Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski tip ehliyetimi değiştirmek istiyorum ama sağlık kurulları çalışmıyor!?

melihbe
Hem sağlık kurulları, hem aile hekimliklerinden ehliyet raporu, hem de il sağlık komisyonları.

sağlık bakanlığı açıkaladı
'RAPORLAR 8 HAZİRAN'DAN İTİBAREN VERİLECEK'

'Poliklinik ve sağlık raporları hakkında alınacak tedbirler' konulu yazının belirtilen ilgili maddelerinin yeniden düzenlendiği kaydedilerek, 1 Şubat 2020 tarihi dâhil bu tarihten sonra kontrol muayenesi ön görülen süreli sağlık raporlarının yenilenmesi işlemlerine 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren başlanacağı belirtildi.

@Pink00
Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'la mücadelede normalleşme sürecine yönelik tedbirleri güncelledi.
Poliklinik ve sağlık raporları hakkında alınacak tedbirler' konulu yazının belirtilen ilgili maddelerinin yeniden düzenlendiği kaydedilerek, 1 Şubat 2020 tarihi dâhil bu tarihten sonra kontrol muayenesi ön görülen süreli sağlık raporlarının yenilenmesi işlemlerine 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren başlanacağı belirtildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"01 Ocak 2020-08 Haziran 2020 tarihleri arasında raporları sona erecek olan 18-65 yaş grubu kişilerin kronik hastalık ve engellilik nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçları, tıbbi malzemeleri ve hasta altı bezleri ile ilgili raporları, 8 Haziran- 7 Ağustos 2020 tarihleri arasında verilmeye başlanacak olup, rapor için hastaneye müracaatların MHRS üzerinden yapılması sağlanacaktır. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler ile kronik hastalık nedeniyle idari izinli sayılan kişilerin raporları ikinci bir talimata kadar geçerli olup, bu kişilerin kronik hastalık ve engellilik nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçları, tıbbi malzemeleri ve hasta altı bezleri sağlık kuruluşuna gidilmeden reçete yazılmasına gerek duyulmaksızın eczaneler ve medikallerden temin edilebilmeye devam edilecektir."
Sürücü belgesi almak için talep edilen tek hekim ve sağlık kurulu raporlarının düzenlenmesine 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren başlanacağı kaydedilerek, "Memur atamalarında, mevzuatında kurul raporu zorunluluğu bulunmayan durumlarda tek hekim raporu düzenlenecektir. Kurul raporu gereken durumlarda 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren rapor işlemlerine başlanacaktır. Askeri yoklama raporları aile hekimliklerince düzenlenmeye devam edilecektir. Askerliğe elverişli olunmadığı yönünde hastanelere sevk edilen yükümlülerin işlemleri 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren rapor işlemlerine başlanacaktır. Her türlü rapora itiraz başvuruları 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanacaktır. 1 Mart 2020 tarihi itibarıyla işlemlere başlanılmış ancak poliklinik, kurul, imza ve onay süreçleri tamamlanamayan raporların 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren 60 gün içerisinde tamamlanması sağlanacaktır"
denildi.

Açıklamada kurullar başladı benim gibi doktor ları dolaşıp kurulu iptal edilen arkadaş lar nasıl bir yol izliyor kuruldan telefon mu bekliyor yoksa tekrardan müracaat etmekmi gerek

recepaydın Bende sizin gibi doktor muayenelerini bitirmiştim ve araya pandemi girmiş ve yaklaşık 2 aydır bekliyordum.Beni aradılar ve Geçtiğimiz hafta cuma günü heyete girdim dünde yani 1 iş günü sonra hastaneden mesaj geldi ve gelen mesajda raporunuz oluşturulmuştur e-devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz diyordu.Bende hakem hastane için yönlendirilmiştim.

recepaydın
Yukarıdaki mesajımda alıntıladığım açıklamanın son cümlesi sizi anlatıyor.

Gsusa kurullar toplandı mı? Ben aradığımda daha belli olmadığını söylemişlerdi

Pink00 benim doktor randevularımı tamamladığım sadece kurulun toplanmasını beklediğim bir sürecim vardı.Araya pandemi girmişti çağırdılar gittim.Ancak burada bir arkadaş 8 haziran sonrası başladığını yazmıştı.

Gsusa benimde muayene bitti kurula girdim itiraz etmiştim yeniden kurula gircektim virüsten dolayı ertelendi. Siz ne için kurula girdiniz?

Hayır emekliydim ve kontrol muayenesiyle durdurulan emeklilik haklarımı geri kazanmak için @Pink00

Hala haber yok ne biçim is ya zaten 3 aydan fazla dir bekliyoruz il sağlık müdürlüğü nü ariyorum bilgi bile veremiyor lar memleket iş bilmeyen memur dolmuş

Eski ehliyetleri ne zamana kadar değiştirmemiz gerekli

Ankara'da yaşıyorum, Sol diz altından ayağımı kaybettim birde şeker ve tansiyon rahatsızlıklarım var, 13 Haziran 2020 itibariyle ehliyet değişimi için sağlık ocağına aile hekimine gittim işlemleri başlattım, aile hekimi 1 fotoraf istiyor bir sistem üzerinden rahatsızlıklarınıza göre ilgili bölümlere sizi sevk ediyor, beni ortopedi ve dahiliyeye sevk etti, sonra bir çıktı aldı ve aldığı resmi o çıktıya yapıştırıp resmin üzerini kaşe imza yapıyor, pazartesi gataya gideceğim bakalım süreç nasıl ilerleyecek size buradan paylaşacağım.

yurekliumut
Aile hekimi uzun süredir e-rapor olarak düzenliyor, o yüzden fotoğraf yapıştırılmıyor.
Çıktıyı da bilgi amaçlı dolaştırıyoruz.
Ben 2019 sonunda değiştirdim, o zamanlar geçildi e-rapora, benden fotoğraf almadı.

Merhaba arkadaşlar bende 1 ay önce uludağ un.tıp fak.de bacağımda çıkan tümör nedeniyle sol bacağımı kasıktan itibaren kaybettim.Bende ehliyetimi değiştirecem.E sınıfı ehliyetimi yeni engelli ehliyetini değiştirecem.Sol bacağı olmayan ötv indirimli otomatik vitesli araç alınabiliyormuş.şimdi ben ehliyet değişikliği için ilk önce nereye başvurmam gerekir.Birde ötv indirimi için ne zaman başvurabilirim.Engeli raporum var ama süreliydi.şimdi sol bacağımı kaybettim bu durumda tekrar üniversite hastesine tekrar başvurup raporumu yenileme yapacağım.inşallah raporum çıktıktan sonra evde bakım parası içinde başvuracam.Benim gibi sol bacak ampute olmuş engelliye evde bakım ücreti çıkarıllarmı.yani ağır engelli yazarlarmı?bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırmı?..

Merhaba arkadaşlar,
Dün 15.06.2020 tarihinde sabahtan Ankara gata hastanesine gittim,

Nasıl yağmur yağıyor anlatamam, arabaya park yeri bulamadım tüm engelli park yerleri dolu uzağa park ettim şemsiyede almamıştım hastaneye girene kadar sırılsıplam oldum.

Nereye sorsam hiç kimse bişey bilmiyor, sağlık kuruluna gittim bizimle ilgisi yok dedi, aile hekimi sizi dahiliye ve ortopediye sevk etmiş oralara gidin muayene olun dedi. >Şeker rahatsızlığım olması sebebiyle belkide kan tahlili isterler diye aç karnına gitmiştim. Önce dahiliyeye gideyim dedim gittim malesef büyük talihsizlik sonucu sabah 8.30 dan 11.15 e kadar bekletildik doktor gelmedi. Başka bir doktora yönlendirildik, o doktor hastanedeki eski kan tahlillerime baktı ve yeterli gördü, sistem üzerinden aile hekiminin gönderdiği dijital ortamdaki sevke ulaştı ve oraya tanı buldu karar kısımlarını yazıp 1. grup sürücü olur yazdı banada tekrar çıktı verdi, elimdeki aile hekiminden getirdiğim fotoğraflı belgenin arkasınada tarih protokol numarası verip aynısını orayada yazdı. Ama tabi öğle oldu 12- arası yemek yiyip şeker ilaçlarımı aldım bekledim. saat 13.00 de ortopediye gittim orda da heyet doktoru ve sekreteri saa2 de gelecek dediler bekledim. Doktor ve sekreteri geldiler ama malesef konuyu hiç bilmiyorlar, Durumu ne kadar izah etsem de dahiliyecinin bulduğu aile hekiminin sevkini bilgisayardan bulamadılar ,dahiliyecinin çıkardığı çıktıya baktı eski engelli raporlarıma baktı tamam dedi, dahiliyecinin çıkardığı çıktıya ve aile hekiminden getirdiğim fotoğraflı çıktıya tanı karar yazdı, sol diz altı amputasyon 1.grup sürücü olur yazıp kaşeleyip imzaladı beni gönderdi... sen git bunu nereye vereceksen ver dedi

İl sağlık kurulunun nerede olduğunu Kime sorsam herkes başka bir yer söylüyor, kimi gimata gidecen orda diyo, kimi yenimahalleye gidecen diyor, birisi burda gatanın içinde de il sağlık kurulu var deyince çok sevindim, sora sora zorda olsa buldum gata çok büyük hastane hastanede çalışanlar bile çoğu yerini bilmiyor. oradaki bu konuya bakan görevli arkadaş dışardaymış 1 saate yakın bekledim sonunda geldi, nerde oturuyorsun dedi mamakta dedim tamam sen numune hastanesi D blok 1. kata gidecen oraya bunları vberecen dedi, ama madem bu kadar beklemişsin getir bi kontrol edeyim herşey yolundamı dedi,baktı sitemden dahiliyeci sisteme girmiş ama oda kurula sevk etmemiş ortopedi hiçbirşey girmemiş böle olmaz dedi git ortopedici sisteme tanı bulgu karar girsin yoksa boşa gidersin dedi

Geri döndüm ortopediye ama arası baya uzak yağmur bastırıyor saat 15.00 oldu daha hala sonuç yok, Son anda yakalamışım doktor ameliyata gidiyormuş durumu izah ettim, Allahtan iyi adammış ilgilendi, bir kaç yeri telefonla aradı biri para yatırmışmı demiş, dedim ben para falan yatırmadım dedi o zaman olmazmış çabuk git döner sermayeye para yatır gel bekliyorum dedi, hocam dahiliyeci hiç öle bişey yapmadı para falanda yatırtmadı dedim ben orayı bilmem burası böleymiş dedi, döner sermayeye gittim baktılar kardeşim doktor bi ücretli muayene kayıt açacakki biz para alacaz böle nası alalım biz böle para alamayız dedi. Anlattım tamam dur dedi bir başkasını aradı o kişi her kim ise Allah razı olsun şuraya basacan buraya basacan sonunda doktor buldu sistemdeki yeri, tanıyı girdi kararını girdi, bu kezde adamın eimzası çalışmadı birini çağırdı bilgisayarı yaptırdı, tamam oldu imzaladım dedi, çıktı alacak bu kezde yazıcı çalışmadı şaka gibi, doktorun telefonu susmuyor ameliyata çağırıyorlar, gitti başka bilgisayardan orurum açtı çıktıyı aldı imzaladı verdi....

Geri döndüm gata içindeki il sağlık kuruluna bir daha bakarmısın olmuşmu dedim, sağolsun baktı ortopedi tamam dahiliyeci kurula sevk etmemiş karar yazmış ama bişey olmaz git eski numune nunume hastanesi D blok 1 kata ver bunları dedi.

Saat:16.00 hemen arabaya binip numuneye geçtim.Orda da değişen bişey yok hastane şehir hastanesine taşındığından kimse bişey bilmiyor D bloğun yerini bile bilen yok :) o bina şu bina sonunda buldum D bloğu ama ordaki adam demezmi abi yanlış söylemişler bu kurul A blokta demezmi, gerçekten sabır taşı oldum zaten sırılsıklam olmuşum, çok uzun oldu uzatmayım daha fazla A blok buldum orda bir bayan ilgileniyor 1 katta sonunda buldum baktı evraklara oda aynı şeyi söledi dahiliye neden kurula sevk etmemiş anlamadım umarım kabul olur dedi, Engelli kimliği, esli ehliyet ve kimlik fotokopisi istiyor burda yokmu fotokopi diyorum yok diyor dışarda çektir gel, Çıkıp çektirdim geldim teslim ettim sonunda...

2 adet hazır matbu dilekçe doldurttu , Çarşamba günü sabah 9 da burda ol ama kurul burda toplanmıyor C blokta caminin yanında giriş katta dedi, sonucu ne zaman alırım diye sordum genelde biz aynı gün veriyoruz ama en geç perşembe sonucunu alırsın dediler tamam dedim çıktım.

Bugünde beni cep telefonumdan aradılar sıkı sıkı tembihlediler yarın sabah geç kalma 9 da burda ol, gelirken biometrik fotoğraf ve elinde ne kadar eski rapor varsa hepsini getir dediler tamam dedim, bu kadar uğraştan sonra geç kalırmıyım hiç :)

yazı uzun oldu farkındayım, ama ben çok uğraştım ankarada oturan diğer arkadaşlara faydam olsun bu kadar uğraşmasınlar istedim, tabiyki doktorların bişey bilmemesi sistemi tanımamaları konusunda yapabileceğim bişey yok ama en azından ısrarcı olsunlar bi şekilde doktora sistemdeki ilgili kısmı buldurup doldurtacağız başka yolu yok, yarın bakalım ne olacak kurul sonucu yine yazarım umarım ile bitmiştir daha fazla uğraştırmazlar.

yurekliumut
Bu ne arkadaş okurken ben burada kriz geçirdim neredeyse. O ortopedi doktoruna yuuhh demeden geçemeyeceğim. Ehliyet yenileme işlemi başlayalı 4 yılı geçti, bir insan işinden bu kadar mı habersiz olur ?
Yine de başından savmamış, sonuna kadar gitmiş ve halletmiş, sağolsun.
Kimi yerde de gülmekten bir hal oldum, anlatımın güzel. Sen "uzun oldu kusura bakmayın" dedin ama, ben keşke daha uzun olsaydı dedim içimden. Sakın yanlış anlama, karşına çıkarılan zorluklar değil, anlatım şeklinden dolayı zevkle okudum.
Eğer ortopedi doktoru kurula sevk etmiş ise yeterli bence o konuda sorun olmayacaktır. Dahiliye uzmanı il sağlık kuruluna neden sevk etsin ki ? Diyabetine tertibat mı yazacaklar ? Sakınca görmemiş ve 1.sınıf sürücü olur kararı vermiş. İl sağlık kuruluna tertibat için sevk yapılır.

Evet baya zorlandım hastanede hatta bazı ufak tefek sorunlarıda yazmadım :)

Neyse sona yaklaştık inşallah

Bugün sabah il sağlık kuruluna sabah 9 da burda ol sıkı sıkı diye tembihlemişlerdi. 8:30 da ankara numune hastanesi c blok önüne geldim ben geldiğimde 3-5 kişi daha vardı tabiyki sohbet ettik konuştuk pandemi öncesinden bu güne kadar bekleyenler varmış neyse güvenlikler geldi arkadaşlar 27 kişisiniz toplam dedi 9 da başlayacak öğleden önce sonuçları vermeye çalışacağız dediler millet kalabalıklaştı saat 9 oldu hiçbir doktor falan gelen giden olmadı 10 gibi heyet başladıama hızlı ilerledi sanırım sondan 1 önceki kişi bendim içeri giren

6 doktor ve 1 makine mühendisinden oluşan heyet evraklara baktı rahatsızlığımı sordu, sol ayağımı diz altından kaybettim dedim, sağ ayağını rahat kullanabiliyormusun dedi evet sağ ayağımda hiçbir problem yok dedim tamam otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyoruz dışarıda bekleyin alın raporunuzu dedi. Dışarıya bir görevli memur çıktı saat 12 ye yetiştirmeye çalışacağım yetişmezse 13:30 da vereceğim raporları dedi. Bende işlerim olması sebebiyle beklemedim 13.30 da gidip alacağım sonrada nüfusa gideceğim bakalım süreç nasıl ilerleyecek yine bilgi veririm arkadaşlar

Aile hekimine gittim beni ortopedi ve göze sevk etti fakat hastane yazmiyor. İstedigin devlet hastanesi uzman doktora git dedi. Aile hekimide ilk defa böyle bi sevk verdiğini söylüyor. Acaba doğrumu yapmış? İstedigim uzman doktora görünsem uygunmudur ? O uzman doktorlarmi beni saglik kuruluna sevk edecek ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Evet arkadaşlar sonunda bitti.

Kurul kararını gidip aldım

Kısıtlama kodları 47 . 64 . 78 . 102 olarak yazılmış

Araç uygulama kodları 10.02 yazılmış

kararı aldım, hemen nüfus müdürlüğünü aradım arkadaşım vardı bende bilmiyorudum akşamları 5-6 arasında bir nöbetçi memur kalıyormuş ve tesadüf dün arkadaşım nöbetçiymiş 5 den sonra gel halledelim dedi, gelirken 15 lira ehliyet değişim ücretini internetten yada bankamatikten yatır dedi, vakıfbankın internet sitesine girdim orda 13 lira çıkıyordu ödedim, karar ve 1 biometrik resim ile nüfusa gittim, arkadaş işlemleri başlattı parmak izlerimi falan aldı ama para eksik yatmış 2 tl vakıf payını yatırmamışsın dedi epey bir uğraş sonunda vakıfbankın internet bankacılığından onuda bulup yatırdım tamamdır

en geç 1 hafta içinde ehliyetin eve gelir dedi, eski ehliyetimi delgeç ile deldi geri verdi, aldığı fotoğrafı taradı geri verdi, birde geçici olarak ehliyet gelene kadar bunu kullanabilirsin diye bir kağıt verdi işlem tamam arkadaşlar

Hayırlısıyla ehliyet eve gelecek inşallah

Aile hekimine gittim beni ortopedi ve göze sevk etti fakat hastane yazmiyor. İstedigin devlet hastanesi uzman doktora git dedi. Aile hekimide ilk defa böyle bi sevk verdiğini söylüyor. Acaba doğrumu yapmış? İstedigim uzman doktora görünsem uygunmudur ? O uzman doktorlarmi beni saglik kuruluna sevk edecek ?

Sevki sistem üzerinden yapıyorlar, istediğiniz bölüme gidemezsiniz, aile hekiminin sevk ettiği bölümlere gideceksiniz tüm ayrıntılarıyla yazdım yazdıklarımı okursanız belki size faydası olabilir

melihbe
Evet istediğiniz hastanenin ortopedi ve göz polikliniğine gidebilirsiniz. Sevkler hastane bazlı değil branş olarak yapılıyor.
yurekliumut
Gözünüz aydın, kazasız belasız güzel günlerde kullanın inşaallah.

melihbe
Evet istediğiniz hastanenin ortopedi ve göz polikliniğine gidebilirsiniz. Sevkler hastane bazlı değil branş olarak yapılıyor.

Teşekkürler. Peki özel hastanede uzmanlara göründüm diyelim, özel hastane beni devlet saglik kuruluna sevk edebiliyor mu ?

Ufuk bey ben raporumu tekrar aldım ötv için ama sistemde görünmüyor bu nasıl bir kader

Üst Alt