Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi rahatsızlığında ehliyet alabilme koşulu nedir?

Alice1978

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar evet sizler uzun zaman evvel bu konuyu konuşmuşsunuz fakat ben siteyi yeni bulduğum için şimdi yazıyorum. Ben 14 yaşından itibaren ep hastasıyım. Bugün 36 yaşındayım yani 22yıldır bu hastalık ile beraberim ve bana hayatımın her döneminde engel olmuş bir hastalık. Bir arkadaş yazmış eniştesi yanlış hatırlamıyorsam. Herkesten habersiz almış ehliyeti,peki ehliyet alırken sağlık raporu istememişler mi? Bir de ehliyet alamazsınız diyen arkadaşlara cevap vereyim.2 yıl nöbet geçirmezseniz daha sonra ehliyet alabilirsiniz! 14 yıldır nöbet geçirmeyen birini tanıyorum.A'dan tutunda helikopter ehliyeti bile aldı. Eşim araba kullanmasını öğretiyor bana 18 aydır kriz geçirmiyorum çok şükür. Ama benim durumumda ameliyat olayı yok çünkü yeri sabit değil bakalım artık bende ehliyet almayı ve bu illetten kurtulmayı istiyorum. Saygılar

Araba kullanırken aniden kiriz geçirmeyeceğinin garantisini kim verecek ?
Sen verebiliyor musun?
Ehliyeti veren verebiliyor mu?
Devlet verebiliyor mu?
Kazaya karıştığında birinin ölümüne sebep olduğunda öldürdüğün kişi verebilecek mi?

Bende araba kullanamıyorum hiçte merak salmadım...Herkes araba ehliyeti alıyor diye seninde alman gerekmez...Sende almayıver nolcak? Eşin kullanıyormuş nereye gidersen onunla git gel işte :)

Öncelikle geçmiş olsun..
Diyelim ki araba kullanmaya başladın Allah göstermesin 2 yıl geçse de sürüş esnasında kazaya sebep olursan;
hem sen epilepsiden daha fazla hastalıklarla uğraşmak zorunda kalacaksın hem çarptığın insanlar.
Çarptığın kişi de engelli olursa için nasıl rahat araba kullanabilirsin ki?
Ha tabi ki kesinlikle olacak diye bir şey yok ama olmayacak diye kesin bir şey de yok
Kendinle beraber bir sürü insanın canını tehlikeye atmış olursun.
örneğin bebeğin senin yüzünden sakat kalsa nasıl vicdanın rahat edecek?
Bence kendi kendine artıları eksileri değerlendirmen gerekir.

Bir de!!!! Yeter ki hastalığın geçsin ehliyetin olmasa da olur eşin kullanıyormuş zaten yanında rahatça git.
Uygun yerlerde sürüş zevkini çıkar (Sürücü kurslarının arsalarında,eğitim alanlarında)
Ama gidip de sürekli araba kullanma. Tamam sağlıklı insan da hiç bir şeyin garantisini veremez 2 dk sonra o da kalp krizi geçirebilir araç başında
Ama onun riski mi daha çok senin mi?
Benim 2 yıl sonrasında hastalığım geçecek olsa bırak araba kullanmayı arabaya binmeyebilirim bile yürürüm koşarım bisiklete binerim.
Yeter ki geçsin Hastalığımın yanında ehliyet ne ki?

Sorun onun kullanıp kullanmaması değil, demek istediğim benim, kullanamazsın, diye cevap yazan arkadaşlara, eğer 2yıl nöbetsiz geçirirsen doktor yoluyla sana hastalığın geçmiş olduğunu söylerler. Epilepsi sonuç olarak kalıcı bir hastalık değildir. Sadece tedavisi zaman isteyen bir Tamam rahatsızlıktır. Bu bana engel olmuş veya olmaya çalışmış bir rahatsızlık evet ama ben onu asla engel olarak görmedim. Epilepsi hastası olduğu için evden çıkmayanlar var bu da psikolojik rahatsızlık yaratıyor. Ayrıca ben 2 sene nöbet geçirmedim haydi ehliyet alayım da araba süreyim, diye konuşmak istemedim. Yanlış anlaşılmak istemem

Bir de hiç bacakları olmayan insanların motosiklet kullanmalarına gerçekten hayret ediyorum.
Ben şuan başımı o kadar korurum ki artık denize bile girerken balıklama daldığımda çok korkarım boyumdan hafif yüksekse balıklama dalmam(çok sevdiğim halde)
Ve bu örnekti sadece.
Bacakları olmayan arkadaşlarımız nasıl rahatça motosiklet kullanabiliyor hiç anlamıyorum.
Zaten o kadar şey atlatmışsınız daha canınıza kastınız mı var?
Bu düşüncelerimin seninle alakası yoktu Alice1978 aklıma geldi bir an:)

Çok şükür ben bisikletede biniyorum.Kayakta kayıyorum. Bunca yıldır krizlerimi artık önceden hissedebiliyorum. Ayrıca çocuğumuz yok ve zaten ben araba sürmeyi biliyorum diye atlayıp gidecek halim yok.İnsan hayatına değer veren biriyim.Sürmek gerekmez.Fakat bilmektende zarar gelmez, diye düşünüyorum

Sevgili plumeria o insanlar kendilerini engelli olarak görmüyorlar o yüzden böyle rahatlar. Bende çok iyi yüzme bilmeme karşın evde küvete yalnız girmem,veya denizde ayaklarım yere basacak kadar ilerlerim o kadar yani, bu hastalığı ben yeneceğim ve artık işime geri döneceğim

Bak mesela Metin Şentürk adam araba yarışına girdi görme engelli olduğu halde... ve yanında kimse oturmuyordu 😊 sadece bir örnek

O da hayatına susamış :)
Ve o yarış pistinde kendinden başka birine zarar verme olasılığı daha az.
O insanlar da kendilerini engelli görmese bile çektikleri sıkıntılar vs az geldi demek ki.

İnşallah Allah herkese acil şifalar versin.

Bir arkadaş yazmış eniştesi yanlış hatırlamıyorsam. Herkesten habersiz almış ehliyeti,peki ehliyet alırken sağlık raporu istememişler mi?

Senin bi arkadaşının eniştesi ehliyet alırken sağlık raporu istememişlermi yoksa istemişlermi bizene kardeşim.

Şimdi işi gücü bırakalım adı belli değil sanı belli değil sarı çizmeli memmedin ehliyetine kafa mı yoralım...

Her koyun kendi bacağından asılır. Bende silah ruhsatı istiyorum devlet vermiyor neden garantisi yok ki ya bi olaya karışırsam ruhsat veren yetkili kendini nasıl savunacak.

Devlet bu konuda haklı kardeşim. Direksiyon başında karşıdan bi ışık gözünü alsa işin bitti. sen, arabada kaç kişi varsa + karşındaki araç + yol kenarındakiler kim varsa canı tehlikede mk. Ondan sonra vay neden kaza oldu bi kazada 20 kişi neden öldü yok yaralılar karga tulumba taşındı... vs vs..

neden işte aç gözlülüğünüzden.. Ben psikozdan kurtulmanın derdine düşmüşüm bazıları kulağıma su kaçtı rapor alırmıyım ın derdinde??? millet rapor manyağı olmuş. pesSSss...

çocukda yaparım kariyerde raporda alırım ehliyette

Pardon ama rapor manyaklığı ile alakası yok ki olayın.Adama soruyorlar kardeşim sağar mısın,ama mısın? Sağlık raporu istiyor bu yüzden, şimdi ben epilepsim var ama yok diyeyim.Sonra direksiyon başında nöbet geçireyim faturası başkalarına kesilsin,veya adam renk körü veya sağır, ehliyet alıyor çıkıyor trafiğe, her koyun kendi bacağından asılır olayı başka, bu olayın sonuçlarını bilerek insanların ve kendi hayatınızı tehlikeye atmak başka. Ehliyetim olmasada olur sorun değil,araba kullanmasamda olur.Epilepsi benim hayatımı engelleyemedi,çünkü ben izin vermedim ve zaten toplu taşıma daha iyi tabi tıklım tıkış olmadığı sürece ☺

Selam Arkadaşlar,

Benim yaşadıklarım sana yol göstersin diye başımdan geçenleri yazıyorum. Gerisi Senin bilebileceğin bir durum !!!!!!!!

Yaklaşık 21-22 senedir EPİLEPSİ hastasıyım. 2001 yılına kadar hasta olduğum halde araç kullanamazsam çalıştırmazlar diye araba kullanıyordum.Ara sırada küçük maddi hasarlı kazalarda yapıyordum. Ta ki 2001 yılında direksiyon başında bir nöbet geçirerek aracımla kaldırıma çıktım ve önce bir yayaya sonra da elektirik diregine durarak dura bilmişim.Kendime gelmeye başladığımda karakodaydım. Çarptığım yayanın ayağı kırılmış hastaneye kaldırılmış, elektirik direği ise devrilmiş.Arabamın airbagı patlamış gözümün biride balon gibi ve mosmor. Allahtan emniyet kemerini bağlamadan araç kullanmıyordum. Karaolda işlemler bitince doğruca hastaneye yaralının yanına gittim.Özel hastanede her türlü masrafını karşıladım.Ayağına Platin takıldı.Önce davacı olmadı, ama anme davası açıldı.İnanılmaz ama tam 4 ay hapis cezası aldım ve Paşa Kapısı C.E. yattım.Bu arada 10 yıldır çalışmakta olduğum ve araç kullanmazsam çalıştırmazlar diye korktuğum yabancı menşeyli şirket sadece gerçekleri sakladığım gerekçesi ile bütün yasal haklarımı vererek beni işten çıkarttı. Çarptığım çoçuğun vekalet name verdiği avukat tazminat davası açarak, işten çıkartılırken aldığım 10 yıllık tazminat ve ihbar paramın tamamını elimden aldı.Daha ne anlatayım,anlayı ver işte. Hastalığının % 100 geçtiğine emin olmadan direksiyon başına oturak, hem kendi hayatını hem de masum insanların hayatını tehlikeye atmaya ve sevdiklerini üzmeye hiç gerek yok.Sevgilerle

Ahmet

Birisi bana cevap yazmiş sizin ehliyet almaniz cok yanliş diye birincisi benim bir gözum de sorun var ikincisi avrupa ve amerikada benim gibi ehliyeti olan çok insan var bu kanun bizim ülkemizde yanliş hatırlamıyorsam 2008de çikti

Fatihciğim,

Konu, Epilepsi ( Sara ) Hastalığı olup, direksiyon başında nöbet geçirme ihtimali olan arkadaşlar için yazılmıştır. Bilgine.

benimden eskiden bu hastalık yüzünden hep nöbetlerim vardı ama 15 yıldır yada daha uzun bire süredir nöbetlerim bitti artık olmuyor kaç yıl hap kullandım şu an unuutum ama 2011 de h sınıfı ehliyetimi cebime koydum ve babalar gibi arabamı kullanıyorum bu konuyu açan arkadaşında nöbetleri olmuyorsa ehliyet alabilir :)

arkadaşlar bende ilaç kullanıyorum ve ilaç kullanımını bir ara dr um yavaş yavaş bıraktırmıştı tekrar nöbetim oldu...tekrar ilaçlara başladım ve nöbetlerim olmuyor....ehliyetim askerden muaf olduktan sonra iptal edildi....tekrar ehliyetimi nasıl alabilirim...benim gibi yüzlerce insan var nöbet geçirmeyen...ne yapmamız lazım...kanunda yazan '' epilepsi tespitinde sürücü ehliyeti verimez ''' ibaresi çok katı...nöbet geçirmeyen epilepsi hastalarının hakları gasp ediliyor....şeker ,ms,tansiyon,alkolik,kalp hastalarının kaza yapma riski yok mu acaba ...ilginç..belki ben ömrüm boyunca nöbet geçirmeyeceğim...nereye başvuru yapalım bilen var mı arkadaşlar...teşekkürler

xray

Nasil alicaz kardeş iptal olan ehliyeti Dr um yazmiyor...varmi epilepsi hastasina ehliyet alabilir raporu yazan Dr..bilen varsa soylesin abi....

xray

sürücü yönetmeliği'nde maalesef konu çok nettir: "Epilepsi tespitinde sürücü belgesi verilmez. Şüpheli durumlarda klinik gözlem ve EEG tetkiki dikkate alınır."

Ama nöbet geçirilmediği çok bariz olarak tespit edilirse ve buna dayanarak bir heyet onay verirse, teorik olarak mümkün tabii.

Teşekkürler... Benim yillardir gittiğim Dr um dahi bu raporu yazmaya yaklasmiyor.nöbet geçirmediğimi bildiği halde...başka Dr larla mi gorussem...diyorum fakat tekrar sifirdan baslicaz herşeye yillar sürecek...sizce ne yapmam lazim....sagolun

Ehliyetini nasıl iptal etdilerki xray epilepsi muayenesi oluyorsun tmm ama senin epilepsi ye dair engelli raporunmu vardı

cevap

Türkiye'de epilepsi hastası sürücü olamaz. Böyle bir kanun var.

Miyokonik epilepsiyim 3 yıldır nöbetim yok artı egg de temiz çıktı ilacıda kestiler ehliyet alabilirmiyim?

5 yıl ilaç kullanmama şartı

Cihat24

6 yaşından beri epilepsi hastasıyım, son 15 yıldır nöbet geçirmiyorum, ilaç bırakma girişimim kötü sonuçlandığı için düşük dozda ilaç kullanmaya devam ediyorum. Bu hafta ehliyet için sağlık raporu almak istedim. Mr normal, EEG normal, 15 yıdır nöbet yok(ki varken de hiçbir zaman uyanıkken nöbet geçirmezdim) ama sadece günde 1×1 kullandığım antiepileptik ilaç yüzünden be devlet ne de özel sağlık raporu vermedi. TC yasalarına göre 5 yıl HİÇ İLAÇ KULLANMAMAK zorunluymuş ehliyet için. Ve hayallerim suya düştü maalesef

5 yıl boyunca nöbet geçirmiyor ilaç kullanmıyor belgele TCK senin arkandadır

5 yıl ılaç kulanmama şartı değil 5yil nöbet geçirmemiş olması ılaç ları kesilmiş olması lazım bakınız türk epilepsi savaş derneği hukuk danışmanı vep sitesine

Epilepsi hastasıyım ehliyet alabilir miyim?

5 yıldır atak yok ilaclarim kesiliyor heyete girsem ehliyet alabilir miyim ??

malesef türkiyede nasıl engelli raporu % 50 verilip ankara 30 lara düşürüyosa ehliyettede böyle geçmişinde epilepsi hastası olduysan ve nöbetlerin nekadar kesilmişse ilaçda kullanmıyosan ehliyet alamıyosun işe giremiyosun girsende girene kadar kırk doktordan geçiriyolar türkiyede epilepsi hastası olmak çok zor malesef :)

Üst Alt