Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski raporumla Bağkur'dan emekli olabilir miyim?

@yasinbey,

Artık a-b-c farkı yok. Herkes aynı... SGK Hastalık Listesi'ne göre tek bir hastalıktan alınacak tanının düzeyine göre emeklilik şartları belirlenecek

Ocak_2025_sonrasi.jpg

@OturanBoğa, abi dun hesalapladim ben 2007 girisli oldugum icin son 7 yil kanununa tabiyim ilk sgk ya gittim yeniden sevk ettiler beni yalandan hesapladilar son yillarim 2.5 sene bagkurluyum diye beni bagkurdan sevk ettiler bugun sabah gittim dedim boyle boyle benim sgkdan sevk edilmem lazimdi sonra son yillarin bagkur ondan bagkurdan ettik dedi dedim bagkura zaten primim yetmiyor biz dedi zaten malulen icin sevk etmisiz dedim bende ben dedim malulen emekli olmak istemiyorum ki benim 3700 gunum var engelli emekliligine yetiyor dedim olsun biz dosyani bidaha saglik kuruluna gonderelimde gelicek olan sonuca gore bakariz dedi e simdi beni malulen emekli ederlerse ben ne yapicam ? İstemem deme hakkim varmi veya itiraz kabul etmeme filan napim ben malulen emekliligi bagkurlu calisicam yine

yaptıkları işe bak .....ne desek boş....liyakat bitince

@yasinbey,

Ağır tanısı olursa malulen ederler. Haif ya da Orta tanısı olursa Yaşlılık emekliliği olur

Selam

ara karar sonrasi gittigim hastaneden rapor cikmis ama e nabiz profilimde boyle gorunuyor ne oran var baslangic tarih var bitis tarihi
pdf indir yok sgk ya 2 hafta once gelmis dosya saglik kuruluna yeniden gondermisler bekliyoruz ne kadar bekliceksem artik

yeni raporlarda e nabizda oran bitis tarih yazmiyormus gelci benim hastaligin tedavisi yok goz ile ilgili suresiz oldugunda mi acaba bitis tarihi yok e devletede bisey dusmemis

20.05.2025
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL HASTANESİ
Klinik : GÖZ HASTALIKLARI
  • Raporlar
  • İşlemler
  • Ön Tanı
  • Tanı
Başlangıç TarihiBitiş TarihiGizlilikTarihRapor NoRapor Takip Numarası
21.05.2025Hayır21.05.2025 00:001971578

@OturanBoğa, abim hastaneden cikan ara karar rapor sgk gitti ordan saglik kuruluna peki ben hastaneye gitsem raporu istesem bana vermezlermi ben raporu hic gormedim nedir ne degildir bilmiyorum alabilirmiyim hastaneden biliyormusun?

@yasinbey,

Bence gidip almak istediğini söyle. Bir nüsha sana verirler.
enabiz sitesinde rapor görünmüyor mu?

@OturanBoğa, rapor yaziyor baslangic tarihi var bitis tarihi yok rapor numarasi var ama pdf olarak indir yok abim

Bendeki bilgi,

SGK'ya gönderilen raporları hastane kişiye vermiyor, rica ile de vermiyor.
Emeklilik başvurusu yaptığınız SGK il/ilçe müdürlüğünden rica ile almanız mümkün. İlk başta onlarda vermeme yönünde cevap veriyorlar, biraz ısrar ve rica ile alabiliyorsunuz.

Kesin bilgi değil, ama ben böyle biliyorum.

@ucuncubahar, @OturanBoğa aynen dun gittim hastaneye istedim vermediler sgk gonderdik ordan alabilirsin dediler ordakilerde saglik kuruluna gonderdik sonucu bekliceksiniz dediler 4 ayi gecti hala bekliyoruz benim anlamadigim maluliyet tespiti olarak gondermisler ben engelli emekliligi icin basvurum yaptim dedim bunlar beni insallah malulen emekli filan etmezler calisma senem 18 yili gecti 3700 doldurmamada 2 ay kaldi cunku malulen emekli olmakta istemiyorum

@ucuncubahar, @yasinbey,

Kurum sevki ile de olsa bir nüsha kişiye verilmeli aslında. Başhekime gidin ve isteyin:

"ğ) Rapor kurum müracaatlarında üç, bireysel müracaatlarda iki nüsha olarak düzenlenir. Raporun bir nüshası bireye veya vasisine verilir. Kurum müracaatlarında raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma bildirilir. İhtiyaç hâlinde rapor nüshaları başhekimlik onayı ile çoğaltılır.
Kaynak"

Enabız değişmiş, önceden engelli raporu görünüyordu, şimdi görünmüyor,

Üst Alt