[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bazı istisnalar kaideyi bozmaz ama bu hep daha iyinin arayışıdır.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Engelli birinin engelsizle evlenmek istemesidir ilk tercihi.Engelsiz olan bir erkeğin dünya güzeli,bayanında çok karizma veya maddi durumu iyi olan bir insanla evlenmektir ilk tercihi.Ama hayaller her zaman gerçeğe dönüşmüyor ve hakikat insanın yüzüne tokat gibi iner günü geldiğinde.Evlilikte ne güzellik nede karizmanın sözü geçmiyor,farklı bir bakış oluyor hayata.Onun için değerlendirmeleri yaparken kendi kişiliğinize uygun insanları seçmeye bakın.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Birde engelliyiz diye evlenmemize karşı çıktılar diye pek kızmayın aile büyüklerine.Aramızda çocuğu olan engelli aile reisleri var.Onlarda çocukları evlilik çağına geldiğinde sizlere uygulanan şeylerin aynısını yapacaklardır.Yani hep iyinin arayışı olacaktır hayatımızda.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sağlıklı olan insanlardan hep şikayetimiz var ve bu şikayetler bazen öyle boyutlara ulaşıyorki engelli insanların bir nebzede olsa kendini kullandırdığına inanır oldum.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bence en büyük günahlardan biridir bir insanı hayal kırıklığına uğratmak,hayallerinde süslediği dünyayı başına yıkmak.Onun içinde kim olursa olsun fark etmez,duygularınızdan emin olmadıkça gülen bir yüze ve birkaç tatlı söze kanmayın veya kandırmayın karşınızdaki insanı.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ayrımcılık olayı biz engelli insanlarda da var. Bir çok engelli buluşmasına katıldım. Gözlemlediğim kadarıyla tekerlekli sandalyede olan bir arkadaşımızın karşı cinsten ve yine aynı şartlardaki birine ilgi duyduğunu görmedim, gözler hep ayakta olan insanlardaydı.Ayakta olan insanlarında bakışları hep aramıza katılan ve bizlere yardımcı olmaya çalışan bazı ailelerin sağlıklı yakınlarındaydı çoğunlukla.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Hep daha iyi ve daha üstün olanı ister insanoğlu,ama bilmezki üstün olan mutlaka hakimiyet altına almayı ister karşısındakini, eğer ki hakimiyeti kaptırmak istemiyorsanız,kendinize denk olanla paylaşın hayatınızı.[/SIZE][/FONT]