Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı başvurusunda bulunduk. Maaş ne zaman bağlanır ve süreç nasıl işler?

deasn12

Aktif Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
272
Merhaba sizlere bir sorum olacaktı. Engelli kartı çıkartmak için Sosyal hizmetlere gittim.Kartım için başvuru yapıldı.Daha sonra kart başvurusu yapan memurlar %97 ağır engelli (TAM BAĞIMLI)raporunu görünce bana 2-3 tane soru sordular. Evde bakım aylığı başvurunuzuda gerçekleştirin hemen dediler. Ve daha sonra babamı aradım geldi. Başvuru sırasında bizden 2 adet fotoğraf ve ziraat bankası hesap açtırmamızı ve dekontu istediler. Dekontu ve fotoğrafları verdikten sonra babamdan 2 adet imza aldılar. Evde 2 kişiyiz babamla ben gelir olarak sadece babamın emekli maaşı var 2650.00 TL. Annem 4 sene önce vefat etti. Eşimden de 4 sene önce boşandım. Beyin tümör Ameliyat sonrası artık evden fazla çıkamıyor dolaşamıyorum eskisi gibi. Başvuru ne zaman sonuçlanır ? hemen babamın hesabı açtırmasını istemeleri olumlu sonuçlandığı anlamınamı geliyor ? yardımcı olurmusunuz rica etsem. OturanBoğa Kalem

deasn12
böyle memurların olması ne güzel.başvuruyu yapmışsınızdır umarım.en kısa sürede ebm bağlanır.babanız bakıcı görünür.rapor tamam gelir krıterıde tutuyor.maaş bağlanması kesinleştikten sonrakı ay değil bir sonrakı ay ilk maaşı alırsınız.kasım bitmeden bağlanırsa ilk maaşı ocak ayında alırsınız.

-mka demek ki hala kenarda köşede güzel yürekli insanlar var.. Bu çok iyi.

-mka algaNihat merhaba arkadaşlar dün sms geldi uygun görülmüş.

Amasya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüze yapmış olduğunuz evde bakım yardımı müracaatınız uygun görülmüş olup, 15.01.2022-20.01.2022 tarihleri arasında ARALIK ayının ödemesi hesabınıza geçecektir. Bundan sonraki aylarda herhangi bir problem olmadığı takdirde; geride kalan ayın ödemesi her ayın 15 ile 20 si arasında hesabınıza düzenli olarak aktarılacaktır.

Şuanda bildiğiniz üzere gelirimiz sadece 2650 babamın emekli maaşı. Bende malulen emeklilik için başvuru yaptım sağlık raporlarım sgk ya gönderildi. Emekli maaşım 1500 veya 1800 Tl arasında çıkacakmış. Bu durumu çok düşünüyorum acaba EBM kesilirmi..
OturanBoğa

Son düzenleme:
emekli maaşlari ocak ayinda yuksek bir zam alacak.sizin maaşlarinizn toplamina göre şuan kişi başi gelir kriteri 1704 lira olduguna göre bakim ayligi kesilecektir..sizin emekli maas baglanmadan kesilmez.eger evde 1 kişi daha olsa kesilmez.ocakta maaşlar zamlanacak ve gelir kriteri yeniddn belli olacak.ama turkiyede ekonomi tapataklak ve yarin ne olacagini kimse bilemez.sonumuz hayirli olsun inşallah..

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

engin9 evde 2 kişiyiz. Şöyle hesap ediyorum 2650 + 1600 = 4250 TL 1704 + 1704 =3408 TL. Asgari ücret net olarak 3500 TL olacak ise eğer. 200 yada 300 TL fark doğar gibi.. Yanlışım varmı ?

abicigim asgari ücretle beraber emekli maaşlarida zam alacak.ve buyuk bir kriz var..şuan hükümet bu zamlarsan sonra insanlarin normal ihtiyaçlarini gidermesi için gereken iyilestirme zammi yapacak..TÜİK rakamlarina kimse bakmasin.emekli engelli soyal yardimlar ve asgari ucrete iyilestirme zammi yapilacak..asgari ucret 4 binden aşşaği olamaz çunku bu bile zamlar karsisinda cok az..kimse ne olacagini bilmiyor.hersey dövizin gidisatina bagli.gıda tedariki sikıntısı basliyor..kısacası:asgari ucret en az 4000 olacak..emekli maaşlarida hemen hemen ücte oraninda zamlanir..ben tahmin yurutuyorum.engelli maaslarida iyi bir zam alacak.bu durumda 2 kisi ile gelir kriterinin alrinda kalmaniz mümkun degil.

15 gune kalmaz asgari ücret belli olacak..sabredip gorecegiz..ama 4 binden aşşagi kesinlikle beklemiyorum

sizin emekli maaşiniz baglanana kadar sorun yok.sadece babanizin maasi ile hak ediyorsunuz.ancak sizin emekli maasi geldiginde fazla olur.sizde evde az kisisiniz..

engin9 Asgari ücret net 3400-3500 arasında olacak. aşırı derecede hem emekli hemde çalışan asgari ücret o kadar büyük zam gelmeyecek emin olabilirsin.

deasn12 Malülen emeklilik hemen sonuçlanmaz siz önce bir EBM'i alın yılbaşından sonra zamlara bir bakalım ondan sonra daha sağlıklı bir karar verebilirsin. Şimdiden o işlere kafaya takma yarın ola hayrola..

deasn12
bahettiğim gibi ilk maaşı ocakta alacaksınız.orda aralık ödemsını ocakta demesı aralıkta bakımı peşin ödenmemesınden kaynaklı önce iş sonra ücret.
emeklı olduugnuzda maaşınız 1500 olsun ya da 1800 olsun sınırı geçersınız ve ebm kesılır üstelik babanızn maaşınada zam gelecek.
2022 de krıter ne olur bilmıyok.asgari ücret açıklanınca kesınleşır
asgari ücretin net 3/2 sini geçmemesi gerekıo gelır krıterının.
not: net aü hesaplarken bundan agi de çıkarılacako da 200 tl cıvarında bişi yani 3000 tl ise aü 3/2si 2000 edio diyemıok bu 2000 den en az 200 tl kadar daha düşülecek yani 1800 olarak işlem edilecek

deasn12

Engelli maaşına ne zaman başvurdunuz? 15 Ekim'de biz de başvurduk eve kontrole de geldiler hala bir haber alamadık sms vs. de gelmedi henüz

Son düzenleme:
mehmet.A merhaba. Biz babamla beraber 13 kasımda başvuru yaptık başvurusu sırasında rapor-ziraat bankası dekont-2 şer adet resim istediler ve babamın imzasını aldılar. 30 kasımda da sms geldi.

mehmet.A
rapor tamamda .bu kadar sürede cevap gelmem sebebi gelir krıterınzı tutmuo olabilir .eve gelen heyet hastaya sorular soruoyo ve o da büyük etken belkı ondna da olmamış olabilir.yoksa heyet evden ayrılırken hesap açtrın der.en güzeli kuruma gidip sorun. bu kadar üsre içinde olumlu olumsuz mutlaka cevap gelırdı.
e devletten baktınızmı

-mka

Biz daha önce maaş alıyorduk zaten kesilmişti yeni rapor çıkarıp yeniden başvurduk orada hesap numaramız da kayıtlı gelir kriterinde de bir sıkıntı yok babam inşaatçı günlük 130 lira kazancı var sadece o da süreki değil mesela yağmur yağdığında iş olmuyor. Durum bu yani bekliyoruz

mehmet.A

kesilme sebebi neydi ? gelir kriterimi raporun süreli olmasımı ?

deasn12

Rapor yenilenmesi gerekiyordu. Yanlız konumuz bu değil sorunuma yanıt verebilecek kişiler cevap yazarsa daha iyi olur

mehmet.A
yapacağın şey belli önce edevletten bakacaksın ne yazıo.sonrada .ebm alıyorduk rapor yenilememiz istendı yenıledık gelir durumumuz aynı raporumuzda TAM BAĞIMLI fakat başvurmamıza rağmen olumlu ya da olumlu bi haber verilmedı dıye kuruma gidip anlatmanız.eve gelen heyet uygun görmemiş olabilir rapor önemlı ama sadece rapor ve gelır krıterıde yetmıo heyet incelemeside önemlı

-mka

Eve gelen heyette bi sıkıntı yok zaten 1 kişi geldi gayet iyi bir insandı durumu gördü o sordu biz cevapladık. Bizim burada işler yavaş ilerliyor eve kontrole bile 1 ay 10 gün sonra geldiler onda da annem gitti hatırlattı hatta orada anneme maaşı 2 ay sonraya ancak alırsınız demişlerdi

mehmet.A
yogunluga göre işler sürebiliyor .bu kadar uzun sürmemesı gereıodu genede.çünkü gelen hayet giderken hesap aç dedımı hesap noyu teslım ettınzımı kısa sürede maaaş bağlanıo

deasn12 hesap açtırdıklarına göre başvurunuz kabul edilmiş zaten anlattığınıza göre başvurunın kabul edilmemesi için hiç bir sebep yok maaşınız ya bu ayın 13 ünde yada muhtemelen başvuru yaptığınız ayı takip eden diğer ayın 13 ünde yatar

[FONT=Verdana]@Kevser er[/FONT][FONT=sans-serif]
@[/FONT]
deasn12[FONT=sans-serif] hesap açtırdıklarına göre başvurunuz kabul edilmiş zaten anlattığınıza göre başvurunın kabul edilmemesi için hiç bir sebep yok maaşınız ya bu ayın 13 ünde yada muhtemelen başvuru yaptığınız ayı takip eden diğer ayın 13 ünde yatar
zaten bahsettiğimiz gibi olmuşki[/FONT]

@deasn12
böyle memurların olması ne güzel.başvuruyu yapmışsınızdır umarım.en kısa sürede ebm bağlanır.babanız bakıcı görünür.rapor tamam gelir krıterıde tutuyor.maaş bağlanması kesinleştikten sonrakı ay değil bir sonrakı ay ilk maaşı alırsınız.kasım bitmeden bağlanırsa ilk maaşı ocak ayında alırsınız.
​burda ilk maaşı ocakta alırsınız demiştim

@-mka @algaNihat merhaba arkadaşlar dün sms geldi uygun görülmüş.
müracaatınız uygun görülmüş olup, 15.01.2022-20.01.2022 tarihleri arasında ARALIK ayının ödemesi hesabınıza geçecektir. Bundan sonraki aylarda herhangi bir problem olmadığı takdirde; geride kalan ayın ödemesi her ayın 15 ile 20 si arasında hesabınıza düzenli olarak aktarılacaktır.
burdada arkadaşa söyledıgım gibi ilk maaşın ocak ayında olacagı söylenmış

-mka Kevser er teşekkür ederim arkadaşlar. Allah razı olsun insanlardan ve devletten biz 17 kasımda başvuru yaptık 30 kasımda sms geldi hemen onaylandı. Zaten başvuru yaptığımız gün biz bile hayret ettik. Hemen hesap açtırmamızı ve fotoğrafları istemeleri hemende babamın imzasını almaları ve eve hiç heyet gelmemesi çok tuafımıza gitmişti.
Kafama takılan birşey var şimdi arkadaşlar. Benim halam var babamın öz kardeşi bekar 51 yaşında. Eşini kaybetti kendisi ve kızları ile beraber duruyor. Biz evde 2 kişiyiz babamla ben sadece. Maaş babamın adına bağlandı.Halamda bize haftada 1 gün gelir bize yardımda bulunur. yemek temizlik vb gibi durumlar için. EBM kesilmemesi için halamın ikametgahını bizim eve aldırmamız sorun yaratırmı ? Kabul görülürmü. Çünkü ben ameliyatı 6 ay önce olduğum için bakıma ihtiyaç duyuluyorum ve fizik tedavi görüyorum. Raporum %97 TAM BAĞIMLI süresiz ve kronik rahatsızlık.

deasn12
halanın ıkametı sızde değil.yardım amaclıda gelse mısafır olarak gelıo. sıkıntı olacagını sanmıom.bakıcın baban ve bakımınıda o yapıo.halan en çok çamasır ve evın temızlıgıne bakıodur.bu bile çok şey.
halanın ıkametını aldıgnızda onun gelırlerıde hesaplamaya gırer

-mka teşekkür ederim kardeşim. Halam zaten ev hanımı resmi olarak bi geliri yok. Halam zaten ağır hastalı ve yatalak teyze var onunla ilgileniyor günde 5 saat sürekli yanında ve maaş alıyor. Bizim ikametgaha almamız sorun göstermez değilmi..

Üst Alt