Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin engellilerle evliliği daha iyi olabilir mi? Ne dersiniz?

gerçek şudur arkadaşlar. bir engelliyi, engelli insanda, engelsiz insan da terk edebiliyor. engelinin sana hayatta yaşattığı yetersizlik oranına bağlı herşey. 2 kere 2 dörtse bu da böyledir...

ben bu düşünceye katılmıyorum seven neden terk etsinki ama engel farkı olursa o başka

valla içimden gelenleri dökeyim madem buraya :)(Benim için gerçekler)
Ya şimdi kız uzaktan bakarsa ilk başta bana baktıgında ulen derim galiba kesio derim ama sonra 2. sefer baktıgında sonra anlarım ulen derim bu kız bana o gözle bakmıo dışıma bakıo derim ve bulunduğum ortamı terk ederim.

Valla 21 yaşındayım hiç bir kız arkadaşım olmadı bundan çok az pişman olmuşumdur hatta bazen hatayı kendimde ararım ulen benim niye kız arkadaşım yok diğerlerinin var diye sonra düşünürüm herkesin vardır bir kısmeti derim içime atarım.

Ve derim ki bazen Dansöz dünya yane parayı saçtıkça döner misali param olsa derim bütün kızlar bana bakar herkes yanımda olur .

yasin 258 kardeş biz engelli erkekler imkansız aşklar için yaratılmışız..hep bir hüzün taşırız,yürekten severiz,ahhh onlarda bizim duygularımızı anlasalardı......hiç anlamadılar bizi....

yorgun savaşçı;

yorulmuşsun savaşçı çok belli
Bu kızlar anlamadı hiçbirimizi
Gel sen kafanı yorma
Takıl bence hayatını yaşa

Umarım begenmişsindir :)

hayatını idame ettirmesine yardımcı olamadığın takdirde ne görüntünün ne ruhunun anlamı var, gereksiz romantikleşmenin anlamı yok :) hayat ve ihtiyaçlar gerçektir biz de pamuk prenses değiliz zaten

bana göre öyle bir sınırlama olması zor. bu nasip işi iyi çıkar kötü çıkar v.s. sözler engellinin engelliyle evlenmesinde de geçerli. Ama genel olarak engellinin halini engelli anlar bana göre. ya hayat öyle garip ki, evlendikten sonra roller değişebiliyor, anlaşmazlıklar, inatlar v.s. girerse yuvaya tartışmalar da çıkılmaz noktalara geliyor. işin özü gönlü tok olmak ben hep bunu savunmuşumdur. gönlü tok olan bi insan hayat denen yükün altında ezilmez ve kimseyi ezdirmez. ister engelli olsun ister sağlam. iki yıldır evliyim. bi cocuğum var Allaha şükürler olsun mutluyum. Allah olmayana da versin. bende engelliyim eşimde...

canımı sıkan konular bunlar..benı sevenı 10 kat fazla severım,sevmeyenede ......git derim...

Önemli olan engelli olup olmaması değil önmeli olan seni anlayabilmeli aynı dili konuşabilmekte saygı duymakta bunlar nasip işi seni ne zaman bulacağı belli olmaz......

merhaba arkadaslar evlilik kutsaldır.ciftlerin anlaşmaları gerekir iyi kötü gününde sağlıkta ve hastalıkta
beraber olmak yardımcı olmak gerekir.sevilmek sevmek güzel güzel duygular.
önemli olan ciftlerin anlaşmaları dır.

bu konuda ailenin seni tamamen yalnız bırakacağını dolayısıyla maddi/manevi tüm ilgi ve desteğini üzerinden çekeceğini.. (muhakkak öyle olmayacaktır ama öyleymiş gibi yap bakalım) içinde sadece o, ailesi ve senin olacağınız bir hayatı çıtlat bakalım nasıl bir tavır sergileyecek.. küçük bir sağlama yapmış olursun sevginize.. hiçbir ilginin sadece sevgiden aşktan ibaret olduğuna hiiiiiç inanmıyorum :eek: kusura bakmayın lütfen, ben tercihlerin nedenleri olduğuna inanırım nedenlerle sevgi oluşur ve büyür kimse kimsenin kara gözlerine vurulmamıştır :eek:

yani bende istiyordum evlilik ama nasip değilmiş
zamana bırakıyorum herseyi sevmek ve sevilmek güzel duygular

hayırlı bir bebeğimin olmasını ve anne olmayı isterim

petitgirl;

bir şey sorcam ama nerde yaşıyon sen? dünya da mı?

en cok caninizi yakan konu ama bunun en guzel cevabi iki insan birbirini severse orada hic bir cikar meselesi olamaz...engelsiz engelliyle evlenebilir bence... yeter ki sevgi olsun...

lik ba€şka€ bir derdimde yok...

Ben ort. Engelliyim evleneli 2 yıl oldu eşim engelli değil 9 aylık bir kız var...tek derdim var işsizlik...

yasin258;

sen bu kafayla devam edersen umuyorumkı etrafında konuşacak ten bır ınsan dahı buloamıcaksın kardeşim allah yardımcın olsun demekten kendımı alamıyorum

Selam arkadaşlar ben evliyim 6 senelik 3 çocuk annesiyim 2 kızım 1 oğlum var ve eşimde sağlıklı tek taraflı kalça çıkığı var bende benim sakatlığım bu allaha şükür başka birşyim yok eşimle severek 3 yıl konuştuk sonra evlendik eşim hiçbir şekilde bana sakatlığımı hissettirmedi evliliklerde tartışmalar olabiliyor tabi ama hiçbirzaman eksikliğimi yüzüme vurmadı şuanda mutlumuyum ?evet mutluyum allahım sağlıklı 3 çocuk nasip etti bana ayrıca benim boyum 1.55cm eşim 1.75 boyunda biz ne çevreye baktık nede hiçbirşeye eşim ailesinin tek oğlu ve bu güne kadar kayınvalidemden tek bir kötü söz duymadım bana karşı çok anlayışla yaklaştılar eşimin dedesi ve babaannesi hariç tek oğlumuz var onuda sakat bi kızla mı evlendireceğiz dediler ve beni istememişlerdi ama şimdi yaptığım işleri görünce çocuklarımla eşimle nasıl ilgilendiğimi görünce şimdi benden iyisi yok eşim hiçkimsenin sözüne bakmadı ya onunla evlenirim yada kimse olmaz dedi ve biz evlendik çok mutluyum arkadaşlar allah herkese böyle evlilikler nasip etsin siz iyi olunca karşınızda ki insan da iyi olur şuanda hiçbirşeyden şikayetçi değilim eşimlede birbirimizi çok seviyoruz korkmayın arkadaşlar sevginizin peşinden gidin illede kötü olacak diye bir kayde yok ya iyi olursa diye düşünmek lazım derim yaşadıklarımı anlattım yorum sizin:eek:

En önemlisi de, doğru yerde doğru insanı bulmak:)

Erkek arkadaşlardan küçük bir ricam var ;
-Arkadaşlar insanlar yaratılırken sebepsiz ve nedensizmiş gibisne yaratıldıkalrını düşünürler.Zaman onlara sebepsiz yaşamadığını gösteren en büyük nimettir. Konudan da yola çıkacak olursak ; insanoğlu aşk ve mantığı hep arayış içinde olmuştur. Kah mantık ileri çıkmış kah aşk ileri çıkmıştır. Gerçekten de insanlar kız ve erkekler de hep bu kısır döngü gibi görünen bu olayı abartarak devam ediyor.

-Bizlerin burada bulunmasının temel amacı birliktelik içinde beraberce yaşamak. Herkesin az veya çok bir şekilde kusuru var ; Okuduğum msjlardan da kızların engelli erkeklere daha meğilli olduklarını öğrendim.. Erkeklerin sesi biraz daha kalın çıktığı için hayatta onlar tam isterler her şeyi.(Kızlar da aynı ayırt etmek istemem) .
-Ama düşündüğümüz zaman bir atasözü aklıma geliyor: Ateş düştüğü yeri yakarmış . Gerçekten doğru bir söz ; bu sözden yolu çıkarak şunları sölemek isterim.. Kusurumuzdan en iyi anlayan bizim gibi olanlardır. Ki bizi bizden başka kimse anlamaz. Anlar gibi görünür ama işler yolunda gitmediği zaman yüzüne kah vurur kah çarptırır.
-Arkadaşlarım kendinize eş olacak kişileri kendiniz gibi olanlardan seçtiğiniz zaman hem ona yardımcı olursunuz ki allahın en büyük nimeti ; hem de İnsanlar da sizleri örnek gösterirler.

-Sözlerimi tamamlamadan önce ;
Hayata 4 elle tutunmanın tam zamanıdır.İyi olmak için her zaman zülme karşı gelmeyi bil..

Teşekkürler.

kendi adıma söylüyorum bu kişisel fikrim engelliyim ve engelli bir esim veya sevgilim olmalı

damdan düşenin halinden damdan düşen anlar

yaşamak güzel;

ab bence o bir yere kadar yıkar bir yerden sonra bakmışsın hiç bir şey kalmamış bence :) tabi

engellilerin engellilerle evlenmesinden yanayım. sevginin bu şekilde karşılıklı olacağına inanıyorum.

birtan çok güzel yazmış zaten bende katılıyorum

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bazı istisnalar kaideyi bozmaz ama bu hep daha iyinin arayışıdır.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Engelli birinin engelsizle evlenmek istemesidir ilk tercihi.Engelsiz olan bir erkeğin dünya güzeli,bayanında çok karizma veya maddi durumu iyi olan bir insanla evlenmektir ilk tercihi.Ama hayaller her zaman gerçeğe dönüşmüyor ve hakikat insanın yüzüne tokat gibi iner günü geldiğinde.Evlilikte ne güzellik nede karizmanın sözü geçmiyor,farklı bir bakış oluyor hayata.Onun için değerlendirmeleri yaparken kendi kişiliğinize uygun insanları seçmeye bakın.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Birde engelliyiz diye evlenmemize karşı çıktılar diye pek kızmayın aile büyüklerine.Aramızda çocuğu olan engelli aile reisleri var.Onlarda çocukları evlilik çağına geldiğinde sizlere uygulanan şeylerin aynısını yapacaklardır.Yani hep iyinin arayışı olacaktır hayatımızda.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sağlıklı olan insanlardan hep şikayetimiz var ve bu şikayetler bazen öyle boyutlara ulaşıyorki engelli insanların bir nebzede olsa kendini kullandırdığına inanır oldum.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bence en büyük günahlardan biridir bir insanı hayal kırıklığına uğratmak,hayallerinde süslediği dünyayı başına yıkmak.Onun içinde kim olursa olsun fark etmez,duygularınızdan emin olmadıkça gülen bir yüze ve birkaç tatlı söze kanmayın veya kandırmayın karşınızdaki insanı.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ayrımcılık olayı biz engelli insanlarda da var. Bir çok engelli buluşmasına katıldım. Gözlemlediğim kadarıyla tekerlekli sandalyede olan bir arkadaşımızın karşı cinsten ve yine aynı şartlardaki birine ilgi duyduğunu görmedim, gözler hep ayakta olan insanlardaydı.Ayakta olan insanlarında bakışları hep aramıza katılan ve bizlere yardımcı olmaya çalışan bazı ailelerin sağlıklı yakınlarındaydı çoğunlukla.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Hep daha iyi ve daha üstün olanı ister insanoğlu,ama bilmezki üstün olan mutlaka hakimiyet altına almayı ister karşısındakini, eğer ki hakimiyeti kaptırmak istemiyorsanız,kendinize denk olanla paylaşın hayatınızı.[/SIZE][/FONT]

evet aksahin bey çok güzel anlatmıssınız.benim fikrimde sabit yazdıklarınıza katılıyorum ellerinize sağlık

Üst Alt