Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin evlilik sürecini destekleyen yerler var mı?

mehmett1996

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Engelli bireylerin birbiriyle tanışıp evlenmesi hakkında böyle bir kurum veya tanışma için site vs var mı?

@ENGELLEKTUEL, Tinder'ın normal insanlar için faydası yok, engelliler için mi faydası olacak? Amacı bekar insanlar üzerinden kâr elde etmek olan bir uygulama neden altın yumurtlayan tavuğunu kessin? Zaten 1 kız başına 9 erkek düşen bir uygulamanın bütün erkekleri evlendirmesi mümkün değil. O 9 erkekten biri sen oldun diyelim. O kadınla sohbet etmesi var, işi büyütmesi var, yüz yüze görüşmesi var, var da var yani. Çeşitli istatistiklere bakınca da bu oranlar düşündüğümüzden de küçük olduğunu öğrenebilirsiniz.

@Alman, Tinder'ın nasıl uygulama olduğunu biz biliyoruz ama adım gibi eminim, çevremdeki birkaç arkadaş da dahil bu ülkede hâlâ bu uygulamadan medet bekleyenler var. Arkadaşım Tinder'ın Preimum aboneliğine üye olup kız tavlayabileceğine inanıyordu 🙄.

Bundan 15 yıl öncesi bile bizim bu sitemizde görütülü sohbet bölümü vardı sonradan kalktı.

@Mustafa 1972, Bu sitenin 15 yıl önce de olduğunu bilmiyordum. Görüntülü sohbet neden kaldırıldı ki? Uygunsuz davrananlar yüzünden mi?

@berke26,

o zaman sana bir uzman sorusu gelsin

deneyimlemediğin bir uygulamaya ama böyle diyor herkes duyuyoruz görmesemde çevremde kullananlardan görüyorum gibi sahip olunmuş bir düşünceye ne kadar ciddiye alınmalı ? hani diyorlar ya konu tinder değil :)

**boşverin tinderı gonuldensevenler.com a gelin yada halaldating.com :ROFLMAO::ROFLMAO:

Facebook grupları çöp
Telegram
Instagram belki ama zor
Sosyal bir yer küçük gruplar
Ayrıca her engellinin engellilik derecesi farklı olduğundan uzaktan uyuşmazlık çıkabiliyor

@berke26,
burası engellilere yonelık gozukmuyor. ayakta engelli var dısarıdan belli olmayan baska sıkıntıları olan var bu insanların sosyal çevresi yok ve aşırı yalnız olabilirler. bahsi geçen sitede ise herkes saglıklı.

"Engelli bireylerin birbiriyle tanışıp evlenmesi "

Niye sadece "Birbirimizle" sınırlandırıyorsunuz olayı.

Sağlam insanla evlenen çok engelli de var, özellikle yurt dışında.

"İnsan" olsun da engelli sağlam ayrımı kaldı. Evlilik zor bu devirde.

İşini bilene her yer tanışma yeridir, bu site dahil. Hazır lokma arayanları ancak sabah programları olan tanışma programları vardı bir zamanlar TV'de ki bu yol, yok değil.

Öz güvenli olun, kızlarla ilgilenin...

@AYLAK ADAM,
Dimi dimi :) Yaşanmadı değil, maalesef…

Körler topallar birbirini bulsun diyor arkadaşımız galiba, bir yandan da eşitlik diye tutturanlar var.

O zaman, sadece engelli raporu olanları kabul eden bir Tinder türevi uygulama yapalım o halde :ROFLMAO::ROFLMAO:

Geçmişte denenen türleri de oldu zaten; Survivor’cı ünlü sporcu Hakan ve ailesi, sadece engellilere yönelik bir arkadaşlık uygulaması başlatmıştı. Hala kız kardeşinin sarı saçları ve sarı Cooper’ı aklımdadır ;) adı bendensin mi mi öyle bişeydi 9 10 sene oldu
o zamanlar üsküdar çiçekçi de oturuyordum kızkulesinin orda bi tanıtım etkinliği yapmışlardı hatta
istanbuldan ayrılmadığım dönemdi araya ne iller ülkeler girdi ve yine istanbuldayım

Ama adamın amacı engelli camiayı kullanarak PR yapmakmış, tuttu mu? Hayır, tutmadı. ama bu sayedee bir kaç ünlü sanatçı oyuncuyu sahibi oldukları lüx oto galerinin müşterisi yaptılar ve iyi ve sağlam bir networke sahip oldular ;)

Ben bu sitede 2010 yılında üye oldum. Hiç bir zaman bir bayanla tanışıp evleneyim diye düşünmedim. Heee tanışıp Evlenenler oldu. Keşke benimde öyle olsaydı. Burada bilgi edinmek bildiklerimi herkesle paylaşmak istedim hepde öyle oldu. Ama bir insanın bayan veya erkek herşeyini paylaşacagı iyi kötü sevinci hüznü bir dostu bir arkadaşı bir sırdaşı olmalı. Evlenmeleri ne gerek yokki

@Mehmet_Can,

cunku bır ms hastasını engellıden baskası kabul etmez fakat bıraz yakın engellı olmalı veya elektrık alabılecek. yurt dısında normal olabılır burada ımkanımız yok malesef ulkemızde herhangı bır tanısma ortamı yok

Diyorsanız ki biri benim şerefli, gururlu ve hatta paralı halimi sevsin, mezara kadar yalnız kalırsınız. Paradan dahi önemli olan bir şey var: özgüven. Bu yoksa zaten kişi bu konuyu unutmalı, yalnızlığını kabullenmeli.

İlgi gösterin, hoş sohbet edin ve asla tümden şeffaf olmayın. Merak edeceği yönünüz olsun. Asla sonuna kadar kendinizi teslim etmeyin, seviyorum ama gidersen de saygı duyarım... Seninle hayat güzel ama sensiz de hayatı yaşarım, mesajını vermek doğru olur diye düşünüyorum.

Şu geleneksel gururlu erkek olmayı bırakmak lazım. Şu geleneksel sensiniz ölürüm veya ya benim ya toprağın... Unutmak lazım.

Hayat namus üzerine kurulu değil. Hayat özgürlük, güven ve elbette risk üzerine kurulu. İki taraf özgür olacağı şekilde sevmeli, iki taraf birbirine güvenmeli (çok sıkmamalı), aldatma olursa rahatlıkla bay bay diyip çekip gitmeli. Rahat olun, rahatlık verin. Huzur verin huzur alın. Risk alın, kaybedince de büyütmeyip yolunuza devam edin.

Hayat bize anlatıldığı gibi değil maalesef. Verilen görüntüye bakmayın, insan doğasına inanın.

engelliniz nedir bilmiyorum ama bizim gibi karşı tarafında size uygun engelli olması birbirimize destek ve aynı düşüncede olalım diyorsanız engelli olarak evlenebilirsiniz .. ama evlilik vb çoğu konuda bence kendimizi sabit fikirde tutmamalıyız..
evlilik: iki farklı cinsiyetlrin aynı evde yaşamını sürmesi ve bu konuda çok ciddi mevzu oluyor hayat gerçekten zor birde cocuk olunca ailelerin desteği etrafın desteği çok önemli oluyor.. normal insanlar 1 yoruluyorsa bzen siz 2 yoruluyorsunuz.. vs vs
internet instagram olarak belki bulabilirsin ama arada bi insan olmayınca kadınlarla iletişim kurmak zor oluyor genelde tanışma vb..

Her ne kadar çoğunluğun görüşüne ve yaşayışına göre evlilik iki farklı cinsiyet için geçerli olsa da belki de aynı cinsiyetten olup evlenmek isteyenler de vardır. Elbette bizim ülkede gerçekleşemez ama dünyada örnekleri vardır sanırım. Neyse öyle ya da böyle, mutluluğu evlilikte aramamak, yani evlenince mutlu olacağım, şöyle güzel olacak böyle olacak diye hayallere kapılmamak lazım bence. Aşk meşk sevgi deyip evlenip iki ay sonra boşananları çok görüyoruz. O yüzden yalnız olsanız da yaşayabildiğiniz kadar yaşayın hayatı.

Bu konuda ne yazık ki yabancılar daha anlayışlı ve merhametli. İnstagram da onlarxa takip ettğim çiftler var. Türkiye’de İllaki vardır istisnalar ama çok az ne yazık ki durum böyle. Maddi durumada bağlı tabi o da çok iyi ise o zaman baya artıyor şans ama o da severek değilde para için gelmiş oluyor. Yani severek evlenen bulmak zor. Ben ortopedik engelliyim kamu da okulda çalışıyorum. Okulda bir kızla tanıştım uzun süre konuştuk herşeyimizi en özelimize kadar konuştuk paylaştık ve o kadar çok sevmiştim ki hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşıyordum. O kadar çok ümitlendirmişti ki dedim imkansız olan gerçekleşecek sanmıştım ama olmadı.Okulda geçici çalışıyordu işkurdan maddi durumu çok iyi değildi böyle ortamlara girmemiş bir yerde çalışmamış birisiydi yıl sonu ayrıldı iş yerinde kalması için herşeyi yaptım, her türlü fedakarlığı yaptım okulda kaldı sonunda ne oldu kör gözü açılınca ilk bastonunu kırarmış misali okulda arkadaş çevresi çoğalıp yeni arkadaşlar edinince kapının önüne koydu hiç bir şey yaşanmamış gibi çekti gitti. Halen yeni yeni kendime geliyorum. O yüzden engelli birinin yüzde 1 ihtimal sağlam biri tarafından gerçekten sevilmesi.

Bunu saçma sapan uygulamalarla değilde şu şekilde çözebiliriz Japonya yalnızlık bakanlığı ile gençleri birleştiriyor bunun gibi şeyler yakında bizim ülkemizden gelir gençlerin durumu vahim belki orda engelliler içinde birşeyler yapabilirler tavsiye gibi bi büyüklük yapsınlar artık engelli diye bu kadar görmemezlikten gelinmemeli.

Üst Alt