Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin TOKİ evleri için ayrılan kontenjanda gelir kriteri uygulanır mı?

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Dün e-devlet üzerinden engelli kontenjanıyla başvurup aynı gün smsle gelen ibana parayı gönderdim. Bugün gün boyu e-devletten başvuru ekranına baktım, tahsilat bekleniyor yazısını bir türlü güncellenmedi. Sisteme ne zaman yansır bilen var mı? Ek olarak e-devletten başvuruda engelli kimlik kartını nasıl nereye ulaştıracağımı anlamadım. Başvuru yaparken de her hangi bir menü çıkmadı kimlik kartının resmini ekleyin diye

iste evet öyle. yapılacak olan ilçede en az 1 yıl ikamet sartı var zaten onu soruyorum bende bazılarında il bazılarında ilçe sanırım ama kesin il diye bir sey yok ilçe bazında da isteniyor.

-ayrıca ödemeler tasındıktan sonra mı baslıyor ne zaman baslıyor bilgisi olan var mı

2- Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması

NEDİR BU SİMDİ? ilde mi ilçede mi

sungate_

yani o zaman toplam ödeyecegimiz
2+1 için 894x240=214,560
3+1 için 1022x245,280
20 yıl ödeyecegiz degilmi

jumanji

Bence önemli olan projenin yapılacağı ilin sınırları içinde 1 yıldır ikamet ediyor veya nüfusuna kayıtlı olmak.

Ancak ilinizde birden fazla proje varsa ve biri de sizin ikamet ettiğiniz/nüfusuna kayıtlı olduğunuz ilçedeyse o ilçedeki projeye başvurmanız beklenebilir. Öyle bir durum yoksa da ilceye bakmaksizin ildeki projeye başvurun.

Arkadaşlar şartlar ödeme koşulları vs. Bildirgede yazıyor burda insanlara neden ikiletiyorsunuz. Aytektek evet evin bedelinin %10'unu peşin alıyorlar jumanji kardeşim istanbul da ikamet etmen yeterli daha bu konuyu uzatma Dark Knight kardeşim sms ile gelen iban'a paranı havale yaptıysan hemen saat 16:00 dan sonra eft yaptıysan ertesi gün geçer zaten gelen sms te saat 16:00 ya kadar müsade ediyordu yanlış hatırlamıyorsam lütfen bildirgeyi okuyunuz ödeme sözleşmeyi imzaladıktan sonra takip eden ay başlar gelir beyanları engelli raporları vs. Sözleşmeyi imzalamaya giderken beyan edilir gerekli kriterlere uymayanlar elenir ev yedek hak sahiplerine teslim edilir

umetinn
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Paranın bankaya geldiğiyle ilgili bilgilendirme mesajı geldi. Şuan başvuru durumunda "sonuçlanmamış başvuru var" yazıyor "Vatandaşın sonuçlandırılmamış başvurusu mevcut. Başvuru bedeliniz tahsil edildi. Süreç devam ediyor"

Bu ne anlama geliyor bir fikriniz var mı?

Bende de bu yazı yazıyor sanırım başvuru kabulleri biraz geç oluyor e-devletten

bilmediğin seylerde illaki fikir belirtme konutların yapılacağı ilçede en az 1 yıl ikamet sartı var. yoksa niye eklesinler oraya il/ilçe diye. aynı ilde 1 yıl diye yazılırdı yeterdi niye ilçe yazılıyor o halde? bu daha önce de böyleydi ilçede 1 yıl ikamet sartı aranıyor.

fakat bazılarında il de yeterli oıluyor ama her bir proje için değil bu. onu öğrenmeye çalısacağım hangisi il hangisi ilçe olarak. bunu daha net yazabilirdi toki.

Arkadaşlar Sonuçlanmamış Başvurusu Yazması normal anormal bir şey yok ..
Kura çekildikten sonra size çıkarsa olumlu başvuru yazacak çıkmazsa olumsuz başvuru yazacak içinizi ferah tutun
Sonuçlanmadığı için yani kura çekilmediği için sonuçlanmamış diyor
Ayrıca ilçe vs bir şey yok
Sen 1 yıldan fazla süre ile örneğin Bursa da yaşıyosan ikametin bursadaysa bursanin kurasına katılabilirsin

Kurada çıkmayınca ödenen başvuru ücretini iade ediyorlar mı?

umetinn
Sadece bir defa mı başvurulabiliyor? Misal 2 defa ya da 5 sonra ev satıldığında tekrardan başvuru oluyor mu?

lacivert21 bu kurada ev çıkmadığında bir dahaki toki projelerine başvuru yapabilirsiniz. diyelim ki ev çıktı size bir daha başvuru yapamazsınız

Arkadaşlar merhaba,
Bende 18 aralıkta Ziraat Bankasına başvuru yaptım.
E-devlet üzerinden kontrol ettiğimde bütün bilgilerim doğru fakat başvuru numarası alanında birşey yazmıyor.
Banka şubesine sordum belki daha E-devlete yansımamıştır dediler.
Başvuruların bitmesine 1 hafta kaldığı için eğer bir sorun varsa düzeltilmesi konusunda Cimer üzerinden Toki ye yazdım ancak onlarda net bişey söylemediler sadece ilgili birime ilettik dediler.
Başvuru yapan arkadaşlar, sizlerinde durumu aynımı yoksa sizde başvuru numarası gözüküyor mu?
Eğer sizlerinde gözükmüyorsa endişe etmeme zaten gerek yok demektir.
Bilgi vermenizi rica ediyorum.
Teşekkürler...

lacivert21

Evet , Başvuru ve kura tarihleri her il ve ilçe için aynıdır.
Son Başvuru tarihi 15 ocak - kura tarihi henüz netleşmedi ama tahminlerim beni yanıltmassa Nisan - Mayıs - Haziran Bu aylar da olabileceğini düşünüyorum

Başvuru Yapan - veya yapacak olan Arkadaşların Bilmesi ni düşündüğüm bilgileri kısaca yazayım
1 . Son Başvuru tarihi 15 ocak E - Devletten başvuracak için 14 ocak son.
2 . Evler şuan da hazır değil bir çok il ve ilçe de tahmini 1 veya bir buçuk yıl için de teslim edilmeye başlanacak
3 . Evlerin teslim edilmesini beklemeden ödemeler başlanacak
Yani diyelim haziran ayın da kuralar çekildi ve sana evin çıktı hemen peşinat ve taksitler başlıyor
4. Peşinatlar %10
5. Banka kredisi kullandırıldığı için 240 ay sabit ödeme
Yani bazı toki konutlarında olduğu gibi her yıl enflasyon farkı olmayacak ( bu güzel olmuş)
6. 2 + 1 başvuru ücreti 500 TL 3 + 1 başvuru ücreti 1000 TL - bazı arkadaşlar yazmış kura da çıkmazsa para yanıyor mu diye -- kura da eğer size çıkmadıysa başvuru yaptığınız bankadan iadenizi alabilirsiniz
Umarım işinize yarayacak bilgiler vermişimdir , hakkımız da hayırlısı..

Umit Bey

Eyvallah bilgilendirici oldu lakin bir iki sorum olacak.
1. Yüzde 10 peşin diyor. Banka kredisi ile beraber mi ödeniyor bu?
2. Ödemeler gecikirse faiz uygulanıyor mu? Veya ödemede aksaklık olursa yapılandırma var mı?
3. Kurada çıkarsan hangi kat ya da hangi daire numarasını almak istediğin soruluyor mu? Misal 2. Kat 5. Numara vs?

lacivert21
1 . Kura da Daire Sana çıkarsa hemen peşinat ödeniyor Dairenin Fiyatı 200 Bin olsun diyelim %10 Peşinat 20 bini yani peşin ödüyosun gerisi kredi ile ödeniyor
2 . Soruna Net Bilgi Sahibi değilim.
3. Seçme hakkı olmuyor , Kat Veya dairen kura ile belirleniyor
2 +1 veya 3 + 1 olacak şekil de sadece başvuru Yapabiliyoruz

Not : Kura sonuçları şubat ayın da açıklanacakmış .

Aramızda ev sahibi olan var mı arkadaşlar ?
Bana Maalesef çıkmadı

Üst Alt