Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere kira yardımı var mı?

@Mara, Nörolojik rahatsızlığı ne düzeyde? Yanlış anlama sakın, yarın bir gün devir olursa hastaneden "akli meleke" raporu isteyecekler. Anneniz bunu verebilecek durumda mı?

Satılık ilanlarına bakın hep toki insanlar ödeyemiyor eskiden içine girince başlıyordu ödemeler bide sabit ödemeydi

@EMRAHBV, devir icin gec kaldik ne yazik ki. Ablamin yaninda annem. Ablam da boyle bir seye izin vermez.

@bursalı1999, ek iş yapacak ama dışarda ama evde gerekirse inci boncuk boyama falan filan yada bir ek iş yapacak 8 bin devletin vermiş olduğu bir paradır bence .sadece ona kalmayacak insanoglu

@Mustafa _10, calisacak durumda olsam calisirdim herhalde. 8 bine kit kanaat gecinmeye calismazdim!

Gercekten birilerinin tuzu kuru!

@Mara, Anlıyorum ama ev sizin diye anlıyorum, bu durumda olduğun yerde dur. Başka bir şehirde çalışacak durumunda yoksa 8000 lira ile hiçbir şey yapamazsın. Çok ciddi risk. :(

Aile içini bilemeyiz ablamizmi haklı sizmi hakli .ama şu bir gerçek var mecburen birşeyler sizi oyalamali hem geçim kaynağı olmalı hemde yaşam sureciniz

Rahatsızlığınizi bilmiyorum ama devletin kurumlarından yardım talebinde bulununuz

@Mustafa _10, Abicim, abla gerçekten abla olsa ablalığını yaparak psikoz rahatsızlığı olan kardeşini yalnız bırakmazdı. Hiç öyle olduğunu zannetmiyorum ama haydi Mara annesine bakacak durumda olmasa da ikisini de evine alır bakardı. Veya kendi evinden gelir bakar ve giderdi. Uğrardı, kardeşini tek başına bırakıp, annesini alıp gitmesi ne insanlığa ne vicdana sığmaz.

@EMRAHBV, Emrah bey mutlaka bir durum vardır ortada şimdi ablası evli kisiymis.mara kardeşimizin durumunu bilmiyoruz ayrıca .annesine ablasimi bakıyormuş evinde onuda net bilmiyoruz.ayrica mahalleli komşu vardır bir bildikleri.biz burada ne desek boş olur

@bursalı1999, kardeşim sigortalı iş ayrı sokakta yada evde iş yapmak ayrı.sokajta inci boncuk satarsın mendil satarsın bir kavede çalışırsın yada bir lokantada yardım edip yada erkeksen hamallık yaparsın karton toplar satarsın bir ek iş yapar insan birinin merdiveni silersin bir bahçe işi yaparsın.yaparsinda yaparsin

@Mustafa _10, Abicim durumu zaten yazmış. "Annem ablamı aldı ve gitti." diyor. Daha açık bir şekilde nasıl ifade edebilir ki? Sonra Mara'nın bize yalan borcu mu var yalan söylesin, burada kimseden destek istemiyor, bir şey yapmıyor. Ne yapabilirim diye fikir danışıyor.

Ben ne engelli arkadaşlar gördüm.iki kolu yok ama ağzına kalemi alıp proje çizen bile var

@Mustafa _10, Abim benim, arkadaşımızın "psikoz" rahatsızlığı var ve çalışabilecek durumda değil, çalışabilecek durumda olsa zaten çalışır. Siz neden bu kadar negatif bakıyorsunuz? Bunu da anlayabilmiş değilim, abisi olarak ona destek verip, moral verecek şeyler yazmanızı beklerdim açıkçası.

Emrah bey ben yalan söylüyor demiyorum.mutlaka ortada farklı bir şey var diyorum.yoksa evli barkli çoluğu çocuğu olan biri neden kalkipda annesini yanına alsın diyorum

Mara'nın dediği gibi parasını yemek için olabilir mi? Haydi yanına aldı, kardeşini niye yalnız bırakıyor? Ne olursa olsun, abla kardeşine sahip çıkar.

Emrah bey siz evli çocuklu çocuklu bir aile iken kalkipda durup dururken kayinvalideni yanına alirmisin kendi annen baban kardeşlerini almaz iken . mutlaka başka bir şey vardır.para degildir

@Mustafa _10, bilip bilmeden konusmasaniz. Aylik geliri bi' emekli maasi degil annemin. Burada acikca yazmiyorum. ;)

@Mustafa _10, siz hiç yatağa bağımlı herşeyiyle size muhtaç birini gördünüz mü onu nereye bırakıp çalışacak bakım parası veriyor ben namkör gelmiyorum 30 senedir bakıyorum hiç sigortam yok ona bişey olursa allah gecinden versin 60 yaşındayım o yaştan sonra ne yaparım size göre sallamak kolay sokağa bi ininde görün insanların halini

Bu zamana kadar Mara kardeşimiz nasıl gecinmis peki 8bin TL işlemi gecinmis hiç dusundunuzmu? 8 bin TL sizin çocuğunuzun okula gitmek için servis parası bile degil

@Mustafa _10, Ablası kayınvalidesini değil, kendi annesini almış. Ben elbette alırım; annemi de, kayınvalidemi de, kardeşimi de. Başka bir şey varsa da @Mara sen yazar mısın rica etsem?

@Mustafa _10, Şimdiye kadar 8000 lira ile geçindim diye bir ifadesi yok ki. Ablam annemi aldı, gitti. Onlar gidince de benim gelirim düştü, diyor.

@EMRAHBV, 8 bin TL gelirim var diyo o yüzden sordum.8 bin TL geliri varsa gelir getirecek bir meşguliyet bulacak kısacası hepsi bu

@Mustafa _10, Arkadaşta diyor ki "Rahatsızlığım sebebiyle çalışabilecek durumum yok." diyor. Mevzu gayet açık abim, neyse Allah yardımcısı olsun. Selamlar.

@Mustafa _10, siz o at gözlük@Mustafa _10, oğlum yatağa bağımlı eşimden de ayrıyım 60 yaşımdayım ve bir anneyim kendi adımı değil oğlumun adını kullanıyorum bana kızlarım destek oluyor çok şükür ama ya onlar olmasaydı benim oğlum babannesi yüzünden yatağa bağımlı kaldı

@bursalı1999, büyük geçmiş olsun.sizin bir sürü annneler var oğlunu kızını sırtında taşıyıp okula hastaneye götüren.bunlari her zaman taktir ediyorum.boyle annelerle gurur duyuyorum Rabbim taş degirmesin ayaklariniza.ayni sizin gibi bir anneyi biliyorum bizim komşu oğlu var yatağa bağımlı üstelik çocuk eli ayağı tutmuyor ayrıca konuşamıyorda o yüzden bu komsumuzu herkes sever tıpkı sizin gibi.asla bırakmıyor oğlunu

@bursalı1999, Ablacığım çok üzüldüm, çok geçmiş olsun. :( Çok takdir ettim sizi, Allah yardımcınız olsun, yapabileceğimiz bir şey olursa da her zaman buradayız.

Hepimiz.ben bile anneniz babaniz yatağa bağımlı sanmistik

@bursalı1999, çok şükür siz ve kuzlariniz var ayrıca Rabbim büyük.

Son düzenleme:
Üst Alt