bir artış mı oldu bunu bilmiyoruz .bakın konfederasyon diyorum dernek değil federasyon değil konfederasyon ve bu konfederasyon bakanlığın muhatap aldığı nadir kuruluşlardan ve bu konuda çok iddialılar .engelli hizmetler müdürü bunlarla toplantı yapıyor bu bile bizim için büyük bir ip ucu olmalı
Konfederasyon başkanı ve yardımcılarına mail attım bu artışı rutin bir artış olarak okuyup bu konudaki çalışmanın sonucunu henüz almadık diye mi okumamız lazım diye yazdım cevap bekliyorum
Twitterdan konfederasyon genel sekreteri bu artış olmadı yetmez diye twit attı
Başkan yardımcısına Twitter dan yazdım %9luk artışı kabul ediyor musunuz diye 'kabul etmemiz mümkün değil diye cvp verdi.twitterdan arkadaşlarla çok kalabalık değiliz fakat çoğalarak güçlenebiliriz twitler atıyoruz
İsteyene Twitter adresimi yazarım
Lütfen sizde google a Türkiye Sakatlar Konfederasyonu yazarsanız yönetim kurulu kısmında başkanlar ve yardımcılarının mail adresleri var ordan samimi kendi cümlelerimizle mağduriyetlerimizi yazarsak bu işin üzerinde durmalarını sağlarız
Yeni bir şey değil kaybolan hakkımızın iadesini istiyoruz artık bu rakamın elle tutulur bir tarafı yok
Dün verilen %9 luk artış bugün markaların zam yapması ile zaten eridi gitti
Bu rakam eninde sonunda değişecek ne kadar baskı yaparsak o kadar hızlı olur

Son düzenleme:
Arkadaşlar bakın bu artık kabulü edilebilir değildir
Bakanlık Türkiye sakatlar konfederasyonu ile toplantı yapıyor ötv muafiyet sınırı hakkında sonra raporu GİB e gönderiliyor
Bunun sonucunda mı%9 luk bir artış oldu yoksa her yıl Aralık ayının sonunda ydo oranına göre rutin bir artış mı oldu bunu bilmiyoruz .bakın konfederasyon diyorum dernek değil federasyon değil konfederasyon ve bu konfederasyon bakanlığın muhatap aldığı nadir kuruluşlardan ve bu konuda çok iddialılar .engelli hizmetler müdürü bunlarla toplantı yapıyor bu bile bizim için büyük bir ip ucu olmalı
Konfederasyon başkanı ve yardımcılarına mail attım bu artışı rutin bir artış olarak okuyup bu konudaki çalışmanın sonucunu henüz almadık diye mi okumamız lazım diye yazdım cevap bekliyorum
Twitterdan konfederasyon genel sekreteri bu artış olmadı yetmez diye twit attı
Başkan yardımcısına Twitter dan yazdım %9luk artışı kabul ediyor musunuz diye 'kabul etmemiz mümkün değil diye cvp verdi.twitterdan arkadaşlarla çok kalabalık değiliz fakat çoğalarak güçlenebiliriz twitler atıyoruz
İsteyene Twitter adresimi yazarım
Lütfen sizde google a Türkiye Sakatlar Konfederasyonu yazarsanız iletişim kısmında başkanlar ve yardımcılarının mail adresleri var ordan samimi kendi cümlelerimizle mağduriyetlerimizi yazarsak bu işin üzerinde durmalarını sağlarız
Yeni bir şey değil kaybolan hakkımızın iadesini istiyoruz artık bu rakamın elle tutulur bir tarafı yok
Dün verilen %9 luk artış bugün markaların zam yapması ile zaten eridi gitti
Bu rakam eninde sonunda değişecek ne kadar baskı yaparsak o kadar hızlı olur

Mantıklı Bi acıklama Olmuş ama forum olarak herkesin sıkıştırması ve yazması gerek ilgili bakanlıklara giderse Ocak ayında düzenlenir yoksada Diğer aylara kalırsa düzelmez bu limit 2022 kadar gider böyle

Yeni yıl Hayırlı olur inşallah herkes için

İnşallah uğraşarak yapabiliriz bir an önce harekete geçip konfederasyona hem twitter hem mail yağmuruna tutmalıyız
Bu sadece bu sene araç alacakların problemi değil 3 yıldır yavaş yavaş erittiler
Ama bu sene artık c sınıfı nerdeyse hiç bir arac alamıyor
Araçlara her türlü zam gelirken engelli içn artış nasıl olurda ydo oranına göre olur
En büyük saçmalık burda

Herkese merhabalar önceki konu kapatılmış niye kapatılmış onuda anlamadım Lımitin boyle olması bazı arkadaşları sevindirdi sanırım ama yukardaki mailleri okuduğumda çoğunluğun benim gibi düşündüğünü gördüm. Resmi gazetede limit yayınladıģından bu tarafa internetten bulabildiğim her yere yazıyorum. Cimer, e dilekce bütün televizyonlar vs şimdi yukardaki arkadaşımın söylediği yerede yazacaģım Obi-wan2019 . Bu siteye ve yöneticilerine ve bizim gibi engelli yada değil üyelerine bu konu ile ilgili Cumhurbaşkanına ve hükümetimize sesimizi duyurmak için cok iş düşüyor aslında. Bu konuyu görene kadar umudumu yitirmiştim ama şimdi bi umut oluştu. Ben eminim ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ın bundan haberi yoktur. Haberi olsa böyle olmaz diye düşünüyorum bütün samimiyetimle. Lütfen herkes heryere yazmaya devam etsin inşallah bi deģişıklik olur. Ağlamayana meme yok derler büyüklerimiz bence ülkemizde de çok haklı bir atasözü bu. Diğer maillerde bi arkadaşım yazmıstı Srdralbyrk25 engellilerin hakları giderek azalıyor malesef.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt