Sevgili arkadaşlar bende bu konuda mümkün mertebe objektif olmaya çalışacağım ama nüfus cüzdanımda yazan dini islam ibaresini ve hadi bunuda geçelim kim neye inanırsa inansın ama ben müslümanım ve ister istemez inandığım din hakkında bir takım bilgilerimin olması öğrenme isteğim elimden geldiğincede yaşama isteğimde normaldir diye düşünüyorum devlette dinle ilgili kurum olan diyanet işleri başkanlığının yaptığı ankete gelirsek anket kimler (nasıl bir eğitim düzeyinde nasıl bir kesimde yaşayan kişiler üzerinde yapılmış sorular nasıl sorulmuşşş..... :?: bilmiyoruz ve neye göre böyle bir sonuca varılmış muaama :?: ve bizce çok inandırıcı ve geçerli gibi gelen bir anket değil gelelim kitap bastırma fikrine sanırım engellilerin bu durumlarını bir ilahi ceza olarak görmelerini engelleme farklı bir bakış açısı getirmeye yönelik eğitme adına yapılmak istenen bir çalışma burada bizler engelimizin nedenini bilen ve kabul edip bunu isyan olarak ilahi ceza olarak gören bireyler değiliz ama belki bu konuda desteğe ihtiyacı olan engellilerin olabileceği kendinin bu durumunu bir ilahi ceza olarak görebilen arkadaşlarımızın olabileceğinide inanıyorum çünkü ben sağlıklı insanlar arasındaki bir çok konuda düşünce farklılıklarının eğitim, bulundukları çevre, gelenek görenek ,aile terbiyesi vb. etkenler nedeniyle çok değişebildiğine şahit olmuş bir birey olarak değerlendirince çokda mantıksız gelmiyor ve eğer ki bu arkadaşlarımız kitap okumayı düşünürlerse belki onlar için faydalı olabilir mi :?:
Dinde zorlama yoktur ve herkes istediği gibi inanır ve yaşar ve yaşamak isteyenlerin adına devlette bu işle görevli bir kurumun engelliler adına camilerde ibadet yerlerinde bir takım düzenlemelere gitmeyi düşünmesi bence güzel bir davranış bu kadar cami mescit yeter biraz da okul yapılsın evet kesinlikle okul sayısı ihtiyaca cevap verecek düzeye gelene kadar yapılmalı kesinlikle eğitim taraftarıyım ancak eğitimle insanların düşünce kapasitelerinin ufuklarının geliştiğine inanıyorum ama bu işte sanırım Milli Eğitime düşer
bence diyanetin burada görevi ne olabilir halkı eğitim alma eğitime destek yönünde bilinçlendirme olabilir olmalıdır da :wink:
Dinde zorlama yoktur ve herkes istediği gibi inanır ve yaşar ve yaşamak isteyenlerin adına devlette bu işle görevli bir kurumun engelliler adına camilerde ibadet yerlerinde bir takım düzenlemelere gitmeyi düşünmesi bence güzel bir davranış bu kadar cami mescit yeter biraz da okul yapılsın evet kesinlikle okul sayısı ihtiyaca cevap verecek düzeye gelene kadar yapılmalı kesinlikle eğitim taraftarıyım ancak eğitimle insanların düşünce kapasitelerinin ufuklarının geliştiğine inanıyorum ama bu işte sanırım Milli Eğitime düşer
bence diyanetin burada görevi ne olabilir halkı eğitim alma eğitime destek yönünde bilinçlendirme olabilir olmalıdır da :wink: