Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin engellilerle evliliği daha iyi olabilir mi? Ne dersiniz?

yusufozer

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Insanlar değerlendirilirken herşeyden önce göz önünde bulundurulması gereken en önemli etken sağlıktır. Her insan bir engelli adayıdır . Bu yüzden engellilerde normal insanlar gibi hayatlarını idame ettirirken evlilik gibi kutsal bir sorumluluk için de gereken ilgiyi görmeli ve sorumluluk alabileceklerine bu kutsal görevi de layıkıyla yerine getireceklerine inanmalı ve onlara fırsat tanımalıyız.

Ben engelliyim ve bana kim ilgi gösterir diye düşünmek yerine benim de kısmetim benim gibi birisidir diyerek arayışta olmakhem umut ışığı hem de allahın izniyle hayırlara vesile olabilecek adımlar atmak gerektiği bilinci taşımalıyız

sizlerde bu konuya ilişkin bilgi ve tesbitlerinizi bizimle paylaşabilir fikir kardeşliğine katkıda bulunabilirsiniz devamını geleceğine inanarak şimdilik bu konuyu burada noktalamak istiyorum

engel yasamin her alaninda vardir
engelli olup engelsizle evlenmek gibi bi idealiniz varsa allah yardimciniz olsun
evlenmekte hersey degildir bunu yazayim
bide simdiki kizlar maddi yonden rahat yasayacagi secimlere sicak bakar zenginse bbbelkiii
erkekler hicbir sekilde kendi engelsiz olupta engelli bir kizla evlenmeyi istemez evlenmek istese bile o cadaloz kaynana namzedi en basta engeldir
istisnalar biraz zor olsada ihhhhh

Umut benimde tam dersi.
Sağlıklı insanlarla duygusal ilişkilerimde işler ciddiye bindiğinde hep terk etmek durumunda kalıyorum çünkü biliyorum ilersinde daha büyük sorunlarla karşılaşacam o yüzden daha fazla ilerlemeden bitirmek durumunda kalıyorum nedense bende.

50 yaşındayım,eşimde bende % 60 yürüme engelliyiz,26 yıldır evliyiz.Adana Sakatlar Derneğinde yöneticilik yaptığım dönemler(1980)den beri gözlemim şu:Engelli bayanların sağlam beylerle evlenme oranları çok az,engelli beylerin gelir durumlarına bağlı sağlam bayanlarla evlenme oranı daha fazla,olmadı engelli bayanlarla evlenme ihtimali de mevcut,istisnalar dışında resim bu.....Mutluluk her evlilikte olduğu gibi,ikili ilişkilerde tıpkı sağlamlar gibi oluyor....

Değerli arkadaş ''umutacar'',tespitlerime katılman güzel,engelimizle yaşarken gerçekçi olmaya mahkumuz,yoksa mutlu olamayız değilmi?

Söylenilenlere katılıyorum. Erkekler sağlıklı insanlarla evlenebiliyor ve bu evlilikler yürüyor. Bayanlara gelince, bırak sağlıklı insanı kendisi gibi engelli birisiyle bile evlenmesi çok zor.

Bayanlar yalnızca maddi olanaklara baktığı için evlenmiyor engellilerle bence. Engelli bir adamın hayat hikayesini okumuştum (adını hatırlamıyorum şu an); orada engelli erkeklerin sağlıklı insanlarla ilişkiye girebildiklerini (bayanlar daha duygusal olduğu için), bakıcı hemşiresiyle evlenen erkekler tanıdığını söylüyordu. Buna katılıyorum.

Erkekler fiziksel görünüşe önem veriyorlar. Onlar için bayanın evi çekip çevirmesi önemli. Engelli bayanlar hizmetçilik vazifesini layığıyla yapamazlar(!) Anneler de biricik oğullarını böyle engelli kızlara layık görmezler.

Olay bundan ibaret. Shukufe'ye katılıyorum. Evlenmek herşey değildir, herkes evlenmek zorunda da değildir.

engelli engelsiz değil, önemli olan dogru insanı bulmak.. umarım butun bekar arkadasların karsına dogru insan cıkar ve hep mutlu olurlar..

Değerli arkadaşlar bu konuyla ilgili paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz
bu siteye yazılarıyla birlikte bizi destek verenler umarız ki aradıkları mutluluğu inşallah bulmuşlardır
fakat bizim amacımız bu konuyla ilgili uzman görüşlerine de yer vermek ve daha aydınlatıcı olmaktır umarız ki uzmanlarımız yazar ve düşünürlerimiz de bizleri fikirleriyle aydınlatır temennisiyle sizlere tekrar teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Walla mutlu bir insan olsun, engellini engel yapmasın, sevgi dolu olsun. Daha ne arayacak insan. Karşılıklı sevgi varsa valla üçüncü bir şahıs araya girmeye bilem cesaret edemez. Sıkıyosa etsin. Walla dağıtırım dünyalarını enlem, boylam karıştırırlar. Engelmiş. Sanki yarının garantisi var. Bulmuşsun kaçırmayacan arkadaşım. Çok kalbi engelli insan sevdim ne oldu. Gece gündüz ardısıra koştuk bir sabah ansızın bol paraya takas edildik. Bana saçma geliyor birinin, kolu bacağı, gözü kullağı vs. fonksiyon kaybı yaşamış diye kalbi engellimi değil:) O yeter. Valla allah öle birini nasip etsin inşallah. Amin...Aminn Biraz sert yazdım galiba kusura bakılmasın zira gerçekten sinir damarlarım fırlıyor. Arkadaşıma söylüyorum böyle birşeye ne dersin zor diyor yürümez. Ben ona seviyorsan yürümezse Tekerlekli sandalyeyle yürütülür dedim. Halada bu düşüncedeyim varmı ötesi. Yürümezmiş. Bir insana bakınca neyini seviyorsunuz? Kol, bacakmı, göz kulakmı? Kalbi ve ruhu bence. Uzun bir ömür büyük ihtimal ağır bir beden getirecektir. Yani bu gün bir manken 60 yıl sonra podyumda yürüdüğü gibi yürüyemeyecek. İnsanlar aşk denince farkı bir algılamaya giriyor bu çoğu insanın ben aşığım dediği şey aslında erotizm yani karşı tarafı cinsel olarak arzulamak çok yoğun bir hale gelmişse kişi buna aşk diyor. Çoğumuz yapmışızdır.
Aşk = Erotizm.
Sevgi = Aşk, arkadaşlık, dostluk, paylaşım, hayat, aile, çocuk....

Üçüncü şahıssa çoğu zaman sizde gördüğü sevgiyi yaşayamadığı, yada kıskandığı için ilişkilere karşı çıkar bunlar arkadaş ola biliyor, anne, baba, kardeş ola biliyor. Kaybetmeye mahkumlar:)

saygı deger arkadaşlarım ben 35 yaşındayım 12 yıl önce bende normal bir insandım kazada ayagımı kaybedinve nişanlım yüsüğü attı bende yalnız kaldım

duygular ve ruhlarda engel yoktur..engel.. hayata bakış açısında vardır..kadın veya erkek kimin engelsiz yaşayacağına ve ömrünü engelsiz bitireceğine garantisi vardır?engeliniz varsa sizden daha engelliler vardır şükredin..engeliniz yoksa,paranız,işiniz,saçınız,boyunuz, burnunuz deriniz,renginiz komşunuz,çevreniz,okulunuz,notlarınız....problem ..problemdir..ve bu problemleri en iyi matematikçiler bile çözemezler...oranlarsanız..engelsizer daha fazla vefasızdır..yani asıl engelsizler engellidir....

Arkadaşlar insanların başına herşey gelebilir bizler burda onları irdelemek incitmek değil onlara yardımcı olmak için yazmalıyız
_hayat bu herşey yaşanacak ama önemli olan onlara takmadan ders almaktır

engelli ya da engelsiz önemli olan insan olabilmek sanırım. Ama ne kadar zor bazen gerçek insanlarla karlışaşabilmek :( iki engelli de mutlu olur da aileler karışmasa işe bazen. "Hasta olsanız size kim bakar" demişti bir keresinde birisi :( sağlam olanın hastalanmaya hakkı var da zaten engelliysen hasta olma yoksa ben demiştim derler ...

Gerçekleri konuşalım mı.

Hayat iki kişilik olmadığı gibi, evlilik de ne iki kişilik ne de ömür boyu mutluluktan havalarda uçacak bir ortam ve beraberlik değildir. Önce kendi engelimizle barışmayı öğrenmeliyiz.
Evliliğin kadın ve erkek yönünden farklı algılanıldığının bilinmesi gerekir. Konuyu daha detaylı yazacağım ama öncelikle Aşk nereye gitti adlı yazımı okumanızı öneririm .
Evli ve engelli bir aile olarak yaşadıklarımızdan edindiğimiz tecrübeleri aktarmakla sanırım düşüncelerinize katkımız olacaktır.

kanatsız;
Malesef bu gerçek,aynen engelimiz kadar gerçek,istisnalar olabilir oda kaideyi bozmaz....

hımmm ,bence insan sevdikten ve sevgisi karşılıklı olduktan sonra herkesle birlikte olabilir,engelli olmuş ya da olmamış hiç bir önemi yok,yeter ki az da olsa bir kişisel gelişimi olansaygılı ,dürüst biri olsun,doğru aşk sonsuza kadar süren değil içinde emek sevgi ve saygının olduğu ilişki türüdür;)

ben şimdiye kadar bir çok ilişki içerisine girdim ama hiç engelli birisi ile ilişkim olmadı...hep sağlıklı insanlarla oldum ve bir kaç tanesinin bitiş nedenin altinda yatan gerçek AİLE oldu! karşı tarafın ailesi DÜNYA GÜZELİ kizlarina laik görmediler bir engelliyi...AMA bu olay'dan dolayı biten ilişkilerimde sebep olanlara öyle bir beddua ettim ki, dönüp benide bulsa bu beddua'lar asla pişman olmam sarf ettiklerimden!

Diğer ilişkilerimin hepsi duygusal değildi,kimisi beni sevdi ben fiziğini sevdim takildik vs.. kimisi cinsellik yaşamak ister boyuttaydı mahrum bırakmadık... kimisi laf olsun diye çıktık bitirdik vs...vs..

Ama yaş 30 oldu ve en son duygusal ilişkimin aile yüzünden bitmesinin üzerinden 1,5 yıl geçti ve o gün bugündür kimseyi istemedim hayatımda ve evliliğide artık düşünmüyorum...Tabi büyükte konuşmamak gerek ama zor yani hemde çok zor artık...Beni kizlarina laik görmeyen o sözüm ona DİNCİ yada ALLAH yolunda görünen zatimuhteremleri ALLAH affetsin diyorum! yoksa dediklerim olursa,çok çekerler bu dünya'da yada ahirette!

gönül sevdimi göz bişeyii görmüyorr bee kimse senin gözünle bakmıyor çünkü:)

evlilikte anlayış hoşgörü şart. benim engelli olup engelsiz biriyle evlenen çok sayıda arkadaşlım var.ben onların mutluluk için beraber nelere göğüs gerdiklerini nelerle mücadele ettiklerini bilirim.üstelik birinin şuan dünya tatlısı bi kızı var.

aynı şekilde 2 engelli iş arkadaşım da nişanlı.diyeceksiniz ki onlar birbirinin dilinden anlar birbirlerinin eksikliklerini kapatırlar yok nerde onlar yer mekan kim var yok dinlemeden birbirlerine o kadar iğneliyici rencide edici kelimeler kullanıyorlar ki onlarla iş toplantıları dışında dışar da asla buluşmuyorum.cünkü bikere o hatayı yaptım. bikaç arkadaş ve o iki arkadaşla beraber iş dışında buluştuk. bunlar bulunduğumuz cafede tartışmaya başladılar ve birbirlerini inciten kelimeleri 2 düşman gibi birbirlerine okadar basit kullandılar ki ben onları hayetleri içinde izledim. bi süre sonra artık gerilen ortamdan sıkılmaya başladım hemen bi arkadaşla mazeret bulup yanlarında ayrıldık.

yani sözün kısası evlenilecek insanın engelli engelsiz olması mühim değil.önemli olan adam gibi adam olması,haleden anlaması, en önemlisi değer vermesi gerisi sadece teferruat

Bu konuda bayanlar sanki daha fedakar oluyor.Genelleme yapmak istemem ama bayanlar engelli olsun yada olmasın engelli erkeklerle flört yada evlilik yapma oranları daha yüksek.Ama erkeklerde bu daha az.

Geçenlerde haberlerde anlatılıyor.. Dünya genelinde araştırma yapılmış erkekler mi daha vefalı? Kadınlar mı? diye..:) İzlerken "aman sanki bilmiyoruz araştırmaya ne gerek varki" dedim içimden..:) Çıkan sonucu söylememe gerek yok değil mi?..:D Anladınız siz onu..:)

Boş veeeer Mustafaaa..:D Öyle ya da böyle dönüyor dünyaaa..:D

Bütün yazılanlar aşağı yukarı benim ilk yazdığımla uyuşuyor,evet engelli bayanlarda sağlam-sakat pek önem taşımıyor.Sakat bayan sağlam beyle evleniyorsa mutlak öncesinde bir aşk birlikteliği var.Ancak engelli beyler en azından yürüyebilen bayan istiyorki ev hizmetleri aksamasın...Sağlam bayanda engelli bir beyle maddi konumunu gözeterek evet diyor.Ama sonrasında beyini tanıdıkça aileside dahil seviyorlar,sağlam insanlardan daha vefalı diyorlar damatları için....Benim gibi görücü usul her ikiside yürüme engelli hemde ağır çiftlerde 26 yıllık bir evlilik ve üç çocuk sahibi mutlu bir yuva kurabilirler....Umarım kafalarda biraz netlik verebildim....

degerli arkadaşlar insanların beyinleri özürlü olmasın yeter sevgi saygı ve aşk bunların üstesinden gelir

arkadaslar.özürlü insanlar sağlam olan insanlar la evlen mek isteye bilir.ama seçe ceğiniz eş çok önem li.size benim hayat hikayemden kısa bir özet vereyim .istanbulda özel bir şir ket te çalısıyordum.çok rahat bir yasantın vardı.evlen meyi düsün müyordum.ama hep namaz kıldığım zaman allahıma yalvarıyordum bana hayırlıve beni mutlu edecek SAĞLAM BİR EŞ diye .bir kurban bayramı günü. akrabakardan bir abla bize gel bana seni evlendirecem.ben de şakayla tamam dedim.bun dan son ra4ay gibi bir süre geçdi.bana bir tlfn geldi.o akrabamızdı arayan .kızla seni konus durcaz diye.ben de dedimki. benim durumumu ona anlattınız mı anlatmadınızsa ben gelmem dedim.onlarda söyledik.DEDİLER. bende cevabıne diye sordum.alladığım cevapsu.BİZİM NE OLACAĞIMIZ BELLİMİ BUGUN SAĞLAMSAK YARIN YATAKLARA DÜŞ MEYECEĞİMİZİN GARAN TİSİ VARMI DİYE.dediğini duğduğumda evlilik adımını atmıs oldum.ve allahda nasip ettive çoook ŞÜKÜR ALLAHIMA evlendik.evlenincede memlekete döndüm.huzurlu mutlu sevgidolu bir yuvam nur yüzlü 1,5 yasındada kızım var.nasipse birtanede yolda.allhım herkeze versin.anlatmak istediğim.DUA DUA.AMA HERŞEYİ HAYIRLI OLARAK SADECE KENDİNİZ İÇİN DEĞİL HERKEZ İÇİN EDİN.

selamlar görme engelli erkek görme engelli bayanla evlenmemeli,saglam olan bayanla evlenmeli,ben engelliyim engelliyle evlenecegim diye bir kanun yok.sevmekle,aşkla olmuyor bu işler.işitme
engellierkek telofona bakamaz,vb açıgını kapatabilecek bir eşi olmalı.işitme engelli çalışan bayan olursa iştme engelli erkege gelmesi zor saglam adamlardan seçim yapıyor.engelli erkekler duygularıyla hareket ediyor.engelli bayanlar mantıklı düşünerek...iki engelli birbirinin açıgını kapatırsa ve fikir ve düsünceler uyumluysa ve karşılıklı anlayışla sorunlar çözülürse evlilik yürür,
sonuç olarak bir engelli bir saglam olursa daha iyi olur,,

yorgun ben görme engellıyım ancak 10 da bir görüyorum 28 yaşında evlendım eşim engelsiz biri ve çok mutluyum benım ıcın cıldırıyor üstüme tıtrıyor 2 tane çocugumuz var

bana gore engellı ıle engelsız bırı evlenmelı hayatta böyle bir imkanı varsa ben araba kullanamam ama eşim kullanabılır ben olmadıgımda o benım ıcınde çoçuklara baba olabılır benım tek çaba onlara gelecegı garantı altına almak 2 engellı kısa zamanda belkı sırdaşlık dogru anlayış özveri fazla olabilir belki ama hayat uzun maraton bana göre birinin digerinin eksiklerini kapatma açısından engelsiz birinle ama dogru ınsanla evlenmek diyorum

Üst Alt