Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim hemşire. Görme kaybından dolayı emeklilik başvurusu yapabilir miyiz?

Bugün itibariyle e devlette emelilik işlemleri evrak kaydında yeni bir kayıt düştü. Gelen yer olarak hitap yazıyor ancak açıklama görünmüyor. Sanırım bahsettiğiniz budur.

Ogorken mesai bitiminde tekrar bakın. Bir de SGK dys evrak takip sistemine bakın. Sabah açıklamasız düşen kayıt mesai bitiminde dys'de açıklamalı görünebiliyor.

Davlumbaz

Ayın 10 u itibariyle maaş ve ikramiye hazırlandı kurum mektubu hazırlandı ibareleri düştü. Sanırım gelecek hafta maaş yatar. İkramiye muhtemelen daha sonra yatar. Genelde ikramiyeler daha geç yatiyormus

Ogorken bizim ikisi aynı anda yattı. Haftaya bakarsınız hesapta göremezseniz bankaya sormayı unutmayın. Başka hesapta bekleyebiliyor. Hayırlı olsun

Benim de aklıma emekli yolluğu mevzusu takıldı. Bu para standart miktarda (1863 TL) herkese yatıyor mu?
Herkese derken tabi ki kamu memur ve işçi emeklilerine.
Üniversitede işçi kadrosunda çalışan kuzenim emekli oldu. Haberi yokmuş mevzudan. Kendisine bahsettim. Ziraat Bankasına gidip sormuş. Adına yatan para varmış çekmiş.

Davlumbaz
Teşekkür ederim. Kontrol ederim tabiki.sagolun.

AhmetGS17
Hocam devlette çalışip emekli olan işçi memur herkese yolluk yatar. Bahsettiğiniz miktar standart. Eskiden mesafeye göre falan değişiyordu ancak artık standart.

Maaş ya da ikramiye halen yatmadı. Bir hafta önce maaş ve ikramiye hazırlandı, kurum mektubu hazırlandı diye ibare düştü. 2 gün önce de dosya işlemi tamamlandı arşive iade edildi diye ibare düştü. Ancak emekli maaş kaydını sorguladigimda kayit bulunamadı diyor. Hesaba yatan bir şey de yok. Sanırım Kasım ayının başında 1,5 maaş şeklinde yatacak. Maaşında değilim ama insan işlemlerin bittiğini görmek istiyor yeminle farklı bir duygu çünkü bu

Ogorken 4c emekli maaş bilgisinden baktığınıza emin misiniz? Maaş ilk geldiğinde hiçbir yerde görünmüyor. Sadece bankaya gidince görüp çekebilmiştik. Telefonla müşteri temsilcisine sorunca da söylüyorlar. Bence sizin maaş gelmiştir, bankada bekliyordur.

Davlumbaz

Evet üstad e devletten 4c emekli aylık bilgisine baktığımda kayıt bulunamadi diyor. Bankaya sordum yatmadı dediler. Bakalım bu hafta kontrol ederim yine. Ama e devlette maaş kaydı bulunamadı demesine şaşırdım. Neticede maaş ikramiye hazırlandı kurum mektubu hazırlandı yazıyor. Neyse bu hafta da takip edelim bakalim

Dün itibariyle maaşım bağlandı. İkramiyem de yattı. 16 yıllık öğretmenlikten sonra 2/2 derece kademe 2200 ek gösterge üzerinden 2609 TL maaş 60828 TL de ikramiye aldım. Tabiki bu ayki maaş yarım yattı. Allah herkese sağlık sıhhat afiyet versin. 16 Eylül'de dilekçe verdim 27 Eylül de ilişik kestim 24 Ekim'de maaş ve ikramiyem yattı. Süreç bu şekilde. Herkese tekrar şifalar dilerim

Daha önceden yazmıştım. Eşimin şeker hastalığından dolayı görmesi çok azdı. Vücudunda sürekli ağrılar oluyordu. Bir gün yine kollarım ve göğsüm ağrıyor yanıma gel diye telefon etti. Kendisi hemşire olduğu için kalp krizinden şüphelendi. Hemen hastaneye götürdüm. Yürüyerek girdik hatta EKG çekileceği sırada vücuduna bağlanmasına yardım bile etmişti. Tam çekilirken kusmaya başladı. Kalp krizi geçirdi. CPR alanına aldılar. Üniversitede Tıp okuyan oğluma danıştım ve hemen geleceğini söyleyince durumun ciddiyetini anladım. Önce anjiyo için sevk edeceklerini söylediler. Sonra kalp masajıyla götürüp anjiyo yaptılar ve ana damarın tıkalı olduğunu, tamamen açtıklarını ama beynin oksijensiz kaldığını söylediler. Yoğun bakıma alırken de kalp masajıyla götürdüler. Kalp ritmini bir türlü tutturamamışlar. Kalp 4 defa durmuş zorla çalıştırmışlar. "Uyanırsa" dedi doktor, bakım hastası olur. Bakım hastasının ne olduğunu biliyorum. Eşim senelerce yoğun bakım hemşireliği yapıp göz şikayetleri artınca palyatife geçmiş, oradan da engelden emekli olmuştu. Herkes yol gösterdi bize sağolun. Uyanmadı. Yoğun bakımın önünde yarım saat haber bekledik, gelip öldüğünü söylediler. 2 Haziran gece yarısı saat 00.15 ölüm saati olarak yazmışlar. Doğal ölümmüş. Ogorken emekli olabildi mi diye sorardı. Bahadırdr ne yapmış derdi. Bir bir okurdum burada yazanları. Şimdi yine girince bir garip oluyor insan. Dualarınızı bekliyorum.

Üst Alt