Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelsizleri dövelim mi?

Arkadaşlar veritas arkadaşımızında dediği gibi engelli sakat kelimesi ağır gitmemeli bence (rencide edici olmadığı takdirde tabiki) neden bunu kabullenemeyisunuz engelliyiz varmı ötesi bana bile bazen sen engellimisin dediklerinde engelliyim diyorum neden utanacağım söylermisiniz arkadaşlar azim vede zaferle normal insanların bile yapmak isteyipte yapamadığı şeyleri yapabiliriz.Bu Allah'ın bize verdiği bi lütufdur.Çoğu engelli olmayan arkadaşlarım var ve bana keske senin yerinde olabilsek diyorlar.İlk okuldayken ben okulu bırakmak istedim:( neden biliyormusunuz? okul cıkıışlarında cocuklar önümü kesip dövüyorlardı beni inanın o kadar içime kapanmıstımki bırakmaya kararlıydım.Sonra dedimki benim hayatımı bu çocuklarmı kurtaracak sağır kurbağa taklidi yaptım vede hala yapıyorum.Deneyin inanın o zaman iştene zaferler kazanacaksınız:) ister size engelli desinler ister sakat varmı ötesi arkadaşlar BEN BİR ENGELLİYİM veya başka bir deyişle SAKATIM ama öyle normal insanlar varki hem kafadan hem kalpten ssakat onlar gibi sakat olacağıma fiziken sakat olmayı tercih ederim arkadaşlar Birisi size bişeymi dedi kırılmayın karşılıkda vermeyin SADECE UFAK BİR TEBESSÜM inanın herseyi anlatır onlara...:)

Sevgili Neriman, insan kendisinin ne olduğunu, kim olduğunu, nasıl olduğunu bilirse zaten sorun falan kalmıyor ortada. Durumu kabullenmek, kendine güvenmek önemli bu hayatta. Şu ufak bir tebessüm konusuna da aynen katılıyorum ayrıca. Kararlı, kendinden emin, hafif de "çok da tın" alaycılığı kıvamında olursa o tebessüm çok etkili bi yöntem. :D

Konumuza dönecek olursak... En son çözüm arıyorduk değil mi?
Ben de takılmış plak gibi örgütlülük sorunundan bahsediyordum falan filan. :) Bugün damarlarım kabarmış değil, öğle yemeği saati geliyor ancak ben hala ayılabilmiş değilim. 3. kovboy kahvemi içiyorum ama nafile, hala gözlerim ağrıyor uykusuzluktan. O yüzden örgütlenme konusunu şimdilik kapıyorum. :)

Atalet konusunu gündeme getiriyorum. Zaten Prens de söylemişti tembellikle alakalı birşeyler. Ben tembellik yerine atalet diyorum. Sonuçta herşeyin bir devinimi var ama o devinimin rutininden çıkıp hareket şeklini hızını falan değiştirmek gerekir. Eylemsizlik hali yani. Bir işi sen yapmazsan ben yapmazsam o yapmazsa kim yapcak? Birinin ilk adımı atması lazım. Gerisi zaaaaaten çorap söküğü gibi gelir.

Her sorun için tek tek uğraşılması gerektiği fikrindeyim. Aynı anda 3-5 şey için uğraşınca ya çözüm zamanı uzuyor ya da bir koltukta 2 karpuz taşınmaz hesabı biri patlayıveriyor.

Mesela benim aklıma gelen en önemli 2 sorun, her bireyin eğitim ve çalışma hakkının olduğu önermesinden ortaya çıkıyor. Bunun için de devlet politikaları gerekiyor. Demek bu iki iş için devlete sesini duyurması gerekiyor insanların. Bir de bu işin topluma sesini duyurma kısmı vardır ki bu zamana kadar pek de başarılı çözümler bulunduğu söylenemez. Dünkü STK’lara katılımın neden az olduğunu soruyordum ya. İşte bu yüzden. Yapılan eylemlerle basında çıkan haberlerin toplum bilincini sağlamadığı apaçık ortada. Demek yöntem yanlış. Toplumu bilinçlendirme konusunda yeterli bulmasam bile en başarılı STK’nın Altı Nokta Körler Derneği olduğunu düşünüyorum. Zaten en çok üyeye sahip dernek de o sanırım.
Demek istediğim o ki sorunları ayrıştırmak, çözümleri ona göre belirlemek gerekir. Umarım baymamışımdır kimseyi. [FONT=Wingdings]:)[/FONT]

cicikıs;
var var canım gel benim yanıma rahat rahat konusalım özgürsün istedini konus bende senin gibi düsünüyorum bosver sal cayıra mevlam kayıra napalım yani böyleyse icimizi karartmayalım bosver etrafın boş sözlerini

benbile vaz caydım artık ki ben kimim şunun şurasında iki günlük engelli...
senelerdir bu işle cebelleşenler napsın?

öte yandan laf ebeliği,cicili bicili cümleler,allıpullu konuşmalar mı ?
bu sorunu çözecek

veritas örgütlenelim tamam ama kime bağlı örgüt olacaz ...hadi şimdi revaçtaki partiye bağlı olduk gözden düştü noolcaazz ?
hadi partiye bağlı olmadık bize kim arka çıkacak?amcamız dayımız olmadan neyi ispatlıycaz?
eğitim şart dedik tutki herkesde kabul etti?hangi eğitim?
eğitim kültürümüz bile seçimlerimize dayanmıyormu artık...

bu konuyu açarken maksat komiklik olsun hesabına yazmıştım..
şimdi ise buyurun dövün diyorum...
ben karışmam ben engelsizlerin arasında ENGELSİZMİŞİM gibim yapacam
(oğuz atayın dediği gibi)
mış gibi yapmak...

yok canım ...
şimdi bana muhalefetlerin hepsi dövmeyelim diyecektir :)
çözüm önerilerini sıralıyacaklardır...strateji anlayacağın(bu sitede geliştirdiğim ha ha ha)
aramızda kalsın tammı :)

yoksa konunun çözüleceğiyok

Üst Alt