Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliyiz diye işyerinde ayrımcılığa maruz bırakılıyoruz! Ne yapabiliriz?

Aynı işe farklı maaş verilmesi özel sektörde çok normal.
bunun engelli olup olmamakla alakası yok. Hatta pek çok firmada, çalışanların maaşlarını birbiriyle konuşması işten atılma sebebidir.

peki nasıl anlayacağız haksızlık yapılıp yapılmadığını eşit işe eşit ücret ödenmesi gerekemektedir yoksa ayrımcılığa girer anayasal bir suçtur

kanun diyorki..EŞİT VE EŞİT DEGERDE İŞ İÇİN AYRIM OLMAZ ENGELLİLİK DAHA DÜŞÜK ÜÇRETLE ÇALIŞMA NEDENİ OLAMAZ..BEN SAĞLAMLARLA AYNI YERDE AYNI İŞİ YAPIYORUM ONLAR TAM BENİM 2 KATIMI ALIYOR 7*8 ENGELLİ ARKADAŞ VAR..HEPSİNİN DURUMU ÖYLE MAAŞLAR GİZLİ AÇIKTA SÖYLENMESİ İŞTEN ATILMA NEDENİ..NASIL DÜZELİR BU...

Siz özel sektörü çok yanlış anlamışsınız.
Bu şekilde devam ederseniz muhtemleen kovulursunuz.
@mesen,
Aynı işi yapanlara aynı para zaten verilmez çogu zaman. Dogruluğunu yanlışlığını savunmıyorum ama kominist bir ülkede yaşamıyoruz, kapitalizm bizzat bu.

Biz kovulacaz diye hakkımızı aramayıp boyun bükersek bunların bize yaptığı az bile derim. Arkadaş hakkını arayacaksın hakkını aramadan sana kimse hak vermez

aynen hakkınızı arayın.eğer vermiyorlarsa basın istifayı çıkın !
İşten ayrılırken de özelden bana işyeri bilgilerini verir misiizn? bizim amcaoğlunu sokalım oraya.valla bak gıkını çıkarmadan çalışır hem

ayrımcılık dava örneği

merhaba

işyerinda ayrımcılığa maruz kalan engelli arkadaşımın açtığı dava örneği arıyorum

Zaten ülke gıkını çıkarmayan korkak onursuz basit insanlarla dolu herkes ses verse sonuç böle olmaz..bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ben o yılanın kafasını ezerim...

günaydın..yazdıklarını bir daha okudum gerçekten beni anlatmışsın işte bende senin durumdayım..balık baştan kokarya biz şirkette 5 kişiyiz vebalı kimse yanımıza oturmaz basit görürler herkes sağlamlarla takılır daha neler neler toplantı ve egitim seminerlerine çağrılmayız.çok ayrım var maaşlarda çalıştırmama cezası kadar 1700 lira..ben bu işi halledecek sağlam bi avukata ulaşmaya çalışıyorum..hakkımızda hayırlısı olsun..her engelli hakkını aramalı bırakıp gitmek olmamamalı sonuç

ne ayrıcalığı kardeşim kimseye ayrıcalık felan yok her ayrıcalık kendi farkılılığınızı kabul etmek demektir aciz olmayın..

mobbing davası aç kazanırsın..
yavaş kazanda kimse korkmasın..

slm arkadaşlar. aynı sorunu bende yaşıyorum hemde bir kamu kurumunda. 2006 yılında işe başladım bu yılda maaşım normal kişilerle aynı iken 2007 yılında sendikamızla yapılan yeni sözleşmede yeğmiyem düşürüldü. böyle bir hakları varmı bilgilendirirseniz sevinirim..saygılarımla..

şu şerefsizleri anlamak çok zor..sendika banada öyle bi oyun oynadı..engelliyi daha düşük üçretle çalıştırma zaten mecburuz bunu işe almaya herşeyi yaptır maaşıda az ver..egitim şart kardeşim bunlara dava açmak lazım hakkımızı arayalımki bizden sonraki engelliler rahat etsin...sen yanmasan ben yanmasam karanlıklar nasıl çıkar aydınlığa...gelecek nesil için ışık olmalıyız

öyle şey olur mu ne yani engellisin az para alacaksın o zaman devlet memuru engelli de mi az maaş alacak tam tersi aynı kadrodaki kişiler bizden az bile alıyor tabi vergi indirimi ile yoksa aynı maaşla başlatılıyor ha özel sektörde bende maruz kaldım ihtiyacım vardı çalıştım 1 yıl sonra mebin açtığı sınavı kazanıp atandım Allah yardımcın olsun

Ayrımcılık haksızlık maalesef heryerde var.
Ama biliyor musunuz başka bir yere gitsenizde yine aynı şeyler oluyor çoğunlukla.
İnsanların düşünce yapısını , empati kurmasını en azından haklı davranmasını bekliyorsunuz. Ama sonuç nafile.
Aynı sorunları bende yaşıyorum. Sizi önemsemediklerini o kadar çok belli ediyorlar ki... aslında asıl bu çok can sıkıcı bir durum. yapılan haksızlıklar yazmakla bitmez... : (

maalesef öyle de ne olacak peki degişmeyecekmi bu..

böyle bi hakları yok..bu sendikalar nerde olursa olsun hep merhametsizce davranıp hep engelliyi ezmişlerdir.türkiyede sendikalı olmak enayiliktir..verdiğiniz parayı lüks otellerde yiyorlar haram olsun ayrımcılık yapan sendikalı şerefsizlere

fatoşu arayın. Fatma şahini
bu tabirin gereksiz olduğunu belirtmekler beraber ben de işyerimde maruz kaldığım bir olay anlatayım..
ben öğretmenim ve okul memuruna bizimle ilgili vergi indirimi konusunu sormak için gittim..okul müdürü daha konuyu bile dinlemeden şöyle dedi.....ibare aynen şu:hocam bence böle bişeye kalkışmayın zira bu sefer öğretmenlik yeterliliğiniz tartışma konusu olur meslekten olursunuz, 250 tl ye muhtaç kalırsınız(engelli maaşını kastediyor) ................

merhaba..arkadaşlar davası devam eden arkadaşımızın davası mayıs ayında bitecek...sonucu merak ediyoruz hep birlikte..bunun dışında ayrımcılık ile ilgili bi dava örneğine ihtiyacam var..10 yılda har ay 1000 tl az maaş ödemişse işveren ne kadar tazminat alırız.yasal faiz nedir.nasıl hesaplanır............kdem+ihbar+ayrımcılık tazminatı+geriye dönük 10 yıl...toplamda ne alırım acaba...uzman bi arkadaşın görüşüne ihtiyacım var..mahkemeyi kazanmış gözüyle bakıyorum

allah yardımcınız olsun inşallah davayı kazanırsınız.Engellide olsanız sen özelde çalıştığın için işveren sana istediği maaşı verebilir.Bana göre davayı kazanmanız zor.

Yasa der ama bunun özel sektörde uygulanmasını daha önce hiç duymadım.Bence siz bu sorununuzu ancak işvereninizle çözersiniz.İyi bir avukata danışmakta fayda var.

berkemeteatasoy;

ne kadar alabileceğin konusunda yorum yapmak zor ama bir örnek verebilir belki fikir edinirsin.bir devlet hastahanesinde taşeron şirketin elemanı olarak çalışan arkadaşım.fazla mesai ücreti alamıyordu onun gibi taşeron şirkete bağlı diğer arkadaşları ile beraber dava açtılar.taşeron şirket dava sonucunu beklemeden dava açanları işten çıkardı.işten atılmalarından 2 ay sonra dava sonuçlandı ve iş mahkemesi işçilerin lehine kara verdi.kişi başına 17.000 TL fazla mesai ücreti + tazminat aldılar.hepsi asgari ücretten maaşlarını aldığı için.

avukatlar kesin kazanırız diyorlar ama işten kesin çıkartılırsın bu riski göze alıyosan hemen işlemlere başlarız diyorlar..hep sonuç bu hak arayışı işten atılma ile son bulur

Mobing'e maruz kalıyorsunuz,artık çalışana mobing uygulamak bizim yasalarımızdada suç ,iş mahkemesine başvurun ,hakkınız arayın

ÇOK VAR KANIT LİSE MEZUNUNA BİLE SAĞLAMSA DAHA YÜKSEK VERİYORLAR..BARİZ Bİ AYRIMCILIK VAR..ZAM SAĞLAMA %10 iken engelliye 5 ancak

her sektörde varda bunu nasıl engellemeliyiz..toplu bi tepki ortaya koymak lazım

işe başladıkatan sonra 3 kişi çıkardılar bunların işinide yüklediler bana çıkartılanlar bile benim 2 katımdı maaşları bunu ispatlamak kolay

Bencede çok kanıt var ,en basiti aynı işi yaptığınız insanlardan daha az maaş alıyorsunuz bu da mobing'e girer,iş mahkemesine başvurduğunuz zaman ,hakkınızı yiyen insanlara ben hakkımı arayabilecek kapasitede bir insanım mesajı vermiş olursunuz ki bundan sonra size karşı ayrımcılık yapmaya cesaret edemezler..:rolleyes:

o kadar çok kanıt varki..avukata tanıştık yarısını alırım diyor..50 binin yarısı 25 bin eder zaten çıkarsalarda o kadar alırım..iyi merhametli bi avukat arıyorum..bakalım engelliler derneğine gidecem..güler hanım varmış bakalım ne önerecek

Yarısını alırım diyen avukat saçmalamış ,ondan uzak durmakta yarar var,yarısını niye alıyor ki şimdi bu ,sanki mobing'e o uğramış ,töbe töbeee,ne insanlar var şu dünyada:rolleyes:

Üst Alt