Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim hemşire. Görme kaybından dolayı emeklilik başvurusu yapabilir miyiz?

Ogorken eşim de ayrılış dilekçesini 16.08.2019'da verdi. Bugün e devletten maaş göründü.

Son düzenleme:
Aytektek

Peki ilişik kesme dilekçeden ne kadar sonra gerçekleşti. Benim için öncelikli olan ilişik kesme çünkü? Maaş 2 ay geç olsa da önemli değil.

Aytektek .Insaallah bekliyoz bakalim

Ben hem sgk maas hem ikramiye diye 2 sitesi var sgk nin ordan bakiyorum da 2 farkki maas hesapliyo hangisi baglancak merak icindeyim benim durumu inceleyen uzman isin icinden nasi cikcak bakalim

Hitapta kazanilmis hak ayligi kidem ayligi farkli hangisini temel alacaklar falan cetrefilli baya

Ogorken

05.07.2019 ilk defa dilekçe istemişlerdi, raporun onaylanıp gelmesi ve ilişik kesme dilekçesinin verilmesi 16.08.2019 Maaşın e devletten görünmesi bugün.

Davlumbaz

Benim raporum zaten SGK tarafindan onaylanmış ve isteği doğrultusunda emekli olabilir yazısı gelmişti. Ben de 16/09/2019 pazartesi emekli olmak için dilekcemi yazdım. Hayırlısı bakalım sanırım ilişik kesme yazimin gelmesi 1-1,5 ayı bulur gibi. Yine yazarım buraya da. Teşekkürler sizlere de hayırlısı olsun cümleten arkadaşlar. Allah herkese sağlık afiyet versin

Aynen 1 ayi bulur sonra ayrilis ilisik kesme ve bekleme sureci baslicak.Insan sabir tasi olsa taslar yani

Bahadırdr

Ben daha önce SGK dan raporumu onaylatirken az catlamadim. İlk önce evrak kayboldu ardından tekrar gonderdim raporun aslini istediler. Aslını gonderdikten sonra da onaylandı ancak süreç 9 ayi bulmuştu. Şimdi tek isteğim ilisigimi keseyim de işe gitmekten kurtulayım. Zira hastaligim da iyi durumda değil bu aralar. Ogretmen olduğum için şuan izin alma şansım da yok. Raporlarlarla da idare etmek zor oluyor. İlişik kesilsin de maaşı 2 ay beklerim. Eksi hesaba gömülür iktamiyeyle kapatırız sağlık olsun. İnşallah ilişik kesme fazla uzamaz. Buradan yazacam süreci sizlere de. Sağolun

Ogorken@ kardesim ilisik kesmede iki husus var birincisi siz kendi kurumunuza emeklik dilekcesi verip kurum ust onayi geldikten sonra is yerine size soruyolar hangi gun ilisik kesecen diye genelde bir gunde kesiliyo ikinci husus kurum ilisiginizi kestikten sonra bagli bulundugunuz ust kurum sgk sizden gelen ilisk kesme belgesini degil kendileri yeni bir ilisik kesme belgesi sgk gonderiyolar bu iki islem yaklasik 2ayi buluyo bir ay sizon sgk gelen onay yazisini sizin emeklilik dilekcenize mutakip ust kurumunuz ornek bakanlik onay gibi emekliliginizi onaylamasi 2 ayda sizin ilisik kesme belgelerinizin sgk gitmesi toplam iki islem iki ay

Aytektek

Yapma be üstad :( neyse hayirlisiyla bitsin de. Bu ara zaten sürekli hastanelerde tedaviyle uğraşıyorum. Crohn hastasıyım. Yeni bir ameliyat durumu da var. Artık rapor falan bir şekilde idare edeceğiz. Teşekkürler cevap için.

Aytektek .Benim evraklar 1 hafta once sgk da gorundu ama hic hareket yok gelen evrakta bekliyo hala normal mi?

Biz bugün bankaya gittik. İkramiye hesapladığımızdan düşük, maaş da yarım olduğu için anlaşılmıyor. Maaş aldığı aynı banka adını vermiştik ama farklı hesap açılacakmış. Bahadırdr eli kulağındadır sizin işin, aramızda bir hafta vardı, bugün hayırlı haberler alırsınız inşallah.

Insaallah

Bu arada sizin memleket nere ben Ispartadayim

Ikramiye neden dusuk ki sordunuz mu birine?

Bahadırdr Kırklareli'ndeyiz. İkramiyeyi programdan hesaplamıştık. Bugün de bankaya sorduk. Neredeyse 4 bin lira fark var arada. Belki de vergisi falan vardır. Çok önemli değil zaten emekli olsun da.

0.2 0.3 görme oranı ile %60 geçersiniz ben 0.5 .0.5 ile devlet hastanesinden% 62 oran almıştım sadece göz ile

Bahadir @ islemin normal bir hafta oyle oluyo sonra hareket basliyi 10 ile 15 gune maas hesaba yatiyo benim 13 icinde yatti seninde o kadar surer

Dün banka şubesine gittik. Haketmiş olduğu yarım maaş ve ikramiye hesaba geçti. Bundan sonra ayın 1'inde maaş alacakmış.

Cok sevindim.Allah hayirlisiyla yemeyi saglikla omur gecirmeyi nasip etsin.

Ben de ise bisi yok hala.Gelen evrakta kaldi 14 gun oldu anasini satiyim.Zaten bakanlikta 20 gun bekledi bana gicik mi oldu SGK anlamadim.

Bahadırdr biz önce telefonla öğrendik, sonra e devlete düştü. SGK'ya telefon etseniz?
Nuray6141 SGK'ya evrak gittikten sonra yaklaşık 40 günde emekli olabilir diye geldi. Emekli dilekçesini ayın 16’sında verdik. Cuma günü e devlete düştü. Dün de ödemeyi aldık. Süreç bu şekilde.

Davlumbaz

benim daha çook beklemem gerek demek. sağ olun. eşinizin emekliliği hayırlı olsun.

bir şey daha sormak istiyorum müsaadenizle. Emekli olabilir cevabı gelince hemen ilişik kesiliyor mu yoksa tekrar yazışma mı var.

Davlumbaz, hangi telefindan sordunuz ariyim bi duruyor mu telefon?
Nuray6141, ilisik kesme yazisi gelince 30 gun icinde ayrilis yapmaniz lazim sonra evraklar kurumunuzda silsile halinde bakanliga kadar gidip orda yazilar yazilip SGK ya gidecek sonra beklemeye devam .Yani beklemek ve sabir bu surecin en temel olayi.Nirvanaya erene kadar sabir sabir sabir.😁

Bahadırdr 03124587442 emekli sandığı bunu aramıştık. Numarayı siz verdiniz diye hatırlıyorum herhalde yanlış hatırladım.

Aradim 20 sinde saglik kuruluna girmis sizinkiler de girmismiydi yeniden zaten girip onaylanmisti bi daha niye girdi yaw?

Bahadırdr SGK'ya gidiyor tekrar kurula girmiyor zaten hepsi bir yerde onların. Masalar arasında dolaşıyor evrak bence.

Su anda en buyuk kuskum ust yazinin maluliyet diye yollanmis olma ihtimali bakanliktan nasi gittigini gormedim cunku

Oyle bisi olursa ne sacmalik olur ama yani

Gercekten kuruldaysa zati 15 gune zor cikar

Bahadırdr 4c emeklilik işlemleri ile dys evrak takipte kontrol ederseniz oraya düşüyor. Toplamda 6 kayıt oluyor önce. O zaman maaş hazır oluyor. Uzmana gönderildi falan diyor. Sonra evrak dosyaya kaldırıldı deyince maaş da gelmiş oluyor. Sizde kaç kayıt var? Eğer kayıt sayısı artmışsa eli kulağında çıkar yakında.

Üst Alt