Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erkekler eşinde sakatlık söz konusu olunca terk eder, kadınlarsa sahip çıkar...

haklısınız başka bir sayfada bu sorunun dini açıdan cevabı var orada cevaplarım.iyi geceler

erkekleri sadece allaha havale ediyorum en büyük hakim allahdır.

şeytanı bile allah yarattı çünkü

Erkekler eşinde sakatlık söz konusu olunca terk eder, kadınlarsa sahip çıkar...

arkadaşlar konu bu degilmi benmi yanılıyorum.bizim yaptıgımız üzüm yemek degil bagcı dövmek gibi oldu biraz.Busorunun altında yatan sebepleri irdelemek yerine bende dahil birbirimizi alt etme yarışına dönüştü mesele.Bu sorunun altında yatan psikolojik.sosyolojik bir çok olgu var.aslında biz burada ne kadar olaylara yüzeysel baktıgımızı gördüm.Kendi yoreumlarımdan utandım.Umarım herkes kendi yazdıgı yorumlara bakar da bazı şeyleri anlar.İllahaki egolarımızı tatmin etmek istersek onun içinde yeni bir konu açalım.Ama lütfen konuyu gerçek amacına göre tartışalım.

arkadaşlar bu işin daha önce de dediğim gibi kadını erkeği yoktur,
bi kere başlık çok yanlış;erkekler eşleri sakat kalınca terkeder,kadınlar ise sahip çıkar.
çok saçma bir başlık.böyle durumların kadını erkeği olmaz,kim çiğ süt emmişse o bırakır.
ama ne hikmetse birileri hemen konuyu farklı boyuta çekiyor!

peki kadınların anaçlıktan ileri gelen güdülerimi bu işte onları daha fazla bagımlı yapıyor.belgesellerde bile genelde baba ortadan kayboluyor çocuga ana bakıyor.bence bu gülmek aglamak gibi bize ögretilmeyen ama bilerek dogdugumuz bir davranış biçimimi.jung un bireysel arkeitigine göre durum böyle.bende böyle oldugunu düşünüyorum.

arada sevgi ve saygi olduktan sonra ne kadin nede erkek esini birakmaz!

babam vefat etmeden genc yasta Alzheimere yakalandi, elden ayaktan düstü ve akli dengesi cocuktan daha cocuktu

analigim (babamin ikinci esi) onu sevip bakmasaydi onu sadece bakim evine vermemizden baska caremiz kalmazdi

ben dahi bakamazdim cünkü babam konyada yasiyordu ben ise almanyada yasiyorum

Bu konunun ABD'de araştırması yapılmış.
Umarım ülkemizde de bu oran böyle değildir ama buna yakın olduğunu düşünüyorum malesef...

Erkeğin terketme olasılığının 7 kat fazla olması hiç te küçümsenecek bi rakam değil bence.

Erkekler hasta eşe bakmıyor, hatta terk ediyor!

ABD'de yapılan bir araştırmada, erkeklerin ağır hasta eşini terk etme olasılığının kadınlara göre 7 kat fazla olduğu ortaya çıktı.

hastakadin2.hmedium.jpg

Araştırmada biten bir ilişkinin sağlık üzerindeki olumsuz etkisi de belirlendi.

ANKARA - Daily Mail'in haberine göre, araştırmada, 500'ün üzerinde evli çiftin kanser veya MS gibi hayatı tehdit eden bir hastalık sürecindeki durumuna bakıldı.

Bu süreçte, hasta kadın olduğunda evliliğin sona erme olasılığının daha fazla olduğu tespit edildi.

Çiftlerden birinin MS hastası olduğu 23 boşanmadan 22'sinde hastanın kadın olduğu belirlendi. Evlilikleri sona ermiş 23 beyin tümörü hastasından 18'inin kadın olduğunun saptandığı araştırmada, diğer kanser türlerinin olduğu 14 boşanan çiftten hasta olanın 13'nün de kadın olduğu görüldü.

Washington Üniversitesinde yapılan araştırma sonucunda, kadının hasta olduğu evliliklerin yüzde 21'inin, erkeğin hasta olduğu evliliklerin ise sadece yüzde 3'ünün sona erdiği anlaşıldı.

Araştırmada ayrıca, biten bir ilişkinin sağlık üzerindeki olumsuz etkisi de belirlendi. Eşinden ayrılmış hastaların daha çok hastanede kaldığı, daha fazla anti depresan kullandığı ve radyoterapi türünden zahmetli tedavi süreçlerini tamamlama ihtimallerinin daha az olduğu belirlendi.

Erkekler hasta eşe bakmıyor - İlişkiler- ntvmsnbc.com

kadınlar her zaman fedakar sabırlı ve anlayışlı insanlar oldukları için kadınlar erkeklere göre her zaman daha merhametli insanlardır

yanlşa yanlış olarakcevap yazmamalı.
her insana göre deyişen kaletderler var her insan bir deyilki yani erkek terk ederde kadın yapmazmı diyorsunuz her iki tarafında aynı düşünülmesi gerekmiyormu.
her görüşe saygılıyım ama bence ortak olmalı

yorumlar o kadar değişik yerlere gitmişki asıl konu dağılmış.
bence her erkek için geçerli değil ama erkekler daha çok meyilli gerçi bayanlarda da çok duyuyoruz ama insani değerleri taşıyan bir kişi zor zamanda asla bırakıp gitmemeli.ben asla böyle bir durumda gitmem hiç anlaşamıyorda olsak sevgide bitse böyle bir durum söz konusu olursa beni ikiye ayırsalarda zor zamanda bırakmam ama benim başıma bir sakatlık falan gelse eşimi de özgür bırakırım.içim parçalansada onu yanımda tutamam gitmek istemeyen zaten bırakıpta gitmez gittiyse kendi bilir.hastalıkta ve sağlıkta diye atılan imzaları unutmamalıyız.

herkes aynı değildir buraya dikkat!

----------

[FONT=Georgia]düşüncelerimle benimlesin
dudaklarımda ise birer mühür
gözlerine bakan gülücüğümsün
ömrümün son anına dek..
[/FONT]

doğallıkla, doğayla toplumun çatışmasıdır suçluluk duygusu..insan doğası gereği arzuladığı, yapmak istediği eylemlerin ya da söylemlerin toplum tarafından ayıplandığını ve yasaklandığını gördükçe vijdanı devreye giriyor işte..suçluluk duygusu da peşini , yakasını hiç bırakmıyor. ama suçladığın her ne ise kendini , bunun kime, ne zararı vardı..kimi incittin , kime haksızlık yaptın bunları düşünmek ve sorgulamak sanırım suçluluk duygusunu tüketecektir..
her iki tarafta kendilerini suçlamamalı bir hatayı bütün insanlara kesmeyi yanlış olduğuna inanıyorum

genlleme yapmayalım :))
ggenel olarak bay bayan ıcın allah yardım etsın sıfalık versın:) teşekurler arkadaslar...

Bende katılıyım dedim.Hani belki bir katkım olur diye.Bende 7 yıl önce bi iş kazası sonucu engelliler dünyasına katıldım.Ben Ankarada askeri ftr'de tedavi görürken ve her yönüyle bi başkasına muhtacken eşim beni kendi halime bıraktı ve gitti.Belki beni terketmedi ama hastane ortamı onu bikaç günde pes ettirdi.Anlayacağınız refakatcı kalıyordu yanımda.Ve ben şu an yine aynı eşimle beraberim.Ama kazadan öncesi ve kazadan sonrası diye ayırıyorum artık sevgimi,saygımı.Ve ben şü an kimseye muhtac olmadan hatatımı devam ettirir hale geldim.Hatta fazlasını.Ama benim gözümdeki eşsiz sevdam gitti ve yerine beni hastane köşesinde yanlız bırakan eşim sadece eşim geldi.Yani sadece beraber aynı evi paylaşıyoruz.Ve ben eşimi çok severken,şu an sadece kuru ve samimiyetsiz bir evliilik kaldı."Ben mutlu olamadıktan sonra,dünyada kimsenin mutlu olacağını sanmıyorum"bu sözde öylesine söylenmiş bi şey değiil.Selam ve saygılarımla

eğer bir kadın evliyken sakat kaldı ve kocası dışardan bir kadına göz atmıyorsa, bakmıyorsa kendi karısı ile ilgileniyorsa,bakıyorsa o koca cennet'e yakındır.

Genel yargi bizi hep yanilgiya goturur; tum kadinlar ayni veya tum erkekler ayni yanilgisi.

Size bir kardesimizin dramini anlatacagim :

Benim bir akrabam bir kizla evlenmisti cocuklari olmuyordu,Doktor doktor gezdiler en son care kalmadi tup bebege basvurdular,celalin babasi emeklilikten aldigi parayi cocuklarina veriyor,gel git zaman ikiz cocuklari oluyor buraya kadar cok guzel.

Celal birgun bobreklerinden sikayetci oluyor,celali hastaneye kaldiriyorlar doktor diyor cok iyi bakilmali aksi taktirde hayatini kayip eder,hastanede kalmasi gerekiyor elde avucta para yok mecburen eve getiriyorlar o andan itibaren film kopuyor.

Celalin esi olan hanimefendi cocuklari Babasindan kopariyor kaciriyor.
Celalin esi hastalandikdan sonra onca yilin hatirina bir defa olsun ne hastaneye nede eve geliyor,Celal hayatini adim adim kayip etmektedir... cocuklarini ikizlerini canlarini gormek istiyor 9 ay boyunca hanimefendi orali olmuyor ve celal gozleri acik sekilde hayatini kayip ediyor.

Hepimiz insaniz hepimiz, Kadin Erkek diye ayrim yapmadan bunu soyluyorum,bir insanin icinde cirkinlik varsa yapacak birsey yok.

Bence kişiden kişiye değişir. Örneğin çok riskli bir iş yapıyorsanız eşiniz bazı şeyleri göze alıp sizinle aile kurar. Erkek yada kadın fark yok. Erkeğin doğası biraz bozuktur kabul etmeliyim kadınla asla kıyaslanamaz. Duygusallık nakadar yoğun olsada bir kadının yanından geçemez. Terkeden çoğu zaman erkek olacaktır. Buda gerçek sevginin alsında pekte var olmadığını gösterir. Kader yazılan oluyor. Ayrılmamak lazım bir söz verildiyse tutmak lazım çok zor olsada. bırakıp kaçmak erkeklik değildir. Valla allah kadınları ne için yarattı tartışılır belki fakat cennetten bile üstün tutuğuna göre vardır bildiği.

kadınlar merhamet donanımlı erkekler mantık donanımlı yaratılmış. belki bu sebeple çoğunlukta terketmiyordur kadınlar. Ama bu demek değil ki kadın da terketmez. İnanç eksikliği varsa her iki cins için de Allah'ın (c.c) verdiği bu donanımları tam anlamıyla ve doğru yerlerde kullanmak mümkün olmasa gerek.
Bu konu böyle uzar gider. Bence bu kadın erkek meselesi olmamalı bir kadın kocasını hasta olunca terketmiyor da yine bir kadın çocuğu engelli diye onu terketmiyor mu? Bu işlerde genelleme olmaz (bence). Her şahıs kendi merhameti, kendi mantığı ile birşeyleri kazanacak ve de kaybedecek...

loveriver; "kadınlar merhamet donanımlı erkekler mantık donanımlı yaratılmış".

Keşke erkek olsaydım keşkee..:mad: Ben değişmek için yormayayım kendimi o zaman..:) Yaradılışımız böyleymiş demekki..:rolleyes:

yahu erkeklerinde merhametli tarafları vardır aslında bu insaniyetle alakalı..merhamet acımaktan gelir...insan acıdığı içinde beraber olmaz sevdiği aşık olduğu değer verdiği için beraberlik yaşar...dolayısıylada merhametten değil karakter,kişilik insani tarftan bakılmalı bence...
adamın biri karısını kaza geçirdiğinde sakat kaldığı için bırakıyosa ona insan diyebilirmiyiz diyemeyiz...

Herşeyin başı allah korkusu...o yoksa..vefa da yok..sevgi de...

İşin aslı,kadınlar olaya duygusal bakıyor erkekler mantıksal...Erkeğin mantığına yatmayınca arkasına bile bakmadan gidebiliyor,kadın üzülmüş mü,ağlamış mı,yıllarca kendine fedakarlık mı yapmış umrunda bile değil,ama kadında duygular baskın..Sevgi fedakarlık ister diyor ve gösterebildiği kadar gösterip,erkeğin yanında oluyor...

Üst Alt