Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilik vergi indirim dilekçesi hizmeti Dijital Vergi Dairesine taşınmıştır!

ancak tebligat adresin digital vergi dairesi aktif ise mesela bana göndermişler oradan görebiliyorsun

@samedo99,

ben vergi dairesi kanalı ile vergi indirimine başvurdum sonuc açıklandıktan sonra firmamim digital vergi dairesinde bulunan tebligat adresime ve benim şahsi olarak e-devlet üzerinden digital vergi dairesi yazdığında çıkıyor e-devlet ile giriş yapıyorsun orada e tebligat adresi var Tabi onu aktif etmen lazım oraya göndermislerdi birde hangi vergi dairesinden başvuru yaptı isen oradan da alabiliyorsun

şirketiniz ile paylaşıyorlar yazıyı. siz edevletten başvuru yaparken yazdıgınız çalışma yerine gidiyor e tebligat. çalıştıgınız kurumdan talep edebilirsiniz.

@Aliemin,

Ben de 19.08.2024 tarihinde Dijital vergi dairesinden başvurmuştum. İşleminiz sonlandı dedikten 5 gün sonra mesaj GIB-BILGI den bugün mesaj geldi. İlgili dilekçe de e-tebligat yoluyla şirketime ulaştı. Tebligatın çıktısıyla kısmetse yarın SGK ya emeklilik başvurusunda bulunacağım.

Yüksek ihtimalle sizinki de çok yakın zamanda sonuçlanacaktır inşallah.

Sağlıcakla kalın.

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
6 gün önce ama oldu şirketi aradım e tebligat gelmemiş banada gelmedi bekliyorum bakalım ne zaman gelcek e tebligat

@izotonik,
mesajdan kaç gün sonra e tebligat geldi şirkete

@Aliemin,

Telefona mesaj geldiği gün tebligat şirketin sistemine düşmüştü. Aynı gün içinde oldu.

Bence sizin Ankara yla bi işiniz kalmadı. Oradan başvuru yaptığını vergi dairesine gönderilmiş olabilir. Hangi vergi dairesi ise orayı arayarak yardım isteyebilirsiniz diye düşünüyorum.

@m32t,
mail rica ettim İstanbul attı 69 oran 3 yıl onaylanmış aynis sekilde vergi indiririm. şimdi sskya emeklilikiçin basvursam onlar kontrol muayenesi şartı koycaklarmi bu vergi indirimi raporuna göre koyarlar değil mi

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
gelmiş Ahnet bey yüzer 69 3 yıl demiş onlarda sskya emeklilik için basvursam onlarda kontrol muayenesi şartı koycaklar mi şu sartlarda olabiliyorum tabi 3 yıl onaylanmış vergi indirimi ama

@Aliemin,
Gözün aydın üstad evet kontrol muayenesi tarihi koyacaklar 2 dereceden emekli olacaksın kontrol muayenesinde 60 ın altına inersen 3. dereceye düşersin umarım her şey gönlünce olur .Bence ol emekli üstad 3 yıl sonra kim öle kim kala

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

işte 3 yıl sonra zaten benim hastalık cetvele göre 40 oda kurtarıyor kronik artık süresiz olmalı remisyon bitince oranlar degismedikce bilemedim Ahmet bey tersi bir durum olursa birde neden süreli verillrler kronik hastalıkta bilmem SSK kontrol muyanesi şerhi koymama gibi bir şansımız olabilir mi ki emekliliknislemlerine başvurmadan bu belli olmuyor sanırım yada emeklilik icim basvurunca dilekçeyi geri alma şansı da var mı ki

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
bundan sonraki surec nasıl üstad vergi indirmide geldi sskya emeklilik başvurusu yapmak istesek?sonucu kaç günde sonuçlanır ?mesela 2024 yılında emekli olma avantajından faydalanmak için dilekçe verilen gün mü önemli hesaba yatması mi ?sonuç uzarsa 2025 de emekli olursak birde avantajda kacicak

@Aliemin,
Selam bulunduğunuz yerdeki sgk şubesine gidip başvuru yapabilirsiniz. Bir sorun olmaz ise başvuru yaptığınız tarihten itibaren sistem çalışmaya başlar.Ben Edirne merkez sgk başvuru yaptım 16.08.2024 tarihinde yaptım 20.08.2024 tarihinde tahsis numaram geldi ve süreç tamamlandı.

hayırlı olsun 4 günde sonuçlanmıs kimleri bir ay diyor ondan sordum sskdan emekli olabilir yazısı alınıp kutuma gondermek falan

İşyeri vkn si istiyor bunun için en az 1 ay çalışmam mi lazım

Ben de engellilik vergi indirimi için dijital vergi Dairesi’nde başvuru yaptım yaklaşık bir ay boyunca hiçbir işlem yapılmadı eski usul de olduğu gibi iş yerimden çalışma belgesini islak imza alarak İstanbul defterdarlığına gönderdim ben çalışma belgesini dijital vergi dairesinden tekrar yükledim ancak öyle işleme almışlar yani dijital de bence çalışıyor gözükmenizin ya da raporunuzun sanki pek bir espirisi yok ya da tam anlamıyla sistem gelişmemiş ben her şeyi el ile tekrar gönderdim iadeli taahhütlü olarak ayrıca sistemden yükledim yaklaşık bir ay boşu boşuna beklemiş oldum şimdi rapor daha yeni merkez sağlık kuruluna gitmiş

Arkadaşlar iyi akşamlar.02-10-2024 te raporumu dijital vergi dairesine yüklemiştim.Bir süre Dilekçeniz şu numarayla kaydedildi diye yazıyordu. Şimdi de dilekçeniz kaydedildi.İşlem sonlandı diyor.Benden ek bişeyler istemedi. Şimdi iş bitti olmadı anlamına mı geliyor? Resmi yükledim bakabilir misiniz. Anlayan yardım edebilir mi.Rica etsem. qkplvqa.PNG

@DAĞYAR, Dosyanızın o birimde işi sonlanmış demek oluyor. Raporunuz Merkez Sağlık Kuruluna gönderilmiş. 1 ay içerisinde işyerinizin varsa E-Tebligat adresine sonuç yazısı gönderilir sizede SMS ile bilgilendirme yapılır.

Cevaplarınız için öncelikle çok sağolun.Bu oranlara itiraz ettikleri ya da hakem hastaneye yolladıkları zaman bu zaman mı oluyor?Yani şu an bir aksilik çıkma ihtimali daha yüksek değil mi

@DAĞYAR, Kim tarafından nasıl bir itirazdan bahsediyorsunuz ?

Çıkma ihtimali yüksek olan o aksilik nedir 🤔

Vergi indirimine başvuru yapmışsınız ve dosyanız Merkez Sağlık Kurulu tarafından incelenecek. Dosyanız şu an bu aşamada. Daha ortada bir sonuç yokken itiraz gibi bir durum olamaz zaten.

Kusura bakmayın,o kadar çok uğraştım ki artık paranoya oldu.Sağdan soldan "Oranlara itiraz ederler,hastaneden başka raporlar isterler,hakem hastaneye yollarlar" deyip durdular. Resmen oturdu içime

@DAĞYAR, Raporunuz Süreli mi Süresiz mi oranını bilmiyorum ama kafanıza takmayın o söylenenleri.

Vergi dairesi merkez sağlık kurulunun o yazdıklarınız gibi bir amacı yoktur.

Aldığınız rapor yetkili bir hastaneden mi alınmış ona bakılır. Hastalığınıza verilen oranlar engelli oran cetveline göre kontrol edilir.

Her başvurunun oranları düşürülür diye birşey yok karamsarlığa kapılmayın. Sonuç istediğiniz gibi olur inşallah.

Son düzenleme:
Raporum sadece bir yıllık. Obeziteyi ekleterek hata ettim.Uyku apnesi,ilk rapor %10 verirken,bu seferki devlet hastanesi %35 vermiş o tuhafıma gitti.Ama hatalıysa indirip %10 verirler diye düşünüyorum ki yine yetiyor.İyi dilekleriniz için çok sağolun. Galiba beklemekten başka yapacak bişey yok.

Biraz önce GİB den mesaj geldi. Resimde paylaştım.Talebiniz sonucu oluşturulan EVIS (Erişkin %40 ve üstü) işleminiz tamamlanmıştır. Diyor.

Arkadaşlar işlem mi tamamlanmış yoksa %40 üzerini mi vermişler ben anlayamadım. Resimde paylaşıyorum müsait olan yardım edebilir mi

kuzjgsh.jpeg

Üst Alt