Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski tip ehliyetimi değiştirmek istiyorum ama sağlık kurulları çalışmıyor!?

Nihayet Aparatlı araç kullanır yazıyor raporda.ama e devlette bu rapor gözükmüyor oranı düşük verdiler %18bundan olabilirmi

Dün aldım beni hatırlarsınız belki 3aydir burda yazıyorum.ilk raporumda açıklama yazılamamıştı. Dün tekrar girdim heyete raporu düzeltip verdiler. Herşey normal ama vergi dairesi göremiyormuş raporu

UFUKALP kardeşim blog daki yazılarını takip ediyorum. bu korona sürecinde 1 haziran itibari ile her şeyi normalleştirdiler. milleti sokağa saldılar virüs tekrar hortlamaya başladı vs. Bu aşamamada kurulacak kurullarmı sıkıntılı ben arada kaldım. araçsız kaldım. dedimki pandemi var hayırlısı olsun bekledim. bu arada alacağım araca 3 ay içerisinde yaklaşık 20-25 bin Tl zam yedim. hayırlısı plsun dedim şu pandemiyi atlatalım tek dedik normalleşelim düzelir dedim. kurulların toplanması ile ilgili genelge 8 haziranda yayınlandı. ilgili il ve ilçe toplanan engelli ehliyeti sağlık kurullarına soruyoruz. bugün ayın 19 u hala bir bilgiye sahip değiliz diyorlar. hiçbir bilgi vermiyorlar. Bu verilecek bilgi devlet sırrımı ki bu kadar ketum davranıyorlar. bize desinler ki toplamıyacağız şu kadar süre eyvallah. onu da demiyorlar. ben bu işiten içkillenmeye başladım. sağdan soldan el altından kurul raporu alanları duyuyorum ama dedikodu diyorum. ama malum memleketimizde olmayacak şey değil bu dedikodulara konu olaylar.

Çoğu illerde kurullar toplanıyor bazıları hala bilgi yok diyor devlet aciklama yapmış 8 haziran itibariyle kurullar başlasın diye ama ne hikmetse bazı hastane ler hiç umurumda değil dün çerkezköy devlet hastanesi ne gittim sağlık kurulu uğradım çalışan 3 kişi var 1.gelen rapor başvuru larını alıyor ikisi bilgisayar da fal bakıyor. Birde soru sordunmu hiddetleniyor.Acilen bu işe bir çözüm bulunması lazım tüm engelli arkadaşları cimere bu konuda şikayet yazmalalarıni bekliyorum bu gün bana yarın size site yönetimi bu konuda bir başlık açıp tüm üyelere çağrı yaparsa bu işler düzelir birlikten küvvet doğar. Ha benim kurulum 25 haziranda ama mağdur olan cok

İnanılmaz ama gerçek!!!

Pazartesi günü hastane ile cebelleştim hallettim,

Çarşamba günü kurula girdim, aynı gün sonuç alıp, aynı gün nüfusa evrakları teslim ettim,

Cuma (bugün) yeni ehliyetim evime geldi...

Tamam çok uğraştık, çok cebelleştik ama sonunda bitti yeni ehliyetim cüzdanıma girdi sonunda,

Bu arada birşey sormak istiyorum, bu ehliyet değişimleri 5 yılda bir deniliyordu, Bana gelen ehliyette Geçerlilik süresi 17.06.2030 yazıyor yani 10 yıl verilmiş doğrudur değilmi 10 yıl daha ehliyetle ilgili işim yok bir daha inşallah

Hayırlı olsun. Değişim 10 yılda 1

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

yurekliumut hayırlı olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullanın inşaallah.
Eğer kişinin daha sık kontrol gerektiren bir rahatsızlığı yoksa değişim 10 yılda birdir.
Normalden sık kontrol gerektiren durumlarda o kişinin ehliyetine x yılda bir kontrol kodu eklenir. Bazıları da 5 yıllık verilir.

Teşekkür ederim arkadaşlar, darısı ehliyet değiştirmek isteyen diğer arkadaşların başına inşallah...

Bazı illerde halen komisyon kurulu toplanmıyor sanırım bu konuda benimde verebileceğim bir destek varsa destek vermeye hazırım arkadaşlar

melihbe Ufukalp

Eski ehliyetler 31 aralık 2020 ye kadar geçerliydi şimdi süremi uzatıldı ?
Ne zamana kadar değiştirmemiz gerekiyor?

yurekliumut

çok tyesekkür ederim arkadaşım verdiğin bilgiler için.aynı şekilde yaptım 12.02.2020 tarihinde.öğleye kadar hastane işi bitti öğleden sonrada il sağlık kuruluna teslim ettim.biz sizi arayacaz dediler telefonumu aldılar.Allah razı olsunsizden insanlara yardımcı olmak budur kardeşim.
Bazı kişiler yazmış ya arabam da arabam diye tutturmuşşsunuz.Keşke diyorum keske sağlıklı yürüyebilseydim de ne araba değişikliği nede bişey isterdim.Hasatenede bile refekatçimin yardımı olmasaydı hiçbirşeyi yapamazdım.tabi insanlar konuşuyor sadece.(Gatada engelli park yerini gazilere ayırmışlar bilginiz olsun.Baya sıkıntı sonucu diş hekimliği fakültesi yanında güvenlikçi arkadaş yardımıyla araya park ettik.)
Allah yardımcımız olsun.

@Muharrem77

ÖTV mevzuatında H sınıfı Ehliyeti olan engelliler ÖTV mevzuatına göre ÖTV'den faydalanması gerekiyor.

(Ek paragraf:RG-10/8/2019-30858)Diğer taraftan, istisnadan yararlanılabilmesi için ayrıca H sınıfı veya engellilik durumu itibarıyla istisna kapsamındaki taşıtta bulunması gereken özel tertibata/tertibatlara ilişkin ibareleri (kod numarasını/numaralarını) içeren sürücü belgesini haiz olunması şarttır.

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20695&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

yani H sınıfı ehliyeti ÖTV mevzuatına göre ÖTV muafiyetinde geçerlidir deniyor.

Üst Alt