Diyorsanız ki biri benim şerefli, gururlu ve hatta paralı halimi sevsin, mezara kadar yalnız kalırsınız. Paradan dahi önemli olan bir şey var: özgüven. Bu yoksa zaten kişi bu konuyu unutmalı, yalnızlığını kabullenmeli.
İlgi gösterin, hoş sohbet edin ve asla tümden şeffaf olmayın. Merak edeceği yönünüz olsun. Asla sonuna kadar kendinizi teslim etmeyin, seviyorum ama gidersen de saygı duyarım... Seninle hayat güzel ama sensiz de hayatı yaşarım, mesajını vermek doğru olur diye düşünüyorum.
Şu geleneksel gururlu erkek olmayı bırakmak lazım. Şu geleneksel sensiniz ölürüm veya ya benim ya toprağın... Unutmak lazım.
Hayat namus üzerine kurulu değil. Hayat özgürlük, güven ve elbette risk üzerine kurulu. İki taraf özgür olacağı şekilde sevmeli, iki taraf birbirine güvenmeli (çok sıkmamalı), aldatma olursa rahatlıkla bay bay diyip çekip gitmeli. Rahat olun, rahatlık verin. Huzur verin huzur alın. Risk alın, kaybedince de büyütmeyip yolunuza devam edin.
Hayat bize anlatıldığı gibi değil maalesef. Verilen görüntüye bakmayın, insan doğasına inanın.