Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim hemşire. Görme kaybından dolayı emeklilik başvurusu yapabilir miyiz?

Sagolun.Simdi yazi gelince teblig olcakmis.Sonra sgk ya tekrar gidecekmis herhalde gene tam netice 1 ayi bulur bu arada ben izinliyken teblige zorlamazlar diye dusunuyorum.

Eşim de ücretsiz izinde. Göreve başlama yapıp yıllık izne ayrılmayı düşünüyordu, personel işleri biz sana haber vereceğiz dediler. Herhalde bu SGK'ya gitme sürecinde izin kullandıracaklar. Daha vakti var demişlerdi çünkü.

@Bahadırdr bakanlığı aradım dediğiniz sağlık bakanlığı mı? Biz bugün emekli sandığını aradık, 1 ağustos itibariyle kuruma yazınız yazılmış içeriğini göremiyorum dediler. Bu ne demek, olmuş mu olmamış mı anlayamadık. Siz bakanlığın hangi numarasından ulaştınız?

Bir de yanına not düşmüşler. Gereği maluliyet yazıyordu ya, kayıt için diye de eklenmiş. Ne demek?

Saglik bakanligi emeklilik subeyi aradim .Sizin sgk dan yazi cikmis simdi bakankiga ordan saglik md sonra hastaneye falan beklemek lazim.Yazi gelince cevap belli olur tel da bisi soylemezler.Ben o asamalardan sonra emeklilik dilekcesini vermistim onun icin aramistim .

O yazi standart cikiyor ben de daha once aynisini forumda sormustum hatirlarsaniz.Sorun yok beklemeye devam.

Simdi bakt8m benim yazi 23 haziranda yaz8lmis 11 temmuzda hastaneye geldi 19 gun sizin ki de 20 agustos gelir ama arada tatil var gicik bi surec beklemek

Bahadırdr teşekkürler. Olup olmadığını bilmiyoruz ya, o yüzden sıkıntı ediyorum. Bilsek en azından önümüzü görürüz. Oldu-olmadı birşey de demiyorlar ki. Emeklilik şubeyi aradık biz de, telefonları açmıyorlar.

Bugün emeklilik işlemleri servisinden aradılar. Yazıyı kuruma göndereceklermiş. Emekli olmak isteyip istemediğini sordular, eşim tamam dedi. Rapor onaylanmış, gönderecekler. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim Aytektek Bahadırdr

Hayirli olsun .Hepimiz ayni sancili sureci yasiyoruz destek olmak bilgi paylasmak guzel sey.

Bu arada ben izindeyim yazi geldi mi diye bi personele ugradim gelmis teblig edin ayrilis yapilsin diye, imzalamadim 15 ya da 16 gibi maasi alip ayrilacagim insaallah.Darisi basiniza.

Bizim emeklilik yazısı çkys'de varmış ama sisteme düşmemiş. İşe başlama yapıp senelik izin almamızı önerdiler. Mutemet diyor ki, maaşını al ve öyle emekliye ayrıl. Birkaç gün ücretsiz izin kullan.
Tabii ki eşim göreve başlama yapınca ben de aldığım eş yardımını iade etmeliyim. Küçük bir para ama sonradan faiziyle ödemektense şimdi hemen gidip ödemek daha mantıklı. Gidip bildireceğim.

Hayirli olsun ben de tatil donusu nasipse ayrilacagim .Sizden hizmet dokumu istediler mi kendileri mi ekledi?

@Bahadırdr hizmet dökümü istemediler, herşeyi personel işleri hazırlamış. Bir kağıt verdiler bilgi işlem, ayniyat, vb birimleri gezdik, hepsine imzalattık. Şifreler iptal edildi, giriş kartları, kimlik kartı vb. alındı. Demirbaş yoktu üstüne, ondan daha kolay oldu. Sonra o kağıdı götürdüğümüzde diğer evrak hazırdı. Sadece fotoğraf istediler, nüfus cüzdanı fotokopisi çektiler. Emeklilik dilekçesi, maaş almak istediği banka dilekçesi, iki üç tane de tebellüğ belgesi imzaladı. Mutemet önümüzdeki hafta normal maaşın yatacağını söyledi. Ücretsiz izinden dolayı almadığı normal maaşını dün yapmışlardı çünkü. BES kesintilerini bankadan alabilirsin dediler iki yıllık falan, istersen de yatırmaya devam et dediler.

@deathless teşekkürler. Burada sizler olmasanız emekli olamazdı. Hiçbir bilgiye ulaşamamıştık.

Davlumbaz
Hayırlı olsun arkadaşım. Sizin adınıza çok sevindim. Ayrıca Allah şifalar versin, engellilerin yardımcısı olsun.

Bahadırdr nasıl anlayacağız onu? E devlette herşey olduğu gibi duruyor. Bir değişiklik yok. Tescil kaydında kurumdan pasif-emeklilik yapmışlardı. Onun haricinde bir değişiklik yok.

E devlete duser diye tahmin ediyorum bende de hareket yok merak ettim ne asamada acaba?

Ben de pasif olmusum ama ckys den dusmemis hala

Bahadırdr Çkys'den düşüp düşmediğini personel işlerinden mi öğrendiniz? Ben evrakta bir değişiklik, hareket vb görürsem buraya yazacağım.

Benim evraklar sgk ulaştı fakat e devlette gözükmiyo henüz

Bu bekleme sureci hic bitmicek galiba raporu bekle vergi indirimini bekle sgk saglik kurulunu bekle kurum onayini bekle simdi de e devleti bekle .Neyse sonu mutlu olsun bari.

9 ay olmus benim seruven baslayali.

Bahadırdr eşim çkys sistemine giremiyor yetkisi yok. Şimdi şifreler falan iptal edilince mi öyle oldu diye sordum.Zaten normalde de sadece özlük bakabiliyormuş. O yüzden ne aşamada bilmiyorum. Aytektek siz nerden öğrendiniz? Personel işlerinden mi?

O adrese girince sifre istemiyor TC kimlik no aile cilt no soruyor o kadar

Ben sgk dan evrak kayıttan ögrendim e devlet evrak kayıtta dun bundan önceki tarıhler silinmiş evrak giriş cıkışlar sadece evrak takip yazıyor tarih yok acıklama yok

Bahadırdr personel görev yeri ve zimmet durumu diye birşey açılıyor. Başka bir sayfası mı var yoksa oradan mı bakılacak? Ben birşey anlamadım. Çalışma durumu bilgisine erişilemiyor. Görev yeri bilgileri boş. Zimmet durumu: zimmet kaydı bulunamadı yazıyor.

Gorev yeri bossa dusmus demek ckys den.Ben hala kadrosunun oldugu yerde calisiyor gorunuyorum bugun mudurluge gidicem

Üst Alt