Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

nickneymi

Bro bir başlık aç forumda konu oluştur orada yazarsan fena olmaz.Burayı kirletip durma

süreyya beye de whatsapp tan yazalım. bennur hn, ahmet bey, fikri ışık kim varsa.

ötv sis alınan araç engelliler için ihtiyaçtır ama yüzde doksan üstü engelliler kullanılarak istismar yapılıyor araba kulanamayan bazı salaklarda işin eğlencesinde
işimiz alaha kaldı yani herzamanki gibi

502 Sıra Sayılı
Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair
Kanun Tasarısı (1/884)

Bölümler
Bölüm Maddeleri
Bolümdeki
Madde Sayısı
1. Bölüm
1 ila 27'nci maddeler arası

2. Bölüm
28 ila 55'inci maddeler arası

3. Bölüm
56 ila 83'üncü maddeler arası

4. Bölüm
84 ila 104'üncü maddeler arası

5. Bölüm
105 ila 125'inci maddeler arası
(Geçici Madde 1 ve Geçici Madde 2 dâhil)

Toplam Madde Sayısı
127

5 bölüm halinde görüşülecek torba tasarı.Bizi ilgilendiren madde 3.bölümde.Yani 1-2 hafta daha sürer

engelsizlerin bizlere yaptıgı haksızlıklar suistimalleri yapanlar sinirlerimi alt üst ettiginden

dün bir avm engelli bölümüne çektiğim avm de hemen yanıma 2.500 cc captiva cekildiğini gördüm
hemen güvenliği çagırdım bu araç 2.500 cc engelli değil çektirirmisin dedim 25 dk bekledim
en güzeli neydi biliyormusunuz avm de plaka anons edilip( plakalı araçengelli bölümüne çekmişsiniz lütfen araçı çekermisiniz bölümüydü)

bunlar ve ötv suistimsali edenle bunu hakkediyor.

fantastik

%90 üstü engelli olupta kullananlar içinde ihtiyaç %93 engelli oglum var bize ihtiyaç kardeş hastane gezmesi okulu otobüste olmuyor biliyonmu cocuk oldugundan

%70 'e çekilmesi içinde bi hareketlenme yapsak mı arkadaşlar ötv ?

Haklısın, burda bile bir sürü insan karşı çıkıyor normal insanlar hayli hayli karşı çıkar.
Yine birbirimizden halinden anlayacak olan bizleriz.

%70 yapılması çok haksızlık olur mesela diyaliz hastaları var sadece hemodiyalize girdiği için %90 raporu oluyo ve kaç tane hastam var yaşı 20-25 arası olup diyalize giren ve araba almak hevesiyle yaşayan. Şimdi sen o hastalara bu haktan faydalanamazsın diyemezsin bunu sadece kontrol sistemleri ile düzenletebiliriz 1. 2. 3. Derece yakını kademesiyle

Yukarıda birileri biz yasayı savunanları buraya uzun süredir yazmadığı için kayboldu gitti demişler.. kendi kendinize girmişsiniz daha fazla bişeyler koparmak için göründüğüne göre yazık diyorum sizin yorumlarınızı okudukça mağdur edebiyatı yapıp rantlarınızın devam etmesini istiyorsunuz benim gördüğüm bu....

@aliş şerif

Allah seni bildiği gibi yapsın. Yasayı savunmak ne demek açıklar mısın? Bir de mağdur edebiyatı yapmak ne demek onu da bir açıkla sana zahmet. Şimdi anlatacaklarımı gözünü dört aç ve dinle.

Şimdi devlet ne yapmak istiyor? -sözde engelliler bu yasayı suistimal ediyor ve haklar o yüzden geri alınıyor. Peki sen sormaz mısın devlete ki suistimal yapanı engelle de bari gerçekten bu hakkı kullananları engelleme. Muhtemeldir ki sen de engellisin. Şimdi soruyorum nedir bu hazımsızlık. Çare üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Senin yaptığın düpedüz emeğe hakaret. Yapma kardeşim. Gölge etme başka ihsan istemiyorum. Yeter artık bitin bi zahmet.

Arkadaşlar motor hacmi kısmını 2500 cc ye çıkarsalar ve hibrit modelleri teşvik etseler Raw 4 gibi araçlar daha uygun olabilir bizler için.

aliş şerif

Yine birilerinin yarasına dokunduk sanırım :). Hakkımızı sindiremeyen bi arkadaşla daha karşı karşıyayız. Sana tavsiyem bi gastroloji uzmanına görün. Belki aşırı hazımsızlıktan bi rapor yazar da alır binersin o raporla aldığın arabana. Sindirim sistemin de rahatlar böylece :).

CİMER' den cevap olarak
T.C Cumhurbaşkanlığından intikal eden talebiniz hususunda;

Cumhurbaşkanlığından Bakanlığımıza intikal eden görüş-öneri ve talebinize ilişkin ileti Bakanlığımızın diğer Bakanlıklarla yapacağı komisyonlardaki mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere kayıt altına alınmıştır.

Bilginize sunar iyi günler dileriz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Başka CİMER e yazıp ta cevabı gelen arkadaş var mı? tanerbudak Sizde bir gelişme var mı ?

twitter dan #engelliaraçlaradokunma başlığından yazılarımızı yazıp sosyal farkındalık yaratabiliriz

Devletbaba deseki biz işin içinden çıkamıyoruz bu konuyu Engelliler çözsün dese 1 adım ileri gidemeyiz :

Destek olacak adam Köstek oluyor ...

takip etmeyi bıraktım bugünde alabileceğim en üst seviye araçlardan birine faturayı kestirdim 5 sene sonra bidaha bakarız ne kadar ileri gitmişiz diye....

TanerBudak kardeşim adamın önde gidenisin inşallah bu çabaların bi sonuca ulaşır...

vermiş oldugun emeklerin için teşekkür ederim...

Son düzenleme:
- Engel oranı %90 'dan %70 'e çekilsin
- 90.000 TL olan taban fiyat 150.000 TL olarak güncellensin
- 1600cc sınırı kaldırıp yeni sınır 2001cc olsun
- Engelli araç alımlarında hiçbir vergi alınmasın ( kdv gibi )
- %70 üstü ile aracı sadece 1. derece yakınlar ve aynı ilde ikamet edenler kullanabilsin
- Sol ayağında engel olanlar için net bir tanım konulmalı

bunlar oldumu herşey kaymak olur. Benden en az 10 oy !

AYnı koşullar devam edip sadece %90 ve uzerı olanlar da denetleme arttırılsın yeterli.

@tsunami_

Hocam iyi söylüyorsun bence o %70 kısmı yine 90 kalsın çünkü 70e indirildiği an muafiyete giren kesim çoğalacak bunu devlet yapmaz. %90 kısımdaki denetleme de dediğin gibi olabilir. tanerbudak arkadaşımızın önerdiği gibi kademeli sistem olsun kimi kimsesi olmayan kişiye hatta ona bakmak üzere bir kişi belirlenip ona kullanma hakkı verilebilir sonuçta kişi engelli olup kimsesiz de olabilir onların hakkını da korumak lazım.

Burda bir çok kendini bilmezin dediği gibi bişeyler koparmaya çalışıyomuş gibi konuşmuyoruz sadece yapılan suistimali yapmayanları göz önüne alarak bir denetleme mekanizması yapılması gerektiğini savunuyoruz. Sonuçta bunca hak verilmiş biz var olan hakkımızın elimizden alınmaması için uğraşıyoruz. Ortada bir suistimal varsa bu suistimal denetleme mekanizmalarıyla giderilir engellilerin haklarını kısıtlayarak veya ellerinden alarak değil..

devletin asli görevidir bu denetimleri yapmak. ama devlet diyor ki kardeşim ben acizim denetleyemiyorum 50.000 adet aracın satışında suistimal var mı yok mu diye. yasaklayayım en iyisi gitsin diyor. tek hedefimiz öncelikle yasanın iptalidir. ancak devlet eğer ısrarcı ise ki ısrarcı olduğu elitaş ın konuşmasından belli bu defa da en az zarar ile bu durumu kurtarmalıyız.

Arkadaşlar merhaba,

Bir cenazemiz vardı ve hemen akabinde vefat eden amcamın eşine kanser hastalığı teşhisi kondu. Birinci dereceden ben ilgileniyorum. Bu nedenlerle foruma giremiyorum eskisi kadar.

Ancak verilen medya numaralarına gönderilerimi yaptım.

Sizlerden ricam gereksiz tartışmalara girerek, zaten alınan enerjimizi iyice tüketmeyelim. Biz ne bir kimseden, ne de devletten birşey dilenmiyoruz. Bunu bu şekilde gösteren ve rant kapısı olarak belirten kişilere söylüyorum. Hele de hayattaki en değerli varlıklarımız olan yavrularımızı bu işe malzeme yapanları şiddetle kınıyorum.

Size dedim ama ben de yazmak zorunda kaldım. Kusuruma bakmayın.

Arkadaşlar şu anda var olan haklarımızı korumak adına geri adım atmayalım. Girebildiğim sürece bir merhaba diyeceğim. Demesem bile mücadeleye devam ettiğimi bilmenizi isterim.

Sağlıcakla kalın...

attığımız her adımda bizlerde vergi veriyoruz.
ötv indiriminden rahatsız olan troller keşke aksi yönde rahatsız olup Türkiye vatandaşları neden bu kadar aşırı ötv ödüyor diye ayaklansalardı.

Mesela bizde dahil olmak üzere vergilerimizle yapılan yollar ve köprülerden geçerken neden geçiş ücreti veriyoruz deselerdi.

diyecek ve soracak çok soru var..balık tutamayan avcı gibi balığı satın alıp tuttum demek maksat.

bugün mikro işlemcili protez yaptırdığımızda sgk ödemesi 48 - 50 bin ödemesi var.

Ve bu protezler 9bin tl civarında ülkemize geliyor...

yakın bi zamanda yeni troller bu sgk ödemesini çok bulup haklar alınsın derlerse 9bin tl üstünü yine mevcut yöneticilerin gölgesinde vergi olduğunu hatırlatayım.

Üst Alt