Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim hemşire. Görme kaybından dolayı emeklilik başvurusu yapabilir miyiz?

Tesekkur ederim.Sayin Davlumbaz ne zaman gelir bilgim yok devlet cok yavas maalesef

Aytektek tekrar soruyorum kusura bakmayın eşim mutlaka size bunu sormamı istiyor, şimdiye kadar ne dediyseniz aynen oldu. Eşime emekli olmak istiyorum dilekçesi yazdırdılar ama e devlette hiçbirşey görünmüyordu. Rapor onayı vb. bundan sonra olacak işler mi? Direkt emeklilik üzerinden mi gidiyor kurum? Biz anlayamadık.

Davlumbaz sabirla bekleyin raporunuz sgk onaylansin once ondan sonra daha net bilgi paylasiriz benim tahminim Kurumunuz sizin evraka mesleki gorevi yapamaz be Baska gorevlerde calistiramam yazisi yazacaktir sgk kurumlardan bu tur gelen yazilara saglik kuruluna emekliligin onaylanmasi yonunde gonderiyo ve saglik Kurulu rapor uzerinde bi eksiklik yoksa onayliyo yeni rapor isdemiyo sizden daha emekli gorus yazisi gelmeden Kurum emekli olmak isdiyorum diye pesin imza almasi sanirsam pesin emeklilik yonunde sgk da talepte bulunacak yapmaniz gereken rapor onay. Surecini beklemek insalah hayirli olur

E Devlete gorunmuyosa daha sgk intikal etmemis bakanlik emeklilik subsinde islem goruyodur sgk Evrak geldiginde mutlaka e Devlete düser siz emeklilik subenizden bilgi talep edin 20 gun once emeklilk dilekcesi verdim Kurum emeklilk subeye daha Yarin gidecek evraklar benimde sgk gitmedigi icin e Devlete gorunmuyo ama Ben ankaradan kendi emeklilk subeden takip edip bilgi Aliyorum sizde oyle yapin sgk ya ulasmadan evraklar e Devlete gorunmez

Emeklilik dilekcesini verip mi izne cikmali yoksa izinleri bitirip mi dilekceyi yazmali acaba?

Yazi gelir gelmez hemen dilekceyi yazmali mi yoksa bekledikce uzar mi?

Bahadırdr eşim de aynı şekilde soruyor, ücretsiz izinde olduğu için bir ay senelik iznimi kullanıp maaş alsaydım diyor ama ne zaman dönüş yapması gerektiğini bilmiyoruz ki... Yazı e devlette görününce mi, kuruma postalanınca mı? Personel işlerine sorduk, acele etmeyin dediler.

Bahadırdr darwas Aytektek OturanBoğa
E devlet 4-C emeklilik işlemlerinde sorguladığımda bugün itibariyle bir kayıt görüyorum. Varide tarihi falan var. Evrak açıklama kısmında "tahsis" yazıyor. Bu ne demek? SGK'nın DYS sisteminde 2019 yılına ait evrak sorgula diyorum evrak bulunamadı diyor. Emekliliği SGK onaylamış mı, yoksa daha yeni mi SGK'ya gitmiş? İşlemler tahminen ne kadar sürer?

Bakanliktan sgk ya yazi gitmis 15 -20 gune emeklilik daire baskanligina ordan malullere aylik baglamaya falan 40 gun onaylanma sureci var

Sabir edip beklemek lazim sayin Davlumbaz

Dun sgk dan emeklilik onay yazisi gelmisti ben de bugun emeklilik icin dilekceyi yazdim baktim malulen diye yazmis personel aldum degistirdim 5510 sk g4 maddesi 6. Fikraya gore diye sgk yazisini ilgi tutturup imzaladim hayirlisi bakalim

Bahadırdr bize sağlık bakanlığından sordular emekli olmak istiyor mu diye ona istinaden bakanlığın yazısı ilgi tutulup dilekçeye emekli olmak istiyorum yazıldı. Sizinki farklı birşey demek ki.

Ben gorus yazisi istemistim sgk saglik kurulu incelesin raporda oran dusmezse durum netlessin diye emeklilik dilekcesini yeni verdim

Belki sizin yontem daha iyi olabilir simdi bitun surec yeniden basliyor

Bahadırdr biz dilekçeye oranımın tekabül ettiği sürede emekli olmak istiyorum yazmıştık. Bakanlık emekli olmak istiyorsa bildirmesi ve yazının tebliği diye kuruma yazmış. Bizim oran balthazard formülüne göre %50 ama süre 24 yıl 6 ay. Sizin balthazard oranı neydi, süre ne kadar?

Ayni bakanliga yaziyoruz farkli cevap geliyor bizim bakanlik biraz karisik.Benim 74 suresizdi ,maliye de suresiz dedi,sgk onayinda da sure yok ama emeklilik onayi konttol serhli mi olur bilmiyorum

Bahadırdr bizim de rapor sürekli, süre derken fiili hizmet süresini yazdım. Sizin iş karışık, önce emekli sandığı sonra başka kurum sonra tekrar emekli sandığı. Birleştirmeleri falan karışık. 4-A mı 4-C mi o bile net değildi. Öğrendiğim kadarıyla sürekli raporlarda kontrol şerhi pek olmuyor, sonuçta hastalığın düzelme şansı yok ki, Eşimde tip 2 diyabete bağlı retinal kanamalar, sert eksudalar, makulada ödem, katarakt var. Hadi kataraktı ameliyat edecekler, görmesi artar mi diyoruz, pek değişmezmiş. İğne falan yapıyorlar, biraz açılıyor, bir ay sonra eskiye dönüyor. Zaten yoğun bakımda çalışıyordu. İlaçların isimlerini okuyamıyor, yakın görme yazı okuma yok, damar yolu bile açamıyor, nerede çalıştıracaklar? Keşke biraz daha iyi görse, çalışmaya razı, insan hasta olmayı ister mi? İyileşme şansı olsa süreli verirlerdi ki süresiz vermişler şu an, sonradan da ekstra kontrol istenen duymadım, hatta burada başlık açılmıştı, 5434 sayılı yasaya tabi olup kontrol muayenesine çağırılan var mı diye soruyorlardı hiç çağırılan yoktu.

Kronik ve kuratif tedavisi henuz bulunmamis hastaliklarda kontrol olmamali tam bagimli hale gelmis hasta da kontrole cagirilmamali hekim olarak benim kanaatim budur.

Bu turlu idari hukuki islerde kurum calisanlari ve bakanlik yetkilileri donanimli olmali kisiyi dogru yonlendirmeli ve isin oluruna bakmali.Once gorus alalim sonra dilekce ver yerine bastan dilekce ile hallolabiliyorsa oyle yapilmali ne kadar elektronik ortama gecilse de halen burokrasi yavas isliyor maalesef.

Aytektek verdiğiniz numarayı aradık. 23 temmuzda kurula gönderilmiş dediler. Ne zaman çıkacağını bilmiyoruz dediler. Tahmini olarak kuruldan çıkması ne kadar süre alır? Ona göre tekrar arayacağız.
Bahadırdr sizde bir gelişme var mı?

Ben de 12 temmuzda emeklilik dilekcesini verdim 23 temmuzda saglik md den bakanliga gitmis daha ulasmmis mi bilmiyorum verdikleri barkod no ile sorgluyorum bisey cikmiyor beceremedim ya da.Yani bati cephesinde degisen birsey yok beklemeye devam.

Sgk Dys evrak takipte evrağımız göründü. Üç kayıt var. Sonuncusunda varide no, gereği maluliyet yazıyor. Çoğu gitti azı kaldı diyebilir miyiz?

Benim de o yazidan sonra epey herekt olmadiydi ama 15 gun sonra yazi geldi hastaneye o tarihten 2 gun sonra yazilmisti yazi

Yani madem bu yazinin basili hali gelecek gidecek niye e imza var ebs var bekle Allah bekle....

Ayni ilde hastaneden mudurluge ordan bakanliga 11 gunde yazilmis daha giedecek de ordan sgk ya gidecek de onaylancak da tekrar bakanliga ordan il mudirlugune ordan hastaneye, guvercine baglasan 2 gunde gider yaw

Bahadırdr hastaneye gelen yazı emeklilik dilekçesi içindi, değil mi? Biz dilekçeyi verdik ya, kesin sonuç gelir diye bekliyoruz bir ay içinde.

Gorus yazisina cevapti.Saglik kurulunca incelenip raporun onaylandigi istersem emeklilik isteginde bukundugumda islemlerin baslatilacagina dair yaziydi

Bugün e devlet 4c emeklilik işlemleri bölümüne bir kayıt daha düşülmüş. Geldiği yer olarak elden yazıyor. Aldığımız rapor e rapor olmadığından sanırım onu da SGK'ya ulaştırmışlar. Bunun haricinde dys sisteminde üç kayıt aynen dünkü gibi duruyor.

Sayin Davlumbaz Ben barkod no ile sorgulamayi bi turlu becwremiyorum nasil bakiyorsun bana verilen no kisa sanki yaziyorum bombos bi sayfa aciliyor.Rica etsem anlatir misin?

Bahadırdr sağlık bakanlığı belge sorgulama diye atıyorum, şu sayfa çıkıyor: https://ebysportal.saglik.gov.tr/TR,2045/belge-takip.html
Sonra burada üstteki kutuda barkod no yazan yere numarayı giriyorum. Alttaki kutuda Belge sayısı ve tarihle belge takibi kısmına hiçbirşey yazmıyorum. Bir altta güvenlik kodu kısmı var. Orda resimdeki harfleri alttaki kutuya yazıyorum. Bilgileri getir butonuna basıyorum. Sağlık bakanlığı yönetim hizmetleri yazıyor bulunduğu yerde.
Bakabildiniz mi?

Baktim simdi yazidim ayni sayfaya donuyor yeni kod cikiyor:)

Ben bilgi islemcilere yaptiriyim simdi polk. cok yogun kafayi kurtariyim bi

Bahadırdr telefondan bakıyorsanız sayfayı aşağı kaydırmayı unutmayın. Görünmüyor çünkü. İlk etapta ben görememiştim. Yeşil bir kısım var altta, orda yazıyor sorgu sonucunuz. O yüzden yeni kod geliyor tamam dediğimizde.

ok. Şimdi gördüm aşağıda kalıyormuş.Teşekkür ederim.

Bu evrak bu hızla giderse 3 ayda anca gelir o zaman.19 gündür SGK ya gidememiş.

Bahadırdr bizim evrak SGK'da kurula girmeyi bekliyor ama barkod no bize sağlık bakanlığında diye gösteriyor. E devletten SGK 4c emeklilik işlemleri evrak takibine tıklayınca görünüyor. Bir de SGK dys takip sistemi var, oradan da evrağın hareketi görünüyor. Ben barkod no ile boşuna vakit harcadım, SGK ya gittiği barkod no ile görünmüyor. Diğer yerlerden tekrar bakın bence

Az once bakanligi aradim yazi onaylanmis ust yazi yazilmis teblig icin yola cikmis dediler.Sonra ayrilis yapip sgk ya gidecekmis tekrar.Hem sevincli hem huzunluyum.

Üst Alt