Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Mami Junior

vardır bir numarası tabi. arayıp bilgi alır mısınız mümkün ise. illegal bir durum var ise görüştüğümüz vekillere aktaralım konuyu bence.

tanerbudak;

Taner bey 2000 motor için kısıtın kaldırılması durumunda 256 bin liralı araç alabileceğimizi düşünmüyorum. Çünkü benim kanaatimce 2000 motorlu araçlar içinde aynı 1.6 motorlu araçlarda olduğu gibi 195 bin ile sınırlı tutacaklar. Zira adamların derdi suistimal ediliyor noktasından hareketle o kadarlık araç alımına müsade etmezler.

Ben aşağıdaki metini yukarıdaki numaraların hepsine gönderdim

Sayın vekilim;
Engelli vatandaşların araç alımına yönelik getirilmeye çalışılan kısıtlamayla ilgili değerli vaktinizi alacağım.
Suistimal olduğundan hareketle kısıtlama getiriliyor engelli adına alınan ve onu dahi arabaya bindirmeyen çıkarcılar tarafından yapılmaktadır.
Aracını kendi kullanan engelli için suistimal söz konusu değildir. siz de bizim halimizden anlayacak biri olarak bu kişilerin kullanabildiği araçlarda yer alan her özel paket engelli için hayati önem ve rahatlık sağlamakta olup bir lüx olarak lütfen değerlendirmeyin. bizler hayata yenik başlayan ve hayatı zaten eksik ve zor yaşayan bir kesimiz. Sayın Cumhurbaşkanımız hep insanı yaşat ki devlet yaşasın der. biz engelli insanların hakkını bazı art niyetli insanlar yüzünden ne olur bu yasanın geçmesini engelleyin.
Yeniden değerleme oranının araç fiyatlarındaki yıl içindeki artışları göz önünde bulundurulduğunda gerçeği yansıtmıyor vekilim. Tamam lüks araçlara binmeyelim ama Bir araç yılbaşından beri %18 zam görmektedir yeniden değerleme oranı, gelen zamları bile karşılamamakta olup 3-5 yıl sonra değer kaybedecek ve alınabilecek araçlar iyice düşecektir. Lütfen bu kesime kulak verip yardımlarınızı esirgemeyiniz.

tanerbudak

arkadaşlar illegal bir durum yok galeri fatura kesiyor sadece OTV'den muaf
Galerinin kazancı arabanın fabrika çıkış fiyatı üzerinden satması oluyor

Ne güzel yazmışsınız adamın kullanamadığı içinde kaldığı arabayı alıp sadece binmesini dahi içinde bırakırlar eee bi göz dikmedikleri o vardı ! Yardim deseler yok maaş desen yok bi bez ve sonda da yardim! Eh allah razı olsun bırakın artık engelli insanlar engelsiz yaşamaya çalışırken bırakın be kardeşim bunlar yolsuzluk mu yapıyor!hak mı yiyor! Paranızı mı çalıyor napıyorlar size ! Bırakın biraz insanları biraz vicdanlı olun yahu adamların bir hakkı var onunda içine ediyorsunuz!

arkadaşlar kısa ve öz yazalım lütfen konuyu zaten biliyorlar

Günaydınlar Arkadaşlar,

Üstüme düşeni yaptım, hepsine yazdım sizlerde lütfen köprüden önce son çıkış.

Arkadaşlar evrensel engelli hakları ve anayasal olarak haklarımız belli zaten tabi bunları ne kadar işletebiliyoruz oda ayrı bir muamma buda ne kadar sosyal devlet olduğunu gösteriyor. Hükumetlerin görevi bunları kısıtlamak değil daha çok işletmesidir. Kendi Politikaları buysa kaybetmeye mahkumlardır.

tsunami_

Hacı
90.000 tl bu yıl 103.500 tl gelecek yıl ötv siz matrah. 103.500*1,60=165.600 tl
165.500*1,18=195.408 tl 01.01.2018den itibaren geçerli olacak araç fiyatımız.
@Mami Junior o verdiğin linkteki galeriyi aradım. bayi çıkışlı henüz faturası kesilmemiş araçar bunlar alırken size bayii fatura kesecek diyor. ayrıca %90 engelli değil ortopedik engellilere de satışları varmış.

vergisiz fiyarı 103.500 tl olacak. kanun metni bu şekilde sonuç. çıkarıyor. vergili fiyatı ile ilgili bir sınırlama yok. ötv oranlarını yükselten kendileri. dün elitaş da ilk bunu söyledi zaten. biliyorsun ötv oranlarında gruplandırma yaptık. 1.6 sınırını kaldırıyoruz dedi. yani bir nevi sınırı yükseltiyoruz tarzında konuştu.

battal
ben bu yazıyı bir yerden hatırlıyorum yaa :))

@kkslbcnk

bence de kısa yazalım okusunlar. çok uzun olduğunda okumadan silebilirler.

Ahmet Özdemir Akp Konya Milletvekili (Engelli) : 0 543 2340242
Ayşenur Bahçekapılı Akp Genel Kurul Başkan Yard. : 0 532 3354253
Bennur Karaburun Akp Milletvekili (Engelli) : 0 533 5772583
Lütvi Elvan (Kalkınma Bakanı) : 0 505 3003005
Mücahit Civriz (Maliye Bakanı Özel Kalem Md.) : 0 532 4003168
Musa Çam Chp İzmir Mv : 0 532 3565157
Nükhet Hotar (Akp İzmir Mv): 0 532 4319323
Recai Berber Akp Manisa Mv. : 0 533 7433880
Süreyya Sadi Bilgiç (Plan Ve Bütçe komisyonu Başkanı) : 0 532 3315486
Zekeriya Temizel Chp İzmir Mv. (Eski Maliye Bakanı) : 0 532 3123978

Arkadaşlar kırmızı renkli olanlara özellikle ulaşalım. whatsapp olur mesaj olur arayarak olur mail ile olur. bende ayrıca süleyman soylu ile görüşmeye çalışacağım. duyarsız biriymiş ama şansımı deneyeceğim.

Mami Junior
randevu almak gerekiyor gidip görüşmek için. ahmet bey den talep edeyim bakalım ne diyecek. içeri girince zaten hepsini görebiliriz. bakanlar hariç tabi :)

Yazmayacaktım ama iş saçma sapan bir noktaya gitmiş, suistimal ? nedir, önce onu tanımlayalım bu konu için.

Örneğin ortalama 200.000 TL'yi geçmeyen araç alındığında suistimal olmuyor mu, bu neyin kafası kardeşim.,

Bir engelliye özel durumlar hariç Kdv Ötv dahil 60.000 TL'lik Sedan bir araçta yeter, o zaman sınırı buraya çekeceksin.

Yine söylüyorum bu bir sosyal yardım mıdır, sadakamıdır, önce bunun adını koymalıyız. Sadaka ise siz neden kabul ediyorsunuz, değilse neden sınırlama var ?

Cevap suistımail ise sınır 200.000 değil, ÖTV KDV dahil max 100.000 TL olmalı, hadi yapsınlar 100.000 TL.

Engelliler olarak siz; ya bu sınırı kaldırın, ya da Ötv- Kdv dahil sınır 100.000 TL'yi geçmesin diyemiyorsanız ben size de saygı duyamam, böyle yaptığınızda, kendi çıkarlarınız için taviz verip kabul etmediğiniz, doğru bulmadığınız bir yasayı kabul etmiş oluyorsunuz.

Böyle olmaz, herkes kendi çıkarını düşünüp bazı tavizler verirse ülke aynen bu noktaya gelir, ekonomik krizler kapıya dayanır, zamanı geldiğinde de patlar, bunun bedelini ülke olarak hepimiz öderiz, önce sabit gelirli, alt ve orta tabaka, sonra herkes öder.

İnanmadığınız bir düzenleme size biraz menfaat sağlayacak diye kabul etmeyin, sınır en fazla Ötv Kdv dahil 100.000 TL olmalı diyebilmelisiniz, ya da kaldırın bu uygulamayı diyebilmelisiniz, bunu yaparsanız saygı kazanırsınız.

Kusura bakmayın ama sınırı yükseltme peşinde koşarsanız hiçbirinize saygı duymam. Doğru ne ise o olmalı, menfaatlerimizle çatışsa da.

Ben engelli değilim, ama siz, engelliler derneğiniz, sivil toplum kuruluşunuz varsa, yukarda saydığım talepler ile giderlerse, ben de geleceğim Meclise, söz veriyorum.

geng

taleplerinizi siz iletin o zaman o kadar numara paylaşıyorum. karşımızdaki koskoca bir devlet ve bu ülkede yaşayan o kadar engelli var iken bu devlete karşı mücadele etmeye çalışan bir avuç insanız şurada. dernekler var federasyonlar var bunlar komisyon görüşmelerine katıldılar. görüşmeler öncesi neden ulaşıp talebinizi iletmediniz madem. kusura bakmayın da uzaktan seyredip seyredip sonra ucu birilerine dokunuca vay efendim öyle olmaz böyle olsun demek ile olmuyor. ben elitaş a resmen dün kafa tuttum. sizin de cesaretiniz var ise buna özelden yazın bana vereyim elitaş ın numarasını siz anlatın derdinizi. görün bakalım devletin soğık yüzünü. kolay mı sanıyorsunuz bu işleri.

sınır 70.000 tl den 90.000 tl ye çıktı ise benim sayemde. 1.6 sınırı kaldırıldı ise benim sayemde. kimse kusura bakmasın mütevazilik yapamayacağım. o kadar emek var cesaret var harcanan zaman var. biraz daha anlayış ve saygı ile takdir etmenizi beklerdim. ya sınır kalksın ya da 100.000 tl olsun demek ile çözüme mi ulaşılacağını sanıyorsunuz. kime ne dediğimi nerden biliyorsunuz. adamlar bunu kafaya takmış kardeşim yapacaklar. biz olayı en az hasarla atlatalım diye mücadele ediyoruz. mercedes bmv ye de binmesin kimse ne yapalım. 256.000 tl lik araç neyine yetmiyor git minibüs al o zaman hiçbir sınır yok onda.

bu yasa çıksa da bu şekilde bunun böyle kalacağını kimse sanmasın. anayasa mahkemesi, gerekirse avrupa insan hakları mahkemesine kadar götürceğim bu konuyu. yalnız da olsam bu yolda yapacağım bunları. benim hiçbir kaybım veya kazancım yok. almak istediğim aracı alabiliyorum. zaten 3,5 yıl var daha. bir de böyle hoş olmayan eleştiriler ile lütfen moralimi bozmayın. rica ediyorum. kırdıysam da yazdıkalrımda özür diliyorum.

Bizler iyilikle bahsediyoruz suistimal konusunu anlatmaya çalışıyor arkadaşlarımız ancak bu için başındakiler nedense anlamak istemiyorlar bu düzeyde olunca yine suistimaller devam edecek seneye yine bir suistimalden yeniden değerlendirme yaparlar..

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın demeyeceksin ve engellilerle ilgili uluslararası anlaşmalarda, birleşmiş milletlerle ilgili kararlarda SOSYAL DEVLET vurgusu yapıp engellisine sağlıklı erişim ulaşım haklarından mahrum bırakmayacağım diye sözleşmelerin altına devlet olarak imzalamayacaksın !

Bizler tepkimizi iyi yönde göstererek kaldırılması istiyoruz ama devletimizin başındakiler sanki sadaka istiyoruz gibi 70000 yok 90000 e çıktı bilmem ne ..

Devlet engellisine bazı hakları vermeyecekse imzalamasın, gereğini yapsın imzalıyorsa da arkasında dursun.. inanın insanın zoruna gitmeye başladı bu durum..

geng

dernek mi? yahu adamlardan ses yok ya. site yönetimi bile uyuyor. bu konu ilk haberlere düştüğü zaman sitede paylaşan ilk ben oldum ve site yönetimi sağ olsun bir başlık haline getirdi bunu. daha sonra ne hikmet ise Sağolsun bülent bey ayrı bir başlık açtı ve konu buraya taşındı. dernek, temsilci falan yok arkadaşım. engelli değilim diyorsun. ben şimdi anladım ne demek istediğini. bence ne yap biliyor musun. o kadar numara verdim ara birini randevu talep et ve git yüzyüze görüş. ben engelliyim benim gitmem zor olur. sen sağlam bir insansın git bizi temsil et mecliste hadi.

özürlünün arabasına üc kuruş maaşına park yerine otobüs kartna göz oikenlerin dilini keseceksin ozaman suistimal olmaz devletimiz bize sadaka vermez sahip çıkar

dediğiniz şeyleri anlatmadım mı sanıyorsunuz. suistimal nerde? %90 raporlu olan grupta. yani ÖYV kanununun 7. maddesi a bendinde suistimal. dedik ki düşür bunu 1. dereceye. eğer 1.derece yakını yok ise 2.derece yakını alsın. 3.derece olmasın dedik. eğri oturup doğru konuşalım arkadaşlar. adamlar yüzünü bile görmediği akrabası adına mercedes alıp istanbul bebek te hava atıyor ya. ayıptır günahtır be kardeşim. devlet sana bir hak vermiş bunu neden böyle suistima lediyorsun.

ayrıca doğu bölgelerimizde maalesef bu %90 raporlar para karşılığı leblebi gibi dağıtıldı zamanında. devlet denetim eksikliğini bize yansıtıyor şimdi. elimizden gelen ne ise fazlası ile yapıyoruz. bir söz var. aramızda bayanlar var lütfen kusuruma bakmayın. 'Tecavüz kaçınılmaz ise zevk almaya bakacaksın' birleyleri kabul etmek zorundayız etmesek ne oalcak zaten. bu yasa öyle böyle çıksın konuyu anayasa mahkemesi çzöecektir diye düşünüyorum. bireysel olarak ben dava açacağım zaten. karşı duran var ise o da açsın dava.

Dogru ne ise onu soyluyorum, hosunuza gitse de gitmese de. Elitasla da,Kuzuyla da, bir cok milletvekili ile de gorustum, merak etmeyin, bize de bir haksizlik yapildi, ben de o ekibin icinde gittim, derdimi anlattim, anlattik.Sonuc aldim mi, almadim, ama haksiz gordugum bir duzenleme ile ilgili mucadele verdim.

Boyle hadi sen git, gorus demek yanlis, olmaz, bir kere engelliler olarak siz mucadele vermelisiniz, biz de o zaman sonuna kadar destekleriz.

Siniri yukseltelim demek cikarimizi dusunmek olur, bu dogru degil.

@tanerbudak
Bennur hanım çevrimiçi whatsapda bir arasan mı acaba

geng
Sınır yükseltmek felan değil amacımız.Komisyon görüşmeleri gerçekleştirilirken biz tasarının torba yasadan çıkarılması için uğraştık.

bu site engelliler sitesi. engelli olmayanlar neden girip yorum yapıyor acaba onu anlamış değilim. ben bir yönetici değilim, ben bir dernek başkanı değilim, kendi halinde sıradan bir vatandaşım ve sol kol engelliyim. kendi kendime haklı bir mücadelenin içine girdim. yapılan eleştiriler hiç hoş değil. engelli değilim diyorsun mücadele edin diyorsun. senin yaran sanırım %90 olayından. bence 2.derece üstüne araba vermesinler ve sınır olsun bu grupta bunu bende destekliyorum açıkçası. yarası olan da gitsin ilgili mercii ler ile görüşsün kardeşim banane. sanki ben başkanlık yöneticilik yapıyorum da bana sitem ediyorsunuz. arayın engelliler konfederasyonunu sştemlerinizi ona iletin. komisyonda mır mır yaptı durdu. bu kadar emek verdim zaman harcadım. bak şuan işimden zamanımdan verip size cevap yazıyorum. ne çıakrım var. sanki ben bu işi kökünden kaldırtsam bana aferin deyip birşey mi vereceksin. siz bireysel takılın bence. eleştireceksen git dernekleri eleştir birey olarak beni eleştiremezsin.

@tanerbudak
Bennur hanım çevrimiçi whatsapda bir arasan mı acaba

aradım 2 defa açmadı tekrar deneyeyim bakayım.

ben bu sabah engellı mılletveıkılımıze whatsuptan yazdım arkadaslar bılgınınz olsun

Üst Alt