Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski tip ehliyetimi değiştirmek istiyorum ama sağlık kurulları çalışmıyor!?

efe0606

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
bnm h sınıfı ehliyetim var 2011 de. Aldım.özel tertibatlı araç kullanır ibareli.2014 te ÖTV indirimi araba aldım.simdi aracı degistirecegim bayi ehliyet yeni tip olmalı diyor.ehliyeti değiştireceğim ancak, sağlık hizmetleri başkanlığının 26.03.2020 tarihli, poliklinik ve sağlık raporları hakkında konulu genelge ile il sağlık kurulu ehliyet kabul raporları ni 2.ci bir emre kadar kabul etmeyecek.nufus mudurlugune ehliyet değişikliği için sürekli ibareli raporla başvurdum bu olmaz dedi.hem ehliyet değişikliği süresi 2 yıl uzatıldı acele etmeyin dedi,bende araba alacağım dedim dedi ehliyetin geçerli dedi bayi vermesi gerekir dedi.bayiyi tekrar aradım onlar da vergi dairesi genel gesi var yeni ehliyet istiyorlar dediler.simdi bu salgın ne zaman biter belli değil,il sağlık kurulu ne zaman toplanır belli değil,e biz ne yapacaz peki.ben aracı hergun kullanıyorum ve yıpranıyor.araba ayaklarımız.benim durumum da olan bir çok kişi vardır muhakkak.ne yapacaz?

Bizde bekliyoruz ben tam kurula girecek tim kurullar iptal edildi 1 haziran dan sonra hastane ler normalleşme ye girecek.yani sağlık kurulları başlayacak sen aile Hekimliği ne ilk müracaat ını yap

Abartmayın bu kadar, ne kadar yıpranabilir. 1 2 ay yıpransa ne olacak, ne bu acele hiç anlayamadım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

1-2 ay değil 6 yıl bende ve millet gibi alıp otopark ta yaptırmıyor.hergun işe gidip geliyorum yani günlük Ankarada trafikteyim hafta sonu market pazar.boyle kullanınca da araba yıpranıyor doğal olarak.

hepimiz bekliyoz efe gardaş sana özeldn mesaj atcam cevap veirsen sevinirim

Ne kadar hayati bir mesele gibi yazmışsınız. Sağlık ordusu var gücüyle tüm dünyayı kasıp kavuran salgınla mücadele ederken sizin bu arabam yıpranıyor isyanınız gerçekten komik oluyor. Millet vergi indirimi için, emeklilik için rapor alamıyor, siz yeni araç diyorsunuz.

Ufukalp
Siz de bir engelli iseniz böyle bir soruna destek olmalısınız.ortapedik engelli için araba lüks değil zorunludur.arac sürekli kullanımda araza riski artıyor ki kış günü yolda kaldığınızda kimse yüzünüze bakmıyor.
Neyse hayatı yaşayan bilir en iyi.
Devlet bizlerin özel durumunu düşünerek tedbir almalı.bir ehliyet değişimi için bu kadar çile ne kadar vicdani size bırakıyorum.

efe0606

2014 de 5 senelik sürecin bitti, 1sene neden bekledin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bende aynı durumdayım bende bekliyorum, aracının bakımlarını yaptır yolda kalmamak için tedbirini al ,aracın ne bilmiyorum ama her ne olursa olsun 6 yaşında araban, sen aracını yenilemek istiyorsun seni çok iyi anlıyorum, bende değiştirmek istiyorum, ama şuan için bu konu hayati öneme haiz bir konu değil, az daha sabredelim inşallah, birazda bizi hatamız yasa çıkalı çok oldu önceden ehliyeti yenileseydik şimdi bu sorunu yaşamazdık

Benimde 1995 yılında aldığım H sınıfı ehliyetim vardı.

6-7 ay önce Kasım/2019'da ehliyet değişimi için başvuru yaptım, yeni ehliyetimi 2,5 ay önce 3 mart'ta alabildim.

Bu kadar uzun sürmesinin bir kaç sebebi var;

1- Aile Hekimimin hangi formu doldurması gerektiğini bilmemesi
(Aile hekimim yanlış form verdi)
(Doğru formu bulmam 1 hafta sürdü)

2- Hastanede sağlık kurulu için doktorların yanlış yönlendirmeleri
(Saglık kurulu için çalışan doktorlar benim aile hekimimden sevkLi geldiğimi bilmeden hastanedeki Sağlık Kurulu'na göndermeleri)
(Aile hekiminden sevkLi gelenler için Sağlık Kurulu'nun yetkisi yok, hastanedeki sağlık kuruluna boşuna gitmeyin, Hastanede sorun
çıktığında işinizi aile hekimi ile bitirmeniz gerekiyor.)

3- iL sağlık Kurulu'nun Zeytinburnu'ndan Bakırköy'e taşınması 1 ay sürdü.

iL ve iLçe sağlık kurulları sadece prosedürü söylüyor ancak hangi formun aile hekimi tarafından doldurulması gerektiğini söylemiyor.

melihbe
Şubat ayında başladım ve Ankara'da GATA yetkili dediler ve orası başka yere gönderdi, diğer hastaneler bizim yetkimiz yok dediler, kısaca muayene bile olamadım.
Bu arada hastalığım polio sekeli sağ bacağı kullanamıyor.elden gaz fren tertibatlı kullanıyorum.
Asıl sorun bizlere bi ehliyet değişikliği için bu eziyet neden?

serdarski
Benzer sıkıntıları yaşadım ve Mart'ta korona çıkınca herşey durdu

Arkadaşlar ortada sıkıntılı uygulama var,ben bunu sizlerle paylaşmak istedim.
Belki birlikte cimer veya yetkili yerlere yazarız da bu sıkıntıları yaşamayız diye.eminim ki bu sıkıntı dan ne Cumhurbaşkanı nede bakanların doğru düzgün bilgileri vardır.

Kardeşim her şeyden herkesin bilgisi var, uygulama zaten devletin tepesinden geliyor neyi kime şikayet edeceksiniz ?
Ben diyorum ki adam emeklilik için bile rapor alamıyor, siz hala arabam da arabam...
Şu andaki pandemi şartlarında araç değişim konusu gündeme bile getirilemeyecek kadar önemsiz.
Devlet vatandaşı hayatta tutmak için çabalarken böyle bir konu bu insanların çabasını görmezden gelmektir.

Ufukalp
Arkadaşım siz pandemi bı kaç ayda geçecek mi sanıyorsunuz.bununla yaşamak gerekiyor artık tedbir ile, devlet üst yönetim genel ge çıkarır uygulama da insanlar alt tabaka tarafından zor durumda kalır,bunu çok kez yaşadım gördüm ve gerekli yerlere de şikayet yaptım ve Allah razı olsun RTE den

efe0606
İyi bunu da yazın o zaman. Görüyorum ki ne desem boş.

Bir yakinimiza kanser teshisi konuldu subatta. Subattan beri calisamiyor hastaligindan dolayi. Eşi var, çocuğu var, maluliyet basvurusu yapti; rapor aldi; 3 aydır SGK Yüksek Sağlık Kurulu toplanmadigi icin emekliligi bekliyor. 3 aydir akrabalarin arasinda topladigi parayla karnini doyuruyor. Bekliyorlar durumun duzelmesini; maaş bağlanmasini.

Ama gordugum kadarıyla sizin işiniz daha acil. Insallah cabucak alirsiniz yeni arabanizi.

Son düzenleme:
Ben yeni ehliyet için gerekli raporu özel hastaneden ayarladım

@melihbe
Şubat ayında başladım ve Ankara'da GATA yetkili dediler ve orası başka yere gönderdi, diğer hastaneler bizim yetkimiz yok dediler, kısaca muayene bile olamadım.
Bu arada hastalığım polio sekeli sağ bacağı kullanamıyor.elden gaz fren tertibatlı kullanıyorum.
Asıl sorun bizlere bi ehliyet değişikliği için bu eziyet neden?

[FONT=sans-serif]Evet şimdi oldu,[/FONT]

[FONT=sans-serif]Yani arabam yıpranıyor, arabamız elimiz ayağımız yolda kalma ihtimalimiz artıyor vb. bahanelerle araç değişiminin acil bir konu olduğunu söylemek yerine, bu konudan muzdarip bir sürü engelli arkadaşımız var, sağlam insanların ehliyet değişimi bu kadar kolayken bizim gibi hareket zorluğu yaşayan engelli insanlara bir dolu sıkıntılı ve meşakkatli yollar sunulmasın ve özellikle şu pandemi döneminde en azından araç değiştirmeyecek olsak geçerli olan ehliyetimizin araç değişimi nedeniyle değiştirilmesine zorlatılması saçma ve gereksiz , şimdi sizinle hemfikirim[/FONT]

[FONT=sans-serif]bir sabit metin oluşturup burada yazın güzelce derdimizi anlatın ama göndermeyin bizlerde şurası şöle olsun diyelim nihayi şeklini alınca hep birlikte cimere gönderelim mutlaka sesimiz duyulacaktır.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Saygılarımla[/FONT]

@serdarski
Benzer sıkıntıları yaşadım ve Mart'ta korona çıkınca herşey durdu

Arkadaşlar ortada sıkıntılı uygulama var,ben bunu sizlerle paylaşmak istedim.
Belki birlikte cimer veya yetkili yerlere yazarız da bu sıkıntıları yaşamayız diye.eminim ki bu sıkıntı dan ne Cumhurbaşkanı nede bakanların doğru düzgün bilgileri vardır.

Ben yeni ehliyet için gerekli raporu özel hastaneden ayarladım

özel hastaneden raporu alsanız dahi o raporu kuruldan geçirmeden ehliyeti yenileyemessiniz diye biliyorum, bizim bilmediğimiz bişey varsa bilgilendirirseniz sevinirim

yurekliumut
Psikiyatri hastaları il sağlık kuruluna sevk edilmez zaten, hangi kuruldan bahsediyorsunuz anlamadım. Uzman doktordan sürücü olur görüşü aldığınızda işlem tamamdır, gidip nüfustan ehliyetinizi çıkartabilirsiniz.
İl sağlık kuruluna tertibata ihtiyaç duyan engelliler sevk edilir.

yurekliumut

Araç almaktan vazgeçtim.
ÖTV indirimi devlet sağlamış ama buradaki yorumlara bakınca engelli kişiler aslında birbirine en büyük engel.
Ben sorunu yapılan yanlışı dile getirdim , destek yerine suçlama , bencillik gördüm .
Bu ülkede engelli sorunları artar ama çözülmez çünkü hep dar kapalar.

Ufukalp

Konuyu tam olarak bende bilmiyorum, araştırdığım kadarıyla öğrendiklerimden yola çıkarak öle yazdım, eğer sizin dediğiniz gibiyse benimde kurula sevk edilmemem lazım ben sol ayağımı diz altından kaybettim ve özel tertibata ihtiyaç duymuyorum sadece otomatik vitesli araç bana yetiyor ve benim durumumdakiler için otomatik vites özel tertibat yerine geçiyor

yurekliumut
Hayır psikiyatri hastaları dedim ben, siz ortopedik olarak amputesiniz ve il sağlık kuruluna sevk edileceksiniz.
Mevzuatta sol alt ekstremite için otomatik vites de bir özel tertibat sayılıyor.

Ufukalp

Anladım o zaman bekleyeceğiz sorun değil şu vürüs dağılsın acelesi yok değiştiririz

Ehliyet değiştirme sağlık raporları için hala bir haber yok sanırım il sağlık müdürlüğü bilgisi yok hastane bir yazı gelmedi diyor ne biçim is bu

Bu konuda bir bilgiye sahip olan varmı ehliyet değiştirmek için sağlık kurulu başladimi ben aradım il sağlık müdürlüğü nü tekirdağ da hala başlamadı

Ben de sürücü olamaz raporu almıştım virüsten önce itiraz ettim tekrar kurulu bekliyorum. Siz ilk defa mı kurula gireceksiniz?

Kas rahatsızlığı.. 8 yıldır aktif araba kullanmama rağmen verdiler.

Ehliyet için bekleyenlere müjdeli haber var.
Sağlık raporları bugünden itibaren verilmeye başlıyor.

Üst Alt