Merhaba arkadaşlar,
Dün 15.06.2020 tarihinde sabahtan Ankara gata hastanesine gittim,
Nasıl yağmur yağıyor anlatamam, arabaya park yeri bulamadım tüm engelli park yerleri dolu uzağa park ettim şemsiyede almamıştım hastaneye girene kadar sırılsıplam oldum.
Nereye sorsam hiç kimse bişey bilmiyor, sağlık kuruluna gittim bizimle ilgisi yok dedi, aile hekimi sizi dahiliye ve ortopediye sevk etmiş oralara gidin muayene olun dedi. >Şeker rahatsızlığım olması sebebiyle belkide kan tahlili isterler diye aç karnına gitmiştim. Önce dahiliyeye gideyim dedim gittim malesef büyük talihsizlik sonucu sabah 8.30 dan 11.15 e kadar bekletildik doktor gelmedi. Başka bir doktora yönlendirildik, o doktor hastanedeki eski kan tahlillerime baktı ve yeterli gördü, sistem üzerinden aile hekiminin gönderdiği dijital ortamdaki sevke ulaştı ve oraya tanı buldu karar kısımlarını yazıp 1. grup sürücü olur yazdı banada tekrar çıktı verdi, elimdeki aile hekiminden getirdiğim fotoğraflı belgenin arkasınada tarih protokol numarası verip aynısını orayada yazdı. Ama tabi öğle oldu 12- arası yemek yiyip şeker ilaçlarımı aldım bekledim. saat 13.00 de ortopediye gittim orda da heyet doktoru ve sekreteri saa2 de gelecek dediler bekledim. Doktor ve sekreteri geldiler ama malesef konuyu hiç bilmiyorlar, Durumu ne kadar izah etsem de dahiliyecinin bulduğu aile hekiminin sevkini bilgisayardan bulamadılar ,dahiliyecinin çıkardığı çıktıya baktı eski engelli raporlarıma baktı tamam dedi, dahiliyecinin çıkardığı çıktıya ve aile hekiminden getirdiğim fotoğraflı çıktıya tanı karar yazdı, sol diz altı amputasyon 1.grup sürücü olur yazıp kaşeleyip imzaladı beni gönderdi... sen git bunu nereye vereceksen ver dedi
İl sağlık kurulunun nerede olduğunu Kime sorsam herkes başka bir yer söylüyor, kimi gimata gidecen orda diyo, kimi yenimahalleye gidecen diyor, birisi burda gatanın içinde de il sağlık kurulu var deyince çok sevindim, sora sora zorda olsa buldum gata çok büyük hastane hastanede çalışanlar bile çoğu yerini bilmiyor. oradaki bu konuya bakan görevli arkadaş dışardaymış 1 saate yakın bekledim sonunda geldi, nerde oturuyorsun dedi mamakta dedim tamam sen numune hastanesi D blok 1. kata gidecen oraya bunları vberecen dedi, ama madem bu kadar beklemişsin getir bi kontrol edeyim herşey yolundamı dedi,baktı sitemden dahiliyeci sisteme girmiş ama oda kurula sevk etmemiş ortopedi hiçbirşey girmemiş böle olmaz dedi git ortopedici sisteme tanı bulgu karar girsin yoksa boşa gidersin dedi
Geri döndüm ortopediye ama arası baya uzak yağmur bastırıyor saat 15.00 oldu daha hala sonuç yok, Son anda yakalamışım doktor ameliyata gidiyormuş durumu izah ettim, Allahtan iyi adammış ilgilendi, bir kaç yeri telefonla aradı biri para yatırmışmı demiş, dedim ben para falan yatırmadım dedi o zaman olmazmış çabuk git döner sermayeye para yatır gel bekliyorum dedi, hocam dahiliyeci hiç öle bişey yapmadı para falanda yatırtmadı dedim ben orayı bilmem burası böleymiş dedi, döner sermayeye gittim baktılar kardeşim doktor bi ücretli muayene kayıt açacakki biz para alacaz böle nası alalım biz böle para alamayız dedi. Anlattım tamam dur dedi bir başkasını aradı o kişi her kim ise Allah razı olsun şuraya basacan buraya basacan sonunda doktor buldu sistemdeki yeri, tanıyı girdi kararını girdi, bu kezde adamın eimzası çalışmadı birini çağırdı bilgisayarı yaptırdı, tamam oldu imzaladım dedi, çıktı alacak bu kezde yazıcı çalışmadı şaka gibi, doktorun telefonu susmuyor ameliyata çağırıyorlar, gitti başka bilgisayardan orurum açtı çıktıyı aldı imzaladı verdi....
Geri döndüm gata içindeki il sağlık kuruluna bir daha bakarmısın olmuşmu dedim, sağolsun baktı ortopedi tamam dahiliyeci kurula sevk etmemiş karar yazmış ama bişey olmaz git eski numune nunume hastanesi D blok 1 kata ver bunları dedi.
Saat:16.00 hemen arabaya binip numuneye geçtim.Orda da değişen bişey yok hastane şehir hastanesine taşındığından kimse bişey bilmiyor D bloğun yerini bile bilen yok
o bina şu bina sonunda buldum D bloğu ama ordaki adam demezmi abi yanlış söylemişler bu kurul A blokta demezmi, gerçekten sabır taşı oldum zaten sırılsıklam olmuşum, çok uzun oldu uzatmayım daha fazla A blok buldum orda bir bayan ilgileniyor 1 katta sonunda buldum baktı evraklara oda aynı şeyi söledi dahiliye neden kurula sevk etmemiş anlamadım umarım kabul olur dedi, Engelli kimliği, esli ehliyet ve kimlik fotokopisi istiyor burda yokmu fotokopi diyorum yok diyor dışarda çektir gel, Çıkıp çektirdim geldim teslim ettim sonunda...
2 adet hazır matbu dilekçe doldurttu , Çarşamba günü sabah 9 da burda ol ama kurul burda toplanmıyor C blokta caminin yanında giriş katta dedi, sonucu ne zaman alırım diye sordum genelde biz aynı gün veriyoruz ama en geç perşembe sonucunu alırsın dediler tamam dedim çıktım.
Bugünde beni cep telefonumdan aradılar sıkı sıkı tembihlediler yarın sabah geç kalma 9 da burda ol, gelirken biometrik fotoğraf ve elinde ne kadar eski rapor varsa hepsini getir dediler tamam dedim, bu kadar uğraştan sonra geç kalırmıyım hiç
yazı uzun oldu farkındayım, ama ben çok uğraştım ankarada oturan diğer arkadaşlara faydam olsun bu kadar uğraşmasınlar istedim, tabiyki doktorların bişey bilmemesi sistemi tanımamaları konusunda yapabileceğim bişey yok ama en azından ısrarcı olsunlar bi şekilde doktora sistemdeki ilgili kısmı buldurup doldurtacağız başka yolu yok, yarın bakalım ne olacak kurul sonucu yine yazarım umarım ile bitmiştir daha fazla uğraştırmazlar.