Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erkekler eşinde sakatlık söz konusu olunca terk eder, kadınlarsa sahip çıkar...

sahaf1972

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
benım irdelemek ve nedenlerını merak ettığım konu
severek evlenen eşler hayatın tuzaklarına takıldıkları zaman
neden vefasızlıklar başlar (örnek bayan muzdarıp olduğu zaman erkek tahamulsuzluk gösterıyor tersı olunca bayan sonuna kadar dırenıyor
bu formlarda gözlemledığım kadarıyla bazı bayan arkadaşların başlarında uzucu olaylar gecırmışler ve buna hayat arkadaşları tahamulsuzluk göstererek ayrılma yollarını tercıh etmışler
bu konudakı du şuncelerınızı paylaşırmısınız

merhaba sevgili sahaf:öncelikle bana yazdığınız duygu yüklü,bir okadar anlamlı,güzel şiiriniz için çok teşekkür ederim...bu konuyuda sanırım benim yazımı okuduktan sonra açmak gereği duydunuz?belkide üstüme almak istedim:)her neyse iyi olmuş..ben kendi yorumumu ekleyim müsadenizle:)iki insan arasında yaşanan belli başlı duygular zaman içinde yerini saygıya bırakır..kimilerine göre aşk devam eder ki ben inanmıyorum;)alışkanlık o dedikleri!hafife almıyorum haa alışkanlık aşk dan daha beter bi duygu yaşayınca anladım...fakat oda yaşadığımız olumsuzluklar karşısında maalesef anlamını ve gücünü yitiriyor..böyle oluncada karşılıklı ihanetler,en başta olmak üzere,arayışlar,ve daha bir sürü şey gelip çatıyo ansızın...ee bunlara katlanmak için belki çok iyi bir ruh haliniz yada yaşadığınız ortamın çok iyi olması gerekiyor..bunlar yoksa vede birde üstüne sakat kalmıssanız yaşam mücadeleniz varsa kusura bakmayın hepsini kaldırmak zorrrrr:)benim açımdan açtığınız konunun anlamı böyle..birde şunu eklemek isterim kimse eşini,sevdiğini,kolay kolay bırakıp kaçmaz..onlarıda anlamak gerek bizim çektiğimiz zorluğu biz kaldıramazken onların düştüğü boşlukkk:confused:kolay değil..şeytan denen melek! biz insanları bie çok yanlışa düşürür..ve adına kader deriz geçeriz...bilemiyorum bizmi yanılıyoruz yoksa kadermi?sevgiyle sağlıkla kalın...

Eski mahallemizde bir komşu kadın felç geçirmişti artık bakıma ihtiyacı olan bir insandı eşini çok seviyordu ve eşine evlenmesi için ısrar etti..
"beni bırak sen evlen dedi" adam bırakamam yapamam edemem dedi ama evlendi..fakat eşini boşamadı altlı üstlü ev tuttu yeni eşi ile yaşamaya başladı..ilk eşinden de elini desteğini çekmiyordu ilk yıllarda... ilerleyen yıllarda işler değişti..artık ilk eşine aramaz sormaz uğramaz ve üstüne üstlük aşağlar hor görür oldu..kadın bir süre sonra vefat etti noktaa..

Ben bu olaya tanık olduğumda 10-11 yaşlarındaydım annemler komşular kendi aralarında konuşurlardı "erkek milleti işte keyfinden kendinden başkasını düşünmezler" diyorlardı..bende kızıyordum adama neden böyle yapmış ki diye..ben olsam hayatta fedakarlık yapmam kendimi harcamam bir erkek için derdim..:)

Şimdi işler değişti tüm düşüncelerim değişti aynı fedakarlığı bugün bende yaparım( değmediğini asla yaranamayacağımı bile bile)..çünkü erkeklerin yaratılışı yetiştirilme tarzı ile kadınların ki farklı..erkeklerin önünden giden bir kadın hep var önceleri annesi sonra eşi önden önden gider toparlar yolunu düzene koyar falan vs işte..:)

Sanırım anaç duygulara sahip olmamız bizi daha güçlü yapıyor kadınlar kolay kolay vazgeçmiyor hayat arkadaşından hatta ve hatta eşini kaybetse bile ikinci bir evliliği düşünmeden ömürlerinin sonununa kadar yaşıyorlar....kendimi düşünüyorum evlenmiş olsam ve bir şekilde hastalanmış olsam bende "bırak beni sen evlen" derim eşime...

Erkekler terk ediyor sakat kalan eşlerini çünkü bir evin hem kadını hem erkeği olamazlar yaratılışları müsade etmez buna..:) vefasızlık mı bu? evet vefasızlık..:) vefa beklemiyorum yani öyle bir hayalim yok uçmamak lazım..:):)

İşte bu biraz yanlis...Her erkek bir olmuyor...Erkeklerde suc bulunuyor genelde...Aslına bakın ki su meselenin Osmanlı Devletini yikan kadınlardır...Bunu bayanları kötülemek icin demiyorum...Demek istedigim her kısımın iyisi var kötüsü var...

şimdi bir örnek daha vereyim size:) annemim dayısı köyde yaşıyor ve 70 li yaşlarda eşide onunla yaşıt yani asiye ninem yaklaşık 20 yıldan beri felçli ve tüm bakımıyla yaşar dedem ilgileniyor (annemin dayısı) yardımcıları yok varda yok..:) üstüne evlenmeyi düşünmedi hiç.. aralarındaki sevgi bağını anlatmak mümkün değil görmek lazım böylesi örneklerde var dünyada..:)

Ama genelleme yapılınca terk eden tarafın %99'zu erkekler oluyor bu gerçeği hiç bir erkek inkar edemez..:)

Terk eden kadınlarda var..onada bir yüzdelik değer verecek olursak benceee tabiii:) %5' de terk eden kadınlar olabilir..:)

Buraya kadar hersey iyi..:D

Bende en buyuk amcamı söyleyin...12-13 sene boyunca hasta karisina bakti...Evlenmedi hiç...Allah ım bu dert nedir de demedi...Sınav dunyası bu sınavim boyleymisdiye dusundu...Dediki hatta ben dert cekmedim hic...

Yarı yarıyadır bence sadakat...Yüzde si yok bu işin...Her ikisini de eşit derecede gördüm...

Bunu kadın erkek diye bir sınıfa ayırmamak gerektiğini düşünüyorum.Vefasızlığı bugün günümüzde kadında erkekte herkes yapıyor çok rastlar olduk bu duruma.Ama erkekler biraz daha bencil diye düşünüyorum.Hep bana diyorlar vermeyi fazla da sevmiyorlar.Beklentilere hep bayanlar cevap veriyor nedense...

Bence bu insanın imanıyla ilgili,bay-bayan farketmez ALLAH korkusu olan insan bunu yapmaz,terk etmez çünki bilirki bu onunda imtihanı.Muzdarip olan kişiyle birlikte eşinin ane-babasının çoçuğunun kısaca ailesininde imtihanıdır. ama maalesef her iki tarafta egolarına nefislerine yenilip terk edebiliolar.

mugoaytu;
Aynen kardeş...Katiliyorum...Allah korkusu olmayınca hepsi boş...

isminizi öğrendim melek hanım:)evet bende aynı dediğiniz gibi bal gibi çekip gittim..ne onurdu düşündüğüm giderken nede gurur..gitme vaktim gelmişti..kalsaydım ne kalmanın anlamını bilen biri olucaktı nede kalmamın bir anlamı.....bunun engelle vs.alakası yoktu yaşandı ve tükendi nice sağlıklı insanlar gibi..engel sadece vesile oldu...yeni ufuklardayım mutluyum,ümidim çokkk,herşey daha iyi olacak inanıyorum...ben kendimi çok seviyorum yaa yazık edermiyim:):)

Erkekler,evde hizmetçi,mutfakta aşçı,dışarda koluna takıp gösterecek bir hanım isterler v.s.
Bayan sakatlandığı zaman görevlerini yapamayacağı için miyadı da dolmuş olur,kapının önüne koyma vakti çoktan gelmiştir:)
Eee yenilemek lazım,iş yapacak hatun lazım...Sevgi olmasa da olur erkekler için...:rolleyes:

Sevgili zerda,keşke bunlar doğru olmasaydı,keşke katılamasaydınız...Ama maalesef doğru...Erkek için sevgi faktörü çok önemli değil,sevgi en son sırada bile değil,çoğu zaman...Gerçekten seven ne olursa olsun,eşini yüz üstü bırakmaz..Acı da çekseler,zorluk da çekseler birlikte aşabilirler...Genellikle erkek sakatlanırsa kadın onun kulu kölesi,eli ağayı oluyor,ama bayan sakatlanırsa erkek arkasını dönüp gidiyor,vijdanı bile rahatsız olmadan...Yeni bir aşk,yeni bir hayat der,keyfine sefasına bakar...

Kupkuru bir aşk değil ekmek lazım insana herşeyden önce ekmeği sofraya aşı tabağa suyu bardağa hatta bazende kaşığı ağıza getirecek götürecek biri lazım oda genelde kadın oluyor..:)

Sadece sakatlık olarak bakmayın en basit bir hastalığında bile kadının erkekler offlanır soflanır dinlemek istemezler dertleşmek istemezler..hep hasta hep hasta mantığıyla bile terk edebilirler...

Bu zamanda bu devirde iyi ve kötü günlerde hep yanımızda olacak hayat arkadaşını bulmak zor çok zor..Dünyaya bir kere geliniyor öyle ya hayatını yaşamalı insan..:) ayak bağı olmamalı hiç kimse yahu özmü öz ana babalarına bile bakmıyor bu devirde insanlar "el kızı yada el adamı" ne kadar bakar birbirine..:rolleyes:

Eski türk flimlerinde kaldı o vefakar sevgi dolu hayat arkadaşlıkları..çooktaaan kaybettik biz o değerlerimizi geçmiş olaa hepimize..:) Bu saatten sonra artık ne çıkarsa bahtıma deyip yaşayacağız işte öylesine..:)

GULENYUZ sıze haksızsınız dıyemem ama bır erkek .bır eş .bır baba . herşeyden önce
bır insan olarak herzaman kendı kendıme empatı yaparım yaptığım için
bu konuda sız fıkrı guzel bayan arkadaşlarından duşuncelerı merak ettım
şehrıban arkadaşın duşuncesını paylaşmam mumkun deyıl belkı haklılık payı olabılır ama tumu deyıl
ayle olma gereğı herkesın evde bır konumu vardır bu konuma uygunda herkesın hareket etme mecburıyetı vardır aksı taktırde bır ayle olma özelığımızı kayıp ederız
baba bır evde yaşayan ev halkın tum ıhtıyaclarını karşılama mecburıyetındedır ane o evın
ıç yapısıyla tum duzenlemelerde sorumlu kımsedır tıkandığı yerde evın erkeyıle ıstedığı konuda muzakere yapma şansınada sahuptır cocuklar varsa onlarda cocukluğunu yaşamalı öğrencıysede öğrencının gereklılığını yerıne getırmelıdır yanı özetlersek baba para ane evı cekıp cevıren olmalı bu bu demek olmamalı parayı ben kazanıyorum benım borum öter mısalı olmamalı
kendı konumuza dönersek muzdarıp olan hanımlar olursa erkekler fazla dayanma curetkarlığını göstermıyorlar bende o katagorıye dahılmıyım rabım okonuyla ıtham eylemesın şu anda ona cevap vermem mumkundeğıl hep derler ya yaşayan ceken bılır ;/şiire gelınce sıze bıraz moral olduysam ;

kalem . aile olma koşulunu lutfedıp bana acarmısın
yada şöyle dıyeyım aile icınde kadın yada erkek hakların tanımını yapta
ben de sayenızde yanlş bıldığım şeyden döneyım
ben herzaman bırak hanımların ınsana insan olmalarından dolayı hep saygı göstermışım
eğer kastın kadının erkeğe danışma muhabetıyse coğu zaman en cok yapanlardanım
not okul içinde cıkmaza gırdığınızde konuyu aşabilmen adına hıc kımseyle
muzakere gereğını duymasanız nasıl aşarsınız

Erkek duygusuz erkek kaba erkek şidet yanlısı erkek sabırsız
Erkek musama göstermeyen erkek huvarda erkek şarapcı
Erkek duygusuz erkek yalancı erkek mıletı deyılmı sozu
Sızce arkek tarıfı bumu budur dersenız
Elinsaf derım tamam bunu kabul edıyorum bır erkek olarak kadınlar
Kadar hoşgorulu yada olaylara sabırla yaklaşan tahamul kar değilız ama duygusuzda değilız
Ane olan mutlaka içimızde vardır konumuzla alakalı deyıl konu iyı anlaşılsın dıye soyluyorum
Cocuklarımızla alakalı sağlı sorunları olduğu zaman anemı babamı gecesını gunduzunu bır bırıne katıyor bu kıyasla şunu demeye calışıyorum analar yada bayan lar doğa gereyı daha sabırlı yada mevlam o sabırı ve tahamulu bağşetmış
Ben hıc bır zaman ne olursa olsu kımsenın kımseyı yuz ustu bırakma hakını kendınden bulmamalı bu dunya etme bulma dunyasının olduğu gerceyınıde unutmamak lazım adeletsızlığın her turlusune karşı olan bırısıyım bu yuzden bu gune kadar çu adet iş yerı değış tırdım insanların ikı yuzlıluklerınden dolayı
Her şeyden önce harekter sahıbı olmamız lazım
Terk edılme olaylarınıda bırazda erkek penceresınde bakmanızı tavsıye ederım hempatı adına
Erkeklerın yaptığı doğrudur demıyorum uzerıne basabasa söyluyorum

çağdaş ve sosyal bir kadın olarak tekrar yazmak istedim..yaşanılan konularda ne erkeği,kadını,ne haklısı,haksızı,nede masumu ve masum olmayanını bırakın yaşayan kişiler tartışssın..terkedilmisse vardır bir nedeni terketmissede!yaşamadan bilemeyiz.sayın sahaf:ben bir kadın olarak erkeği kendi adıma asla söyledikleriniz gibi görmedim görenleride şiddetle kınıyorum..erkek olmassa kadın,kadın olmassa erkek olmaz..vee bana göre erkek kadın eşitliği diye bir saçmalaıkta yoktur..ne biz kadınlar erkeğin yaptığını yapabiliriz nede erkek kadının!bir adım öndesiniz her zaman..tabiatın kanunuda budur!kabul eden olur olmaz..benim (düşüncem)...

PAYLAŞIM Geceydi seni bana taşıyan...Sen geceye yakındın, bende sana....Ağır aksak işleyen zamanın düşürdüğü tuzaklardan kurtulup geldin, hoş geldin.Korkularınla, sırlarınla ve sadece gözlerine derin bakanların görebileceği acılarınla geldin, iyi ki geldin..... Bekleyişlerimin içine hapsettiğim özlemlerim vardı.Nicedir kimseyle paylaşmadığım hüzünlerim.Soramadığım sorularım.. Hatırladığımda yüreğimde yaratacağı o korkunç sızıyı duymaktan korktuğum için beynimin bir köşesine fırlatıp attığım ve bir daha hiç dokunmadığım anılarım vardı....Şimdi özgür bıraktım özlemi.Şimdi hüzünde sevinçte doyasıya yaşanıyor bende.Sorular cevabını buluyor, anılar canlanıyor çünkü sen geldin.Susmak ne çok akıllandırmış beni... Ne çok biriktirmişim kelimelerimi....Bir bir dökülürken dilimden sevda sözcükleri senin o tedirgin duruşun bile durduramıyor beni."Seni soluyan bir rüzgara kapılmış gidiyorum.", yüreğimi bir yelken gibi açtım, seninle dolduruyorum.Seninle olmanın, seni yaşamanın ve zamanı sadece seninle paylaşmanın eşsiz hazzını duyumsuyorum, ne iyi ettin de geldin.....Bir büyüysen bozulma. Bir hayali yaşıyorsak kaybolma. Hep biz çözecek değiliz ya gerçeğin düğümlerini, bırak kendi halinde kalsın. Ruhuna talibim ben asıl gerçek bu. Kaçışlardan bıkmış, hep yarım kalmış ruhum da bir tek seninle doyuma ulaşacak, kendini bulacak. Dedim ya, sen geldin.Bir de mavi var öyle ya..... Nereye saklamıştım maviyi ? Kimlerden gizlemiştim de yok sansınlar istemiştim ? Bak, güneş bile mavi mavi parlıyor görüyor musun ? Yavaş yavaş yok oluyor yüreğimin gri katmanları. Maviyle anılıyor görebildiğim her şey.En çok maviye tutkunum ben, bu yüzden mavi sen oluyorsun, çocuk gibi seviniyorum. Sen maviyle geldin..Sahi , çocuk olmayı ne kadar özlemişim ben... Senin içindeki çocukla oynayacak bendeki çocuk. Yalansız ve saf olacak. Kumdan kaleler yapacak, içine seni koyacak. Kaleyi yıkacak, seni kurtaracak, kahraman olacak.Çığlıklar atacak, yorulmayacak, sensiz hiç bir oyunda "ebe" olmayacak.Korkma , içindeki o çocuk hep yaşayacak, kimsenin zarar vermesine izin vermeyeceğim.Çünkü sen o çocukla varsın, o çocukla geldin.Yoktum ben , senden önce yoktum sanki. Sen geldin varlığını bildim. Sen geldin bir dokunuşun, bir öpüşün nasıl da büyük bir hazza dönüştüğünü gördüm. Sen geldin ben oldum, aşk oldum.Sen geldin....ama ne /// not gulen yuz sıze katılmamak eldedeğil bunu yaşayan bılır inşalah hayatınızın gerı kalan kısmın butlu ve bahtıyar yaşamanızı dılerım

Kalem,
özellikle son yazınız sizden ummayacağım kadar feminist çizgiler taşımakta.
Bir kadın ve erkeği tekil kişiler olarak ele aldığımızda haklı olabileceğiniz bazı iddialarınız söz konusu aile olunca geçerliliğini yitirir kanısındayım.
Kadın olsun erkek olsun konu aile olduğunda tekil hakların savunuculuğunu ön plana çıkarmak gereksiz olur diye düşünüyorum.
Eşler arasında (bakın kadın ya da erkek şeklinde ayırmıyorum) gereksiz gururun yeri olmamalı bence.
Bir ailede kadın hakları erkek hakları gibi ego savaşlarının varlığı o ailenin sağlam temeller üzerinde durmadığını gösterir bana göre.
Hep erkek karalanıyor,erkek konuyor hedef tahtasına,neden?
Çoğunlukla dense belki,ama genellemek ne kadar doğru?
Ben bir babayım...
Yavrularımın gözünde tek bir damla yaş peydah olmaması için elimden gelen herşeyi yapmaya,yapamayacağım şeyler olması halinde ise dişimle tırnağımla,bütün gücümle o uğurda savaş vermeye söz vermişim zaten baba olma kararı vermekle.
Bu denli kendimle bütünleştirdiğim yavrularımın var olma sebebi,annelerini bu kadar kolay yoldan gözden çıkarabilmem mümkün mü? Hasta olsun,sakat olsun,sadece köşesinde oturarak/yatarak eve katacağı o sevgi halelerini kim sağlayabilir ondan başka?
Peki gözlerindeki tek damla yaşa tahammül edemeyecek olan ben; onların annesiz büyümesine razı olabilir miyim?
İyi-kötü tüm devreleriyle hayat boyu birliktelik sözü verdiğim insanın kötü gününde ona arkamı dönmek insanlığımdan utanmama,kendimden nefret etmeme sebep olmayacak mıdır?
Ben kendimi insan göremezken,kendimden nefret ederken bir başkasıyla hayata gülücükler gönderebilmem mümkün mü?
Lütfen,lütfen bu gibi konuları genellemeyiniz.
Rabbbim herkese içinden gülücüklerin eksik olmadığı huzur dolu aile ortamı nasib etsin inşaallah.

terk etme, edilme olayında sakatlık yada hastalığın ana etken olduğunu düşünmüyorum terk edecek olan terk edecekse bu is sadece zaman ve an meselesidir gidecek olan zaten gider ha 5-6 yıl sonra gidecektir ama hastalık ya da sakatlık süreci bunu 1 yıla düşürebilir (bu arada verdiğim süreler farazidir :)) dediğim gibi gidecek olan gider....

en sevdiğim film repliklerinden birini yazayım Cüneyt Arkın dan
"giden kadın ve para arkasından mendil ıslatan erkeklerden değilim"

ayrıca bu işin kadını erkeği olmaz ..

bayanlar bu kanuda haklılar.yaratılışlarından kaynaklanıyor galiba sahip çıkan, kollayan genelde onlar oluyorlar.

ben size baktım şimdide siz bana bakıcaksınız :D

genelde erkeklere yüklenilmiş ama
bu iş insanlıkla ilgili bir şey bence de kötü günde eşler birbirine destek olmaycaklarda ne zaman destek olcaklar allah aşkına herkes her durumda sahip çıkmayı bilmeli sevgi o zaman ortaya çıkar gidenler zaten o meziyetlere sahip deilmiş ...kötüsü de var iyisi de ::
benim annem hasta 18 senelik evliler annem daha 36 yaşında bu 18 sende neler yaşamışlar bi babam hastalanmış annem ona bakmış babam bel fıtığı olduğunda annem her türlü şeyi yapmaya çalıştı yapamadığında komşulardan yardım istedi::
şimdi annem yürüyemiyor babam herşeyi yapmaya çalışıyor gerekince sırtında taşıyor... nolursa olsun bırakmam diyor annem yoğun bakımdayken teyzemler gelmişti annemin durumu çok kötüydü ümid bile yoktu teyzem babama öle bi laf etti ki unutamıyorum erkekler evlenmem der ama evlenirler biz çok gördük 2 ci kadını alanları babam çok kırılmıştı. çok şükür annme iileşti biraz daha .
ben 16 yaşımdayım kardeşim 13 hepimiz evde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz::
böyle durumlarda aile olmayı bilmek gerek bu işler moralle destekle oluo annem gözünü açmazken bile babam hergün giddi yoğun bakıma gece çalışıodu ve hastaneye gidip görmesi gelmesi 4 -5 saatini alıyordu eve gelip 4 saat uyuyup gidiodu işe böyle böyle iileştirdik biz annemi fedakarlık yaparak ben okulumu dondurdum mesela herkesin fedakarlık yapması lazım
ANNELERİMİZ ZAMANINDA NE FEDAKARLIKLAR YAPTI BİZİM İÇİN KİM BİLİR :?:!
ANNEMİN SÖYLEDİ BİR SÖZ VAR ŞİMDİ "KÜÇÜKKEN BEN SİZE BAKTIM SİMDİ DE SİZ BANA BAKICAKSINIZ ŞİMDİ DE BEN BEBEĞİM :d:D"
Haklı tabi ... çok şükür bize böle bir baba verdiğin için allahım sokaktaki insanlar helal olsun sana sen bu kadına bakıosun ya deyince babama şaşırıoruz babam bakıcam tabi dio doğrusu da bu deil mi :?
diğer davranışlar çok yanlış ...kınıyorum ::confused:

Bu durum sadece eş seçiminde ya da evlilik içinde değil hemen her yerde karşımıza çıkıyor... İnsanoğlu imkanları nispetinde hep en iyisini ister... Hele de devir, kapitalist sistemin dişlerini bilerken...

Ama kadın başka bir canlıdır...Kimliğimiz bile pembedir... Naifliğimizi anlatmak için mi,yoksa ezelden herşeye tozpembe bakma merakımızdan mı nedir?:p Kadın emek verdiği şeyleri yüz üstü bırakmaz.Gözlemlediğim kadarıyla da erkek çoğu zaman "bu olmadı ,birkez daha deneyim" der... Eminim onu anlayabilsek,yani erkeği anlayabilsek bunca gürültü patırdı çıkarmayacağız...Kabul edelim en başta... Birbirimizi bütünlüyoruz, birbirimizin aynısı değiliz... Bu düşüncem erkeklerin terketme nedenlerini mübah saymıyor.Ama bir uçağa motor takmamışsanız onun uçmasını da beklemeniz komik olur...:)

Erkek ve kadın... İkisi aynı cinstendir "insan" dır...Ama bu cinsler birbirinden çok farklıdır...Bu farkı kabul ettiğimden beri "şöyle olduğunda kadınlar böyle yapar, böyle olduğunda erkekler şunu yapar" genellemesine gitmiyorum...

Ben terketmezdim...Ama erkek olsaydım?... Bilmiyorum...Belki de o zaman "hormonlar"a atacaktım topu...:p

ben bir erkeğim ve söz konusu "eş" imse bırakın sakatlanımca terk etmeyi
ölünce bile terk etmem...

Sanırdım gündüzdü onlarla gecem
İçimde ümitti dost bildiklerim
Ne zaman yıkılıp yere düştüysem
Bırakıp da gitti dost bildiklerim
Hepsi varken baharımda, yazımda:
Kışın bir burukluk kaldı ağzımda
Seneler senesi oysa gözümde
Cihana eşitti dost bildiklerim
Nerde o sözlere kandığım günler?
Her gülen yüzü dost sandığım günler
Acıdan kahrolup yandığım günler
Ta canıma yetti dost bildiklerim
Meydana çıkalı asil cehreler
Aydınlanmaz oldu artık geceler
Yalanlar tükendi, indi maskeler
Birer bitti dost bildiklerim
Korkar oldum bana *dostum* diyenden
Yoksa yok olandan, varsa yiyenden
Ne onlardan eser kaldı ne benden
Beni benden etti dost bildiklerim

Güzel ve anlamlı bir şiir sahaf,tebrik ederim.

Selamlar. Bence Bu iş kadın erkek mevzusu olarak bakmamak gerekir. Çünkü insan sonuç olarak ailesi tarafından büyütülür. Sizin çevrenizde kız çocuğu eve kaçta gelir, erkek kaçta. Hele bu büyükşehirlerde daha açıktır. Gecenin 1o'unda Sokaklarda daha çok erkek mi var, kız mı ? Hangisi daha avantajlıdır, bu konuda... Bu örnekler daha çok uzar. Kız çocuguna gösterilenler aynı şekilde erkek çocuğa gösterilse bunlar olmaz bence. Tek sorun bu bence önce elinizi Taşın altına koyun, sorumluluk alın. Çünkü o erkeği de Bir kadının büyüttüğünü unutmayın. Asıl suçlu ona bu tür davranışları öğretmeyen onunla yeteri kadar ilgilenmeyen, ona aile sevgisi vermeyenler olamazmı. Unutmayın ki Balık baştan kokar derler. Çocuk aileden gördüğünü uygular. Görmediysede böyle dengesiz davranışlar yapması gayet doğaldır.

Erkekler eşinde sakatlık söz konusu olunca terk eder, kadınlarsa sahip çıkar...

bu ne şimdi?ben çok erkek gördüm valla öyle sahip çıkıyorlarki eşlerine.
benim eşim beni terketti buna ne demeli?
şimdi bende kadınlar eşinde sakatlık söz konusu olunca terkeder,erkeklerse sahip çıkar... mı diyeyim?
bu işin erkeği,kadını yok.insanlığı var.kim çiğ süt emmişse o bırakır bu durumda bir insanı

dedim ya bu işin erkeği kadını yok.hangisi çiğsüt emmişse o bırakıp gidiyor.
ben genellemelere karşıyım sadece

insanoğlu öyle bir konuma gelmişki ulaşması gereken yerlere ulaşmka için seviyorum diye çok yeminler bile eder.istediğine ulaşınca terkeder. her insan bir değildir ama ..............

Üst Alt