Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilik başvurum malulen emeklilik başvurusu olarak gösterilmiş..?

Teşekkür ediyorum bülent bey iş bir kaç ay daha uzamasın diye sordum

Ama bağ-kur dan askerlik durum belgesi istendi normal midir? Benim bildiğim istenmiyordu askerliği yapmadığım için olabilir mi?çünkü ben 1992 de çürük aldım 1995 de işe başlamam var ondan olabilir mi?

Önceki mesajınızda şunu yazmışsınız:

benim emeklilik başvurum bütün çabalarıma rağmen önce malulen gitti oradan gelince 5510/28 den gidecek. benim korkum beni malulen emekli etmeleri.
işe başlarken rahatsız olduğumun ispatı için askerliğe elverişli değildir raporumu ve 5510/28 den yaralanmak istediğime dair dilekçemi

Demek ki sizin işlem malulen emeklilik için yapılmış. Aksi halde askerlik belgesi ile hiç işiniz olmazdı... Malulen emeklilik olması boşu boşuna zaman kaybettiriyor size. Şimdi olacak olan şu:
1- Malulen emeklilik başvurunuz reddedilecek
2- Daha sonra sizden 28. maddeye göre emeklilik için dilekçe alacaklar. Bikaç ay da o sürecek...

EVET BÜLENT BEY BANA SÖYLENEN O AMA BÜTÜN ISRARLARIMA RAĞMEN MALULEN BAŞVURUM OLMADIĞI İÇİN ÖNCE MALULEN GİDECEK ORADAN GELİNCE AYNI RAPOR ANKARA YA GİDECEK 28. MADDEDEN AMA BEN MALULEN GİDEN EVRAĞIMA ŞU DİLEKÇEYİ EKLEDİM

SGK (BAĞ-KUR) İL MÜDÜRLÜĞÜ

NİĞDE

O725 406 407 Bağ-Kur sicil numaralı sigortalınızım. 5510 sayılı kanunun 25.maddesi gereği ilk işe başladığımda özürlü olmamdan dolayı malulen emeklilik hakkına sahip olamayacağım için %40 ve üzeri özrüm bulunmaktadır. 5510 sayılı kanunun 28.maddesinin ilgili fıkrası uyarınca tarafıma yaşlılık sigortası yönünden tahsis yapılmasını arz ve talep ederim.

SİZCE SONUÇ NASIL OLUR ONLAR DİREK ANKARA YA GÖNDERİRLER Mİ YOKSA BENDEN YENİ DİLEKÇE Mİ İSTERLER?

Boşu boşuna zaman ve maaş kaybı... Ben olsam oradaki memuru da şefi de müdürü de şikayet ederim. Önce SGK başkanlığına, sonra BİMER'e... Öünkü yaptıkları şey kasıtlı görev ihmali ve vatandaşın mağdur edilmesi... Sicillerine işlenmesi için elimden ne geliyorsa yapardım. Madem ki onlar bana çektiriyor, ben de onlara çektirirdim!

Sizi 5510/28. madde kapsamında şu iki evraktan biri ile sevk etmek zorundalar. Siz zaten "ben malul değilim" diyorsunuz, yani malulen emeklilik hakkını bi yana bırakıyorsunuz kendi isteğinizle; bu ortadayken, şimdi onların çıkıp "sen malul değilsin, malulen emekli olamazsın" demeleri mantıklı olabilir mi!

Bagkur_Sakatliktan_Yaslilik_Emekliligi_Sevki.png

Bagkur_Sakatliktan_Yaslilik_Emekliligi_Sevki_EK2.png

Sadece ek2 ile sevk edildim çok uğraştım ama olmadı adana daki şef selim kırık beyde ancak bu şekilde bir uygulama yapılabilir dedi o zaman yeniden sevk mi edileceğim?ama bağkurdaki memur arkadaş ve selim bey yeni sevke gerek yok bu evraklar gidecek dedi

Ankara ya aynı raporlar gidecekmiş şimdiden teşekkür ederim

EK2 ile sevk edilmeniz normal. Orada sorun yok. Sorun, "önce malulen emeklilik değerlendirmesi yapıcaz, onu reddedicez, sonra 28. maddeye göre sakatlıktan erken Yaşlılık emekliliğini işleme koyucaz" demelerinde.

Ya siz bir şeyleri yanlış yapıyor veya aktarıyorsunuz, ya da kurum çalışanları hatalı işlem yapıyor.

Zaten kurum ilk defa 28 maddeden işlem yapıyor selim bey ise biz adana da böyle uyguluyoruz diyor burada ki memurlar da böyle olacak deyip gönderdiler oradan gelince ankaraya gidecekmiş ben yasayı uygulanma genelgesini hepsini götürdüm bilmiyoruz diyorlar ve bu şekilde uyguladılar evet zaman kaybı olacak birde bülent bey benim rahatsızlığımdan bir arkadaş malulen oldu ben malulen olmak istemiyorum çalışmak zorundayım sizce sonuç ne olur

Hemofili hastasıyım

Sizi zaten malulen emekli etmezler. Yalvarsanız, "Allah rızası için beni malulen emekli edin" deseniz de etmezler... Çünkü maluliyetiniz ilk sigortalı olduğunuz tarihten önce mevcuttu.

çok teşekkür ederim yardımlarınız için neticeyi yazarım kolay gelsin

Red gelen malulen emeklilik

Red gelen malulen emeklilik raporlarım aynen 5510/28. Maddeden ankara maluliyet ve kurum sağlık kurulları daire başkanlığına gönderilebilir mi yoksa yeniden sevk alıp o şekilde mi devam edeceğiz?bağ-kur daki memur arkadaş aynı raporları göndereceğiz diyor

Varolan rapor aynı şekilde işlem görecektir bence. Yeni rapor anlamsız olur zira.

RAPORLARIM BEKLEDİĞİMİZ GİBİ RET GELMİŞ BEN ŞİMDİ ŞÖYLE BİR DİLEKÇE YAZDIM DOĞRU MUDUR

SGK (BAĞ-KUR) İL MÜDÜRLÜĞÜNE

NİĞDE

0725 406 407 Bağ-kur sicil numaralı sigorlanızım
5510 sayılı kanunun 25.maddesi gereği ilk işe girişimde özürlü olmamadan dolayı ret edilen raporlarımın 5510 sayılı kanunun 28 maddesinin ilgili fıkrası gereği tarafıma yaşlılık sigortası yönünden tahsis yapılmasını arz ve talep ederim

15.02.2011

Raporum çalışma gücünü%60 kaybetmediğimi belirterek ret geldi bu evrağa tahlil ve ayrı dilekçe koymama izin vermediler aynen gelen rapora birşey eklenmeden ankara maluliyet ve sağlık kurulları daire başkanlığına gönderiliyor yapılan uygulama doğru mu?

Doğru!çünki malulen emeklilik oranı %60 oda prim ödüyorken olmalı..Sana 28.maddeye göre % 40 ve üssü yetiyor.

Ama benim maluliyet'im %60 ın çok üstünde benim ret kararım ilk işe başlarken de özürlü olmamdan olması gerekiyordu diye düşünüyorum.şimdi bana ankara yeni değerlendirme mi yapacak oranı sanırım orası karara bağlıyor öylemi sonucu ankara dan hangi telefondan öğrenebiliriz bilen varsa şimdiden teşekkür ederim

İyice saçma sapan iş yapmaya başladı sgk. Çıldırtmaya çalışıyorlar sanki!

28. maddeye göre işlem yapsınlar da artık, gerisi önemli değil. Yeni rapor isterler mi, başka ne tür saçmalıklar yapabilirler, kestirmek imkansız. Bekleyip göreceğiz!!!

Peki oranı düşük verip emekli ederlerse maaşımı etkiler mi?çünkü etkilerse cetvele göre itiraz edeceğim.şimdiden teşekkür ederim

prim sürekli yattı 1995 den beri devam ediyor şuan 282 yatıyor.tahmini maaş ne olabilir?

sonucunu merak ediyom bende sizin gibi esnafım bizide burdan bilgilendirirmisin...

sürekli buradayım kesinlikle sonucu yazacağım

şuan 15 yıl 5 ay oldu ama benim rapor oranım yüksekti %80 hemofiliden %40 ortapediden ayrıca gözde renk körlüğü var o kaç olur bilmiyorum

aslında sadece hemofili bile faktör düzeyi sıfır (0) çıktı buda %80 cetvele göre ama anlamadım malulen giden evrakta ret gelen sonuç %60 özürlülüğünüz olmadığı diye geldi itiraz edecektim ama ben 5510/28 den emekli olmak istediğim için şuan bekliyorum hayırlısı bakalım bence yeni rapor isteyecekler işi uzatmak için sgk emekliliği geçiktirmek için herşeyi yapıyor

01.18.1995 ilk işe girişim o yüzden benim için oran önemli yıl için %60 ve üzeri olmalı emekliliğimin onaylanması için

Emekli ol da, nasıl olursan ol. Maaş açısından bir farkı olmaz...

Peki arkadaşlar ankara dan sonuç kaç günde gelir ? Sgk ya ne zaman sormalıyım çünkü oradaki memur arkadaşlar sadece azarlamayı biliyor.benim işlem 5510/28 maddeden emeklilik işlemi burada ilk olacak onlara işlerini öğretiyorum ya ondan pek hoşlanmıyorlar benden

2 hafta sonra Ankara'dan sormayı deneyin: SİGORTALI TAHSİS İŞLEMLERİ 0312 458 72 04 – 458 72 40

Sağol paranoya arkadaş mücadeleye devam sgk işi uzatmak istiyor hayırlısı olsun ne kadar prim alabilirsem kar hesabı ama ne yaparlarsa yapsınlar hakkımı alacağım

2 hafta sonra Ankara'dan sormayı deneyin: SİGORTALI TAHSİS İŞLEMLERİ 0312 458 72 04 – 458 72 40

bülent bey bu numara sigortalar tahsis işlemleri daha benden tahsis için bir şey alınmadı benim evraklar maluliyet ve sağlık kurulları daire başkanlığına gitti oradan nasıl bilgi alabilirim

bülent bey direk telefonu araştıra araştıra buldum evet sizin verdiğiniz telefondan da sonuca gidiliyor ama asıl tam nokta şu
Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi
tel:0 312 2078866-67 belki lazım olan arkadaşlar olabilir
benim evraklar daha 22.02.2011 de kurulda olmuş ay ortasını bulacağı söyleniyor

ayrıca ilginiz için teşekkür ederim bülent bey

Üst Alt