Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin TOKİ evleri için ayrılan kontenjanda gelir kriteri uygulanır mı?

KARBEYAZ09

Sayın yetkili,

Toki Tarafından Yapılacak olan

100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ'nde
BAŞVURU BİLGİLENDİRME FORMU
BAŞVURU ŞARTLARI:
5.) Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç) MADDESİNE "ENGELLİ" LERİNDE HARİÇ OLARAK EKLENMESİNİ TALEP ETMEKTEYİM.

kamuda engelli mühendisim şuan maaşım 5300 tl tutuyor ama yılbaşında gelecek zam ile 5600 olacak 100 lira ile başvuruyu kaçırıyorum. şuan maaşı tutup alacağı zamla eşiği aşacak olanlar var bunu lütfen ivedilikle göz önünde bulundurunuz.

saygılarımla

cimere yazdım sizde yazın çevre ve şehircilik bakanlığına

[SIZE=3][FONT=Roboto]Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır[/FONT][FONT=Roboto].[/FONT][/SIZE][FONT=Roboto]

[SIZE=3]Bu madde ile anlatılmak istenen ev almadan taksit başlayacak mı oluyor.[/SIZE][/FONT]

Başvuru bedelleri değişti arkadaşlar 2.arti1 500 3.arti1 1000 ama yüzde 10 alıyorlar

Merhaba, bu yazdiginizla ilgili birsey sormak istiyorum benim kardesim 33 yasinda %90 engelli ve agir derece mental raporlu vesayeti babamin uzerinde normalde hane halkina bakildiginda bize uymuyor, fakat kardesim adina biz basvuru yapabilirmiyiz e-devlet uzerinden bakima muhtac ve imza dahi atamaz durumda yapilabilirmi netlestirmek istedim uygun olursa e-devlet ten adina sifre alip basvuracagim

Başvuru bedelleri değişmedi
zaten 2+1 500 TL 3+1 1000 TL idi zaten yayınlanan bildiride %10 peşinat alınacağı yazıyor

e devletten müracat edildiği zaman hane halkı gelirinde sorun olursa ödemeyi iade mi ediyırlar

ömersarı
hane halkina bakildiginda bize uymuyor, derken neyi kastediyorsunuz? Haneye giren net gelirin en fazla 5.500 TL olması şartına mi uymuyorsunuz? Cevap evet ise, basvuramazsiniz.

ömersarı

Kilit bi soru direk toki arayarak öğrenebilirsiniz bakıma muhtaçsa kanımca başvuramazsınız vesayet babanızın üzerineyse ve hane geliriniz bu miktari geçiyorsa ama emin değilim TOKİ yi arayın boşuna zahmet etmeyin kendinize

Bende basvuramayacagimi dusunuyordum ama yorumari incelerken umetinn arkadasimizin yazdigi yorumdan sonra boyle bir sorgulamaya gittim acikcasi ama aradaki fark sanirim bakima muhtac olup olmama durumu ben ulasabilirsen toki den netlestireyim degerli yorumlariniz icin cok tesekkurler

ömersarı Ne demek bilgi alışverişi yapmak kadar güzel ne var neticeyi buraya yazarsanız herkes faydalanabilir şimdiden teşekkürler

hane halkı derken ben ailemle yaşıyorum onların maaşı ve benim maaşım mı olıuyır

Toki cagri merkezini cok aradim ama hatlar sanirim iptal olmus hic dusuremedim :( bu nedenle bilgi paylasamadim umetinn kardesim kusura bakma

TOKİ'den ev alınır mi?

TOKİ'nin yüzbin konut kampanyası hakkında ne düşünüyorsunuz girilir mi buna?

pek dar gelirliler için yapılmış bir proje gibi gözükmüyor bana Neden mi Çünkü belli bir miktar peşin parayı yatırılması gerek Ayrıca 5500 TL nin altında gelir olması gerek Dar gelirli Bunun Neresinde anlamadım

@kardelen arkadaşım yanlış bilgi verdi hayır aynı hanede oturan diye bir şey yok Hane; anne, baba ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklar anlamına geliyor. Bu çocuklarda 18 yaşından ufak ve ya 18 yaşından büyük okuyan çocuklardır dolayısı ile siz bekarsanız ve çalışıyorsanız sadece sizin gelirinize bakılıyor anne babanın gelirine bakılmıyor.

Emin olmadığınız konularda cevap vermeyiniz arkadaşlar kişileri yanlış yönlendirebilirsiniz.

%5 Çok az değil mi ?
Sayının En az % 25 Seviyelerine Çıkması gerek bu kadar yok sayılmak üzücü

en az kaç tl fiyattan başlıyor en az kaç ay taksit imkanı oluyor 240 taksit yazıyor toki sitesinde daha az oluyormu bundan daha az

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Toki'nin sitesinde açıklanmamış ama Sabah medya grubunun açıklamasına göre;

TOKİ EV FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

TOKİ'nin inşa edeceği 2+1 sosyal konutlar 140 ila 180 bin lira fiyat aralığında, 3+1 konutlar ise 160 ila 210 bin lira fiyat aralığında satışa sunulacak.

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT ÖDEME PLANI NASIL OLACAK?

Konutların fiyatının yüzde 10'u peşin olacakken, kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir.

2+1 daire ödeme planı

75 metrekare ve 140 bin lira fiyatlı 2+1 daire için yüzde 10'a denk gelen 14 bin TL peşinat veren vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 lira taksitle ev sahibi olacak.

3+1 daire ödeme planı

100 metrekare ve 160 bin lira fiyatlı 3+1 daire için yüzde 10'a denk gelen 16 bin lirayı peşinat veren vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 1022 lira taksitle evini alacak.

EE ben ailemle yaşıyorum. Yaşım 26 ne arabam ne evim var. Ama babamın geliri 7 bin tl. Bende asgari ücret alıyorum oluyor 9 bin tl. Banane babamın gelirinden. Benim gelirim 2020 tl başka da yok. Arabam yok evim yok. ?? Böyle saçmalık mı olur. Babamın geliri iyi diye ben nasıl yararlanamam bu durumdan ?!

sungate_240 diyorsun 1022 tl diyorsun o zaman 245 milyar eder toplam tokinin sitesinde bu fiyatlardan başlayan diye gidiyor yazan yazıda ama belli degil diyorsun tam anlamadım
yani en az bu fiyatlardan başlayan olacak degilmi 3+1 daireler 240 ay 1022 en az degilmi başlayan fiyatlar

o aradaki senin kafana takılan fiyat farkının nedeni yüzde 0.49 faizden kaynaklanıyor, imza atılınca faiz işliyor tabi fiyat artıyor

sonuçta,

2+1'ler için aylık 894 lira

3+1'ler için 1022 lira oluyor.

bugün show tv de aynı haber geçti aynı rakamları söylediler.

okudum ama tabi ki her soru yanıtlanamıyor içerikte.

1- örneğin izmir seferihisar, aliağa, vs diye gitmekte. sadece birine mi basvuru yapabiliyoruz? mrn. sefer,ihisar çıkmadı diyelim aliağa olarak çekilise alınıyor muyuz?

2- dul ve yetimleri yazıyor, sehit vegazilerin dul ve yetimleri mi yoksa normal dul ve yetimler de geçerli mi?

3- bazıo projelerde sadece il yeterli sanırım bazılarında ilçede de 1 yıl isteniyor hangisinde il hangisinde ilçe bu belli değil. hepsinde mi aynı ilçede de oturmak gerekiyor en az 1 yıl?

cevaplanırsa çok sevinirim.

Fatihhhh yazıları okumuyorsunuz sanırım fatih bey, sadece sizin gelirinize bakılıyor babanızın gelirine bakılmıyor. Niye sinirlendiniz anlayamadım
jumanji
1- Sadece 1 ilçede girersiniz çünkü başvurunuz o ilçe içindir. diğer ilçelerde kuraya girmezsiniz ve sadece 1 defa başvurabilirsiniz kendi adınıza
2- Şehitlerden geriye kalan eş çocuk bu statüde yer alır
3- İl'de 1 yıl oturma zorunluluğu var bazılarında ilçede diye bir şey duymadım

Hane geliri ile ilgili bilgiler şu şekilde:

1- Başvurulan ay hane gelirine bakılıyor. Yani Aralık ayında başvuru yaptınız. Ocak ayında maaşınız yükseliyor bu önemli değil. Önemli olan aralık ayındaki(sizin başvuru yaptığınız tarihteki) maaş durumudur.

2- Hane geliri brüt maaşlar değil, net maaşlar üzerinden hesaplanıyor.

3- Hane gelirinde hanede bordrolu maaşla çalışanların gelirleri dikkate alınarak hesaplama yapılıyor.

4- TOKİ herhangi bir kontrol yapmıyor. Kira vb geliriniz varsa zaten şartlarda ev sahibi olmama şartı olduğu için otomatik olarak eleniyorsunuz.

5- Hane halkı geliri ==> Evli iseniz; kendi geliriniz, eşinizin geliri, 18 yaşından büyük velayetiniz altında çocuklarınız çalışıyorsa onların geliri toplanıyor. (Gıda, yol, hertürlü alınan ek maaş yardımları dahil gelir)
(Eş ve 18 yaşından büyük çocuklar çalışmıyorsa SGK'dan alınan çalışmadığına dair rapor gerekiyor.)

Evli değilseniz; Siz ve velayetinizde 18 yaşından büyük çocuk&çocuklar varsa onların maaş bordroları toplanıyor.

Yani burada ne anne ne babanızın geliri var, umetinn Ünal beyin belirttiği gibi. Siz ve varsa kendi ailenizi düşüneceksiniz.

tesekkür ederim yalnız ilçede 1 yıl oturma zorunluluğu var bildiğin kadarıyla. bu ayrım net yapılmamıs. hangi projede ilçede hangi projede il de oturmak gerekiyor en az 1 yıl bu muallak kalmıs. önemli bu ama yok bilgi.

15 Ocak Son Başvuru tarihi yazıyor , ancak kura sonuçları ne zaman açıklanacak yazılmamış sanırımm yada ben görmedim
3+1 %10 Peşinat 1022 TL aylık taksit ya acaba her yıl aynı taksitler mi ? Yoksa her yıl enflasyon düzeyin de rakam yükselecek mi

jumanji ilçeyle ne alakası var hala anlamış değilim beyfendi ben 28 yıldır İSTANBUL bakırköyde oturuyorum benim tokiye başvurmam için bakırköyde proje beklemem mi lazım ? yok öyle bir şey şartlar bellidir ya ikamet edicen o ilde yada nüfus kaydın olacak

umetinn
Ünal Bey , Kura Sonuçları ne zaman açıklanır bilginiz var mı ?

Üst Alt