Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere kira yardımı var mı?

Mara

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
529
Başka bir şehre kiraya çıkmak istiyorum ama aylik 8 bin kusur liradan baska gelirim yok. Engellilere barinma/kira yardimi yapiliyor mu?

@Mara, İstanbul da bazı belediyeler bir haftalık tatil veriyor.Engel oranını ve diğer koşulları hatırlamıyorum.Florya ve sarıyer de iki otel varmış.Engelli aileleri bir haftalık her şey dahil tatil yapabiliyormuş.Ben kendimi yazdırdım ama sıra gelmedi.

Devletin sosyal konut projesi isminde bir projesi başlıyor. Dün haberlerde duydum. Arkadaşların bilgisi olsun diye buraya yazacaktım. Kısmet senin açtığın konuya yazmak imiş.

Aklımda kaldığı kadarı ile detaylar şu şekilde (eksiklikler olabilir):

-Bunlar kiralık konut olacak.

-Daire sayısı 15.000 olacak.

-İstanbul’un her iki yakasında yapılacak evler.

-1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde olacaklar.

-Kira tutarları piyasanın çok çok altında tutulacak

-En az 3 yıllık kontrat yapılmak zorunda

-Müracaatlar Eylül ayında başlayacak.

-Engelliler için de belli bir sayıda kontenjan ayrılacak.

-Galiba belli bir seviye üzerinde geliri olanlar başvuramayacak.

İlgilenilmesinde ve araştırılmasında yarar var.

Bu projenin, beğenmeyip osu eksik, busu yamuk diyerek işi baltalamak isteyen pisliklerin ilgisini çekmeyeceği kesin.

@Mara,

@alifatih1958, ne hakla millete pislik diye ithamda bulunursun daha kimse bir şey yazmadan kiraları ne kadarmış onu da yazsana .:confused:

Evet pislik diyorum, hatta pislik diyerek söyleneceklerin en azını söylüyorum zira bu güzel imkanı baltalamak isteyene başka bir şey denmez.
Kira tutarlarından bahsetmediler.
Takip edin öğrenirsiniz detayları. @sokr@t,

Hepinize tesekkurler.
Annemin evindeyim ama tasinmak istiyorum. Ev benim uzerime degil.

@Mara, ev annenin evi senin üzerine yapsa da çıkar mısın evden kardeşlerin sorundu galiba 8 bin çok az başka eve çıkmak için .🙁

Annem benim uzerime yapamiyor, ablam da annemin parasina el koydu, ben kendi maasimla gecinmeye calisiyorum. :(

Şuraya bak ya ! Paraya ne hakla el koyuyor annenle sen yaşamıyor musun o mu yaşıyor şikayet etsen annenle olmaz mı ?
Annen seninle şikayetçi olsa bu para meselesiyle ilgili evi senin üstüne yapabilmesi için bahane de oluşmuş olmaz mı hem ?

Anneme bakmiyor-musum, geldi aldi annemi, paralari da aç kocasiyla yiyordur artik. Aslinda vasilik davasi acacagim annem icin ama acamiyorum gidip de, iyi hissetmiyorum cunku.

Adliyeye gitsen seni baroya yönlendirirler paran olmasa bile yardımcı olmalılar bilgi vermek zorundalar belki avukat atarlar gitmez misin?

@sokr@t, Gitsem çok iyi olacak. Once doktora ugrarim bu hafta. Sonra adliyeye. Surekli aklimda ama halsizlik, ruh hali vs. derken yapamadim. Gelismeleri burada aktaririm.

Bulunduğun bölgenin vakıflarından maddi veya elbise desteği alabilirsin.Belediye hangi partide bilmiyorum ama parti sosyal destek birimleri oluyor.Onlarda yardım ederler.Ev ziyareti de yapabilirler ama yalnız olduğundan parti ilçe binasına gidebilirsin.Seçim zamanları engelli ziyaretleri fazla oluyor.Çok arıyorlar yardım edecek kişi.200 bin lira gibi rakamlarla zenginler veya siyasiler para veriyorlar.

@sokr@t, kira tutarlarını açıkşadılar 15 binden başlayacak arkadaş pislik diyor ya tokiler de yapılacak başvury yaptık ismimiz çıktı 5000 tl ücret yatırdık herşey iyi güzel dar gelirli bi kişi 240 bin peşinatı nasıl verecek hadi borç buldu verdi içine girmeden her ay oraya 11 bin ödeyecek bide kira ödeyecej 6 ayda bir zamda gelecek bunun netesi sosyal konut pislik olmayan şahsiyet senin gibileri düşünce yoksunu insanlar yüzünden bu ülke bu hale geldi

@bursalı1999, amcamın emekli maaşından ayrı birde kirada evi var tuzu kurulardan ondan sallıyor durmadan .

@sokr@t, tuzu kuru olduğu belli zaten böyleleri yüzünden milyonlarca insanlar sıkıntı yaşıyor hergün beddua ederek

Bu devirde 240 bin bulamayan hiç yasamasin.240 bin cokmu para bu zamanda kaç yaşına gelmiş insanlarız aldığınız kazandığınız parayı hep yedinizmi hiç mi yarını bir günü düşünmediniz

Hemen hemen herkesin bir CHP zihniyeti var.CHP nin genel başkanları yardımcıları milletvekilleri kendi ağızlarıyla söylüyorlar AKP hükümeti dünyanın en iyi işini bile yapsa biz karşıyız diyorlar .sizin kelimede ayni

• Kızgın
Reaksiyonlar: Mara
@Mustafa _10, Chp ne alaka ! Provoke etmeye gelmiş buraya yazdıklarımızı ne desen utanmıyor hala muhatap oluyor .

Dar gelirliye kira ev verecekler düşük fiyata 3 yıl kalacak kiracı ne var bunda

@Mara, Annen senin üstüne evi yapabilir ama Allah en gecinden versin, annenin vefatından sonra kanunen sen de kalması imkânsız, çünkü ablan "Tenkis Davası" açarak hakkını arar. Sadece 8000 gelirin varmış, başka bir şehirde senin için çok zor olacak kardeşim, sen burada kalarak başka bir çözüm yolu bulmaya çalış. :( Allah yardımcın olsun.

@sokr@t, bunların yaptığı tek şey gasp etmek 240 bini küçümsüyor aylığı alınca cebimizde 240 tl bile kalmıyor beni sokmayan yılan bin yıl yaşasın derler

@EMRAHBV, bu evde kalmak istemiyorum acikcasi. Annemin kisitlanmasi lazim zaten, norolojik hastaligi var.

@bursalı1999, O duruma göre değişiyor da şu konuda çok haklısın: Türkiye'de kaç kişinin hesabından 240.000 lira var. Soru bu aslında, İstanbul'da aldığın gidiyor, her yerin kendine göre masrafı var.

Üst Alt