Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin TOKİ evleri için ayrılan kontenjanda gelir kriteri uygulanır mı?

KARBEYAZ09

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
Engelliler için kontenjan ayrılacak ancak sartlarda gelir 5500 u geçmeyecek yaziyir ama engelli olarak bizi etkiler mi. Başvuru yapabilecekmiyiz. Sehit aile dul yetimler muaf gibi. Engelli yazmiyir

Başvuru işlemleri sırasında;
2+1 konutlar için; 500-TL (beşyüztürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.
3+1 konutlar için; 1.000-TL (bintürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.
(Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)
engeliler neden başvuru ücretinden muaf deil ya

hane halkı gelir toplamı mı 5500 lira...?

Onu gerçekten çözemedim. Tokiye ulaşılamıyor. Soramıyoruz.

Aylık hane halkı gelirinin, EN FAZLA NET 5.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 5.500 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 6.000 TL olarak uygulanmaktadır.),

Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.

Aylık net geliri 5.500 (istanbul 6.000) TL.den fazla olan zaten sosyal konut hakkından yararlanamaz.

5.500.den fazla net gelirleri olanlar, az gelirli sayılmıyor.

Başvurabilmek için aylık net gelir tutarının 5.500.den az olması gerekiyor.

Gelirim 6 bin üstünde ama ne evim var ne arabam. Kredi borclarımız var. Bu kriteri getirerek bizi mağdur ettiler.

Cimere yazdım. Herkes yazsın lütfen. Evi arabası olmayan engellinin sirf geliri yuksek demek refah içinde oldugunu gostermez. Borclar harclar varken bu mumkunmu. Kriterler agir gercekten

arkadaşlar üzerinde ev olan engelli bu konut kampanyasından faydalanabiliyor mu ?

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).

konutlar kaç m2 olacak ve ne zaman teslim edilecek bilgi yokmu?

sungate_

Şimdilik 2+1 ve 3+1 olarak geçmekte.

"Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacaktır" denmiş.

Beyler internet sayfasında herşey yazıyor zaten, az biraz bakın lütfen.

https://i.toki.gov.tr/100BinKonut/

Şunu da belirteyim, bence evler çok ufak ve çok şehrin dışında anca yatırımlık alınabilir, tabi çıkarsa.

Engelli vatandaşlara da gelir kriteri uygulanıyor evet. Hane geliri dediği 18 yaşından büyük ama evlenmemiş ise ailesi ona bakmakla yükümlü olmadığından kişinin gelirine bakıyorlar. Örneğin ben kendim %48 raporum var çalışıyorum bekarım 29 yaşındayım sadece benim gelirime bakıyorlar evde diğer çalışanların gelirine bakmıyorlar İstanbul dışında diğer illerde bu limit 5.500 TL İstabulda 6.000 TL.

başvuru ücreti Başvuru Bedeli 2+1: 500.- TL
Başvuru Bedeli 3+1: 1.000.-TL
Başvuru işlemleri sırasında;
2+1 konutlar için; 500-TL (beşyüztürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.
3+1 konutlar için; 1.000-TL (bintürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.
(Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)
Yetim Ve dul maaşi alanlar ücretsiz başvuru yapabiliyormu ?
ve neden engelliler başvuru ücreti de isteniyor engelli maaşı ile zar zor gecinen insanlar var:(

Mami Junior

Istanbulda TOKİ'nin yaptığı tüm projelere toplu taşıma hemen getiriliyor kesinlikle sana katılıyorum alınabilir evet ama yatırımlık. İhtiyaç sahiplerine çıkar inşallah

E devlettn de başvuru imkanı koymuşlar gözatın arkadaşlar..

umetinn

Hocam bu ekonomik şartlarda metro vb ulaşım aracı bekleme bence, iett vs dediğin gibi gelir onda sorun yok ama toki artık eskisi gibi değil bilgisini vereyim herkese.

kısa ve öz (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)
engeliler neden başvuru ücretinden muaf deil ya burda engelli bireylerde olmaliydi başvuru ücreti ödemek zor :/

bakım parası alanlar hiç alamaz o zaman

Cimere yazdık. Bakalim ne cevap yazacaklar. Çok üzücü durum gerçkten.

Ek olarak 1 yıldan az olmamak kaydıyla o ilde ikamet etme zorunluluğu var.

Syusuf
kurada çıkmazsanız başvuru ücreti geri ödeniyor.

Mami Junior

Abi yatırımlık alamazsın. Çünkü oturma şartı aranıyor. Yani kiraya falan veremiyorsun. En fazla boş tutar, gider başka bir yerde oturursun ama buda yatırımlık olmaz zaten.

Birde konuşulmamış ama, konutun inşa edileceği il/ilçede 1 yl ikamet zorunluluğu da önemli bir kriter. (Veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olunması)

arkadaşlar üzerinde ev olan engelli bu konut kampanyasından faydalanabiliyor mu ?

[FONT=sans-serif]Tapuda ne gözüküyor?[/FONT]
[FONT=sans-serif]Arsa, tarla kat ittifakı vs. Gözüküyorsa yararlanıyorsun[/FONT]

ZİRAAT BANKASI BAŞVURU ÜCRETLERİNDEN SİMİT SARAYINI ALMAYA UĞRAŞIYOR YANİ BİZİM PARAMIZDAN PARA KAZANACAK BİZİ KULLANACAK GÖRÜŞÜNDEYİM BEN
BİN TL BAŞVURU ÜCRETİ VAR DÜŞÜNCENİZE KAÇ KİŞİ YATIRDI BİN TL BU PARALARI FAİZE KOYSA DÜNYA KAZANIR ENAYİLERİN ÜZERİNDEN PARA KAZANMA NE ALA

@SNITCI

Güzel kardeşim bu yıllardır var, hem sana şöyle diyim eskiden çok daha büyük meblalar alıyorlardı bu rakam bence baya makul.
StratoS

Detaylara bakmadım hocam, dediğin gibiyse gidip oturmaktan başka çare yok. İmkanı olan denesin şansını.

Üst Alt