Merhaba Ardaşlar,
Konu hakkında sosyal güvenlik kurumunun sitesindeki bilgi edinme formunu doldurmuştum onlardan gelen cevap aşaıdaki gibidir.
Benim sorum:
Merhabalar, %40 ve üzerinde olan özürlülerin herhangi bir hastanede (özel veya devlet hastanesi veya özel diş kliniği) diş tedavisini ücretsiz yaptırabildiği doğrumudur. Ben %40 özürlüyüm ve ssk var. Eğer istediğim hastanede diş tedavisi yaptırabiliyorsam özel hastanede veya özel diş kliniğinde yaptırdığımda para ödemesi konusundaki prosüdür nedir.
Gelen Cevap:
[SIZE=2]Kurumumuz kapsamındaki kişilerin diş tedavilerin ödenmesine ilişkin işlemlerin yer aldığı 2009/110 sayılı Genelge gereğince; 40 ve üzerinde özürlü kişiler, diş tedavileri için özürlülük durumunu belgelendirmek suretiyle, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına veya serbest diş hekimliklerine doğrudan başvurabilirler. 2009/110 sayılı Genelge ile özel sağlık kurum ve kuruluşları ile Kurumumuzla sözleşmesi olmayan resmi sağlık kurum ve kuruluşlarına diş sevklerine ilişkin usul ve esasları belirtilmiş olup, söz konusu merkezler ile sözleşmemiz olmadığından genel sağlık sigortası kapsamındaki kişilere yapılan diş tedavi veya protez bedellerine ait faturalar kişiler adına düzenlenmekte ve fatura bedelleri Sosyal Güvenlik Merkezleri/Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri tarafından ödenmektedir. Bu itibarla, özel merkez sağlık kurum ve kuruluşunda yaptırdığınız diş tedavilerinize ait fatura ile birlikte bulunduğunuz ildeki Sosyal Güvenlik Merkezi/Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir. [/SIZE][SIZE=2][/SIZE][SIZE=2][/SIZE][SIZE=2]Bilgilerinizi rica ederiz. [/SIZE]